De tien nieuwe finalisten

Dit vind je misschien ook leuk...

64 reacties

 1. Patrick schreef:

  8/10 voorspeld. Hongarije en Armenië echt belachelijk. Wie stemt er nou op deze slaapliedjes.. bah. Noorwegen viel ook tegen vond ik.. Azerbeidzjan en IJsland waren erg goed.

  Voor het eerst sinds weet ik veel hoe lang GEEN enkele ex Joegoslavisch land in de finale.. wauw. Ben benieuwd wie ze punten gaan geven zeg haha!

 2. Hendrik schreef:

  Ik had er maar 6 goed en ben juist blij dat Hongarije er wel bij zit, al vanaf het begin een van mijn favorieten.

 3. Mathijs schreef:

  Inderdaad Patrick, ben benieuwd hoe die landen nu gaan stemmen! Ben alleen wel een beetje bang dat het nu een Oost-Europees feestje gaat worden aangezien heel de voormalige Sovjet-Unie behalve Letland door is. Ik denk dat de hoogste punten onderling worden verdeeld en de kruimels over zijn voor de westerse landen…

 4. Wouter schreef:

  Ik vind het echt ongelooflijk dat Armenia door is… Roemenie en Malta had ik wel zien aankomen… Israel was echt 1 van de beste zangeressen vanavond echt ontzettend belachelijk dat ze niet door is. Ik had het San Marino ongelooflijk gegund, maar ze zong niet goed helaas. Ben heeeeel erg blij dat Hongarije door is, vind dat echt een leuk lied. Mijn favoriet Finland ook gewoon door en ook super terecht want het was niet veel soeps vandaag. Noorwegen en Azerbaijan de enige bedreiging voor de landen van de 1e halve-finale, Duitsland en Italie.

 5. Daniel schreef:

  Leuke verrassing dat het Armenië is gelukt om naar de finale te gaan. Noorwegen en Hongarije ook mooi!

  Maar Roemenië en Azerbeidzjan daar snap ik niks van. Twee zeer slechte nummers, jammer dat dit zaterdag ook weer moet worden aangehoord.

 6. bjorn schreef:

  Ik had graag i.p.v. Armenië en Roemenië, San Marino en Israël gezien.

  En het is inderdaad lang geleden dat er een jaar was zonder een ex Joegoslavisch land erbij. Super!!!

 7. Ted schreef:

  Ik vond deze halve finale wel zwakker dan de eerste halve finale. Ik had 7/10 goed vind alleen jammer dat Armenië, Roemenië door zijn. Daar hadden Israël en San Marino (vocaal zwak, maar maar wat had ik ze het gegund) in de plaats moeten staan. Vond IJsland goed en Noorwegen viel een beetje tegen maar wel een kanshebber naast Azerbeidzjan. Maar ik zie Azerbeidzjan liever niet winnen! En de hele Balkan ligt eruit!

  • Hans P. schreef:

   Griekenland, Hongarije, Moldavië en Roemenië liggen ook op de Balkan, die zijn gewoon door hoor.

 8. Rob! schreef:

  Roemenië door, omdat ze altijd door gaan? Verschrikkelijk! Armenië ook onterecht door. Verder begrijpelijke finalisten, jammer voor San Marino, die gunde ik die finale wel.

 9. Lilian schreef:

  Begrijp niet dat Armenië erbij zit. Vond het de minste van vanavond. Jammer voor Vlatko van Macedonië dat ze niet door zijn. Hij had het nummer beter alleen kunnen zingen. Toen Esma ging zingen klopte het niet meer. Azerbeidzjan de beste. Vindt dit steeds beter worden. IJsland ook mooi. Geweldige stem. Jammer voor Valentina. Vond haar af en toe gewoon vals zingen. Weinig volume!.

  • Wim1970 schreef:

   Ik ook Lilian. Azerbeidzjan mag van mij winnen, is Armenië er volgend jaar wéér niet bij in Bakoe :-)

 10. Adriaan schreef:

  Wat heeft iedereen toch tegen voormalig Joegoslavie? Vind t juist jammer dat VJR Macedonie toch een beetje is tegengevallen vanavond…

  Zelfde voor Zwitserland leuk liedje maar beetje saai gebracht jammer, wel heel erg blij met Hongarije, IJsland en Malta :) Finland vond ik altijd het vreselijkste nummer, maar het is me vanavond behoorlijk meegevallen dus toch terecht door…

 11. johanve schreef:

  Enigsinds verrassend, ik had Roemenie(wat een draak van een lied)Hongarije en Georgie niet verwacht.
  Het wordt zaterdag wel een leuke avond met best wel een gevarieerd progamma.

