Videoclip Calm After The Storm online

Dit vind je misschien ook leuk...

133 reacties

 1. Roald schreef:

  The Common Linnets staan nog op nummer 27 van de ranking… VOOR DE WINST. In de ranking van semi 1 staan ze gewoon nog in de top 10 en de finale halen lijkt me dan ook de eerste prioriteit. Ik blijf erbij dat “Calm After The Storm” kwalitatief gezien tot de betere nummers van semi 1 behoort; wat de visuele presentatie betreft vertrouw ik er nog steeds op dat Ilse DeLange en Waylon, en hun team, heel goed weten dat ze met iets prachtigs moeten komen – en dat ook gaan doen. Eenvoud en puurheid kunnen met de juiste setting zeker opvallen. Ze zullen zich in alle rust voorbereiden op het ESF. Het is een erg mooi lied; positiviteit zal beloond worden!:)

 2. RobbieR schreef:

  Is het niet zo dat de bookmakers top, veranderd met de tijd?

  Nederland verleden jaar ging in een korte tijd van 1o)naar 5) naar 3)
  Toen vervolgens stegen Oekraïne, Azerbeidzjan..
  Ook Hongarije is pas op het laatst gestegen..
  Nederland bleef vervolgens 9e (knap)

  Dus afwachten, er kan nog van alles gebeuren..

 3. Roald schreef:

  The Common Linnets nu gestegen naar de 24e plaats bij de bookmakers in de gehele ranking; 9e plaats in de ranking van semi 1. In het algemeen zijn de verwachtingen dus positief te noemen!:)

 4. Rob schreef:

  Ilse heeft een nieuwe job erbij, ze gaat de groente van Hak aanprijzen…………….

 5. Joke schreef:

  IS HET ECHT WAAR ???

  GROOT NIEUWS COMMON LINNETS KIEZEN ANDERE INZENDING !, op deze ver KIEZINGSDAG …………owh how too good to be true ………. ;)))

 6. riccardo schreef:

  Liever deze kwalitatieve en inspirerende inzending dan de zoveelste Sieneke.
  Feit is dat het er, tot nu toe, op lijkt dat NL qua ranking niet hoog gaat scoren.
  Na het bekijken van de overige deelnemers snap ik dat wel. Ze zitten met dit nummer gewoon in een andere league. Toch vermoed ik meer punten dan de meeste nu denken en dat verdienen ze ook.
  Op de een of andere manier moet het oorwurm gehalte van het nummer wat omhoog en mogen in deze context de stemmen wat meer gaan snikken.

 7. sflover schreef:

  Ik lees hier links en rechts wat opmerkingen over bookmakers…..”wie zegt dat ze het bij het juiste eind hebben” “er kan nog van alles gebeuren” die strekking. Daar hebben de posters gelijk in, maaarrrrrr een stijgging van 30 naar 1?

  Hoor verder stemmen die zeggen….staan er nog keurig bij in polls….8/9 in eerste semi….dus finaleplek…..
  Ik had bij het bekendmaken dat Ilse en Waylon gingen de hoop dat we nu eens bij de favorieten zouden staan zo in aanloop naar het grote gebeuren. Niet 8/9 in eerste semi en 20/25 in finale……..

  ik zeg stuur Kim-Lian, Jim huur wat zweedse top producers en kom met een knaller van een commerciele hit.

  • riccardo schreef:

   Er moeten eerst goede sponsors komen om een top producer aan te kunnen trekken.
   verder is er denk ik totaal geen belangstelling voor deelname vanuit de NL dj en dancescene?
   Dat is voor NL de manier om internationaal commercieel te scoren.

