The Common Linnets met Ilse en Waylon op laag pitje

Dit vind je misschien ook leuk...

86 reacties

 1. johan ve schreef:

  Respect voor zijn beslissing.
  Ik vind het wel jammer.

 2. Paysbart schreef:

  Heel jammer dat ze er samen niet uit kunnen komen. Het succes na het ESF zal overweldigend zijn geweest en ik vermoed dat beide deze impact niet van tevoren verwacht hadden. Zo zonde dat het succes niet ten volle benut wordt nu.

 3. Rob schreef:

  Geen slimme zet van Waylon en Ilse, was beter geweest een stevige basis te leggen met het veroveren van de wereld, pas daarna zijn solo album uitbrengen . Zonde!

  • Tippy2 schreef:

   Ben ik het helemaal mee eens, hoe vaak krijg je de kans letterlijk wereld beroemd te worden? En dan gaat een eigen album voor..nee ik had dat eigen album minstens een jaartje in de koelkast gezet en lekker genoten van dit succes en mijn gezicht wereldwijd overal laten zien, dat eigen album wordt dan ook een stuk makkelijker. Niet slim, krijgt ie spijt van.

 4. Jeffrey schreef:

  Voor Ilse lijkt het nog op een hoog pitje te staan, alleen voor Waylon niet. Begrijp de keuze wel, komt veel bij kijken als ie z’n album weer uit moet stellen.

 5. riccardo schreef:

  Jammer, heb je als band zo’n vliegende start wordt er gelijk weer gemorreld aan de samenstelling. Toch wat te snel denk ik zo al voordat je je naam hebt gevestigd. Respect, begrip en dank voor de keuzes die eerder gemaakt zijn en later genomen moesten worden.

 6. Peter schreef:

  Dat is waarom hij constant 2e viool speelde in aanloop naar het ESF. Zich altijd wat afzijdig gehouden, Ilse voerde het woord. Geen probleem met zijn besluit.

 7. Hans schreef:

  Wel jammer, maar heel begrijpelijk: als je twee topartiesten bij elkaar zet, kun je niet verwachten dat die zo samen verder gaan. Ze hebben ieder hun eigen ideeën, en niet te vergeten hun eigen carrière. Ik ben echt benieuwd naar de nieuwe CD van Waylon!

 8. Rob schreef:

  Zonde zonde zonde! Pas later zal blijken dat dit voor beide heel onverstandig is geweest.

  • Wim1970 schreef:

   Inderdaad niet slim van Waylon. Hij kan nu cashen, volgende maand kan ‘t afgelopen zijn.

 9. Nordman schreef:

  Ook ik moet me bij bovenstaande reacties aansluiten. Ik vind het bijzonder jammer. Ik wist dat TCL een platform zou zijn voor meerdere artiesten, maar had gehoopt dat TCL in 2014 nog een tijd zou doorgaan met Ilse en Waylon. TCL staat in een keer op de kaart, dus snap dat Ilse hier keihard voor gaat. Dit is een hele grote kans om andere landen te veroveren. Dat dit niet samen met Waylon zal zijn vind ik teleurstellend. Ik vind hun stemmen samen prachtig klinken. Jake vind ik live niet sterk overkomen, dan kan Ilse net zo goed alleen gaan. Ik snap Waylons keuze ook wel. Hij heeft zijn album al eerder uitgesteld en moet dat nu weer doen, maarja……….. dat zou toch ook eind van het jaar kunnen nu je samen Europa kunt veroveren? Je bent dan nog bekender (hopelijk) en dus is de kans groter dat nog meer mensen je album kopen. Gelukkig heb ik het album. Dat ga ik echt grijs draaien.

 10. Esmee schreef:

  Het is in elk geval duidelijk.

 11. Gerrit schreef:

  Die twee hebben gewoon ruzie maar draaien erom heen. Vindt het sneu voor Ilse die nu eindelijk een buitenlandse carrière in het verschiet zag of ziet. Waylon zal wel niet de tweede viool willen spelen. En de verplichting in het twentestadion zal Waylon wel na moeten komen. Zonde trouwens van dit duo. En Ilse go for it.

 12. Robert schreef:

  Ik vind het doodzonde, begrijp het wel en niet. Zoooo populair in buitenland, ik zou daar NU gebruik van hebben gemaakt en dan solo verder, maar denk dat het hele verhaal net iets anders ligt dan de verklaring van Waylon…. anyway, ik wens ze allebei veel succes en dank ze voor een geweldige cd en uiteraard super songfestival prestatie

 13. hansh schreef:

  Ben zelf van mening dat Waylon niet aan het project had moeten beginnen als hij toch al wist dat hij het niet zou kunnen continueren. Denk dat Ilse anaf nu Waylon voor een vaste zanger in Common Linnets moet inruilen. Geeft meer duidelijkheid naar het publiek toe ook.

