Common Linnets door; op naar zaterdag!

Dit vind je misschien ook leuk...

176 reacties

 1. Emre schreef:

  Nederland staat op nummer 3 bij de bookmakers!! :o:o:o

 2. Mathijsss schreef:

  Wat een geweldige prestatie hebben ze neer gezet. 3e bij de bookmakers, een paar weken geleden nog 25e!

 3. Matje schreef:

  Ben een van de weinige die al fan was van het lied bij het eerste gehoor. Vermoede ook al vlot dat de kansen voor NL zwaar onderschat waren maar dit resultaat had ik bij verre niet zien aankomen. We stoten bij de bookies naar een eerste notering , ook zij hebben gezien dat Zweden en Armenie het niet geheel waar maakten. Beide komen te vlak over . Ilse en Waylon kunnen wel eens hetgeen gaan doen waar we al sinds 1975 weer op wachten , een overwinning. Geef ook toe dat we wel gunstig geplaatst moeten worden as zaterdag , liefst achter Zwitserland of een dergelijk vlot deuntje zodat het contrast weer net zo groot is als gisteravond na Portugal. Wat me trouwens ook opvalt is dat zowel Portugal en Letland beide een bescheiden hit scoren in Europa. , toch nog een leuke opsteker voor hen .

 4. Dennis schreef:

  pffffff het gaat allemaal wel ineens heel snel? Misschien beetje te snel? Moeilijk te zeggen, maar als we het in zoveel landen goed doen in itunes he, dan zegt dat echt wel iets. Zijn we nog steeds het meest gedownloude liedje in het buitenland? wie heeft een link?
  Dan moet er echt gewoon zeker een top 5 notering in zitten. Dat kan dan al niet anders.
  Hoe doet hongarije het in de itunes?

  en heeft iemand ook een link van de bookmakers die ons inmiddels op de 3e plek hebben staan?

  Voor nu denk ik dat Zweden, Hongarije en Nederland de meeste kans maken!

 5. Dennis schreef:

  oh ja, wordt er ergens in het noorden van het land ook ergens gezamenlijk gekeken?

 6. CGS schreef:

  Lijst van de huidige standen in de iTunes lijsten :)

  1-Netherlands
  2-Sweden
  2-Latvia
  2-Lithuania
  2-Netherlands
  3-Latvia
  5-Denmark
  6-Estonia
  7-Estonia
  10-Finland
  15-Hungary
  16-Belgium
  19-Austria
  19-Sweden
  19-Ireland
  22-Norway
  27-Spain
  29-Austria
  38-Poland
  39-Denmark
  39-Poland
  41-Belgium
  44-Switzerland
  51-Spain
  58-Portugal
  65-Switzerland
  85-Slovenia
  90-UK
  90-Russia
  91-Germany
  94-Norway
  96-Germany
  96-Ireland
  150-Lithuania
  239-Russia
  258-UK
  279-Malta
  321-Hungary – See more at: http://esctracker.com/#sthash.SOlNsFNM.dpuf

  En nummber 3 bij de odds / http://www.oddschecker.com/tv/eurovision/winner

 7. Izapad schreef:

  Net nog even naar het optreden van de CL zitten kijken. Wat deden ze het perfect. Dit was pure klasse! het camerawerk was echt voortreffelijk. Wat me erg aansprak was dat Waylon bijzonder goed de camera inkeek als deze naar Ilse draaide en op het moment dat de camera achter Ilse was, hij weer naar Ilse keek. Dit heeft zo’n bijzonder effect op mij; het is net alsof hij voor/tegen mij dit lied zong. Ik hoop echt dat Ilse en Waylon dit zaterdag ook doen, zo bijzonder. Complimenten voor de hele ploeg die deze performance in elkaar heeft gezet. Eindelijk wordt er begrepen dat het visuele zeer maar dan ook zeer belangrijk is.

 8. Placide schreef:

  Net als verleden jaar was het weer reuze spannend, maar we zijn gelukkig weer door (en zeer terecht ook) naar de finale. Wat hebben de CL het geweldig gedaan en dat wordt beloond. De kans is groot dat ze het aanstaande zaterdag ook heel goed zullen gaan doen. Favorieten zoals Armenië, Azerbeidzjan en ook de Oekraïne kunnen niet op tegen de kwaliteit en professionaliteit van onze CL en vielen ook tegen. Rusland daarentegen is en blijft geweldig en dat boe geroep in de zaal is ronduit walgelijk. Montenegro geweldig en verdient een goede plek in de finale. Wat zou het geweldig zijn als Zweden zaterdag gaat winnen. Dat zou zeer terecht zijn en wat zou dat leuk zijn 40 jaar na Abba. We gaan het allemaal zien en beleven zaterdag.

 9. Robin schreef:

  Al moet ik zeggen over Armenie…

  Ik snap niet dat mensen het zo leuk vonden ? Vond het zelf niets speciaals en ver overhyped… Zang was gewoon ok.. Maar het had ook geen pakkende melodie…

  Waarom staat dit zo hoog ? Want speciaal is het niet….