   • Ed schreef:

    Nee hoor Riccardo, genoeg talent hier, je hebt geen moderne producers nodig, het is een ESC je gaat voor talent uit je eigen land.
    Ilse en Waylon zou prima geweest moeten zijn maar net zoals sflover zegt, je verwacht eigenlijk als Ilse en Waylon samen gaan, dat we mee gaan doen voor een topnotering niet “met de hakken over de sloot ‘werk !!
    Het lied is gewoon te nikserig, mooi geproduceerd dat dan weer wel, maar je verwacht een pakkend mooi , muzikaal verrassend nummers die je pakt en niet meer loslaat.
    Ze hebben beide zoveel van die nummers afzonderlijk gemaakt en dan tja …..

 8. Roald schreef:

  Bookmakers zeggen wel iets, maar gelukkig niet alles. Waar het om gaat is dat voor Nederland wel de finale haalbaar is; dat is de eerste stap die genomen moet worden, dus daar moet men zich op richten. Ik vertrouw er ook op dat Ilse DeLange en Waylon zich dat goed realiseren. Dit is het lied, het is hun keuze, zij staan er achter. Gaat goed komen!

 9. Lilly schreef:

  Misschien is dat ons probleem ook wel een beetje…we verwachten te veel!
  Ook ilse en waylon zijn maar mensen…zij kiezen iets wat zij denken heel mooi over te kunnen brengen.
  Ik blijf echter toch positief, ik had ook geen bepaalde verwachting van het lied, dat scheelt.
  Op youtube zijn mensen overwegend erg positief over het lied met de bijbehorende clip dat is feit!
  Ik denk dat ilse en waylon hetzelfde gaan flikken als Roberto vorig jaar…nl dat zodra de rehearsels gaan beginnen, men ziet dat het live heel mooi gebracht gaat worden en dat deze artiesten van underdog ineens 1 van de populaire inzendingen wordt!

  Ed:
  Nee hoor Riccardo, genoeg talent hier, je hebt geen moderne producers nodig, het is een ESC je gaat voor talent uit je eigen land.
  Ilse en Waylon zou prima geweest moeten zijn maar net zoals sflover zegt, je verwacht eigenlijk als Ilse en Waylon samen gaan, dat we mee gaan doen voor een topnotering niet “met de hakken over de sloot ‘werk !!
  Het lied is gewoon te nikserig, mooi geproduceerd dat dan weer wel, maar je verwacht een pakkend mooi , muzikaal verrassend nummers die je pakt en niet meer loslaat.
  Ze hebben beide zoveel van die nummers afzonderlijk gemaakt en dan tja …..

  • Sabine schreef:

   Ik hoop dat je gelijk krijgt Lilly! Maar ben het wel eens met Ed, we verwachten (terecht) dat Ilse en Waylon met een echte hit komen om in de Top 5 te eindigen of zelfs te winnen… Dit lied is weliswaar mooi, maar dat is denk ik ook alles… Wel mooi, maar ervoor stemmen? Ik weet het niet :(

 10. Michel schreef:

  Nog 1 dingetje over de bookmakers; die Belgen gaan als een malle:P …Gewoon top 5.

 11. Sabine schreef:

  Nederland heeft bij de bookmakers nu zelfs de Top 25 verlaten. Momenteel 28e en dalende. Dus volgende de bookmakers is het niet eens meer een finaleplaats… Slecht nieuws dus.
  Ze zeggen dat het ze geen bal kan schelen wat mensen ervan vinden, maar dan heb ik nieuws: de mensen die kijken zijn nou juist degenen die moeten stemmen en voor de punten zorgen… Toch wel belangrijk dat ze zorgen het dat straks live helemaal perfect is en echt opvalt!

  • JordyR schreef:

   Met Calvinistisch budget, aanpak en mentaliteit zal dan ook niet lukken op de bühne….alles zal weer CHEAP uitzien :P

 12. JordyR schreef:

  Dit lied begint me de keel uit te halen! ZEURDERIG

 13. Roald schreef:

  Nederland stijgt licht, schommelt op het moment tussen de 23e en 24e plaats in de overall ranking; staat in semi 1 op een 9e plaats. De bookmakers geloven zodoende in een finaleplaats.

