Common Linnets hebben songfestivallied gekozen

Dit vind je misschien ook leuk...

77 reacties

 1. Rob schreef:

  Wat!? Nog een maand wachten …………..

 2. Peter schreef:

  En waarom nu nog een maand wachten? Waar eerst blijheid overheerste met de keuze van de kandidaten, vind ik beide nu wel getuigen van een bepaalde arrogantie en minachting naar de liefhebbers. Mijn vertrouwen slinkt met de dag dat het iets geweldigs gaat worden. Ben bang dat het een giga eenheidsworst gaat worden. Ze zijn meer met zichzelf en andere dingen bezig.

 3. Daniel schreef:

  Een maand zal het wel niet worden, want de deadline voor het inzenden van de nummers is over drie weken, dacht ik.
  Ik ben benieuwd en heb er alle vertrouwen in dat ze met iets goeds komen.

 4. Patrick schreef:

  Een maand kan niet, want de liedjes moeten voor de 17de bekend zijn.

  Dus we zullen het uiterlijk 16 maart weten, samen met België denk ik.

 5. Robbert-Berlin schreef:

  Dat geduld heb ik wel, hoor.
  En waarom zouden we het recht hebben om het nu al te weten?
  Het is het festival van Ilse & Waylon, niet dat van ons.
  Uiterlijk half maart zullen we het weten. Dat lijkt me prima.

 6. twan schreef:

  Erg arrogant van Ilse de Lange om ons nu (alweer) te laten wachten.
  Ik ben met de dag minder blij met dit duo.

  @ Robbert-Berlin; het is toch ook ONS songfestival ?

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Nee, hoor. Het festival is niet van jou. Jij mag er naar kijken. En verder mag je net zoals elke andere Nederlander netjes afwachten. Zolang zal het niet meer duren.

   • Esmee schreef:

    Ik zie dat een beetje anders. Het is wel degelijk ook ons festival.
    Artiest en publiek kunnen niet zonder elkaar. Maar er is nog iets: het gaat niet alleen om een liedjesfestijn, maar ook om competitie. De artiest komt voor een land uit. Natuurlijk moet je een artiest de ruimte geven om zich voor te bereiden, en ja, tegenwoordig mag die ook zijn eigen pakketje eisen indienen want anders dan kan een omroep geen behoorlijke artiest meer krijgen.
    Dat wil echter niet zeggen dat deelname voor een artiest een vrijblijvende zaak is. Er worden ook eisen gesteld, dingen verwacht. En als er dan mensen zijn, al dan niet fans van het songfestival, die zich op voorhand zorgen maken over van alles en nog wat, dan kan ik dat best begrijpen.

 7. RiaNL schreef:

  Ik ben heel benieuwd welk liedje Ilse en Waylon hebben gekozen, en kan niet wachten om het te horen, al moeten we nog een paar weken geduld hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij met iets goeds komen.

 8. RobbieR schreef:

  Dan maar een maand wachten, als het een goed nummer is?
  Ik geloof er wel in, in een goed nummer..

 9. Roald schreef:

  Patience is a virtue, people!:) Ze zullen optimaal aan het nummer willen werken, alles eruit halen, de puntjes op de i zetten… Keep the faith!

  • Robbert-Berlin schreef:

   +1
   Ik denk dat het van het grootste belang is dat ze in alle rust eerst hun product kunnen afmaken alvorens het te presenteren.

   • Esmee schreef:

    Je weet niet of het nog niet af is!
    Misschien willen ze voorkomen dat andere deelnemers een idee van ze gaan jatten of zo.

   • Hebbuz schreef:

    Geen nieuws is ook nieuws, gewoon evrn weer een persmomentje pakken om de aandacht op je naam te vestigen. Dat heet toch gewoon PR? Wedden dat ewe nog minimaal twee van zulke momenten krijgen? 1 met alleen de titel, dan nog een met een omschrijving van het lied in woord en misschien nog een 10 seconden fragmentje. Zoo houd je het plebs bezig. Volstrekt normaal om spanning op te bouwen.

    Wees blij dat ze niet zoals Gordon elke snee in de vinger of vinger in de snee breed uitmeten meg gejeremieer.

 10. Wouter schreef:

  Wat Waylon zei in het interview met RTV-Oost was dat ze het volgende maand bekend maken :P Niet dat het over een maand is =P Maar ik ben benieuwd =)

 11. Esmee schreef:

  Robbert-Berlin:
  …..
  Het is het festival van Ilse & Waylon, niet dat van ons.
  …..