 12. Harold schreef:

  Jammer voor Israel, had ik graag geruild voor Armenië. De rest snapte ik wel min of meer. Roemenië echt verschrikkelijk, maar wordt lachen zaterdag. Hoop alleen niet dat het veel punten gaat krijgen.

 13. Kibbell schreef:

  Het feit dat heel Scandinavië door is, is ook niet echt positief voor Anouk. Zij stemmen toch ook heel vaak op elkaar.
  Ik kijk nu wel al uit naar weer eens twaalf punten voor Nederland (van België). The Netherlands twelve points, les Pay Bas douze points. Heerlijk! :))

  • Nordman schreef:

   Dat moeten we nog maar afwachten Kibbell ;-) maar zou wel te gek zijn! Ik herinner me het alleen nog van het junior songfestival lol

 14. Remco van den Berg schreef:

  Ik ben echt heel erg teleurgesteld dat Israël niet door is. Okay, de jurk en de bril zijn wat afleidend. Ook is het timbre van de stem misschien iets te klagerig voor Westerse oren, maar ik vond het echt het beste liedje van de avond. Ook jammer dat San Marino, Zwitserland en Macedonië niet door zijn. Ik had graag Armenië, IJsland, Malta en Griekenland uit de finale gezien. Roemenië heeft een hoge amusementswaarde.

 15. Henk Jan schreef:

  JOEPIE! Geen ex-Joegoslavië erbij dit jaar!!!
  Verder een REGELRECHTE RAMP voor het imago van Eurovision!

  Griekenland, Roemenië en zelfs ARMENIË zijn gewoon door! WAAROM?!

  San Marino, Israël en Zwitserland verdienden een finaleplaats!

 16. Henk Jan schreef:

  IJsland goed gezongen al vind ik het erg irritant om hem steeds “Ik ben lief, ik ben lief… Bak nasi!” te horen zingen!

 17. Gerardmartin schreef:

  Mijn 3 favorieten ziiten in de finale en de rest kan me meer dan gestolen worden. Armenie vond ik verschrikkelijk evenals Azerbeidzjan en Georgie. Griekenland heeft in ieder geval al 12 punten te pakken zaterdag van eh..Cyprus!

  • Toni (Belgium) schreef:

   Ik denk dat Griekenland veel punten zal krijgen van heel de balkan want nl. heel de balkan ligt eruit buiten Griekenland! Komaan dit was gewoon fun !
   De kaukasus landen vond ik alle3 verschrikkelijk samen met Macedonie en Bulgarije en uiteraard Roemenie! Verschrikkelijk

   Ik hoop dat het tussen Griekenland , Nederland, Italie, NOorwegen Hongarije en Moldavie wordt! Maar denk eerder dat het Rusland Denemarken Azerbaidjan wordt jammer genoeg

   • Wim1970 schreef:

    Ik zou blij zijn als het Rusland, Azerbeidzjan of Denemarken wordt, zijn tenminste serieuze liedjes.

 18. Nordman schreef:

  Wat een semi zeg. Twas een stuk relaxter kijken. Ik vond de jurk van Petra Mede echt verschrikkelijk. De opening was wel leuk gedaan. Interval-act niet echt bijzonder te noemen.

  Na het zien van de eerste liveshow was mijn voorspelling:
  *Letland – vond het sterk overkomen op dat moment *Azerbeidzjan – goede act, nummer oke, zijn hand trilde ook behoorlijk van de zenuwen
  *Finland -gewoon goed en leuk
  *Bulgarije – omdat het zo apart is dacht ik dat het zou doorgaan, maar wat ben ik blij dat ze eruit liggen HA-HA! Heb verder niks tegen het land, maar dat kattegejank is verschrikkelijk!
  *IJsland – prachtig, kan ver komen zaterdag!
  *Griekenland – Fun!
  *Israel – Ze zong goed, had verwacht dat de jury haar zou redden
  *Noorwegen – Super in beeld gebracht!
  *Georgie – Tsja zo voorspelbaar en volgens mij zong de zangeres vals? Althans zo klonk het in mijn oren. Dit gaat zeker niet winnen zaterdag. Kwam wel mooi op beeld over.
  *Zwisterland – Ik was ineens aan het meezingen..oeps, dus dacht meteen dat heel Europa dat deed en dus zou stemmen.

  6/10 dus.