  • Roald schreef:

   Blijft gewoon een goed en mooi nummer waarmee Nederland voor den dag mag komen. Blijf erin vertrouwen!

 14. RobbieR schreef:

  JordyR: Dit lied begint me de keel uit te halen! ZEURDERIG

  Was het toch al bij jou? Sinds het nummer uit is loop je maar te roepen dat het nummer niets is..
  Ik vind het een mooi nummer en gellof wel in een finale, nogmaals optreden nmoet wel goed zijn, camera werk etc..

 15. riccardo schreef:

  @ ed Ook in Nederland voldoende zangtalent aanwezig daar ligt het niet aan. We hebben iemand nodig die snapt en aanvoelt wat internationaal scoort, in dit geval speciaal gericht op het festival?, en de juiste mensen daarbij weet te betrekken.
  Zoals NL het nu doet is prima maar je laat dan de motivatie geheel bij de betreffende artiest. Het kan dan natuurlijk gebeuren dat er iets moois maar minder geschikt voor uit voort komt maar vermoedelijk in een groter perspectief wel beter werkt voor de artiesten zelf.
  Met voldoende budget kun je meer aansturen op een gericht succes of een goede liefst Nederlandse producer inhuren. Er is vast een Nl Dj die een vette sonfestvalproductie van internationale allure neer weet te zetten. Andere suggesties zijn ook welkom.

 16. Mile schreef:

  Nederland blijft zakken bij de bookmakers, op dit moment op 29 !? Ze moeten gewoon van nummer veranderen!!!

  • Roald schreef:

   Veranderen van nummer mag volgens mij niet meer; alle liedjes zijn officieel gepresenteerd aan de EBU. The Common Linnets hebben dit nummer nu eenmaal gekozen en ze blijven achter hun keuze staan. Wat betreft de bookmakers: het nummer schommelt nogal, soms schiet het omhoog, dan zakt het weer. Hetzelfde geldt voor de nummers van bijv. Albanie, Estland, Moldavie, Montenegro en San Marino – deze liggen heel dicht bij elkaar; gisteren stonden ze allemaal nog onder Nederland. Dus geen reden tot paniek. In de ranking van semi 1 staat Nederland nog steeds 9e voor de winst; om door te gaan 12e, maar dit schommelt ook nogal, omdat verschillende landen op gelijke hoogte qua kansen staan. Dus Nederland maakt wel degelijk een kans om de finale te halen. Pas als álles bekend is (startpositie, podiumpresentatie, e.d.) en de repetities beginnen, kan er pas een voorzichtige balans worden opgemaakt. Ik vertrouw er nog steeds op dat het goed komt!

 17. RobbieR schreef:

  Roald: Veranderen van nummer mag volgens mij niet meer; alle liedjes zijn officieel gepresenteerd aan de EBU. The Common Linnets hebben dit nummer nu eenmaal gekozen en ze blijven achter hun keuze staan. Wat betreft de bookmakers: het nummer schommelt nogal, soms schiet het omhoog, dan zakt het weer. Hetzelfde geldt voor de nummers van bijv. Albanie, Estland, Moldavie, Montenegro en San Marino – deze liggen heel dicht bij elkaar; gisteren stonden ze allemaal nog onder Nederland. Dus geen reden tot paniek. In de ranking van semi 1 staat Nederland nog steeds 9e voor de winst; om door te gaan 12e, maar dit schommelt ook nogal, omdat verschillende landen op gelijke hoogte qua kansen staan. Dus Nederland maakt wel degelijk een kans om de finale te halen. Pas als álles bekend is (startpositie, podiumpresentatie, e.d.) en de repetities beginnen, kan er pas een voorzichtige balans worden opgemaakt. Ik vertrouw er nog steeds op dat het goed komt!