  Uhhh??

  • Robbert-Berlin schreef:

   Zit geen woord Chinees bij, toch?
   Het is zo gegroeid dat fans steeds meer bij het festival betrokken zijn geraakt. Dat is iets moois.
   Alleen zie ik ook dat het zo gegroeid is dat betrokken raken geïnterpreteerd wordt als vergaande zeggenschap krijgen over. Over welk liedje het wordt, over welke kleren gedragen worden en welke make-up gebruikt wordt, over hoe de act er uit moet zien, nu weer over wanneer het lied bekend gemaakt wordt, op welke datum. Meedenken betekent nog niet beslissingsbevoegdheden krijgen of eisen kunnen stellen. En soms lijkt het wel of bepaalde fans die rechten opeisen. Zo niet, dan is de artiest arrogant of incompetent. Ik gun de artiesten graag de ruimte om naar eigen goeddunken eerst beslissingen te nemen. Kritiek leveren kan altijd nog.

   • Hans schreef:

    Helemaal eens Robbert. Ik word een beetje moe van de reacties van bepaalde fanatieke fans die overal iets over te zeuren hebben. Laat de artiesten lekker hun gang gaan: als ze zouden moeten luisteren naar alle adviezen van songfestivalfans, dan zou daar onmogelijk één liedje en één act uit kunnen voortkomen, want iedereen heeft weer een afwijkende mening en weet het natuurlijk altijd beter dan de artiesten zelf.
    Willen we goede artiesten op het songfestival, dan moeten we ze hun gang laten gaan: Anouk was volgens sommige songfestivaltrutten eigenwijs en arrogant. Laat dat zo geweest zijn, we mochten eindelijk weer eens trots zijn op een inzending, die ook nog eens hoger eindigde dan heel wat jaren daarvoor.

 12. Esmee schreef:

  Afin, ik denk dat er een goede reden zal zijn om het nu nog niet bekend te maken.

 13. Roel schreef:

  Het lied moet ze als een jas passen om te overtuigen. Je kunt het gekozen ESF nummer niet via een serie tryouts langzaam verbeteren. Veel succes Ilse en Willem.

 14. Nordman schreef:

  Nou ben benieuwd, maar zal wel een rustig nummer worden afgaand op wat Ilse eerder aangaf, maar we hebben ook Waylon nog, in hoeverre gaat hij erin mee, of wordt het toch een beetje ‘rocken’…zolang het maar een pareltje is, ik hoop het.

 15. Gerardmartin schreef:

  Veel slechter dan wat er tot nu toe bekend is zal het lied van I&W nooit kunnen zijn dus ik heb er wel vertrouwen in.

 16. Gert schreef:

  In een reply op een tweet. An ESF Magazine bevestigde Ilse zélf dat ze Ierland 1994 één van de mooiste country-nummers vond. Kijk, als je daar inspiratie uit kunt halen, dan komt alles goed. En dat Ierse duo uit 1994 charmeerde, vertederde alsof het ze een lieve lust was. Het werd 1e met zoveel overtuiging, dat met iets minder overtuiging van televoters anno nu alsnóg de TOP 5 zou kunnen halen :-).

 17. Henie schreef:

  Korte reactie: ook een killersong? Dat heb ik nog niet gelezen?
  Ik hoop het wel. Succes.

 18. Robbert-Berlin schreef:

  En RTL-Boulevard zal vast wel snel uitpakken met het vermeende liedje, ‘uit betrouwbare bron’ verkregen:)

 19. Ed schreef:

  Hoor net weer op de maandagochtend uit Ilse’s mond, op radio Gelderland dat ze een ECHT country nummer gekozen hebben, met steel guitar en country all the way ….. ik zeg HELE DIEPE ZUCHT …………

  “We maken echt een statement ……. ”

  IK ZUCHT NOG DIEPER ………

  • Rogesc schreef:

   We moeten afwachten maar als er 0 pop invloeden bij zitten of iets anders waardoor het een breder publiek aantrekt gaan ze waarschijnlijk af als een gieter

 20. Rogesc schreef:

  Ik heb er geen probleem mee dat het nog even duurt maar ze richten hun pijlers wel een beetje teveel op dat zomerconcert van ze in de Achterhoek. Het komt op mij toch over alsof ze het Songfestival als pr zien voor dat concert in plaats van dat het Songfestival hun doel is.

