‘I Miss You’ is de Nederlandse inzending (niet)

Dit vind je misschien ook leuk...

49 reacties

 1. Joost schreef:

  Ik hoop dat het toch ‘I miss you’ is. Dat is echt heel mooi en ik hoor daar alleen maar positiefs over op youtube. But we shall see….

 2. musica schreef:

  Het is geen demo, maar een live-uitvoering die iemand tot 3 minuten heeft geknipt zodat het lijkt alsof het geschikt is voor het songfestival. In werkelijkheid zit er nog een gitaarsolo en refrein achteraan.

  Dit was het afstudeeroptreden van die jongen op de Rockacademie. Geen idee waarom ze die opname van Youtube hadden gehaald, als ze het gewoon hadden laten staan had er geen haan naar gekraaid.

  • Good Riddance schreef:

   Juist. Dan was er niks aan de hand geweest. Zoals ik trouwens al vanaf het begin opperde: het kan natuurlijk óók evengoed dat de Rock Acadamy zelf het zekere voor het onzekere wilde nemen, toen eenmaal allemaal berichten kwamen ‘of dit het mogelijke SF liedje was?’. (Dus zelf net zo goed geen idee hebbende of dat het liedje is, maar dat ze dachten: laten we het maar voor de zekerheid offline halen, mocht het zo zijn. Zich van geen kwaad bewust zijnde.)

   Hoe dan ook blijf ik stiekem, tegen beter weten in, hopen dat dit tóch dalijk het lied is. Maar ik ga ervan uit dat het inderdaad gewoon een ander nummer is.

 3. Good Riddance schreef:

  Als het dalijk één of ander flut nummer is, is de SF community (plus mogelijk heel Nederland) woest, met dit prachtige lied in het achterhoofd :-) wees verstandig selectiecommissie, wees verstandig!

  • musica schreef:

   Het nummer werd zojuist op tv uitgelachen, dus of heel Nederland woest zou zijn weet ik niet :)

   Jij vindt het blijkbaar geweldig, anderen vinden het hoog gekweel met veel herhaling. Smaken verschillen.

   • Good Riddance schreef:

    Mijn post was enigszins lichtelijk ironisch bedoeld ;-)

    Maar dat las ik ook al net ergens anders inderdaad: dat het werd uitgelachen. Flauw. Echter neemt dat niet weg dat de overgrote meerderheid op internet zeer positief is. We zullen het wel zien!

   • Nordman schreef:

    Uitgelachen nog wel… Volwassen reactie weer.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ach, calm after the storm werd aanvankelijk ook weggehoond, en Birds werd weggezet als saai begrafenislied. Het kan beter zijn dat een nummer in eigen land wordt afgekat.

 4. Kenny schreef:

  Persoonlijk vind ik I Miss You geen leuk liedje. Ik hoop op een liedje met meer pit. ;)

 5. Janneke schreef:

  Ik vind I miss you een prachtig nummer, als je de reacties op YouTube bekijkt dan is vrijwel iedereen positief. Het lijkt me gewoon helemaal geweldig als Nederland het Songfestival weer gaat winnen en dat we met z’n allen naar Amsterdam kunnen!

 6. M schreef:

  Wat is I Miss You een prachtig nummer! Ik geloof meteen dat de selectiecommissie van dit nummer onder de indruk zou zijn en dat dit hoog kan eindigen.

  Maar….ik kan me gewoon niet voorstellen dat als de selectiecommissie en Duncan zichzelf tot 7 maart de tijd gunnen om het lied te perfectioneren en ( ik neem aan) aan een totaal pakket met clip en campagne te werken ze zo slordig zouden zijn om dit nummer niet eerder offline te halen. Tenzij er een reden achter zit en ze reacties willen peilen…(sorry ik zit ook in mijn Wie is de Mol tunnel haha). Bij de Telegraaf werd geopperd dat Ilse wellicht aan het songfestival nummer heeft meegeschreven.

  Hoe dan ook ben ik onder de indruk van Duncan en heb ik een goed gevoel bij zijn deelname. Fijn al deze voorpret!

 7. Tippy2 schreef:

  Ik vind “I miss you” heel mooi en steriel, maar is mis een beetje spanning zeker aan het einde van het nummer, daar valt het te vaak in herhaling , maar dat is mijn gevoel. Ik heb mooiere nummers van Duncan gehoord en ben ervan overtuigd dat 7 maart een feestje wordt!

 8. Damsco schreef:

  Huh, hoezo werd dit nummer uitgelachen? Wat waren de redenen daarvoor, weet iemand dat? Dit heeft overduidelijk VEEL meer artistieke waarde en kwaliteit dan bijv. onze nummers van 2015 en 2017. Ik snap niet wat er lachwekkend aan dit nummer is, maar goed, Nederlanders hebben geen smaak. Dat was al duidelijk ten tijde van “Birds” en “Calm After the Storm” en de shit die deze nummers over zich heen kregen. :P

  Ik vond zijn optredens bij The Voice destijds erg goed en ook met “I Miss You” bewijst hij wederom veel potentie te hebben. Zijn stem doet mij bij momenten een beetje denken aan die van James Blake en dat vind ik dus echt fantastisch.