  Jammer van San Marino. Had haar echt een finaleplek gegund. Macedonië was erg slecht. Toen Esma opkwam wist ik het; dit gaat niet door. Malta vond ik aardig en een twijfelgeval. Lied doet me niks. Armenie door…wooh..niet verwacht. Vind het nummer nogal zwak en dacht dat Albanië de rockstemmen zou krijgen. Hongarije vond ik aangenaam, mooi achtergrondje. Niet verwacht, maar leuk dat het lied nog een kans krijgt. Albanië vond ik qua show toch wel tof om naar te kijken en Roemenië was lachwekkend. Blijkbaar willen mensen dit nog eens zien want goed vond ik het niet. Zou het een Rusland 2012 kunnen doen? Ik hoop van niet!

 19. Henk Jan schreef:

  We gaan naar Baku volgend jaar! :) Dat kan bijna niet meer missen!

  • Piksey schreef:

   Ik denk toch dat het Kopenhagen wordt.

   • Wim1970 schreef:

    Waarom Piksey? Voel je de bui al hangen dat Armenië daar dan niet bij is als het weer in Bakoe is?

  • Harold schreef:

   Blegh, hoop het echt niet. Goed gedaan hoor, die act, maar dat nummer is echt te zwak voor een winnaar naar mijn mening. Dan nog liever Denemarken of Noorwegen.

  • mike B schreef:

   lagere school toneel? dacht het niet

 20. Henk Jan schreef:

  Niet de zangeres van Georgië was vals… De zanger! Men, wat was dit slecht zeg! Jan Smit mag zijn oren laten uitspuiten, want het klonk HORRIBLE! Was mijn favoriet, maar nu keihard gezakt! Waterfail!

 21. sjors schreef:

  En wat waren de heren dekker en smit weer leuk door weer even te grappen over de jurymisstap. Dat noem ik nog even een trap nageven. Ze moeten zich kapot schamen!

 22. Toni (Belgium) schreef:

  Geweldig Griekenland erdoor! Mijn favorieten zijn Griekenland – Italie – Moldavie – Nederland – Hongarije en Noorwegen! Aparte songs allemaal

  Maar ik vrees dat het een ex sovjet gaat worden! Dan mag het voor mij Oekraine zijn! HEb een hekel aan Armenie,Georgie en Azerbaidjan! Verschrikkelijke songs!
  Heel de balkan ligt eruit heel ex-joegoslavie,Bulgarije en Albanie ALLEEN Griekenland is erdoor! :))))))
  Ook alle Skandinavische landen dus die gaan met al hun punten lopen en ook de ex sovjet unie zal de punten onder mekaar uitdelen! Ik vrees voor Nederland en Belgie!

 23. MichielV schreef:

  Ik denk dat dit misschien wel de minste halve finale is die ik ooit van het songfestival heb gezien. Er zaten al niet veel sterke liedjes in, maar de optredens waren grotendeels ook niet zo boeiend. Ik vond Noorwegen er nog steeds met kop en schouders bovenuit steken, ook al vind ik dat Margaret vocaal zaterdag nog wel beter moet kunnen.

  Azerbeidzjan is terecht door al mag ik hopen dat het festival daar volgend jaar niet weer heen gaat. Vind het lied middelmatig, al is de act goed. Georgië viel me tegen maar in deelnemersveld van vanavond terecht door. Finland ook terecht door en extra leuk, omdat Turkije de lesbische kus schijnbaar niet wilde uitzenden.

  Malta en IJsland waren ook wel prima, al heb ik er persoonlijk weinig mee. Griekenland viel te verwachten. Hongarije vind ik te kabbelend en saai, maar snap wel dat daar een publiek voor kan zijn.

  Armenië en Roemenië vind ik echt onterecht. Armenië vind ik gewoon een slecht lied, geen prettige stem, doet me gewoon niks. Roemenië is echt lachwekkend slecht en dat dit door is gegaan over Israël en San Marino vind ik echt erg jammer. FYR Macedonië viel me live erg tegen, nouja vooral Esma dan.

  Voor zaterdag support ik Nederland, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk, Moldavië en Oekraïne.

 24. Raymond Onderwater schreef:

  Waar zullen de 12 punten van Griekenland heen gaan, Cyprus ligt er uit .

 25. MichielV schreef:

  Ik wil nog even toevoegen dat ik Agnes’ pauze-act met One Last Time één van de hoogtepunten van de avond vond! Kan zij niet in de finale nog een keer in plaats van Roemenië ofzo?

 26. RobbieR schreef:

  Ik vond letland, Bulgarije en Georgie verrassend goed…

  Wat afschuwelijk dat macedonie, San Marino en Israel niet door zijn. Roemenie is echt vreselijk wat een enge man zeg bah..

  Ik heb het idee dat Anouk voor de podium plaats gaat strijden met Noorwegen, Iatlie en Denemarken.
  Nederland staat best hoog in polls, bookies en Itunes. Kan zomaar de verassing worden.