  • Roald schreef:

   Net Waylon gezien, heb er een dubbel over; ik begrijp zijn beweegredenen, maar anderzijds lijkt er op de achtergrond toch weer meer te spelen. Ontzettend jammer dat het Songfestival-succes nu alweer overschaduwd wordt door dit voorval:( Ik hoop dat er werkelijk niet meer aan de hand is en dat de twee (en vooral hun management) tot elkaar komen. A.u.b. geen Maywood 2!

 14. Roel schreef:

  Waar maak je dat Common Linnets album voor?
  Lookalike Jake Etheridge had niet zoveel om handen als Waylon en gaat nu met die songs optreden. Zal wel met Ilse door USA gaan toeren. Daar maakt deze muziek meer kans op de zenders.
  Nou maar hopen dat het album van Waylon wel sterk genoeg is voor 3fm, Radio538 etc.

 15. Robbert-Rotterdam schreef:

  Ik begrijp beiden heel goed. Ilse weet natuurlijk hoe gauw succes over kan zijn in de huidige showbizz en weet dat ze gauw haar slag moet slaan voordat het te laat is. Geef haar maar ongelijk. Elke weifeling van Waylon kan direct succes in de weg staan. Waylon heeft geïnvesteerd in zijn nieuwe album en in de mensen met wie hij werkt, en voor hem moet doorgaan met de Linnets wel wat opleveren. Als ze er samen niet snel uitkomen, kan ik me voorstellen dat hij doorgaat op de ingeslagen weg: doorgaan met energie steken in zijn album.
  Iets wat Ilse wel lijkt te vergeten is dat het succes op het songfestival ook voor een groot deel te danken is aan de rol en uitstraling van Waylon. Etheridge is een leuke muzikant, maar het charisma van Waylon mist hij totaal. Vergeleken met de laatste is Jake Etheridge een nogal flets mannetje. Ik denk dat een goede zakenvrouw dat ook mee zou moeten laten wegen.

  • Matje schreef:

   Menig hier vond Waylon ook geen uitstraling hebben en kwam het als een groot verassing dat ie het wel bleek te hebben en precies wist op de juiste momenten de camera te pakken. Dit is iets waar aan gewerkt kan worden en dat zal zeker gebeuren wat Jack Etheridge betreft. Goede move van Ilse , niet meer afwachten , het ijzer smeden als het heet is en wat Waylon betreft , jammer dat je ernaast gaat pissen jongen. Ben bang dat je na dit succes in Europa vergeten gaat worden. Het was idd beter geweest om eerst je te laten zien aan het buitenland en dan af en toe een solo album uitbrengen. Hopelijk komen beide nog tot elkaar en gaan ze samen verder met het veroveren van Europa en meer.

   • Robbert-Rotterdam schreef:

    Nou, dan heb je nooit opgelet. Als iemand uitstraling heeft, is het Waylon wel. Daar staat ie ook al jaren om bekend, ook bij mensen die niet eens enthousiast zijn over zijn muziek.

   • Matje schreef:

    Ik schrijf nergens in dit bericht dat ik dit ook vind dus wie let hier niet op?

 16. Maarten schreef:

  Inderdaad zonde van Waylon. Want tot nu toen was hij in Nederland toch ook niet echt succesvol..

 17. Peter schreef:

  Zover nu bekend is het toch Ilse aa te rekenen dat de mooie 2e plaats wordt overschaduwd. Ze moet ook Waylon het succes gunnen. Heb hem altijd als niet bij het geheel horend gezien. Zij deed het woord, zij bepaalde. Dat is prima, maar alleen had ze geen 2e geworden. Jammer dat ze dat niet beseft.

 18. Amand schreef:

  Heel erg jammer vind ik dit! The Common Linnets is The Common Linnets niet zonder Waylon. Zo’n karakteristieke man vervang je niet zomaar. Het was juist de chemie tussen die twee op het podium waar Europa op gestemd heeft, ik ben er van overtuigd dat ze in het buitenland ook erg teleurgesteld zijn over de afwezigheid van Wayon. Niet slim van Ilse, het succes had groter kunnen blijven/worden met Waylon!

 19. Bram schreef:

  Dat hadden ze dan toch echt van tevoren moeten afspreken, hij was geen tweede viool maar eerder iemand die zulke verkeerde dingen vertelde dat Ilse dacht laat ik het maar doen want anders gaat het faliekant mis.
  Het lijkt me een moeilijke jongen waar we hierna niets meer van zullen horen, jammer dit, the common linnets, had een enorme doorbraak kunnen zijn voor beide, jammer want deze jongen alleen komt er echt niet op deze manier, te arrogant!

  • Mathe schreef:

   Heb ook de indruk dat Waylon niet echt de woorden kon vinden bij RTL-Late Night. Misschien is er meer aan de hand dan we weten . Geloof echt wel dat Ilse geprobeerd heeft om hem zo ver te krijgen mee op tour te gaan , als zakenvrouw ziet zij vooral hier het grote nut wel daarin . Zou zo maar eens kunnen dat Waylon teveel twijfelde en Ilse de noodzaak zag om de knoop op tijd door te hakken. Dat Waylon een moeilijke jongen is weet ik niet maar dat ie wel een geschiedenis heeft van verkeerde keuzes maken wel bijvoorbeeld zijn overmatige drankgebruik en een naam van rokkenjager. Heb eerder de indruk dat het te maken heeft dat het origineel plan van Ilse voor de Common Linnets , een platvorm voor meerdere artiesten , ineens door het onverwachte succes wel eens door Waylon veranderd had willen worden . Immers hij geeft aan een vast duo tussen beide wel zien te zitten , dat was nimmer Ilse haar plan.

