Malmö live: Georgië, Zwitserland, Roemenië

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Henk Jan schreef:

  Hahaha! Noorwegen wordt internationaal afgekraakt, omdat Margaret erg vals zong. Songfestivalweblog meldt juist het tegenovergestelde. Valt mij op dat waar men hier negatief doet, de internationale blogs juist opvallend positief zijn en andersom. Waar komt dat verschil vandaan?

  Over het algemeen denk ik wel dat Nederlanders een erg slechte muzieksmaak hebben. Als een band als Racoon prijzen wint, doen we toch iets niet goed… ;-)

  • Leendert Jan schreef:

   Onzin, lang niet iedereen schrijft dat Margaret vals zong. Je zoekt er wel heel veel achter!

  • Henk Jan schreef:

   Alle grote websites zijn erg blij met het optreden van Noorwegen. Ze doet het erg goed. Klinkt ook fantastisch in de video van Eurovision.tv.

 2. Henk Jan schreef:

  Georgië heb ik in de Big Poll nu ook wat hoger gezet. Een 5e plaats schat ik in. Big Poll van EscToday.com is via Facebook in te vullen. Erg leuk om te doen trouwens! Noorwegen zal daarin flink gaan zakken, Hongarije bungelt onderaan.

 3. RiaNL schreef:

  Georgie vind ik erg goed, zowel het lied, de zang, als het optreden. Dit verdient in mijn ogen zeker een finaleplaats.

 4. Leendert Jan schreef:

  Ja, Georgië is sterk hoor! Ziet er goed uit!

 5. Leendert Jan schreef:

  Zwitserland ziet er toch heel leuk uit en is een sympathiek liedje. Ze zingen ook goed samen. Roemenië… Tja het is totaal niet mijn ding, het lied vind ik bagger en dat overdreven gedoe op het podium kan me ook gestolen worden. Maar het zal wel indruk maken vrees ik. Ik vind zijn zang in de wandelgangen nog het mooist!

 6. Nordman schreef:

  Georgie: Goede vocalen, maar eh waarom nou op het einde ook nog die vlammen erbij? Past er niet echt bij. Dit gaat het goed doen, maar ik denk iets te gedateerd en te voorspelbaar om echt te kunnen winnen.

  Zwitserland: Was nooit zo weg van het nummer en nu nog steeds niet. Ziet er nogal saai uit op het podium.

  Roemenie: Dit ziet er wel heel erg over the top uit! Zou het jammer vinden als het naar de finale gaat..

 7. Wim1970 schreef:

  Ik zie voor volgend jaar behoorlijk wat landen afhaken, waaronder Letland, Frankrijk, Engeland en Spanje. Geen van deze landen zal ‘t goed gaan doen volgende week.

 8. Gerardmartin schreef:

  Dat is het niet vanzelfsprekend dat ze gelijk afhaken hoor. Kijk naar b.v. Portugal en Nederland die blijven toch ook maar doorgaan?

  • annemieke schreef:

   nou ja, portugal doet dit jaar niet mee. ik ben beniewd of het bij 1 jaartje afwezigheid blijft

   • Leendert Jan schreef:

    De Portugese omroep heeft al aangegeven dat ze, als het enigszins kan, er in 2014 weer bij zijn. Volgens mij is het songfestival best populair in Portugal, meer dan in veel van de big 5.

  • Wim1970 schreef:

   Bovengenoemde landen doen ‘t al een tijd slecht en op een gegeven moment houdt ‘t geld verkwisten op. Als NL nu de finale wéér niet haalt, mag NL van mij ook stoppen met deelnemen. De interesse wordt alsmaar minder, elk jaar maar weer.

   • Leendert Jan schreef:

    Maar goed, dat is al meer dan twintig jaar zo en uiteindelijk zijn ze er nog altijd bij. Ik denk dat een aantal “kleintjes”, zoals Bulgarije en Hongarije, wel n beetje in deze zone zitten, maar over leden van de big 5 maak ik me niet zo’n zorgen en de Balten blijven ook maar stug doorgaan.

 9. Hebbuzz schreef:


  Leendert Jan:

  Onzin, lang niet iedereen schrijft dat Margaret vals zong. Je zoekt er wel heel veel achter!

  Niet iedereen schrijft dat ze vals zong, maar ze deed het wel degelijk alle vier de doorlopen. Wil niet zeggen dat het niet doorgaat, want het zag er visueel wel perfect uit.

  • Leendert Jan schreef:

   Ik reageerde meer een beetje op de wel erg vergaande conclusie dat het songfestivalweblog als enige anders schreef en dat dit wellicht kwam doordat Nederlanders een slechte muzieksmaak hebben.

 10. Esmee schreef:

  Als we er een weggevertje bij hebben, dan krijgt Zwitserland die van mij. :-) Voor de gunfactor.

 11. Hebbuzz schreef:

  Georgië: zang goed, maar zij knijpt het er wel met moeite uit vandaag lijkt het. Mooie plaatjes maar wel erg stijfjes, alsof ze een koppel uit de jaren ’50 zijn. Cliché op cliché.

  Zwitserland: zang ok-ish, Sarah doet het goed op het beeld maar komt wel wat als een braaf trutje over. Het lijkt nu net of pa en ma met dochter en haar verkering een liedje doen met opa en broertje op de bas en gitaar. De zanger vind ik niet sympathiek overkomen, maar veel stukken zijn wel gezellig kneuterig. Weinig support van de vakjury maar misschien wel van brave gezinnet

 12. Hebbuzz schreef:

  Georgië: zang goed, maar zij knijpt het er wel met moeite uit vandaag lijkt het. Mooie plaatjes maar wel erg stijfjes, alsof ze een koppel uit de jaren ’50 zijn. Cliché op cliché.

  Zwitserland: zang ok-ish, Sarah doet het goed op het beeld maar komt wel wat als een braaf trutje over. Het lijkt nu net of pa en ma met dochter en haar verkering een liedje doen met opa en broertje op de bas en gitaar. De zanger vind ik niet sympathiek overkomen, maar veel stukken zijn wel gezellig kneuterig. Weinig support van de vakjury maar misschien wel van gezinnetjes.

 13. Hebbuzz schreef:

  Roemenië, wat een verschrikking, maar wel goed uitgevoerd door die creep. Geniale zet om het in Dracula stijl te doen, dan vallen die enge blikken van Cezar ook niet meer zo op.

  Ik ben bang dat het door de vakjuries nog best wel gewaardeerd zou kunnen worden, net als Georgië vorig jaar. Dat haalde het gelukkig net niet, maar dit jaar zou het maar net wel kunnen lukken met de Roemeense diaspora in Frankrijk en Spanje. Maar mag ik aub hopen dat het niet zo is? Andere niet Westeuropese landen zouden dit zomaar kunnen waarderen overigens. Azerbeidzjan 2008 kwam ook best ver.

 14. Maarten schreef:

  Even wat anders. We horen wel weinig over wat Anouk verder doet dan alleen repeteren.

  • Esmee schreef:

   Ja, je moet er zelf het internet een beetje op afstruinen.
   Er is hier en daar een interview geweest met buitenlandse songfestival-clubs, met een paar radioprogramma’s, ze heeft een liefdadigheidsconcert gegeven, ze heeft een birds- thema fotosessie voor Vogue nl gedaan, het promoten van haar cd en album dat nog moet uitkomen, de stunt met de filmpjes, de algemene voorbereidingen voor het songfestivalgebeuren, de repetities, de momenten met de songfestivalpers daarna, maar verder weet ik het ook niet.

 15. RiaNL schreef:

  Zwitserland komt wel sympathiek over, al vind ik het liedje erg simpel. Voor mij hoeft het niet naar de finale. Roemenië vind ik qua lied nog steeds een drama. Cezar haalt echter wel alles uit de kast om op te vallen. Ik hoop dat hij niet naar de finale gaat, al zou ik me kunnen voorstellen dat dit optreden nogal blijft hangen en dat er toch wel stemmers voor zijn. Voor mij springt Georgie er wel uit van deze laatste 3 landen.

 16. Robbert-Rotterdam schreef:

  Georgië vind ik vooral gelikt. Voor mij is het een hopeloos sentimenteel en ouderwets lied, waarin alles voorbijkomt wat ik ooit al eens eerder heb zien passeren in het genre. Net als het nummer van Rusland ervaar ik dat van Georgië als een soort blender-mix van bekende elementen. Het lijkt wel of ze dit proberen te compenseren door een visuele benadering die wel van deze tijd is. Aan mij, doorgaans op zoek naar het originele en eigenzinnige, is het nummer niet besteed, maar ik geloof zeker dat hier een publiek voor zal zijn. Herkenbaarheid is immers vertrouwdheid en voelt daarom al gauw goed.
  Zwitserland vind ik vooral (te)braaf. Roemenië, tja, werkt na al die weken nog steeds op mijn lachspieren….

  • Esmee schreef:

   Over lachspieren gesproken: ik las ergens dat die lui van de Zwitserse groep hadden gezegd dat ze er voor bidden dat die opa de finale zal halen, en dat hij daarom niet mee mag naar allerlei feestjes….Je zal toch zo met je personeel op stap zijn…..lol.

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Aha, dus opa wordt om 20.00 uur naar bed gebracht en ingestopt, zodat de rest van de “sekte” eten en drinken kan gaan scoren op de verschillende feestjes?:)

 17. Wim1970 schreef:

  Zwitserland heeft een prima nummer, maar waarom die stokoude man erbij? Krijgt op deze manier een hoog gimmickgehalte. Straks valt ie net als Tommy Cooper dood neer op ‘t podium.

 18. Mien Scheurwater schreef:

  Nou stokoud, hij is pas 95 hoor!

 19. Wim1970 schreef:

  Nou, dat vind ik stokoud. Ik moet ‘t nog maar eens zien te halen.