Common Linnets door; op naar zaterdag!

Dit vind je misschien ook leuk...

176 reacties

 1. Nordman schreef:

  Wat werden Ilse en Waylon mooi in beeld gebracht, heb er geen woorden voor. Alle lof naar de Vlaamse regisseur, mogen we hem volgend jaar weer inhuren? ;-) Eindelijk klopt het visuele plaatje, want bij Anouk was het niet eens zo perfect. Ik denk dat we de semi hebben gewonnen of 2e zijn geindigd.

  Super dat we zaterdag in de 2e helft mogen optreden maar winnen? Mogen we daar aan denken? Ik weet het niet hoor, eerst maar eens zien welke landen donderdag goed scoren en daarnaast blijft het VK een hele gevaarlijke! Maar hoe meer popnummers in de 2e helft, hoe beter maar 1 ding weet ik zeker (?): een lied als dat van Nederland, kan toch geen ESF winnen? Toch?

 2. Rish schreef:

  Geweldig!!
  We doen t inmiddels heel goed in de itunes lijsten
  #3 in denenmarken zelf! Hoger dan armenie en zweden!

  Oveigens ook zo bij andere landen!

 3. Nana schreef:

  Wow, we staan #1 in Nederland, #2 Latvia, #3 Sweden, #5 Denmark, #15 Finland, #19 Norway, #22 Ireland, #24 Hungary, #26 Belgium, #41 Poland, #50 Switzerland, #86 Russia, #87 Spain, #88 Lithuania, #95 UK, #110 Germany, #195 Slovenia en #229 Malta.

 4. Emre schreef:

  Ondertussen zijn we gestegen van plek 7 naar plek 6!!

 5. Peter aus Bonn schreef:

  @JordyR Maastricht 2015 ist auch hel moi!!!

  schaut mal auf iTunes Eurovision Tracker The Common Linnets sausen in den download in ganz Europa hinauf!!!

  Meine TOP 3 für das Finale

  Niederlande
  Italien
  Deutschland (sorry aber ich mag Elaiza sehr)

 6. Bandido - Georgia schreef:

  Ik was gisteren bij de generale repetitie in Kopenhagen, en pas toen begon ik er een klein beetje in te geloven. En dat kwam met name omdat ik meekeek hoe het in beeld gebracht werd. Daadwerkelijk mooi gedaan! En ook vanavond kwam het in de zaal heel goed en mooi over. Persoonlijk vind ik het nog steeds niet een van de betere liedjes, maar als ik daar zaterdag sta is het natuurlijk wel super dat NL daar weer bijhoort. Wel hoop ik dat men bij de NL omroepen lering trekken uit Anouk en nu dit jaar: het gaat wel degelijk om een strakke en smaakvolle uitvoering. Laten we anders nog eens de 3JS bekijken om te zien hoe het NIET moet.

 7. GerardMartin schreef:

  Ik vond Ilse & Waylon met kop en schouders boven de rest uitsteken. Prachtig in beeld gebracht en subliem gezongen! Het Armeense liedje vond ik ook nog wel aardig maar zuiver zong hij niet. In mindere mate kon Montenegro er bij mij ook nog wel mee door maar de rest was aan mij niet besteed. Kraak noch smaak gedreun wat we al jaren horen met als absolute dieptepunt het riedeltje van SanMarino wat zaterdag hoogstwaarschijnlijk 2 punten krijgt. Jammer dat de Belg niet goed bij stem was maar ook zijn lied vond ik zeer matig. Ben eigenlijk alleen nog nieuwsgierig naar Oostenrijk en Noorwegen wat de 2e halve finale betreft. En dan vrijdag naar Denemarken om wat sfeer te proeven en zaterdagavond voor de Deense buis! Ilse & Waylon wens ik veel succes en van mij staan ze in ieder geval op de 1e plaats!

 8. Wim1970 schreef:

  Kan wel begrijpen dat Nederland gewaardeerd word, maar zelf skip ik het nummer meteen door op cd.

 9. Martijn schreef:

  Hier in The states naar uitzending gemist gekeken en wat fijn dat CL door zijn.
  Het is ook wel een heel mooi plaatje!

 10. Rob schreef:

  Dit lijkt wel een droom, maar het is realiteit! Finale! En net de nieuwe stand gezien wat betreft die ITunes lijsten, my god, daar krijg ik kippenvel van. Trots is niet het juiste woord! SUPERTROTS!