 10. Wolf schreef:

  Omg wat ben ik blij dat die solo er veel beter uit kwam dan in de jury rep zeg!!!

  ZO TROTS OP ILSE.. en waylon. Omg, en op Valentina! 17 keer op haar gestemd <3.

  7de in de odds. Perfect. Amsterdam of Valentina's Achtertuin in 2015! Of Budapest <3

  • johannes schreef:

   17 keer op Valentina gestemd? OMG….wil ik jouw interieurtje weleens zien…lachen….!!!!

   • RobbieR schreef:

    Wolf heel leuk om te zien dat je nu wel enthousiast ben over onze inzending..

   • Wolf schreef:

    Wat een onzin RobbieR, Ik was vanaf het begin al gek op CATS zelf. Of het goed ging op ESC wist niemand.
    Het enige wat ik zei was dat de jury rehearsal gelukkig anders eruit zag. Het licht tijdens de weg scene was te fel waardoor je de strepen niet zag en de solo kwam er anders uit. Ik heb er de volste vertrouwen in dat ze eerste worden dit jaar.

    Tenzij je bedoeld dat ik dit jaar wel blij ben met onze inzending ipv vorig jaar; Klopt. Hoop dat ilse dan ook minstens achtste komt op Anouk een koekje van eigen deeg te krijgen.

    Als je het niet gemeen bedoelde: Sorry! Alleen die “..” leken erg op sarcasme.

 11. Davidovich schreef:

  De reacties op Youtube zijn ook geweldig, en de views schieten nu omhoog! http://www.youtube.com/watch?v=hkrF8uC92O4

 12. TOni schreef:

  Proficiat aan onze buren ! Nederland was gisterenavond voor mij (en vele hier in Belgie) de beste van de avond!
  Super song en presentatie! Camerawerk was excellent ! Heel mooi in beeld gebracht! Vocaal perfect ! zeer mooi en Waylon die zo met de camera speelde ! Eerst in de camera dan plots na het hoofd van Ilse in haar ogen! Perfect uitgekiemd

  Ik zei het al maanden geleden! Nederland zal zeker in de top 5 staan en misschien zelfs ook WINNEN!

  heb aan al mijn niet eurovisiefans gevraagd wat zij gisteren de beste vonden en ze vonden allemaal Nederland en Hongarije het beste ! gevolgd door Armenie

 13. Daniel schreef:

  Wat was het spannend gisteren! Ik vond het optreden van Waylon en Ilse prachtig. Goed gezongen en ook heel goed in beeld gebracht. Wat mij betreft wordt het team dat het camerawerk voor Nederland heeft uitgedacht de komende 10 jaar ingeschakeld. Maar ja, toen de finalisten één voor één werden opgelezen en Nederland steeds maar niet genoemd werd dacht ik dat het misschien toch weer mis ging. Gelukkig dan toch nog “The Netherlands”. Ik ben heel benieuwd hoeveelste Nederland is geworden gisteren, maar als je de ITunes-lijsten bekijkt dan moet dat wel heel hoog geweest zijn.

  Verder:
  Armenië: vooraf mijn favoriet, ik vond het optreden gisteren ietsje tegenvallen, maar het lied is nog steeds ijzersterk
  Zweden: perfectie, erg mooi
  Estland: ze leek soms wat buiten adem, iets wat bij eerdere optredens niet zo was. Finale had ik wel terecht gevonden.
  IJsland: eigenlijk een heel goed nummer
  Azerbeidjan: volgens mij alleen door vanwege de moslim-televote, want een zwak optreden
  België: het lied is totaal niet mijn smaak, maar wel een uitstekende zanger die een beter resultaat verdiend had
  Rusland: dit land is erg fout bezig, maar boe-geroep vind ik misplaatst. Dit is een liedjesfestival en de dames kunnen niets doen aan de politiek van Poetin
  Oekraïne: lied meer dan oké, kan zo de top 40 in en een mooie show erbij, zoals je van Oekraïne mag verachten. Zou kunnen winnen.
  San Marino: snap ik helemaal niets van, ik denk dat dat zaterdag de laatste plaats wordt. Maar ik gun het Valentina dat ze de finale gehaald heeft.

  Op naar zaterdag. Wie weet wat er daar nog kan gebeuren!

 14. RobbieR schreef:

  Nederland gaat winnen..

 15. Hans schreef:

  Grote klasse! Laten we hopen dat de CL het zaterdag net zo goed doen, al was het maar om mensen als Kwalbert Verlinde en Gordon nog eens goed voor paal te zetten.

 16. Peter schreef:

  Miss Montreal wil wel meedoen aan het festival. Die denkt ook, als IJsland kan stotteren, kan ik ook meedoen. AUB Avro/Tros we zijn nu op de goede weg verpest dat niet om deze dame sturen. Vreselijk naar mens, zowel als zangeres als ook als persoon. Heb haar meegemaakt en echt een vreselijk naar mens.