  Dat heb je goed verwoord Roald en ik denk ook bv aan Malta die laag stond verleden jaar en de finale haalde en de 8e plaats in de finale. Alles ligt nog open. Ok winnen doen wij niet, daar ben ik ook wel uit. Maar een finale plaats moet er zeker in zitten. Maar ik hoop dat zij een goede perfomance neer zetten, ik hoop dat het geen 3 J’s effect wordt..

  • Ed schreef:

   Ik hoop stilletjes toch ook dat ze het nummer wat sterker maken, ik hoorde een mash up met the police en dan hoor je dat een beetje meer poppy sound het nummer gewoon beter maakt, en niet zo vlak en monotoon.

   Kijk dat Ilse en Waylon bij hun keuze blijven tja dat kan je tegenstaan en verwondelijk vinden, maar als artiest mag je die keuze maken.
   1 ding moeten ze WEL serieus nemen en dat een inzending zelden zo onverschillig en zelden zo onfortuinlijk ontvangen is.
   Het kan niet anders dat ze daar toch van geschrokken moeten zijn, wie je aansprak niemand in mijn omgeving die het nummer echt te gek vond.
   De innzending zou wat Eurovisiewaardiger mogen wat VOLLER qua produktie.
   Je laat zien dat de keuze voor HUN was, maar dat ze de kritiek toch serieus nemen.

   http://youtu.be/R93HqdA-ck8

   Vorig jaar heeft meer dan de helft van alle artiesten hun nummer productioneel “verfijnt ” !!!

 18. Placide schreef:

  Best een aardig in het gehoor liggend liedje hoor. Het is ook niet echt een traditioneel songfestivalliedje met toeters en bellen eraan, maar rustig, beheerst en ingetogen. Dit liedje verdient echt wel een plekje in de finale.

 19. Starkoo schreef:

  Nummer mag nog wel aangepast worden ik denk dat de kwis versie al een stuk kans rijker is dan zoals het nummer nu is, denk een combinatie van beide versies kan ons veel hogen laten eindigen dan 28/29 enz!

 20. Hans schreef:

  Mooie clip! En hoe vaker ik het liedje hoor, hoe mooier ik het ga vinden. Laat het maar eens afgelopen zijn met de goedkope Eurovisiedeuntjes: dit is echte muziek gemaakt door rasartiesten die zich niets aantrekken van schreeuwerige fans. En zo hoort het ook.

  • riccardo schreef:

   Hier ben ik het helemaal mee eens. Toch moet het kunnen met iets dergelijks ook te scoren.

 21. RobbieR schreef:

  Ik heb vanavond alle nummers geluisterd, de eerste halve finale is het sterkst.
  Veel goede ballads, maar Nederland wijkt juist af en kan hiermee een voordeel opleveren.

  Mits zij wel een goede performance geven. is het optreden zoals in de wereld draait door.
  Dan is het kansloos, maar als zij meer chemie laten zien, camera werk etc. Kan het juist winst opleveren.

  Ik hoop echt dat zij dat serieus gaan nemen..

 22. Aad1 schreef:

  Drie keer is scheepsrecht. http://youtu.be/R93HqdA-ck8

 23. Peter schreef:

  En op 1 in de hitlijst, ondanks al het commentaar hier en door ‘bekend’ Nederland, voor wat dat laatste natuurlijk waard is. Commentaar van o.a. Gordon en Van Tijn kun je toch niet meer serieus nemen.

 24. Roald schreef:

  Ik blijf het een mooi en kwalitatief goed nummer vinden; in elk geval mag Nederland hiermee gezien én gehoord worden. Het is uniek en opvallend binnen semi 1, en ik vertrouw erop dat de podiumpresentatie helemaal goed gaat komen. En een mooie prestatie dat het lied op 1 staat!:)

 25. riccardo schreef:

  Qua podiumpresentatie zie ik bv een mooie laaghangende olieachtige nevel. Donker/licht moody atmosferische lichtcontrasten, zoeklicht, afgetopt met spannende warme tinten. Aan het begin van het nummer mag het zo donker zijn dat je alleen duidelijke silhouetten ziet. Een duidelijk interactie tussen de twee, naar elkaar toe zitten en veel zichtbare emotie geven. Speciaal voor de avond mag de emotie er ook vocaal vanaf druipen. (zoals Waylon in DWDD met I was made for loving you) Zoiets? Oh ja, en nog iets speciaals met de “gitaarsolo”.