 20. Dick schreef:

  Ondanks dat ik de reactie van Waylon wel snap: dit bewijst maar weer eens hoe over het ESC gedacht wordt. Wat hadden de 2 gedaan als ze gewonnen hadden? Hier blijkt maar weer eens uit dat men er niet van uit ging dat het ESC zo’n succes zou worden. Ik heb dit punt al eerder gemaakt: degene die NL vertegenwoordigd moet alles op alles willen zetten om de wedstrijd te willen winnen.

  • Hans schreef:

   Wat een bezopen opmerking: zeggen dat ze niet hun best hebben gedaan om te winnen. Ze zijn verdorie tweede geworden en worden door velen de morele winnaars genoemd, hebben veel critici in hun hemd gezet, ook diegenen die zeiden dat ze het niet serieus genoeg namen.
   Neemt niet weg dat ze het grote succes misschien niet verwacht hadden, maar wie had dat wel gedacht: het songfestival is totaal onvoorspelbaar. Van tevoren is dan ook steeds gezegd dat het een eenmalige samenwerking was met als doel samenwerking op CD, songfestival en concert in Twente. De situatie blijkt nu opeens anders en dan gaan verschillende belangen botsen. Volkomen begrijpelijk en verschrikkelijk opgeblazen door de media allemaal.

   • dick schreef:

    Beste Hans, lees men reactie eens wat beter en vel dan een oordeel. Ik beweer nergens dat ze hun best niet gedaan hebben: integendeel. Wat ik alleen probeer duidelijk te maken is dat men anders over het ESC moet gaan denken, als je eraan meedoet dan moet de insteek zijn dat je moet willen winnen. Nu blijkt na het succes dat daar dus duidelijk niet veel rekening mee gehouden is. Een gemiste kans van beide partijen.

   • Hans schreef:

    Je suggereert dus dat ze niet serieus genoeg zijn geweest in hun voorbereiding. Onzinnig, want de CL hebben een geweldige prestatie geleverd door tweede te worden met een eigenzinnig liedje. En als je niet suggereert dat ze serieus genoeg zijn geweest, dan gaat je verwijt echt nergens over. Maar dat is geen nieuws:

    8.1
    Dick zegt:
    8 april 2014 om 07:21
    “Inderdaad zijn er 6 mindere nummers waardoor we de finale kunnen halen maar dat moet niet de insteek zijn. We moeten weer es willen winnen en dat gaat zo niet gebeuren. Zoals ik in eerdere berichten al schreef: ik wordt een beetje oedeloos van het verhaal over kwaliteit en het feit dat we blij zijn dat we de finale al halen en daarin 9e worden (Goed hoor Anouk). Wanneer wordt men bij de TROS / AVRO nou es wakker en gaan we alles op alles zetten om te winnen… of willen we helemaal niet meer winnen:-)? “

   • Dick schreef:

    Beste Hans, dit was inderdaad mijn mening maar heb je mijn latere bijdrages ook gelezen? Dan kun je zien waar het mij dus om gaat. Dat ze uiteindelijk zo’n goed resultaat neergezet hebben is natuurlijk fantastisch maar nogmaals daar gaat het dus niet om: als je meedoet aan een wedstrijd dan moet je meedoen om te willen winnen. Uit alles blijkt dat men kennelijk geen rekening heeft gehouden met een dergelijk scenario en dat is mijn punt. Je legt mij weer iets in de mond over de voorbereiding: ik heb het nergens over de voorbereiding gehad en verder is e.e.a. niet bedoeld als verwijt. Persoonlijk denk ik dat we heel blij moeten zijn met het resultaat dit jaar en zag ik die 2e plaats ook niet echt aankomen maar goed… een wedstrijd is een wedstrijd en die moet je willen winnen. Kwaliteit en eigenzinnigheid is dus voor dat doel niet voldoende geweest.

 21. sabine20 schreef:

  Voor zover je kan oordelen met de informatie die we nu hebben is het gewoon zwaar dom van Waylon en Ilse. Waylon en team willen meer gelijkheid en Ilse en team willen dat dus niet geven. Maar vóór het Songfestival waren er wel geruchten dat Ilse niet blij was met het gedrag van Waylon. Wellicht is hij dus niet gemakkelijk. Dit zal ook wel meespelen dan.