 11. Henk Jan schreef:

  Nu hopen dat er zaterdag wel gestemd kan worden vanuit Nederland. Lijnen en SMS voting lagen eruit! Veel stemmen zijn NIET geteld!

 12. Henk Jan schreef:

  Juist totaal niet nieuwsgierig naar Noorwegen. Saai liedje met piepstem, alsof hij ergens heel hard in geknepen wordt!

 13. johannes schreef:

  Super die loring voor de 2e helft! Ik hoop tussen positie 20 en 25. Voor donderdag ben ik nieuwsgierig naar Noorwegen, ook heel mooi!

 14. johannes schreef:

  lo

  johannes:
  Super die loring voor de 2e helft! Ik hoop tussen positie 20 en 25. Voor donderdag ben ik nieuwsgierig naar Noorwegen, ook heel mooi!

  loting

 15. Rob schreef:

  Het meest gedownload in Europa

 16. Richard schreef:

  Ik ben benieuwd wat Albert Verlinde, Carlo Boszhard en Gordon nu zeggen

 17. johannes schreef:

  Ik ook, Vooral Carlo Boszhard die denkt dat Oostenrijk het gaat maken. Ik vrees dat Oostenrijk de finale niet eens haalt….

 18. 020Nick schreef:

  Henk Jan:
  Nu hopen dat er zaterdag wel gestemd kan worden vanuit Nederland. Lijnen en SMS voting lagen eruit! Veel stemmen zijn NIET geteld!

  Joh dit verhaal hoor ik elk jaar… Zal wel meevallen..

 19. Bloemetjesjurk schreef:

  Marga Bult, Gordon, esc ers uit de prehistorie, maar ook Albert Verlinde en Eric van Tijn, Nu nooit meer wat zeggen over onze inzending. The Commen Linnets staan ruim aan kop in de iTunes in Europa :http://www.esctracker.com/. En bij de bookmakers inmiddels op 6. Geweldig. Wordt dan ESC2015 de Ziggodome? Zet hem op Ilse en Waylon.

 20. Jvision schreef:

  Ik hoop echt dat de ITunes-lijst en de sprong omhoog bij de bookmakers omgezet gaat worden in veel punten voor Nederland komende zaterdag!! Winnen is misschien te hoog gegrepen,maar het is zowiezo leuk dat we weer echt meedoen!!!!(wat in feite voor het laatst het geval was in 1998 met Edsilia)…wordt een spannend avondje Zaterdag!

 21. Peter schreef:

  Eindelijk waardering. Vanaf dag 1 had ik hier vertrouwen in, maar weet compleet weggehoond. Goh wat zijn de druiven zuur voor Lilly, Esmee, Wim1970, He1n en meerderen. Kwaliteit verloochend zich niet. Topprestatie. Wat geweldig goed in beeld gebracht. Chapeau Ilse en Waylon. Wat hebben jullie de vloer aangeveegd met alle criticasters. TOP.

 22. Lilly schreef:

  Ik weet eigenlijk wel zeker dat the common linnets Anouk gaan overstijgen dit jaar….ik denk dat je gaan uitkomen tussen plaats 4 en 6 zelfs!

  Jvision:
  Ik hoop echt dat de ITunes-lijst en de sprong omhoog bij de bookmakers omgezet gaat worden in veel punten voor Nederland komende zaterdag!! Winnen is misschien te hoog gegrepen,maar het is zowiezo leuk dat we weer echt meedoen!!!!(wat in feite voor het laatst het geval was in 1998 met Edsilia)…wordt een spannend avondje Zaterdag!

 23. Lilly schreef:

  Denk echt dat er iets los zit in jou hersenpan Peter want ik ben nooit negatief geweest over the common linnets….vergeet je pillen vandaag niet he?

  Peter:
  Eindelijk waardering. Vanaf dag 1 had ik hier vertrouwen in, maar weet compleet weggehoond. Goh wat zijn de druiven zuur voor Lilly, Esmee, Wim1970, He1n en meerderen. Kwaliteit verloochend zich niet. Topprestatie. Wat geweldig goed in beeld gebracht. Chapeau Ilse en Waylon. Wat hebben jullie de vloer aangeveegd met alle criticasters. TOP.

  • Peter schreef:

   Laat maar Lilly, ik weet beter. Je praat nu mee met de grote mensen en verschuilt je achter dingen die er niet zijn. Zielig figuur. Kun je al zien aan het laatste deel van je zin.

  • Wim1970 schreef:

   Druiven zijn niet zuur voor mij, hoor. Vind het leuk dat NL door is, maar het nummer vind ik nog steeds niks, mag toch?

   • @lbert schreef:

    Dat mag zeker Wim, da’s beter en eerlijker dan de mensen die nu ineens allemaal zeggen dat ze het geweldig vinden, gewoon bij je mening blijven dat heet karakter !!

   • RobbieR schreef:

    Vind ik ook nergens op slaan, ik vond het liedje mooi op eerste gehoor. ik zag hen in Amsterdam en vond het zoutloos overkomen en twijfelde over finale, en toen zag ik de beelden van de eerste repetities en ik was weer om.
    Ik geloofde weer in finale maar dat kwam omdat ik een minder zoutloos stel zag..

    Met mij meer fans want het nummers stijgt als een tiet. dus jouw mening klopt ook niet.
    En geweldig toch dat er meer fans van het nummer erbij komen, alleen maar winst..

 24. Joop schreef:

  Armenië, Azerbeidzjan en Oekraïne vond ik live erg tegenvallen. IJsland en San Marino terecht door. Zweden was goed maar dit kennen we nu wel onderhand. Rusland schandalig dat geloei uit de zaal, die meiden kunnen er niks aan doen dat ze zo’n … als leider hebben. Hongarije was oké maar de beste van deze avond waren Montenegro en NEDERLAND

  • @lbert schreef:

   Ik zat in de zaal en was erg verbaasd over dat boe geroep ineens zag ik niet aan komen, en nee zeker niet terecht, niet op dat moment de meiden deden het goed

 25. Peter schreef:

  Alle kritiek verstomd. Het was geweldig. Vanaf de presentatie bij Gouden Uren heb ik het een mooi nummer gevonden. Kijkend was voor mij de schaatsster een onbegrijpelijk item evenals de trapezewerker. Ik vraag me af waarom. Het leidt af van het lied. Om maar niet te spreken over Estland. Allemaal kermis. San Marino zong mooi en was een rustpunt. Onbegrijpelijk voor mij blijft dat de zichzelf benoemde “grote” landen zich nog steeds niet hoeven en ook niet willen kwalificeren. Het zou deze landen een eer moeten zijn om zich in de halve finales te gaan kwalificeren. Ik denk dat het angst is. Ik zou zeggen gelijke monniken gelijke kappen. Ophouden met dit zielige gedoe. Behalve de winnaar gewoon naar de kwalificatieronden. Een eventueel dreigen eruit te stappen zou lachwekkend zijn en de juiste aard van deze landen naar boven laten komen. Wanneer beginnen we met een aktie? Ps. Wanneer doen we het festival zonder die verschrikkelijke commentatoren.

 26. CommanderKeen schreef:

  Gefeliciteerd Common Linnets! Wat was het spannend, en dan als negende genoemd worden, pfff.

  Wat mij betreft is dit een schoolvoorbeeld van hoe twee ervaren performers en een perfecte uitgedachte cameravoering een liedje kunnen verheffen. Top gedaan en success zaterdag.

 27. Aimee schreef:

  Wow echt mooi dat we het hebben gehaald! :D alle nummers die door zijn naar de finale hebben het dik verdiend vond ook San Marino verrassend goed! Ben benieuwd wat de punten betreft voor Nederland zaterdag Spannend!!

 28. Roel schreef:

  Wat tof dat Nederland door is! Denk nog steeds dat Nederland heel hoog gaat eindigen, 2e plaats. Spannend zeg!

 29. Ana schreef:

  De Spaanse media plaatsen Nederland op een tweede plaats!

  la mejor actuación de la noche en su discreción, Holanda.
  ¡Como todos los años hay sorpresas enormes!!! Destacaría Países Bajos, que hace dos meses nadie daba un duro por ellos y el sábado serán fijo top 10 alto.
  No va a ganar ninguna de las favoritas. La cosa estará entre Reino Unido y Países Bajos.

  Laten we het hopen!!

  • GerardMartin schreef:

   Ze zullen zichzelf dan wel op één zetten met dat verschrikkrlijke regenlied!

   • Ana schreef:

    Nee hoor GerardMartin, in de top 10 hier in Spanje komen ze zelf niet voor!
    Ze zetten hun geld in op Engeland of Nederland!

 30. Dennis schreef:

  Wauw! Echt fantastisch dat we door zijn maar na gisteravond kon het bijna niet meer mis gaan! Wat waren ze goed zeg!
  Wat was Azerbeidjan slecht! We zaten met een groep te kijken en ze was gewoon onverstaanbaar!, weining emotie en ik snap niet dat er zo een poeha van wordt gemaakt!
  Armenie ook al een een tegenavller, kwam live niet uit de verf!
  Waar ik ook moe van wordt is het feit dat je op facebook alleen maar deze bevolkingsgroepen ziet staan met stem op ons! we are the best……………. Stem nog liever op Rusland zo!
  België ( zo jammer, maar ik miste de kippenvelmomenten die ik eerder wel heb gehad), Moldavië waren ook teleurstellend.
  Verassingen waren er ook zo vond ik Letland wel erg slecht maar vond het veel vrolijker dan IJsland, San Marino was vocaal goed en Oekraiëne pakte me ook erg.
  Zweden was super net zoals onze Ilse en Waylon. Dit waren toch wel mijn topfavorieten van de avond,.
  Leuke avond maar Azerbeidsjan had van vervangen mogen worden door Albanie en IJSland door Letland

  • @lbert schreef:

   De Armenen achter ons in de zaal verlieten de zaal toen Azerberjan kwam tja !!!

 31. Michael schreef:

  Zo Anouk, gooi jij haar platen maar in de prullenbak, maar zelf dit kreeg jij vorig jaar niet voor elkaar :)

  1-Latvia
  1-Netherlands
  2-Sweden
  2-Latvia
  2-Lithuania
  2-Netherlands
  3-Estonia
  4-Estonia
  5-Denmark
  9-Finland
  15-Hungary
  17-Austria
  17-Belgium
  17-Ireland
  22-Norway
  28-Sweden
  33-Spain
  37-Austria
  39-Denmark
  43-Portugal
  43-Belgium
  45-Switzerland
  51-Poland
  53-Poland
  61-Switzerland
  69-Spain
  83-Slovenia
  83-Ireland
  89-UK
  96-Germany
  97-Germany
  100-Norway
  119-Russia
  147-Lithuania
  235-Russia
  261-UK
  271-Malta
  318-Hungary
  383-France

 32. Rob schreef:

  Dit wordt een wereldhit! Wordt dit een songfestival succes net als Abba?

 33. Robin schreef:

  Wat doen ze het goed op Itunes zeg,,,

  Zelfs landen die in de Semi Finale 2 staan doen ze het goed.

  Letland staan ze nu ook 1 !!!!!

 34. Rob schreef:

  Rotterdam 2015

 35. Britchtofar schreef:

  In 22 landen in Itunes waaronder op 1 in Letland 2 in Zweden en bij de bookies rukken we op naar plek 5. Ziggodome 2015 here we come:)

 36. Lilly schreef:

  Jij weet niet beter peter, laat maar, ik heb met je te doen jongen!

  Peter:
  Laat maar Lilly, ik weet beter. Je praat nu mee met de grote mensen en verschuilt je achter dingen die er niet zijn. Zielig figuur. Kun je al zien aan het laatste deel van je zin.

  • Rob schreef:

   Peter & Lilly, zullen we lekker in de feeststemming blijven?

   • Peter schreef:

    Ik ben in een feeststemming. Vind het alleen jammer dat types als Lilly het hier verpesten. Nu ineens draait ze om als een blad, zo jammer. Mijn week kan niet meer stuk en ik geloof zelfs dat we het wel eens kunnen gaan winnen zaterdag. Amsterdam 2015.

 37. Nordman schreef:

  Fijn om al die positieve reactie, met name van buitenlandse kijkers/fans, te lezen. Heerlijk wakker worden.

  Armenie vond ik live magertjes. Vanaf het dubstep gedeelte werd het beter. Dit gaat niet winnen.
  Estland vond ik een twijfelgeval, maar had toch wel verwacht dat ze zou doorgaan, want wat ze doet (zingen en dansen) is knap.
  Zweden was heel goed: top 5 materiaal. Net als Oekraine.
  IJsland was geweldig. Had ze vooraf geen kans gegeven, maar nadat ik ze had gezien behoorden ze tot 1 van mn favorieten, terecht door!
  Rusland vond ik alleen sterk in het refrein. Gaat niet hoog eindigen.
  Azerbeidzjan was niet zo pakkend als gedacht. Denk dat ze buiten de top 10 gaan eindigen.
  Belgie…oke hier zat ik wel heel fout. Ik dacht dat Europa dit zou opvreten, maar wat zat ik ernaast. Nooit een fan geweest van dit nummer, dus wat dat betreft wel blij, maar vind het best sneu voor Alex. Hij heeft z’n best gedaan, maar uiteindelijk werkte het niet. Benieuwd wat Ruslana te zeggen heeft…
  Moldavie was hysterisch, heb me kostelijk zitten te vermaken. Terecht uitgeschakeld
  En toen…Valentina. Zo oubollig, snap nog steeds niet dat ze door is (ze zong wel goed), maar wat ben ik blij voor haar. Leuke verrassing.
  Jammer voor Portugal. Heel opzwepend, vrolijk, zomers,..denk dat ze 11e is geworden.
  Montenegro heb ik niet goed kunnen volgen, omdat ik ondersteboven was van het optreden van Ilse en Waylon. Van wat ik heb gezien zag het er mooi uit en zongen ze goed.
  Hongarije was ook goed.

  Vond NL er echt wel bovenuit steken. Die regisseur heeft prachtig werk afgeleverd! Ilse en Waylon pakten de camera’s. Perfect. Ik denk dat we het beter gaan doen dan Anouk, maar winnen? Kan een bluegrass/country-liedje zoals CATS het ESF winnen? Ik betwijfel het.

 38. leo schreef:

  Inmiddels op nr 4 bij de bookmakers. Niet te geloven! Geweldig!

 39. Kobe schreef:

  Ik denk dat jullie Nederlanders aanstaande zaterdag een hele spannende avond gaan hebben. Ik denk dat The Common Linnets gaan meedoen voor een plaats aan de top. Jullie krijgen alvast mijn stem!

 40. Emre schreef:

  We staan op dit moment 5e bij de bookiess

  Apeldoorn 2015

 41. Britchtofar schreef:

  Op 4 bij de bookmakers!!! Ik word gek!!! Adem in adem uit ;) Wat zouden Gordon (die zijn deelname kocht en zijn eigen singles opkoopt.) Kwalbert en Eric van Thijn nu denken.

 42. scooby schreef:

  toch een zwakke semi 1 —
  3 landen wist ik direct te verwijderen letland-moldavie-albanie
  4 landen waren wel goed zweden-oekraine-armenie-nederlend
  de rest was 50-50 spijtig voor Belgie maar het was te verwachten in de Belgische eurosong waren vele beter nummers het is vijgen na Pasen maar ik had 2 Fabiola gestuurd

  • scooby schreef:

   Nederland was bij mij wel veruit de beste song
   dat was ik vergeten te noteren
   ik ben van Belgie en mijn 12p gaan naar NL

 43. Rob schreef:

  Rotterdam 2015 komt nu wel heeeeeeeel dichtbij :-)

 44. bookmakers schreef:

  Nu op 3 bij de bookmakers! OMG

 45. He1n schreef:

  @Peter:
  Ben jij soms een meisje van een jaar of 12? Je schrijft zo kinderlijk en er straalt ook iets vrouwelijks uit.
  Volgens mij is de naam een pseudoniem van Carolientje o.i.d. Succes met je verdere commentaar meisje.

 46. Michael schreef:

  Moet niet gekker worden Nederland 3de bij de bookmakers!!!

 47. Yassin schreef:

  Nu top 3 bookmarkers. Ben benieuwd!!!

 48. Lilly schreef:

  Ja en we stijgen nog steeds, we gaan op 2 af zelfs:))

  Yassin:
  Nu top 3 bookmarkers. Ben benieuwd!!!

 49. Rob schreef:

  The Common Linnets……de nieuwe Abba?

 50. Peter schreef:

  Zeg He1n, ben jij die verzuurde ouwe nicht die op de Amstel als een kwijlende hond achter jonge jochies aanloopt? Ja toch? Dan was jij het die vorige week werd opgepakt wegens ordeverstoring. Als je niet tegen kritiek kunt en je ongelijk hebt, blijf dan lekker weg. Je verpest met je zeikerige opmerkingen de boel hier. Volgens mij zijn jij en Wim1970 een en dezelfde.