  This may not be your average Eurosong but it sure is Beautyfull…damn sure!!

 26. JordyR schreef:

  De score van Nederland onder de sec fans wahahhhahhahaha BOTTOM 10!
  http://www.tummiweb.com/scorewiz/scoreboard/view/86647/esc-2014-all-songs

 27. JordyR schreef:

  Ofwel: 01. Armenia 286
  02. Hungary 219
  03. Norway 192
  04. United Kingdom 183
  05. Sweden 182
  06. Austria 167
  07. Estonia 133
  08. Albania 133
  09. Israel 128
  10. Finland 127
  11. Greece 125
  12. Denmark 117
  13. Spain 115
  14. France 106
  15. Poland 105
  16. Germany 102
  17. Ireland 98
  18. Azerbaijan 97
  19. Romania 94
  20. Italy 86
  21. Belgium 84
  22. Belarus 78
  23. Montenegro 56
  24. Iceland 50
  25. Netherlands 49
  26. Malta 48
  27. Switzerland 47
  28. Latvia 45
  29. Slovenia 42
  30. San Marino 38
  31. Portugal 34
  32. FYR Macedonia 31
  33. Georgia 28
  34. Ukraine 19
  35. Russia 14
  36. Moldova 12
  37. Lithuania 10

  • Roald schreef:

   Wat is dit voor poll? En waarom heb jij daar zo’n leedvermaak over?? Trouwens, een 25e plek zou wel de finale betekenen… en bovendien een rare uitslag: Azerbeidzjan, Belgie, Oektaine en Rusland ook super laag, terwijl dat bij de boomakers toch grote favorieten voor een hoge eindnotering zijn…

   • JordyR schreef:

    Maar blijft een BOTTOMJE eindklassering :P

   • Roald schreef:

    ‘Tis maar wat je lollig vind… maar goed, beter een bottompje in de finale. Bovendien, dit is maar EEN poll, zegt nog helemaal niets. Afwachten!:)

   • Nordman schreef:

    In een poll, ja. Who cares :-) Er zijn zoveel songfestival-polls. Laat the common linnets straks maar verrassen.

   • JordyR schreef:

    De KNEUSJES ;P

   • Esmee schreef:

    Och, Oekraïne en Rusland, daar heb ik momenteel ook geen hoge pet van op.
    Tiktok en een liedje van niets bijzonders.

 28. Esmee schreef:

  Bij het zien/luisteren van de mashup van The Common Linnets versus The Police, had ik voor het eerst kippenvel op mijn armen vanwege dat het er zo mooi tussenin en bij is gemixed. Geluid, maar vooral het beeld daarbij. Mooi hoor, die blonde kop van de zanger tussen die andere twee.

 29. jos (Alkmaar ) schreef:

  ik vind het een prachtig nummer , onze inzending .

 30. Mile schreef:

  Roald:
  Nederland stijgt licht, schommelt op het moment tussen de 23e en 24e plaats in de overall ranking; staat in semi 1 op een 9e plaats. De bookmakers geloven zodoende in een finaleplaats.

  Bij bookmakers gaat steeds slechter met NL…in de overall ranking op 29 en in semi op 14.
  In Zuidoost-Europa vinden de meeste maar een vlak liedje.

 31. riccardo schreef:

  Zou interessant zijn om naast het huidige nummer nog een speciale songfestival variant of editie van ze te horen. Iets met meer wow factor om mensen die het een mooi maar vlak nummer vinden te overtuigen. Er zullen ook dan mensen zijn die de originele versie mooier vinden.