  En toch zouden ze hier uit moeten komen. Het levert schade op voor beiden. Je krijgt op deze manier toch een minder goed imago en geruchten. Buitenlandse fans hebben nu eenmaal kennis gemaakt met Waylon en Ilse als The Common Linnets. Zij willen die 2 en anders niet. Naderhand zag je op internet dat veel mensen waren gevallen voor zijn charmes, dat in combinatie met de kwaliteit van Ilse en haar mooie looks maakte dit duo gewoon perfect. Maar ze pas nieuw overal, dus de fans die ze nu hebben, kunnen ook net zo hard weer afhaken. Als je je gezicht niet snel genoeg laat zien en nu al met een andere samenstelling komt, dan kun je grote groepen fans wel vergeten volgens mij.

  Een succesvol duo in het buitenland is juist een goede basis voor een succesvolle solocarrière. Mensen die je muziek kopen en komen kijken worden vaak automatisch ook fan van ieders eigen muziek. Beter kan je het niet wensen. Ok, ze hadden dit succes niet voorzien, maar het is er nu eenmaal op dit moment dus dan vind ik dat je je allebei flexibel moet opstellen als je wil gaan voor internationaal succes.

  Ik vond hun optreden prachtig en ik vind hun album echt geweldig. Ik was niet per se fan van country-muziek, maar hun liedjes zijn ZO goed. Ik kan gewoon niet begrijpen dat ze nu al uit elkaar vallen. Hoe krijg je het voor elkaar. Pas je eens aan! Zijn die ego’s werkelijk zo groot? Had het niet verwacht, vooral niet van Ilse. Hun sympathieke imago staat nu gewoon op het spel, je kijkt onbewust toch met andere ogen naar die 2. Superzonde.

 22. Gerrit schreef:

  Wat is dat toch met de duo’s op het songfestival, Mouth and Macneal en Sandra en Andres konden elkaars bloed wel drinken en nu dit weer.

 23. sabine20 schreef:

  Oh ja, ik vind het ook gewoon sneu voor mijzelf. Ik ben niet snel fan van artiesten of hun muziek. Vaak vind ik artiesten vreemd overkomen, arrogant, dom of alles behalve sympathiek. Van die types kan ik geen fan worden. Ook van albums vind ik vaak maar enkele nummers goed. Bij The Common Linnets was dit gewoon anders. Hun manier van praten, hun looks, hun stemmen samen etc. vond ik voor mij persoonlijk gewoon perfect. Echt iets waar ik wel fan van kan worden. En dan hun album! Het is nog nooit voorgekomen dat ik alle liedjes van een album goed vind, nu dus wel.

  Doordat ik in een paar landen heb gewoond heb ik een aantal buitenlandse vrienden, zij hebben mij allemaal stuk voor stuk laten weten dat ze verrast waren door het liedje en The Common Linnets, ook buiten Europa! Ik was dus best wel trots en heb ze natuurlijk verder opgehemeld. Vooral het feit dat ze zijn zo sympathiek en normaal zijn en daarnaast zo goed heb ik continu benadrukt. Ik sta nu dus voor lul. Een week na het songfestival zijn ze al uit elkaar, zo sympathiek zijn ze dus. Ze zijn op het vlak van samenwerking nog erger dan de Toppers en al die andere duo’s, groepjes etc waarvan de egootjes na verloop van tijd botsen. Ik hoop toch dat het goedkomt, anders gaan ze van topniveau naar triest-niveau.

 24. Timmy schreef:

  Absoluut een domme zet. Ze moeten zich aanpassen aan het onverwachte succes. Hoe dan ook. Het is al moeilijk genoeg om te scoren in het buitenland. Nu hadden ze de kans en als ze die niet snel grijpen, vergeet het dan maar lekker.
  Je ziet wel aan Ilse hoe goed zij altijd al was, maar in het buitenland wilde het maar niet lukken. Denkt Waylon serieus dat hij het dan wel eventjes ver gaat schoppen in Europa en de rest van de wereld? Ja, als duo met Ilse waarschijnlijk wel, de eerste stap was al gezet namelijk.
  Alle ingrediënten waren aanwezig, een prachtig optreden op een groot evenement, een album van wereldniveau en uiteraard de magie van die twee samen. Nee dit is niet goed te praten. Het komt ook erg ondankbaar over, dat terwijl ze juist zo dankbaar leken.
  En ja, ook ik vind het lullig voor mijzelf. Ik ben sinds de eerste halve finale fan, net als zovelen in binnen- en buitenland. ik zeg: Ego opzij, en toeren maar. Dat is wat ze moeten doen.

  • Hans schreef:

   Inderdaad, erg lullig vooral voor jou, Sabine20/Timmy. Ik vind dat een heel overtuigend argument….
   Misschien zou jij eens moeten onderhandelen in Oekraïne: “Nu stoppen met ruzie maken want het is allemaal heel lullig voor mij!”