  Met zo’n intrigerend stemgeluid als dat van Duncan, hoop ik niet dat hij met een goedkoop middle of the road dancenummertje gaat komen – daar zijn zijn vocale kwaliteiten te goed voor. Als het geen inzending wordt in de stijl van “I Miss You” dan hoop ik op minimalistische electronic in de stijl van James Blake.

  Vooralsnog geen enkele reden tot paniek wat mij betreft: ik sta volledig achter deze talentvolle gozer. Ben blij dat hij ons wil vertegenwoordigen en ik kijk uit naar zijn nummer. Z’n stemgeluid en uiterlijk zijn alvast top! :-)

  • Nordman schreef:

   +1

  • Richard schreef:

   +1

  • Harm Stirnberg schreef:

   +1

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dance is niet per definitie goedkoop, vind ik. Het is ook een heel breed genre, waarbinnen je zowel rommel als juweeltjes aantreft (net zoals in alle andere genres). En ik zou het ook helemaal niet erg vinden als Nederland eens én jury én televoters weet te charmeren en niet in zijn niche hokje blijft zitten, alleen bezocht door muziekexperts.
   Overigens vind ik ‘Miss you’ ook een mooi nummer. Maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en ik ben beniewd naar de weg die Duncan en zijn team gaan bewandelen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   2017 had zeker artistieke waarde. De harmonieën waren moeilijk en fenomenaal uitgevoerd, vandaar ook de hoge waarderingen van de jury’s. Alleen The Common Linnets haalden een hogere jurywaardering, maar Anouk, Douwe Bob en Waylon bleven hier ver onder.
   Wat 2017 miste was commerciële waarde. Dat was het punt.

 9. XXX schreef:

  UITGELACHEN werd het lied tot twee keer toe (tussen half 8 en 8 uur en tussen half 9 en 9 uur) door journaliste Esther Voet die aanwezig was in het programma Goedemorgen Nederland van omroep WNL. Ze lieten daar echter maar twee of drie zinnen van het liedje horen!!!
  Dommig van een journaliste om daarop een lied te beoordelen.
  Mevrouw hoopt op een ander lied

 10. Matje schreef:

  Als Duncan nog zo een mooi ballade met surprises dat je omver blaast in zijn repertoire heeft vind ik het prima als het deze dan niet is. Moeilijk voor te stellen trouwens . Denk dat men achter de coulissen via de media het volk probeert t te verwarren met berichten dat het hem niet is.

 11. Karen Baert schreef:

  Naar het schijnt vond de Poolse tv het zo goed dat ze het nummer willen overkopen voor 60.000 zlotti. Zo horen we het toch nog op het Songfestival. Zou fantastisch zijn.

  • Tom schreef:

   Nee lijkt me geen goed plan, om vervolgens concurrent van jezelf te worden??

  • Good Riddance schreef:

   Nou, als dat echt waar is (en de selectiecommissie dalijk een of ander flut nummer heeft gekozen…) dan hoop ik echt hier op! En dan dat dat dan hoog eindigt en het (mogelijke) Nederlandse flut lied laag. Dat zal ze leren! Haha, maar nee joh: de ogen van de selectiecommissie gaan nooit geopend worden, ben ik bang.

   Ik denk trouwens dat dat nooit zal gebeuren, dat dat nummer word verkocht. Zo’n scenario dat dat lied dan mogelijk hoogt scoort en wij laag, zou de selectiecommissie flink voor schut zetten dat ze er totaal geen kijk op hebben. Dus dat lijkt met sterk. Persoonlijk zou ik dat overigens juist wel doen! Dan heb je 2x kans nota bene! (Maar dan wel zelf met het beste lied gaan natuurlijk.)

  • robbert-rotterdam schreef:

   Bron?

  • Good Riddance schreef:

   Inderdaad: graag aan bron. Kan zelf i.i.g niks vinden, op een Noorse website na die iets berichtte over het ‘gelekte nummer’ waar ze overigens positief over waren. 60.000 zloty schijnt 15.000 dollar te zijn (= 13.982 euro) niet slecht… even als beginnend artiest cashen.

 12. Paysbart schreef:

  Ik vind het ook een prachtig lied. Kan mij voorstellen dat er ook een heel mooi plaatje voor tv bij gemaakt kan worden. Van mij mag dit de inzending worden….. blijft spannend wat we de 7e maart gaan horen.

 13. Bart. schreef:

  Volg jullie al jaren…Wilde graag even vragen wat jullie vinden van Fade Into the sun ook gezongen door Duncan.

  • Nordman schreef:

   Een lekker nummer, dat is wat ik vind. Wild love vind ik denk ik toch net wat leuker. Maar ik hoop dat het officiële lied niet iets soortgelijks wordt.

