EBU gaat aanpassingen doorvoeren, AVROTROS houdt deelname in beraad

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Marcus schreef:

  Ik ben benieuwd. Het zal voor Avrotros ook verstandig zijn om eerst af te wachten of die zaak in Zweden doorgaat, en zo ja, wat daar dan de uitkomst van is.

  Als fan hoop ik dat het uiteindelijk goed komt, en we blijven meedoen. Maar ik heb aan 2024 echt een hele nare nasmaak overgehouden waardoor ik er wel met gemengde gevoelens over denk.

 2. Beer schreef:

  Van mij hoeft het eigenlijk niet. Het begint allemaal weer enorm compromis water bij de wijn bedrijfscultuur te worden. In die wereld leven we niet meer.

  • Marcus schreef:

   Dat zie ik inderdaad ook wel, allemaal van die management speak, enz. Waarbij de EBU zich toch weer als een soort neutrale arbiter boven de partijen plaatst, en verantwoordelijkheden vooral bij anderen legt. Maar ja, Avrotros heeft gelijk dat het erom gaat hoe het in de praktijk in daden omgezet gaat worden.

   Zoals ik het statement lees zullen taken van Executive Supervisor beter afgebakend en omschreven zijn, inclusief goede relaties onderhouden met delegaties en heads of delegations, en krijgt hij een baas boven zich die daar toezicht op houdt.

   Wie wordt die nieuwe ESC Director? Dat lijkt me ook een belangrijke vraag.

 3. Ria NL schreef:

  Ik ben ook benieuwd hoe het verder zal gaan. Natuurlijk hoop ik dat Nederland wel mee gaat doen volgend jaar maar het blijft allemaal erg onduidelijk.

 4. Maarten Kamp schreef:

  Resultaat is toch pas echt te zien na de volgende editie. Waarschijnlijk geen deelnamen. Mocht we mee willen doen niet te lang wachten. Heb geen zin een slechte inzending omdat er nauwelijks aanmeldingen waren.

 5. Dick schreef:

  Ik ben gematigd positief, maar alles hangt af van de acties die volgen nav dit rapport. De huidige supervisor is m.i. niet te handhaven, bovendien zullen bepaalde ondoorgrondelijke bijna stalinistische regels gewijzigd moeten worden. Maar men lijkt in de goede richting te gaan.

 6. Tippy2 schreef:

  Ik heb mijn twijfels. Beetje window dressing lijkt me. Iets te makkelijk voor de EBU . Onderzoek Joost afwachten ( hoe lang kan en moet dat duren? Heeft Zweedse politie trouwens geen andere prioriteiten?) . Bij vrijspraak Joost eisen stellen…

 7. riccardo schreef:

  Een nieuwe boven baas en de voorspelbare marketing prietpraat.
  Dit komt op mij over als we passen wat aan voor de mensen, maar wij hebben niks verkeerd gedaan.

 8. Dick schreef:

  Lees ik nu net op internet dat Martin O de functie gaar bekleden van directeur crisismanagement (vrije vertaling), als dat zo is dan val ik van mijn stoel van het lachen, niet omdat ik het leuk vind maar meer omdat ik het schokkend vind en die hele EBU totaal niet meer serieus kan nemen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *