Kopenhagen live: prognose tweede halve finale

Dit vind je misschien ook leuk...

46 reacties

 1. Chris schreef:

  Israël, Noorwegen, Finland, Griekenland, Roemenië, Malta, Polen, Oostenrijk, Litouwen en Wit-Rusland… denk ik…

  • Mike B schreef:

   Kan ik mee leven maar dan in andere volgorde en Belarus vervangen door surprise surprise Macedonië

 2. Joost Wanders schreef:

  Wat grappig. Slovenie lijkt me juist een zekere finalist?! Waarom zo negatief over deze inzending Songfestivalweblog? Op YouTube is iedereen laaiend enthousiast en het nummer en act zijn toch een combinatie van alles dat de afgelopen jaren gescoord heeft?

  • Henk Jan schreef:

   Dat is precies het probllem. Kom met wat nieuws.

   • MarkusRotterdam schreef:

    Iedereen hier (nou ja, bijna iedereen) roept maar dat landen met iets nieuws moeten komen, het moet afwijkend zijn, apart, maar muzikaal toch goed. Ik zou zeggen, ga zelf een liedje schrijven dan. Als er 40 landen “met iets nieuws” komen (whatever that may be) waar moet je dan op stemmen? Ik vind muziek vooral persoonlijke beleving, en sorry muziekkenners, maar het kan me echt geen drol schelen of het dan hogere schoolmuziek is of niet. Wel vind ik het belangrijk of ze zuiver kunnen zingen. En elk jaar zie je gewoon dat er op vorige “successen” voortborduurt wordt.
    Ik ga gewoon vanavond genieten (en me soms ook een beetje ergeren want natuurlijk hoort dat er ook bij) en wens iedereen veel plezier. En zaterdag je longen uit je lijf schreeuwen voor The Netherlands!!!!

  • Paysbart schreef:

   Thuis had ik Slovenië nog in mijn persoonlijke top 10 staan. Na het zien vd repetities is het land het meeste gezakt. Waarom? 1 Een nieuwe versie van het lied (Andes dan op cd staat). Die veel minder is. Vooral 2e deel waar opeens een lange uithaal moet zitten 2. De zangeres zong vaak vals bij het oefenen. Daarom denk ik nu (terecht) niet door.

 3. Oliver schreef:

  Ik denk dat dit best een moeilijke halve finale is om te voorspellen aangezien het alle kanten op kan gaan.
  Als ik een gok zou wagen dan denk ik dat de volgende landen doorgaan in willekeurige volgorde:

  – Malta
  – Israel
  – Noorwegen
  – Litouwen
  – Polen
  – Finland
  – Griekenland
  – Slovenie

  Al denk ik dat je Georgie en Wit-Rusland ook niet moet onderschatten.
  Oostenrijk mag van mij wel afvallen.

 4. starkoo schreef:

  Even offtopic Geweldig de bookmakers zetten ons nu op p3 :D

 5. Mike B schreef:

  Macedonië wordt de San Marino van gisteren :)

 6. lieuwe schreef:

  Slovenië lijkt voor mij ook een finalist. En waar is Ierland, lijkt me ook wel een finalist.
  Wat mij betreft vallen Georgië, Litouwen, Macedonië en Wit-Rusland sowieso af. Wat de andere afvaller wordt, maakt mij niet zoveel uit.
  Ik heb in ieder geval heel veel zin in morgen.

 7. . schreef:

  slovenië is gewogen en te licht bevonden.. daar heb je je antwoord.

 8. Timothy schreef:

  ik vondt da Nederlandt het dit jaar slegt gedaan hebben want belgie hat door moeten gaan in de plaats van nederlandt
  ik was het niet eens met de televoters en de vackyury en zeer ontchogelt san marino en hogareye en zweden en ruslandt jully nummers waren beter dan nederlandt ik ga donderdag kijken naar de andere halve finale en zaterdag naar de gote finale maar ik zal zeker niet voor nederlandt stemmen dus nederlandt baaaaai op zaterdag

  • Mike B schreef:

   WhaT ZEggIE NoW?

  • Peter schreef:

   Een cursus Nederlands zou beterzijn Timothy. Nederland was vele malen beter als Belgie, hij zong zo vals. In de generale repetitie waar de vakjury punten geeft, was het nog slechter zelfs. En hoe weet je nu hoe de vakjury heeft gestemd?

   • RobbieR schreef:

    Hahaha die Timothy, schattig..

    Belgie was inderdaad teleurstellend slecht gisteren, jammer want ik vond zijn stem in Amsterdam 1 van de betere..

   • Max schreef:

    Beter ‘als’, Peter? Dan mag jij met Timothy mee :-)

 9. TOni schreef:

  NEDERLAND WAS TOPPIE !!!!

  Voor morgen is mijn favoriet GRIEKENLAND!

  En ik denk dat zaterdag Nederland , Griekenland , Armenie , Hongarije, Zweden zullen vechten om de eerste plaats en Denemarken niet te vergeten!

 10. tejo schreef:

  ik zou graag de puntenwaardering van de 1ste halve finale weten.
  Na de 2e halev finale kan ik pas goed oordelen over de kwaliteit.

 11. Hebbuzz schreef:

  Ik denk

  1 Zwitserland
  2 Griekenland
  3 Roemenie
  4 Noorwegen
  5 Oostenrijk
  6 Polen
  7 Witrusland (kwam heel goed over, zonder gimmicks, gaat gewaardeerd worden)
  8 Litouwen (komt over alsof ze er zin in heeft)
  9 Finland (enige in soort)
  10 Georgië (jawel, kwam rustiger over en minder chaotisch) of toch Malta (kwam heel mat over en met Zwitserland als sterke in dezelfde vijver)

  ——
  Malta (of Georgië dus, ik gok op Malta als 11e omdat Georgië een van mijn persoonlijke favorieten is)
  Israel (puntensplit met Macedonie – ook zangeres + danser ) en helemaal niet sterk overkomend, plus startvolgorde.
  Slovenie (niets klopt)
  Macedonie (puntensplit met Israel én Litouwen.
  Ierland (niets klopt)

 12. Geert schreef:

  Maak je met opzet zoveel schrijffouten en zo ja waarom ?

  Timothy:
  ik vondt da Nederlandt het dit jaar slegt gedaan hebben want belgie hat door moeten gaan in de plaats van nederlandt
  ik was het niet eens met de televotersen de vackyury en zeer ontchogelt san marino en hogareye en zweden en ruslandt jully nummers waren beter dan nederlandt ik gadonderdag kijken naar de andere halve finale en zaterdag naar de gote finale maar ik zal zeker niet voor nederlandt stemmen dus nederlandt baaaaai op zaterdag

 13. Daniel schreef:

  Ik geef Slovenië juist wel een goede kans om door te gaan naar de finale. En Oostenrijk haalt het niet.

 14. RobbieR schreef:

  Jammer van ierland dat het optreden niet lekker loopt, van deze semi zijn duidelijk Noorwegen, Griekenland, zwitserland, Malta en Oostenrijk mijn favorieten..

  Ik moet het allemaal live zien.
  Maar gisteren vielen Armenie, belgie ook tegen, je kan een indruk pas morgen krijgen..
  Nederland waar iedereen dacht het niet te halen heeft een subliem optreden afgeleverd en kijk de kansen stijgen..

  • MarkusRotterdam schreef:

   Klopt als een bus. Als het live niet lekker loopt, val je door de mand. Helaas pindakaas.
   Ikzelf hoop op Oostenrijk, Slovenië, Polen en Ierland. Griekenland hoeft voor mij niet zo nodig dit jaar, en Wit Rusland en Georgië al helemaal niet.
   We gaan het zien. Je kan in ieder geval met een geruster hart gaan kijken!

 15. Peter aus Bonn schreef:

  Meine TOP 3

  Italien
  Finland
  Norwegen

  Österreich ist die Überraschung und kommt für mich nicht ins Finale

 16. Jvision schreef:

  Noorwegen is mijn absolute favoriet van de 2e halve finale!!(tevens voor de overwinning,samen met Nederland,Zweden,Hongarije en UK)
  Ik vind deze semi duidelijk minder van kwaliteit dan de 1e,de 10 landen die wat mij betreft doormogen naar de finale zijn: Noorwegen,Israel,Oostenrijk,Ierland,Malta,Roemenie,Litouwen,Griekenland,Macedonie en Zwitserland

 17. Roel schreef:

  Het zou fijn zijn als de cirkus attributen niet meer op het podium toegestaan worden. Ik zie er het nut niet van in anno 2014.