  • Hans schreef:

   Miss Montreal is een geweldige artiest, maar daar mag iedereen zijn eigen mening over hebben. Jouw problemen met haar als persoon zijn totaal irrelevant, doet me een beetje denken aan reacties over Anouk vorig jaar. Artiesten hoeven niet leuk te zijn, als ze maar goed zijn in wat ze doen, namelijk optreden en zingen.
   Eerlijk gezegd komt ze op mij heel sympathiek over, heb je niet toevallig een lompe opmerking gemaakt..?

   • Peter schreef:

    Waarom ervan uit gaan dat ik een lompe opmerking zou hebben gemaakt. Jullie verklaren elke artiest hier heilig. Nee het was niet ik, maar in een restaurant waar mevrouw zich schandalig gedroeg omdat ze niet meteen geholpen werd. Of men niet wist wie zij was en toch wel voorrang kon krijgen. Nou nee dus. Daarna op hetzelfde feest waar zij zich vreselijk gedroeg.

 17. Nordman schreef:

  Hmm ben ook geen fan van Miss Montreal. Heb haar eens live horen zingen…matig hoor. Laat haar anders een nummer schrijven, dat kan ze wel goed vind ik. Pff maar veel te vroeg om daar nu al over na te denken.

 18. Rob schreef:

  Kunnen we ons nu richten op zaterdag met de mogelijke overwinning voor Nederland? Om nu al te gaan bedenken wie in 2015 moet gaan vind ik nog veel te vroeg……Gaaf nieuw is dat Ilse & Waylon een grote Europese en mogelijke wereldhit aan jet maken zijn , realiseren jullie je wel dat Nederland mogelijk de opvolgers van ABBA aflevert? Hier gaan we de komende jaren heel veel van horen, The Common Linnets

 19. Wolf schreef:

  Wat een onzin RobbieR, Ik was vanaf het begin al gek op CATS zelf. Of het goed ging op ESC wist niemand.
  Het enige wat ik zei was dat de jury rehearsal gelukkig anders eruit zag. Het licht tijdens de weg scene was te fel waardoor je de strepen niet zag en de solo kwam er anders uit. Ik heb er de volste vertrouwen in dat ze eerste worden dit jaar.

  Tenzij je bedoeld dat ik dit jaar wel blij ben met onze inzending ipv vorig jaar; Klopt. Hoop dat ilse dan ook minstens achtste komt op Anouk een koekje van eigen deeg te krijgen.

  RobbieR:
  Wolf heel leuk om te zien dat je nu wel enthousiast ben over onze inzending..

 20. He1n schreef:

  @Carolientje:
  Meisje maak je niet zo druk…jouw eigen taalgebruik is ook geen hoogstandje.
  En uh ben je boos op Miss Montreal omdat je geen handtekening kreeg?.. Je bent nog jong..zal je vast een keer lukken. Succes!

  • Peter schreef:

   He1ntje, seniel aan het worden? Wordt tijd dat ze jou gaan opbergen, had jaren geleden al moeten gebeuren.

 21. Petje schreef:

  Super gedaan, Ilse en Waylon. Het was geweldig! Jullie hebben klasse en kwaliteit getoond. Ook al waren jullie niet doorgegaan, ik was vanavond weer even trots Nederlander te zijn. Ik plaats zelden een reactie, omdat ik me soms erger aan hetgeen wat hier door sommige mensen geplaatst wordt, maar ik kon het nu niet laten. Ik hoop dat de Denen ons zaterdag als laatste zullen laten zingen, dan zijn jullie echt “the calm after the storm”.

 22. 020Nick schreef:

  Ik verbaas me eigenlijk over het feit dat nu door sommigen de pijlen op Anouk worden gericht, Sure ze is (om het zacht uit te drukken) eigenzinnig en verre van aardig tegen (met name) Ilse geweest, maar tegelijkertijd had Ilse NOOIT overwogen mee te doen aan het songfestival als Anouk niet de weg had geplaveid.

  Dus mochten we zaterdag hoog eindigen dan ben ik Anouk ook hartstikke dankbaar!

 23. He1n schreef:

  Ik zei toch Carolientje …je krijgt die handtekening vast . Doe maar rustig..niet zo opwinden.

 24. Peter schreef:

  Dus toch seniel He1ntje, ik kom namelijk nergens een Carolientje tegen. Al bij de neuroloog geweest? Wordt hoog tijd lijkt mij.

 25. He1n schreef:

  Carolientje,je bent net een visje op het droge. Zal het even uitleggen want anders snap je het niet.
  Die visjes happen!!!
  Ps Moet jij niet naar school?

 26. scooby schreef:

  hey mensen , dit is een site om u menig van het songfestival te uiten niet om op mekaar te kankeren
  laat een zaterdag de beste mogen winnen ook al heeft iedereen een andere smaak

  grtjes

 27. He1n schreef:

  @Peter:
  Dus toch nog zelfkennis.!!
  Veel plezier allen zaterdag!!! Doeiiiiii