  • ~ René ~ schreef:

   Achterhoek? Het concert speelt zich toch af in Enschede?

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Het songfestival als pr zien voor dat concert? Nou, dat is dan toch prima? Mogen ze zelf ook nog wat meepikken van het ESF? Songfestival mag m.i. ook nooit enig doel zijn. Er is een leven erna. Er lijkt mij niets tegen het gebruik van het ESF voor eigen promotiedoeleinden.

   • Esmee schreef:

    Als dat er aan bijdraagt dat de Nederlandse inzending nóg beter wordt, dan ben ik er zelfs vóór!

 21. Harold schreef:

  “We doen mee om te winnen!!” Nee hoor.. ze willen alleen een statement maken

 22. Nordman schreef:

  Country. Yippie-ya-yee! Man man…wat maakt het uit. Ik geloof dat er op het ESF er plek is voor elke genre. Dance zou volgens vele fans ook nooit scoren totdat Loreen ermee kwam en boem won. Country is eerder gebracht, en scoorde toen niet, maar dat wil niet zeggen dat het in 2014 niet kan scoren. Zelfs binnen het country kun je nogal variëren. Het moet wat mij betreft oprecht zijn en pakkend zijn, helaas kan ik daar nog niet over oordelen.
  Fans hoeven wat mij betreft ook echt niet verrast te reageren dat ze voor ‘echte country’ gaan, want die kans was behoorlijk aanwezig. En wat is echte country? De een associeert dat met een verkleedpartij met alles erop en eraan a la Duitsland 2006, een ander denkt aan de stijl van Lady antebellum of denkt aan het nummer dat Ilse en Waylon bij DWDD brachten…., kortom binnen het country-genre is er zoveel mogelijk. Ik zou niet te snel ‘panikeren’ en het lekker afwachten. De keuze is gemaakt :)

 23. werner schreef:

  Ik houd niet van Country helaas maar ben toch benieuwd wat het is geworden en it better be good want ze willen toch niet sneuvelen in de halve finale,helaas moeten we nog even wachten wat het is geworden!

 24. Harold schreef:

  Nordman:
  Country. Yippie-ya-yee! Man man…wat maakt het uit. Ik geloof dat er op het ESF er plek is voor elke genre. Dance zou volgens vele fans ook nooit scoren totdat Loreen ermee kwam en boem won. Country is eerder gebracht, en scoorde toen niet, maar dat wil niet zeggen dat het in 2014 niet kan scoren. Zelfs binnen het country kun je nogal variëren. Het moet wat mij betreft oprecht zijn en pakkend zijn, helaas kan ik daar nog niet over oordelen.
  Fans hoeven wat mij betreft ook echt niet verrast te reageren dat ze voor ‘echte country’ gaan, want die kans was behoorlijk aanwezig. En wat is echte country? De een associeert dat met een verkleedpartij met alles erop en eraan a la Duitsland 2006, een ander denkt aan de stijl van Lady antebellum of denkt aan het nummer dat Ilse en Waylon bij DWDD brachten…., kortom binnen het country-genre is er zoveel mogelijk. Ik zou niet te snel ‘panikeren’ en het lekker afwachten. De keuze is gemaakt :)

  Nordman:
  Country. Yippie-ya-yee! Man man…wat maakt het uit. Ik geloof dat er op het ESF er plek is voor elke genre. Dance zou volgens vele fans ook nooit scoren totdat Loreen ermee kwam en boem won. Country is eerder gebracht, en scoorde toen niet, maar dat wil niet zeggen dat het in 2014 niet kan scoren. Zelfs binnen het country kun je nogal variëren. Het moet wat mij betreft oprecht zijn en pakkend zijn, helaas kan ik daar nog niet over oordelen.
  Fans hoeven wat mij betreft ook echt niet verrast te reageren dat ze voor ‘echte country’ gaan, want die kans was behoorlijk aanwezig. En wat is echte country? De een associeert dat met een verkleedpartij met alles erop en eraan a la Duitsland 2006, een ander denkt aan de stijl van Lady antebellum of denkt aan het nummer dat Ilse en Waylon bij DWDD brachten…., kortom binnen het country-genre is er zoveel mogelijk. Ik zou niet te snel ‘panikeren’ en het lekker afwachten. De keuze is gemaakt :)

  Ik hoopte dat het een nummer zou worden als “Still loving after you”. Daar hadden ze flink mee kunnen scoren. Maar met een yippie-ya-yee nummer gaan ze het helaas niet redden. We wachten maar af.