 25. riccardo schreef:

  Het was even een hick upje maar die nieuwe gast Jake Etheridge lijkt bepaald geen B keuze, geloof ik wel in. Voor met name het buitenland zal het geen onoverkoombaar probleem zijn, ons beeld van TCL is veel sterker.
  waylon moet zijn managementteam onderhouden en Ilse laat zich de projectmatige kaas niet van het brood eten.
  Komt al snel met een eigen album uit en zou sowieso al niet als vaste kracht meedraaien.
  Snap wel dat mensen nu nog even liever de ESF samenstelling willen zien maar vooruit kijkend lijkt het me zo voor allebei beter.

 26. RobbieR schreef:

  Ik ben geen fan van Country, Waylon en Ilse.
  Maar zij hebben als The Common Linnits mij verrast en trots gemaakt op het Eurovisie podium.
  Plotseling is het succesvoller dan men dacht.

  Jammer dat The common linnits geen Waylon en Ilse meer zijn, ik vind Jake ook geen goede zanger en hij heeft weinig charisma.

  Ik denk dat er meer aan de hand is, jammer, jammer, jammer…

  Ook al is het een project van Ilse, dat was niet duidelijk voor het ESF..
  Ik denk dat zij een grote kans laten liggen..

  • riccardo schreef:

   Voor mij was het wel duidelijk, qua project en bezetting bedoel ik. Het blijft dus ook geen Ilse en Jake. Zij is de enige vaste factor.. De reacties nav het “Secret” optreden in Wenen zonder Waylon zijn in de pers aldaar overweldigend goed.

  • Peter schreef:

   Dat het een project van Ilse is, was vanaf het begin duidelijk.

 27. Matje schreef:

  Na hun optredens in Oostenrijk en Duitsland zie je hun single alweer stijgen in de itunes charts dus waarschijnlijk heeft het buitenland minder problemen met de samenstelling van TCL. Ilse is een slimme vrouw , camera’s zijntijdens de uitzending volledig op haar gericht zodat het minder opvalt dat de samenstelling anders is als op het ESF. Zo doorgaan kan denk ik ook.

 28. Rob schreef:

  Kan John de mol niet bemiddelen tussen Ilse en Waylon?

 29. marit schreef:

  Ach het maakt toch niet zo veel uit die jake waar ze nu mee zingt ziet er een stuk sympathieker uit dan waylon kan alleen maar beter dus

 30. riccardo schreef:

  Vraag me serieus af wat Albert Verlinde tegen heeft op Ilse de Langhe. Wat een stemmingmakerij!

  • Peter schreef:

   Dat je naar die slijmbal kijkt.

  • Hans schreef:

   Daar verdient Kwalbert zijn geld mee: het opkloppen van lucht, stemming maken, geruchten verspreiden. Kwalbert neemt gewoon wraak voor zijn verschrikkelijke afgang met de uitspraken over Calm after the storm. Een normaal mens had zich na het succes van de Linnets niet meer durven vertonen op televisie, maar Kwalbert doet het af met een grapje en probeert Ilse nu terug te pakken omdat ze hem in de uitzending nog even liet weten hoe verkeerd hij bezig was geweest.

   • Peter schreef:

    Wat ik al zei, waarom kijk je in hemelsnaam?? Waarom wordt er überhaupt naar de kwal gekeken?

 31. Esmee schreef:

  Off topic: er was zojuist een veiling m.b.t. ‘Tuckerville met laatste optreden Waylon bij The Common Linnets’. 2 veldkaarten (staanplaatsen) van 139 euro per stuk.
  Iemand bood er uiteindelijk 6 euro voor en die heeft ze nu. Nu maar hopen dat Ilse en Waylon op Tuckerville inderdaad samen dat liedje nog eens zingen.

 32. Esmee schreef:

  Correcite: het waren 2 plaatsen samen voor 139,-

  Maar de kaarten blijven aangeboden worden, dus voor wie het wil kan er voor een paar euro nog naartoe.

 33. He1n schreef:

  Vreemd….Kreeg in 1 keer een goed gevoel over Waylon bij Umberto.
  Snap hem heel goed en ik denk dat Ilse in haar vuistje lacht(wat ze altijd al doet…oeoeoeoeoeoeh).
  Enfin vanavond misschien weer meer nieuws bij boulevard…kijk ik elke avond naar…leuk programma.

 34. Peter schreef:

  Eigenlijk is het totaal niet belangrijk. Zijn ergere dingen in de wereld, noem geen namen. Lekker ieder zijn gang laten gaan. Was in principe ook maar een project, wat iets anders is gelopen dan iedereen had durven hopen. Doet niets af aan het feit dat Nederland 2e is geworden. Op naar volgend jaar en dan gewoon 1e worden.

  • Roald schreef:

   Goed gezegd, Peter:) Waylon kiest z’n eigen weg, Ilse gaat lekker door met het promoten van The Common Linnets; recensies in het buitenland zijn goed, afwezigheid Waylon wordt wel opgemerkt maar verder is men enthousiast. Typisch Nederland, om er een drama van te maken… ja, het is erg jammer; maar wat doe je er aan? Wel ironisch trouwens dat Ilse en Waylon nu in dezelfde situatie zitten die ze beschrijven in “Calm After The Storm”, twee mensen die niet meer zeker weten of ze samen verder moeten gaan en uit elkaar drijven…

   • riccardo schreef:

    Ja, goed gezien, en naast ironisch is het beeld van het openingsshot van 2 mensen tegenover elkaar op de virtuele snelweg behalve mooi en sterk ook Iconisch.