 18. Henk Jan schreef:

  Ik gun het Slovenië wel. Al jaren niet meer in de finale. Jammer. Wel vaak leuke inzendingen.
  Malta is echt mijn grote afvaller. Staat laatste. Zelfs nog onder Georgië. Wat een verschrikking zeg dat lied. Veel geschreeuw weinig wol. Georgië maakt wat dat betreft kans de ‘San Marino’ van gisteren te worden. Het is een rustig liedje en dat scoort.

 19. Henk Jan schreef:

  ‘Beter als’ zeggen en een ander aanspreken op zijn slechte Nederlands. Haha.

  Peter:
  Een cursus Nederlands zou beterzijn Timothy. Nederland was vele malen beter als Belgie, hij zong zo vals. In de generale repetitie waar de vakjury punten geeft, was het nog slechter zelfs. En hoe weet je nu hoe de vakjury heeft gestemd?

 20. Henk Jan schreef:

  Marlayne heeft de meeste punten aan IJsland gegeven. Dat weten we al sinds dinsdagavond. Er zullen vast meer juryleden verklapt hebben wie hun favoriet was.

  • Dennis schreef:

   Het is en was een leuk optreden maar om daar te de twaalf punten aan te geven namens een vakjury gaat me toch echt iets te ver………………..
   Er waren kwalitatief betere nummers………….

 21. Henk Jan schreef:

  Oostenrijk zeilt de finale in. Griekenland met de hakken over de sloot door. Malta gaat niet door. UK stemt Ierland erin.

 22. Dennis schreef:

  Ik denk dat het morgenavond best wel eens spannend kan worden voor Oostenrijk. Hij zingt fantastisch maar ik denk dat een aantal landen weinig tot geen punten zal geven aan deze inzending zoals de 2 Russische staten, Roemenië, Griekenland, Macedonië, en Polen zie ik dit ook niet snel doen. Hopelijk heet buurland Slovenië er wat voor over maar ik denk dat het nog nipt voor hem gaat worden.

  Malta, Zwitserland, Roemenië, Noorwegen, Griekenland, en Israël zie ik toch wel kwalificeren en ik denk dat Ierland en Belarus er ook wel bij komen. Dan zijn er nog 2 plekken over en ik denk dat de verassing morgen Georgië gaat worden ( door de vakjury’s ) en Finland of toch Oostenrijk……..

  • Mike B schreef:

   Duitsland stemt mee, dus…Belarus valt af door te weinig buren. Macedonië wordt de surprise ipv Ierland.

 23. Jack schreef:

  Mijn stem gaat morgen absoluut naar Noorwegen!

 24. hiep hoi schreef:

  Mijn stem gaat morgen absoluut naar Israel!
  Heb er zin in…

 25. Mile schreef:

  Peter:
  Een cursus Nederlands zou beterzijn Timothy. Nederland was vele malen beter als Belgie, hij zong zo vals. In de generale repetitie waar de vakjury punten geeft, was het nog slechter zelfs. En hoe weet je nu hoe de vakjury heeft gestemd?

  Peter het is beter dan en niet beter “als”
  !!!

 26. Wolf schreef:

  Hoop persoonlijk dat Noorwegen blijft haken. Concurrent minder voor NL en hij was nou niet echt goed in EIC. Liedje vnd ik ook aardig saai. Ik hoop zo erg dat Conchita het gaat halen! En zo niet, dan hoop ik dat we Conchita volgend jaar terug zien in de Ziggodome voor ESC 2015.

  • Rob schreef:

   Ziggodome? Dat wordt nog een hele strijd hoor, want Rotterdam met zijn Ahoy Complex, en de stad die in de top tien staat van steden die je moet zien in 2014, heeft de beste papieren voor de organisatie van het ESC2015 :-), maar…….eerst nog wel even winnen dan zaterdag !

 27. Paysbart schreef:

  Wit Rusland wordt denk ik onderschat. Israël gaat met 2 vingers in de neus. Macedonië, hoe leuk ik het zelf ook vind, blijft denk ik hangen. Als er 1 verrassing moet zijn gok ik op Roemenië niet kwalificeren.

 28. He1n schreef:

  @Mile:
  Die Peter is een jaar of 12 dus zo raar is dat woordgebruik niet hoor.( By the way …tis een meisje)