 25. Kobe schreef:

  Nu nog wachten op de juiste dansers en bijhorende pakjes :D

 26. Kobe schreef:

  Misschien worden de pluimen van Joan Franka weer vanonder het stof gehaald :D

 27. Roald schreef:

  Nu hebben Ilse en Waylon al enkele keren verduidelijkt wat zij onder ECHTE country verstaan: namelijk pure muziek, recht uit het hart – en niet de “randverschijnselen zoals cowboyhoeden, klapperpistolen…” Dus we hoeven echt geen “yippie-ya-yee” liedje te verwachten. En een statement maken mag toch wel? Deed Anouk ook, doen zoveel artiesten; als het maar kwalitatief goed gebracht wordt. Ik snap echt de kritiek niet, al voor er maar een noot van van het nummer bekend is… En ja, ook “Still Loving After You” is ECHTE country, dus misschien is het dat lied juist wel?

 28. Johannes schreef:

  Roal ik ben t helemaal met je eens. Nog geen noot gehoord en nu al zeiken… Duurt te lang..het wordt een cowboy liedje… Die ESF fans hier lijken wel een stel verwende kindertjes, bah! Gun ze nou eens rustig de tijd om t nummer te perfectioneren, en…slim van ze om nog even te wachten…ik heb er veel vertrouwen in :-)

 29. Eurorob schreef:

  Net in RTL Boulevard. De song van Ilse en Waylon is geen ballad. Over een paar dagen is het maart. Ben benieuwd!

 30. Gert schreef:

  Nog een keertje dan:

  In een reply op een tweet aan ESF Magazine bevestigde Ilse zélf dat ze Ierland 1994 één van de mooiste country-nummers vond. Kijk, als je daar inspiratie uit kunt halen, dan komt alles goed. En dat Ierse duo uit 1994 charmeerde, vertederde alsof het ze een lieve lust was. Het werd 1e met zoveel overtuiging, dat met iets minder overtuiging van televoters anno nu alsnóg de TOP 5 zou kunnen halen.

  Korten, het komt allemaal goed. Country-muziek is niet zo zwart-wit. En zeker niet enkel muziek voor linedancers. Het heeft zelfs z’n roots in de Ierse folkmuziek.

 31. Harold schreef:

  Eurorob:
  Net in RTL Boulevard. De song van Ilse en Waylon is geen ballad. Over een paar dagen is het maart. Ben benieuwd!

  Ja, daar was ik al bang voor. Kwalbert noemde het zelfs een feestnummer

  • Roald schreef:

   En hoe of waar heeft Albert Verlinde het nummer gehoord? Wie of wat is zijn “betrouwbare bron”? Ik heb Ilse DeLange verschillende keren horen zeggen dat een verstild, bezield nummer haar voorkeer heeft, en dat zij en Waylon wat dat betreft op 1 lijn zitten. Lijkt me dus nogal vreemd dat ze met een “feestnummer” komen; past ook totaal niet bij hun stijl. Een up-tempo ballad misschien wel, die langzaam opbouwt naar een climax, zodat ook Waylon kan uithalen. Mooi toch? Via Twitter laat Ilse DeLange weten dat het nummer niet meer zo lang op zich zal laten wachten: “Soon… very soon…”

   • Harold schreef:

    Hij kent het nummer zelf ook niet, noemde het een staatsgeheim dat pas over een tijdje onthuid gaat worden. Maar een mooi verstild nummer gaat het dus heel waarschijnlijk niet worden.
    Hoop wel op een redelijk moderne productie, want een recht-toe-recht-aan uptempo country lied ga ik hoogstwaarschijnlijk helemaal niet leuk vinden.

 32. Nordman schreef:

  Harold: Ja, daar was ik al bang voor. Kwalbert noemde het zelfs een feestnummer

  Past helemaal bij het carnaval yeeehaaa, laat maar komen :-)

  • Harold schreef:

   Vreselijk :(( Laat maar lekker thuis haha

   • ~ René ~ schreef:

    Nou, het fragment dat Alrightguy op deze weblog plaatste bij het bericht “Wat zingen The Common Linnets in Kopenhagen?” vind ik behoorlijk feestelijk en absoluut niet vreselijk of carnavalesk. De echtheid en muzikaliteit stemt mij vrolijk, zoals een feestje betaamt.