 32. johannes schreef:

  Ik hoor in de studio versie vaag iets van een mondharmonica, die zou ik er graag wat dominanter in terug horen, op z’n “once upon a time in the west, onheilspellend dus maar geen Western, of op z’n Toots Thielemans…?

  • Ed schreef:

   Mondharmonica, nee niet dat country element te veel benaderen, JUIST niet.
   Blue grass is genoeg , de muzikale invulling is te zwak, en vlak dat mag van mij onderhanden genomen worden.
   Toch zie ik het niet gebeuren zeker als ik de reakties van Ilse en Waylon hoor, en dat valt me eigenlijk behoorlijk tegen.De kritiek is behoorlijk eenduidig, en nooit zo duidelijk geweest bij een inzending van de laatste jaren. Ja Sieneke, maar dat was ook het uiterste uiterste, Ilse wil (” figuurlijk “)knallen, zegt ze in interviews, KIJK dat is nu juist alles wat dit nummer zoals het nu is , – niet – doet.

   Ed op zijn Mart Smeets ** ; “Mogen wij vragen of ze het nummer nog wat onder hadden willen nemen ?, JA DAT MOGEN WE VRAGEN …… !”

 33. Lilly schreef:

  Diezelde bookmakers,bleven vorig jaar ook tot het eind volhouden dat de belgische roberto het slecht ging doen, zelfs nadat de rehearsals hadden uitgewezen dat het nummer wel degelijk goed uit de verf komt live!

  Mile: Bij bookmakers gaat steeds slechter met NL…in de overall ranking op 29 en in semi op 14.
  In Zuidoost-Europa vinden de meeste maar een vlak liedje.

 34. RobbieR schreef:

  Weet je eigenlijk ben ik er minder zenuwachtig om dan verleden jaar.
  Ik zie dat The common linnist het niet goed doen in de polss en bij de bookmakers.
  Maar het boeit mij niet, als zij een perfect tv optreden geven kan het aangenaam verrassen.

  Mochten ze de 3 J’s effect willen hanteren, jammer dan eigen schuld.
  Dan verknoeien zij het idd.
  maar verleden jaar toen Anoek het goed deed bij bookmakers en polls, was ik veel meer mee bezig dan dit jaar.
  Nogmaals het is een mooi liedje en een mooie clip, maar maak er ook een onvergetelijk tv optreden van..

 35. RobbieR schreef:

  Ik hoop dat het aanslaat en ik hoop dat zij een perfecte perfomance neerzetten.
  Maar ik ga nu ook twijfelen of dit de finale haalt en mocht het zo zijn dan denk ik niet dat wij hoge ogen scoren..
  18e plaats of zo..

  ja heel erg, ik heb alles geluisterd en ik ben van oordeel veranderd..

 36. RobbieR schreef:

  ja moet ik niet doen ook..

 37. johannes schreef:

  In Kolumbus, een fan poll, staat Ilse en Waylon inmiddels op 15, 5e in de halve finale :-)

 38. Johnk686 schreef:

  Someone necessarily help to make seriously articles I’d state. This is the very first time I frequented your website page and up to now? I surprised with the research you made to create this particular publish extraordinary. Fantastic process! ceaggeebfcee

 39. W. Steenstra schreef:

  De clip past helemaal bij het liedje, bij de bezongen cruciale fase in een relatie, en dus vooral ook het zwart wit en de sombere uitstraling. Luister naar de tekst en beeld je de geschetste situatie in. Voor het intermezzo is niet gekozen voor een muzikale verandering, maar voor een gepaste stilte van de instrumenten, behalve de donkere bastonen, een moment van contemplatie; past daarom helemaal bij de sfeer en alles bij elkaar is het een compleet plaatje. Dit is een écht liedje.
  Ilse en Waylon hebben ruim gewonnen; Oostenrijk werd slechts eerste.
  Die CD wordt een monument.