 27. RobbieR schreef:

  Wat mij opviel dat veel favo’s zenuwachtig over komen op screen. noorwegen prachtig, maar ook zenuwachtig.

  Ik kan mij herinneren dat Estland mij daardoor tegenviel in de halve finale maar zichzelf oversteeg in de finale.
  ik hoop zo dat Anouk het ook gaat doen!

 28. RobbieR schreef:

  Ik vond Agnes ook erg goed!

 29. RobbieR schreef:

  Ijsland vond ik ook erg sterk en ja malta ik heb daar wat mee, geweldig!

 30. dave schreef:

  Roemenië??!! Het slechtste wat ik de afgelopen jaren op het ESF heb gezien en gehoord. Israël had in de plaats moeten staan.

 31. Nordman schreef:

  Helemaal vergeten maar vond ik die Griekse vlaggen (die staken er echt boven uit trouwens! ze willen dus maar al te graag opvallen..) en Israelische hamers weer rete irritant. Voordeel is dat we van laatstgenoemde in de finale minder terug zullen zie :)

 32. Leendert Jan schreef:

  Dat Armenie wel door is en Israel niet vind ik echt zeer verbazingwekkend. Verder had Finland van mij niet doorgehoeven, die plek had ik Macedonie wel gegund. Verder was het eigenlijk een heel vermakelijke semi, ik vond het zeker het kijken waard. Zwitserland viel me het meest tegen, was echt niets aan. San Marino terecht niet door, wat een bagger nummer. IJsland en Noorwegen toch wel mijn favorieten. Azerbeidzjan gaat denk ik tweede worden zaterdag…

 33. Chantal schreef:

  Malta jaaa! Word er zelf ook zo vrolijk van. Hoop dat het hoog eindigt zaterdag :).

 34. Davidovich schreef:

  Ik vind Azerbeidzjan eigenlijk wel erg homo-erotisch getint. Volgens mij gaat het om een driehoeksverhouding. Maar ja dan wel iets teveel make-up bij de zanger en de transseksueel in de jurk maakt het compleet. Dan toch liever de stoere jongens uit Griekenland. Vreemd resultaat sowieso. Geen ex-Yu is redelijk bizar. Het zou wel echt kunnen dat iemand uit het niet-Skandi/voormalig Oostblok er met de overwinning er vandoor gaat. Ik zet mijn geld op Italië of Nederland. :-)

 35. MarkusRotterdam schreef:

  Wat een rariteitenkabinet!!!
  Had San Marino zo graag een plaatsje gegund, nog een paar jaar en ze gaan over het “record’ van Nederland heen.
  Anouk moet toch makkelijk over Malta, Armenië, Hongarije en Roemenië heen, de vier meest onbegrijpelijke finalisten van deze semi.
  Kom op zeg, een gilnicht, een chagrijnige kraker, dat mag toch echt niet meer anno 2013 met een vakjury!!

 36. mike B schreef:

  wow we dachten dat het niet erger kon dan dinsdag nou dus wel! ellende alom wel 9 van de 10 goed gegokt!
  Israel was wel het ergste, wat een wanstaltige vertoning was dat!!!
  kortom goede hoop voor zaterdag!

 37. Lilit schreef:

  Erg jammer dat vele zo over Armenie reageren, zie het maar zo smaken verschillen. Vooral de reactie van wim1970 is misselijkmakend, als je niks over de geschiedenis tussen Armenië en Azerbeidzjan weet, reageer dan niet aub niet zo.

  • Wim1970 schreef:

   Geschiedenis moet je achter je laten, doen wij Nederlanders ook met Duitsland.

 38. Br@m schreef:

  De winnaar van het ESF 2013 zie ik uit één van de landen van de eerst halve finale komen waarbij ik Denemarken en Oekraïne de grootste kansen toedicht met Rusland en Nederland als gevaarlijke outsiders. Ik weet niet hoe het komt maar m’n gevoel zegt me dat Nederland veel punten gaat pakken.
  Van de tweede halve finalelanden kwamen IJsland, Georgië en Azerbeidzjan het meest overtuigend op me over. Mogen van mij zaterdag ook alle drie in de top 10 eindigen.
  Zowel Armenië maar ook Hongarije en Roemenië hadden voor mij in de halve finale mogen stranden. Ik had het Israël, San Marino en Zwitserland veel meer gegund.