 35. 020Nick schreef:

  Hahaha

  Ja en die hebben ook country op hun reportoire LOL

  Wie kan zich nog “als ik kijk in je donkere ogen” herinneren? :P YIIIIIIHAAAAA

  https://www.youtube.com/watch?v=CcTLZmvPLqE

  Peter:
  Saskia en Serge zijn nog steeds bij elkaar.

 36. Esmee schreef:

  Dus de manager van Ilse de Lange is getrouwd geweest met de manager van Waylon.

  Zou dat de onderhandelingen tussen de beide partijen moeilijker hebben gemaakt?

  http://www.telegraaf.nl/tv/prive/privetv/22684014/__Exen_bemiddelen_bij_Common_Linnets__.html

  • Matje schreef:

   Ik dacht dat het niet bestond maar het is er dan toch , een niveau minder dan Albert Verlinden . Reinste lariekoek verhaal van Telegraaf/Privé !

 37. Hebbuzz schreef:

  Ik kan wel invoelen met Waylon. Je moet doen wat je hart in geeft en dat is als artiest niet altijd wat het verstand zegt (nu cashen!). Persoonlijk zou ik een andere keuze gemaakt hebben omdat meer succes met de Common Linnets meer deuren zou openen en eigen dromen makkelijker bereikbaar zou maken. Ik zie ook niet helemaal in waarom je je eigen album niet tegelijk zou kunnen uitbrengen. Ze kunnen elkaar versterken. En qua promotie kun je als je succes hebt goed keuzes maken tussen wat je wel of niet wilt doen.

  Het was vanaf het begin duidelijk dat Ilse het voor het zeggen had en overal haar stempeltje op drukte. Omdat ze sympathiek overkomt vergaf iedereen dat haar, maar ik kan me ook voorstellen dat Waylon geen behoefte heeft aan een beetje tweede viool te spelen.Respect dus voor zijn keuze. Alhoewel de lelijke rol die de Telegraaf en andere media hier weer op forcerende manier heeft gespeeld absoluut niet sympathiek is. Waylons programma was vooraf al bekend. Dus logisch dat hij niet bij alle andere optredens aanwezig kon zijn. Het is wel falend verwachtingsmanagement dat hier niet duidelijk over gecommuniceerd is. Dat kun je hun gezamelijke management als fout aanrekenen. Niet Ilse of Waylon.

  Jammer dat ze er niet uitgekomen zijn, maar heel dramatisch is het ook weer niet. Het album is er al en dat wordt echt niet opeens slechter (of beter).

  • Hans schreef:

   Toch ironisch dat uitgerekend de mensen die van tevoren geen vertrouwen hadden nu met dit verwijt komen van een “falend verwachtingsmanagement”

 38. Rob schreef:

  Toch zou het fijn zijn als ook Ilse openheid van zaken geeft, en heel belangrijk voor ik is of Waylon er echt bij is tijdens het grote tuckerville concert, zoniet, dan haak ik af, de cd is fantastisch, wereldklasse, maar dan wil ik wel Waylon zien en horen.

  • Esmee schreef:

   Waylon heeft op tv gezegd dat hij zeker op Tuckerville gaat spelen. Maar ik weet niet of hij daar samen met Ilse zal zingen.

 39. Peter schreef:

  Eigenlijk zijn velen van jullie net zo erg als die kwal van Boulevard. Waar maken jullie je druk om zeg. Wat een onzin allemaal. Totaal geen nieuwswaarde dit verhaal.

 40. 020Nick schreef:

  Godsamme Dick,

  Niemand had van Conchita kunnen winnen dit jaar. We hebben maximaal gescoord! Tweede!!! Dat hadden we ook met elk ander nummer gehaald. Natuurijk is dat koffiedik kijken, maar Conchita had gewoon het momentum dit jaar. Wij hebben van 8 landen de maximum score van 12 punten gekregen en van bijna elk land sowieso punten! Dus allround europa vond ons nummer gewoon goed! Er is geen formule om te winnen, Als een land die formule had, dan hadden we toch elk jaar dat land als winnaar??