    Hier nogmaals de link: http://www.youtube.com/watch?v=K4IR4DtStzk

   • Harold schreef:

    Die muziek in dat clipje is een perfect voorbeeld van wat ik recht-toe-recht-aan country vind. Naast het feit dat ik er totaal niet van hou zie ik het ook niet scoren op een songfestival.

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Ach, dat zeiden alle Euronichten ook van Italië 2011: “Zoiets scoort niet.”
    Dan moet je het juist inzenden…. Lekker een trend setten, in plaats van als een Euronichtenslaafje de bekende Eurotrends volgen…
    Maar ik moet zeggen, ik amuseer me kostelijk met de reacties hier. De een is nog nerveuzer dan de ander, soms zijn mensen ook heel boos. Geweldig! Dat maakt het toch lekker spannend. En heb niet de illusie dat dit de komende maanden gaat veranderen. Vooral bij Ilse de Lange en Waylon, met hun uitgesproken repertoire, zullen we dadelijk verschillende kampen kennen van voor- en tegenstanders van het lied. Maar troost je, dat was met Maggie MacNeal in 1980 al. Woedend waren de mensen dat zo’n lied naar het ESF werd gezonden. We weten allemaal hoe het afgelopen is.

   • Harold schreef:

    Nou ja, woedend haha. Je hebt een punt als je vindt dat ik te snel met kritiek kom, maar ik wil gewoon graag dat er na het goede resultaat van vorig jaar niet weer zo’n debacle komt en er vervolgens geen enkele fatsoenlijke Nederlandse artiest meer mee wil doen. Ik lever liever (voorbarige) kritiek dan uiteindelijk als een kip zonder kop je eigen inzending maar zoveel mogelijk proberen te steunen of iets quasi positiefs te gaan melden om vervolgens NL weer ergens onderaan te zien eindigen.

 33. RobbieR schreef:

  Tja wij moeten er toch echt aan geloven dat het country wordt, zo’n fragment van Rene en allrightguy vind ik niet verkeerd. Wat betreft is Waylon dan wel een aanwinst als entertainer.

  Ik heb ook minder met country maar misschien ben ik wel om bij hun nummer.
  Zo en nu mogen zij ermee komen…

 34. Esmee schreef:

  Ik heb al gelezen dat er een steel guitar in voorkomt en dat ze alles uit de kast gaan trekken.

  Het lijkt er op dat er een band bij komt.

 35. Robbert-Rotterdam schreef:

  Harold:
  Ik hoopte dat het een nummer zou worden als “Still loving after you”. Daar hadden ze flink mee kunnen scoren. Maar met een yippie-ya-yee nummer gaan ze het helaas niet redden. We wachten maar af.

  Maar een echt country nummer hoeft helemaal geen yippie-ya-yee song te zijn. Dat kan ook een lied zijn waarbij twee mensen samen op een kruk zitten en hun verdriet bezingen. Leuk al die voorbarige conclusies.

 36. Patrick schreef:

  Een yippie-ya-yee nummer is gedoemd te mislukken. Ik kan me daarom ook niet voorstellen dat zo’n nummer gekozen is. Ik had begrepen dat ook Cornald Maas bij de keuze van het liedje betrokken was. Hij zou een yippie-ya-yee nummer nooit aanmoedigen en hoop daarom dat het toch iets kleins is geworden. Just them with their guitars.

  • ~ René ~ schreef:

   Je hebt “Yippie-ya-yee” en “Yippie-ya-yee” … Mogelijk gaan Ilse en Waylon wel voor hele goede “Yippie-ya-yee”.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Dit heeft, denk ik, ook te maken met de interpretatie van bepaalde termen.
   Mensen lezen ‘een écht country nummer’ en denken gelijk dat het yippe yee wordt, terwijl echte country zo breed kan zijn als je deze zelf wil maken. ‘Still loving after you’ is bv. ook échte country.
   Mensen lezen dat er een steel guitar aan te pas komt en associeren gelijk met uptempo, cowboy hoed, linedancing, etc. Een steel guitar kan ook bij een rustig nummer gebruikt worden. En hoe langer de communicatieketen, hoe meer ruis er komt, hoe meer foute informatie, hoe bozer en verhitter de fans al bij voorbaat worden.