  • mike B schreef:

   die gun factor ging gelukkig niet door, 3x wanvertoning, Roemenie is door omdat we zaterdag weer wat te lachen hebben :P

 39. Aad1 schreef:

  Vanavond was Cornald Maas weer bij Pauw en Wittemand. Hij zei o.a. dat Anouk zo lang met de clip van Birds had gewacht omdat ze van tevoren niet wilde communiceren dat het over zelfmoord ging.
  In plaats daarvan had ze dan gezegd dat iedereen zijn eigen gevoelens maar moest hebben bij het lied. Om dan de clip vlak voor de finale uit te brengen.

 40. Aad1 schreef:

  Wittemand moet Witteman zijn.

 41. Aad1 schreef:

  Ik realiseer me ineens dat de landen die vanuit de halve finales naar de finale gaan, twee keer hun kunstje op tv mogen doen. En de big5 maar één keer.

 42. RiaNL schreef:

  Met een aantal finalisten was ik het wel eens, maar ik vind het heel erg jammer dat San Marino niet door is. Israel en Macedonie had ik het ook wel gegund. Ik ben wel heel blij met Hongarije en IJsland in de finale. Ik ben heel benieuwd wie er gaat winnen zaterdag/ Ik wil alvast onze trots Anouk heel veel succes toewensen !!!

 43. Esmee schreef:

  Voor de finale verwacht ik in de top tien in elk geval:
  Denemarken, Rusland, IJsland, Italië. De rest weet ik nog niet.

 44. femke schreef:

  Na de finalisten vanavond gezien te hebben waardeer ik Anouk nog meer eigenlijk. Nederland heeft echt een heel originele inzending. En vooral de populariteit van Anouk en Birds in het buitenland is fantastisch. Als je ziet hoeveel likes Anouk er in korte tijd bij heeft gekregen op FB, en hoeveel views ze heeft op Youtube! Ongelofelijk. De winnares van vorig jaar, Loreen, was trouwens het meest onder de indruk van Anouk, dat zegt ook wel wat!

  Hopelijk gaat ze zaterdag goed scoren. Wat denk ik de kracht van het nummer kan zijn is denk ik de rust die het uitstraalt. Vooral tussen de vele drukke nummers, en de vele (schreeuwerige) uithalen.

 45. Joss schreef:

  Reikjavik 2014 !!!!!

 46. Joop schreef:

  Erg blij dat Hongarije, Finland, IJsland en Griekenland door zijn. Het wordt spannend wat de ex- Joegoslaviësche landen met de punten gaan doen, zij zullen de sleutel zijn voor de uiteindelijke winnaar.

 47. Wolf schreef:

  Finland Hongarije en Griekenland door, TOP mijn drie favos!

  Ik wist al dat roemenie door zou gaan, after all is hij de “babushka” van dit jaar. Vreselijk voor die zogenoemde “experts” maar hilarisch voor de casual kijker, en die hebben de meeste invloed hier. Ik zie Cezar nog wel in de top 10 komen hoor.

  Armenie is terug en gelijk heel armeens europa stemmen. jammer, wat een K*t nummer zeg. Ijsland had ook een saai nummer.

  Blij dat Azerbadzjaan en Malta door zijn. 2 Top nummers, Noorwegen natuurlijk ook!

  Ik merk overgens wel dat er bijna geen eigentaal/culty in de finale zit.. Griekenland, De VK en Ierland ironisch, Frankrijk, Spanje, Italië, Ijsland.. En dan houd het al ongeveer op.

  Athene 2014 wat mij betreft, hopelijk Amsterdam/DenHaag/Rotterdam 2014 maar mocht dat niet gebeuren, dan zoiezo Athene, Budapest, Whatever Finland’s capital is, Brussel, London of Dusseldorf alweer.

 48. J1. schreef:

  Misschien heel chauvinistisch,maar ik denk dat het zaterdag tussen Denemarken,Azerbeidzjan en NEDERLAND zal gaan om de winst….hoop zo dat mijn gevoel klopt ;-)

 49. J1. schreef:

  By the way: wat was het commentaar van Daniel Dekker en Jan Smit weer vreselijk en DOM: Jan Smit met zijn uitlatingen bij Noorwegen: “nu gaan we naar techno luisteren” en bij Albanie: “we gaan headbangen”…..eh,zo’n muziekkenner is ie dus!! Hoop echt volgend jaar weer op Cornald Maas als commentator,gewoon lekker in zijn uppie!

  • Nordman schreef:

   Dit. Ik moest wel erg lachen toen Jan dat zei over Noorwegen, tis alles behalve techno hoor. Wat een drol. Ben blij dat AVRO erbij wordt betrokken, zijn een stuk professioneler.

 50. Peter schreef:

  Goh wordt je wakker Aad1, dat is namelijk elk jaar al zo hoor.