  Hans: Je suggereert dus dat ze niet serieus genoeg zijn geweest in hun voorbereiding. Onzinnig, want de CL hebben een geweldige prestatie geleverd door tweede te worden met een eigenzinnig liedje. En als je niet suggereert dat ze serieus genoeg zijn geweest, dan gaat je verwijt echt nergens over. Maar dat is geen nieuws:8.1Dick zegt:8 april 2014 om 07:21“Inderdaad zijn er 6 mindere nummers waardoor we de finale kunnen halen maar dat moet niet de insteek zijn. We moeten weer es willen winnen en dat gaat zo niet gebeuren. Zoals ik in eerdere berichten al schreef: ik wordt een beetje oedeloos van het verhaal over kwaliteit en het feit dat we blij zijn dat we de finale al halen en daarin 9e worden (Goed hoor Anouk). Wanneer wordt men bij de TROS / AVRO nou es wakker en gaan we alles op alles zetten om te winnen… of willen we helemaal niet meer winnen:-)? ”

 41. 020Nick schreef:

  Oh sorry Hans, die was voor Dick dus, niet voor jou.. :)

 42. Nordman schreef:

  Ah gelukkig er bestaat nog een kans dat Ilse en Waylon nog even doorgaan (na Tuckerville) http://www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/muziek/22686215/__Doorstart_The_Common_Linnets___.html

 43. Hein schreef:

  Typisch Nederland…. Er een drama van maken??? Ja voor sommige mensen van Waylon is het wel een drama!
  Ilse een slimme vrouw??? Een rat!!!
  Geen nieuwswaarde???? Nee zeg die woorden van jou zijn van hoge kwaliteit!
  Niemand van chiqita kunnen winnen??? Ik wel: als blinde donkere homo op krukken met een hazelip die een deuntje fluit……ach zoooo sneu die krijgt punten!.
  Maand geleden voor mij Ilse….ik ben als een blad omgekeerd en half Nederland met mij:KOM OP WAYLON!!!!!

  • Peter schreef:

   Zou het kunnen zijn dat Sieneke eigenlijk Albert Verlinde is?

   • Roald schreef:

    Conchita: terechte winnaar, heeft niets met een “sneu verhaal” te maken”. The Common Linnets: nog steeds supertrots op Ilse & Waylon, nog steeds verbluft door die tweede plaats. Wat er nu aan de hand is staat daar los van; dit is enorm jammer, maar wordt ook meteen opgeblazen in de Nederlandse media. Laat hen er zelf uitkomen; hoop dat dit ook gaat lukken.

   • Peter schreef:

    Ach Roald laat die verzuurde man toch. Net als Kwalbert kan hij het niet hebben dat hij ongelijk heeft gekregen, vandaar zijn zure opmerkingen.

 44. Esmee schreef:

  Ik vind deze cover van Calm after the storm ook wel leuk.

  Kan Waylon die zangeres niet vragen om bij hem te zingen? Probleem opgelost.

  http://www.youtube.com/watch?v=mzxYtprw6JQ

 45. 020 schreef:

  Dick: Beste Hans, dit was inderdaad mijn mening maar heb je mijn latere bijdrages ook gelezen? Dan kun je zien waar het mij dus om gaat. Dat ze uiteindelijk zo’n goed resultaat neergezet hebben is natuurlijk fantastisch maar nogmaals daar gaat het dus niet om: als je meedoet aan een wedstrijd dan moet je meedoen om te willen winnen. Uit alles blijkt dat men kennelijk geen rekening heeft gehouden met een dergelijk scenario en dat is mijn punt. Je legt mij weer iets in de mond over de voorbereiding: ik heb het nergens over de voorbereiding gehad en verder is e.e.a. niet bedoeld als verwijt. Persoonlijk denk ik dat we heel blij moeten zijn met het resultaat dit jaar en zag ik die 2e plaats ook niet echt aankomen maar goed… een wedstrijd is een wedstrijd en die moet je willen winnen. Kwaliteit en eigenzinnigheid is dus voor dat doel niet voldoende geweest.

  Je weet hoe Nederland is.. als je zegt dat je wilt winnen, blaas je volgens de pers te hoog van de toren. En natuurlijk ging het de common linnets om de winst. Dat hebben ze zelf gezegd. En ik denk juist dat met eigenzinnigheid we WEL de succesformule in handen hebben. Kijk naar Loreen. Haar act was ook heel eigenzinnig (En ik kan me herinneren dat heel veel mensen ook twijfels hadden over haar artistieke invulling eraan). Dat was een risico. Ik denk dat het daar om draait. Lef, risico nemen en zo voor de winst gaan. En dan is het sowieso alleen maar afwachten..

  • Dick schreef:

   Beste 020, met alle respect maar om nou Loreen te vergelijken met The Common Linnets gaat me wel erg ver. Zweden was destijds van meet af aan al een top favoriet en heeft die rol uiteindelijk waar gemaakt. Daarna is het nummer niet voor niets een wereldwijde hit geworden. Ik probeer het nog maar eens een laatste keer: als je als artiest deel gaat nemen dan moet je er ook volledig voor willen gaan en dan is het vreemd dat de helft van het duo NA het songfestival niet beschikbaar is. Wat hadden ze gedaan wanneer er gewonnen was? Ik ben nog steeds trots op de 2e plaats (zag het niet aankomen) maar vind nog steeds dat bij interne keuze de artiest er volledig voor dient te gaan.

 46. riccardo schreef:

  De formule voor winst op het Songfestival lijkt niet te geven en nog moeilijker uit te leggen. Net zo divers als de winnaars zijn lijken ook de voorwaarden om tot die uiteindelijke en zo begeerde winst te kunnen komen. Winnaars zie je vaak wel al van verre aankomen wat maar weer aangeeft dat er dus toch wel voorwaarden zijn. Zelfs als aan al die voorwaarden voldaan is bieden deze op voorhand geen garantie. Er spelen ook andere factoren mee.