 37. Hans schreef:

  Harold:
  Ik lever liever (voorbarige) kritiek dan uiteindelijk als een kip zonder kop je eigen inzending maar zoveel mogelijk proberen te steunen of iets quasi positiefs te gaan melden om vervolgens NL weer ergens onderaan te zien eindigen.

  Dat noem ik pas kritiek leveren als een kip zonder kop. Maar blijkbaar heb je net als de andere fans de wijsheid in pacht en weet je precies met welk liedje Nederland hoog zou kunnen eindigen. Dream on.
  Laat liever de echte experts het werk doen en geniet lekker vanaf de zijkant.

 38. Roald schreef:

  Er komt GEEN nep-band bij, het wordt GEEN “feest-in-de-saloon”-nummer! Iemand zoals Albert Verlinde zegt dat gewoon om mensen op te jutten! (en daar slaagt hij, gezien de reacties alhier, wonderwel in); of misschien was het sarcastisch bedoeld; of moet hij zoiets zeggen om iedereen op ‘t verkeerde spoor te brengen…
  Ilse DeLange en Waylon gaan gewoon met een prachtige, verstilde ballad, alleen zij twee op ‘t podium, twee gitaren, tweestemmig; drie minuten pure, betoverende muziek… daar hoop ik tenminste op:)

 39. Hebbuzz schreef:

  Echte country kan echt mooi zijn. Geen dramatische ballade kan ook betekenen een lief rustig liedje ipv vocaalgekrijs zoals Spanje dit jaar met een dramatische ballade komt….. Ik wacht het nummer af en hoop dat ik er meteen in geloof en waylon en Ilse het overtuigend en zuiver kunnen brengen.

 40. Jan de Taalregelman schreef:

  Ik hoop dat ze een mooi Nederlandstalig lied hebben gekozen.

 41. Rob schreef:

  Ik heb er wel vertrouwen in, komt goed !

 42. Roel schreef:

  Als ik die live-clipjes zie van Waylon en Ilse, denk ik dat ze weinig boeiend overkomen. Ze keren naar binnen. Geen idee of ze met de gekozen song het publiek/kijkers kunnen raken. Beide zijn misschien geen “Grote-TV-Show-Types”. Prima, maar blijf wel aan je presentatie denken want dit is een “Hele-Grote-TV-Show”.

 43. Roald schreef:

  Zowel Ilse DeLange als Waylon zijn ervaren artiesten, die heus wel nadenken over zaken als podiumpresentatie; ze willen immers een goed visitekaartje afleveren voor hun album en concert.

 44. harm stirnberg schreef:

  Waar blijven alle reacties er zijn er 43 hier en bij het onderwerp staat 70 reacties. Hoe kan dat?

 45. harm stirnberg schreef:

  Oke dank je wel voor de info redactie!!!!!!!

 46. Robbert-Rotterdam schreef:

  Laat Ilse & Waylon nu maar komen met hun kleine liedje met 2 gitaren en verder niets. Als dit zo verder gaat, met louter medium- en uptempoliedjes, dan gaan ze daarmee goed opvallen, als ze tenminste het beste halen uit wat het podium en belichting kan bieden.

 47. Rrrr schreef:

  Al die ongeduldige zeikerds hier die denken de wijsheid in pacht te hebben. Er is niet voor niets een officiële deadline – wat geeft jullie het recht om te eisen dat Ilse en Waylon hun liedje vervolgens éérder dan die deadline uitbrengen..

  “Harold:
  Ik lever liever (voorbarige) kritiek dan uiteindelijk als een kip zonder kop je eigen inzending maar zoveel mogelijk proberen te steunen of iets quasi positiefs te gaan melden om vervolgens NL weer ergens onderaan te zien eindigen.”

  Hoe Nederlands wil je het hebben, zie je zelf ook niet in hoe ontzettend belachelijk dit klinkt? Wat een idioot zeg..

 48. Gerardmartin schreef:

  Als ik al die reacties zo lees hierboven moeten velen maar even aan de valium de komende weken, wat een drama’s zeg!

 49. Starkoo schreef:

  Hopen dat men naar de bookies kijkt het lied van nu is totaal kansloos! laag bij de bookies hoor je gewoon te kiezen voor een ander nummer dat beter bij het festival past!