 14. Steve schreef:

  Zelfs Madonna haar demo’s worden gelekt, dus wie is Duncan dan in hemelsnaam. Lekken is tegenwoordig een strategie. Ik vind het een prachtig nummer. Ik hoor Cornald al over de verstilling en de eigenheid van dit nummer. 🙄🙄

 15. Richard schreef:

  https://m.youtube.com/watch?v=BtPbrrYcdeo Deze had Eva bijna ingezonden voor songfestival. Gemiste kans zeg :(

  • Nordman schreef:

   Ja voor de Barbara Dex Award

  • Good Riddance schreef:

   Persoonlijk vind ik het echt helemaal niks, maar ik denk wel dat anderen dit leuk zouden vinden. Modern.

  • Tja, klinkt pakkend, maar ik denk dat we haar kansen niet moeten overschatten. Er zullen meer songs als dit zijn in de Eurovisievijver en ze zingt live echt niet sterk. Dan loop je de kans dat ze bij de jury’s op het niveau van de Roemeense jodelaars blijft hangen (=rechterrijtje van het scorebord)) om misschien wat terug te winnen bij de televoters als er niet heel veel uptempo concurrenten zijn. Dit jaar gaan we voor de winst, toch?

 16. Tippy2 schreef:

  Ik heb er niet veel mee, nee als we voor de winst willen gaan moet het dit jaar gebeuren 😁

 17. Bombarie schreef:

  Eva Simons heeft als artiest niet echt iets bijzonders. Wat ze doet is nogal dertien in een dozijn. Dat verhul je niet door jezelf in een blits pakje te steken.

 18. Nordman schreef:

  Bedankt Shownieuws. Ik zeg niks. Heb nu eigenlijk al teveel gezegd ;)

  • Pietje schreef:

   Bedankt shownieuws voor het lekken van een nieuwe demo?

  • Good Riddance schreef:

   https://www.kijk.nl/sbs6/shownieuws/videos/9zobNsAkfsc9/shownieuws-late-editie

   Nou, dat vind ik niks. Als we trouwens moeten afgaan op wat Jim zei (die een liedje had ingezonden, en vernam ‘dat ze zochten naar iets dansbaars’) dan kan het trouwens inderdaad niet ‘I miss you’ zijn. Het word dus (blijkbaar) een dansbaar nummer. (Tenzij ze dat aanvankelijk zochten, maar bij het horen van een ander nummer (uit een ander genre) dat gewoon hebben gekozen. Kan ook.)

   • Pietje schreef:

    Ik vind dit ook niks zo. Kan en zal misschien nog opgepimpt worden natuurlijk, maar is niet bepaald spannend of indrukwekkend

   • Nordman schreef:

    Fragment is te kort om te kunnen beoordelen. En al is het maar een demo, de kwaliteit is wel te horen. Klinkt commercieel. Voor NL is het doel om naast jury nu ook kijkers te kunnen overtuigen. Dat is ons na 2014 ook niet meer gelukt. Mijn advies: wacht het eerst even af tot 7 maart.

   • Pietje schreef:

    Jij vindt het wel een leuk fragment zeker. Kan he. Ik wil wel wachten tot 7 maart maar als ze iedere keer iets vinden en lekken en in dit tempo, dan ben ik bang dat het volgende week al bekend is .

  • Good Riddance schreef:

   Het is me trouwens wel een Songfestival jaar tot nu toe hey… gelekt nummer na gelekt nummer, wat een gespeur (naar wat het mogelijk zou kunnen zijn) dit jaar allemaal! Geweldig! En dan blijkt het uiteindelijk iets anders :-)

   God weet wat de komende weken nog voor ons in petto heeft… elke dag iets nieuws!

 19. Good Riddance schreef:

  Oh… dat was ik trouwens nog helemaal vergeten te posten: toen Charlota Lopez van der Logt (de mede schrijver van het nummer ‘Closer to the heart’) iets poste over Duncan zijn Songfestival avontuur, werd aan haar gevraagd ‘Mag je deze keer niet mee het podium op?’ (om op te treden) daar antwoordde ze op ‘Weet ik nog niet! Vast niet’ een raar antwoord natuurlijk… want als je zelf niks te maken hebt met Duncan’s Songfestival avontuur/het Songfestival nummer/Duncan’s avontuur (ze er niet op zingt, of haar gitaar niet op het liedje staat) dan weet je toch 100% zeker dat je zeer zeker niet het podium opgaat? Doet ergens impliceren dat ze mee heeft geschreven aan het liedje of dergelijke.

  • musica schreef:

   Zij staat altijd met hem op het podium. Dus zo onlogisch is die vraag niet.

   Ik denk dat je het allemaal iets té serieus neemt, inclusief een grapje van iemand die zegt dat een buitenlandse delegatie I Miss You wil kopen. Take a chill pill, en wacht lekker 7 maart af.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Mwah, in de tijd van niet bespeelde instrumenten binnen het ESF is het natuurlijk een keuze of je iemand met een gitaar playbackend het podium opstuurt of niet. Dus eigenlijk kan ik me best voorstellen dat ze het nog niet weten als het plaatje voor het ESF-optreden nog niet gevormd is.

 20. RobFinland schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=7Vk8PM9qjMo&feature=share
  Fantastisch duet tussen Glennis Grace en Duncan , twee jaar geleden, ergens in een kelder met een klein publiek.