  Het succes van onze eigen Linnets kwam in mijn beleving op gang nadat vanuit diverse, vaak buitenlandse, zgn. kwaliteitshoeken en (social) media een lans werd gebroken. Zonder kwaliteit waren die positieve recensies er niet geweest. De artiest moet het verwachtingspatroon vervolgens ook nog volledig waar kunnen maken en kunnen verkopen. Een elitair huzarenstukje zou het, waarschijnlijk, ook niet hebben gered. Succes van binnenuit en onderop dwars tegen alle negatieve, op traditionele school gestoelde, verwachtingen in. Er waren vanaf het eerste begin, gelukkig, genoeg en later steeds meer mensen die de kwaliteiten en positieve vibe van de Linnets konden en wilden (h)erkennen. De totale beeldvorming, clip ,persconferenties, shoots, docu, albumcover e.d. en uiteindelijke stage en cameravoering hebben duidelijk gemaakt en onderstreept wat we al wisten, klasse!

  Diezelfde klasse heeft een bepaalde tijdloosheid in zich die je vaker bij winnaars in diverse genres en stijlen voorbij ziet komen.Maar het hoeft helemaal niet. Lena uit Duitsland, onbekend, onbevangen en eigenwijs met catchy dito en op dat moment eigentijds klinkend nummertje bewees niet eens heel goed zingend en van een hele andere orde toch een winnares te kunnen zijn. Toch ook interessant. Dat zijn ook kwaliteiten.

  Wie het weet mag het zeggen, ik gok toch op hoge kwaliteit in beeld en geluid. Eigentijdsheid, vernieuwend of juist traditioneel,,geloofwaardig, echt, origineel, herkenbaar en visueel zijn belangrijke voorwaarden. Binnenkomen bij de kijkers. Trends wisselen van jaar op jaar.
  Is eigenzinnigheid binnen het kader ESC ook een trend of past dat goed bij de uitstraling die we als land hebben? Het slaat wel aan.

  Tja, zolang zich geen gedoodverfde winnaar met maximale scoringskansen, zonder garantie, aanmeldt is het enige wat je wel kan doen gaan voor en hopen op een zo goed mogelijk resultaat. Een kant en klaar pakketje is handig.
  Wie het kan en wil mag het doen, graag zelfs!

 47. 020Nick schreef:

  Dick: Beste 020, met alle respect maar om nou Loreen te vergelijken met The Common Linnets gaat me wel erg ver. Zweden was destijds van meet af aan al een top favoriet en heeft die rol uiteindelijk waar gemaakt. Daarna is het nummer niet voor niets een wereldwijde hit geworden. Ik probeer het nog maar eens een laatste keer: als je als artiest deel gaat nemen dan moet je er ook volledig voor willen gaan en dan is het vreemd dat de helft van het duo NA het songfestival niet beschikbaar is. Wat hadden ze gedaan wanneer er gewonnen was? Ik ben nog steeds trots op de 2e plaats (zag het niet aankomen) maar vind nog steeds dat bij interne keuze de artiest er volledig voor dient te gaan.

  De reactie kwam van mij trouwens..:)
  Nu spreek je jezelf tegen. Dick, eerst zeg je dat een artiest alles op alles moet zetten om het songfestival te willen winnen.. waarom heb je dan commentaar op het feit dat iemand NA het songfestival niet meer beschikbaar is? (Als er om de winst al gestreden is)

  • Dick schreef:

   Dan ga je er volgens mij vanuit dat winst er niet in zit of op zijn minst geen rekening mee gehouden wordt. Dat is mijn punt. En volgens mij spreek ik mijzelf niet tegen maar wordt e.e.a. niet goed gelezen.

   • Hans schreef:

    Je speekt jezelf niet tegen, maar hebt gewoon geen punt. Als er ooit artiesten zijn geweest die er helemaal voor zijn gegaan, dan zijn het Ilse en Waylon wel. Maar ook als je er helemaal voor gaat kan een goed resultaat als een verrassing komen, zeker in het songfestival, waar niets te voorspellen is, zelfs niet door Dick.

 48. Roald schreef:

  Nieuw, mooi en duidelijk bericht van Waylon:

  https://www.facebook.com/waylonmusic/posts/799688433376508

 49. johan ve schreef:

  Mooi gezegd !!

 50. Nordman schreef:

  Mooi bericht van Waylon en snap dat gehaat op Ilse al helemaal niet. Ik vind het jammer dat ze er niet zijn uitgekomen, maar gun hen beide veel succes. In elk geval hebben ze ons een ontzettend mooi songfestivaljaar gegeven. Heb nog nooit zó genoten. Album heb ik inmiddels grijs gedraaid en kan er nog steeds geen genoeg van krijgen. Meer van dit soort muziek!