Zo stemde de Nederlandse jury

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Peter schreef:

  Goh ze roepen al jaren dat het festival voor gays is. Als ik de televoting zie en Polen op 2, heb ik daar heel erg mijn twijfels open. Zeker de Poolse invatie die hier op gestemd heeft.

 2. Bjorn schreef:

  Dat Polen zo hoog scoort bij de televoting komt omdat er zoveel Polen in Nederland wonen, dat zag je bij meerdere landen, waar veel Polen werken en wonen. Daarom scoort Armenië ook zo hoog. En scoort Rusland in de Baltische Staten ook zo hoog bij de Televoting, omdat daar veel Russen wonen, terwijl de vakjury Rusland ergens onderin plaatst.

 3. twan schreef:

  Kijk en daarom ben ik zo blij met de vakjury die zo’n verschrikkelijk seksistische inzending uit Polen compleet negeren. Chapeau! En de televoting stemmen zijn volgens mij compleet van de Poolse migranten in Nederland. Hetzelfde patroon zag je bij andere landen om ons heen met veel Polen. Maar ik ben in elk geval blij dat Polen niks heeft gekregen en ben blij met de huidige stemwijze van 50/50.

 4. Jvision schreef:

  Snap eigenlijk niet dat Armenie bij de vakjury best redelijk hoog scoorde;de zang was gewoon ronduit VALS!

  • Hebbuzz schreef:

   Tijdens de liveshow was hij vals, maar de avond ervoor, waarop de jury moest stemmen zong hij perfect.

 5. Dave schreef:

  Dikke proficiat, Nederland!! Klassenummer en dito performance!
  Wij Belgen vielen zwakker uit, helaas. Volgende keer beter.
  Dave

 6. sem schreef:

  Mag ik even zeggen dat ik het zwaar onterecht vind dat Italië zo laag is geëindigd in de ranking zowel van de vak jury als de televoting?

  Dank! haha

  • Wim1970 schreef:

   Italië was niet om aan te horen!

  • Nordman schreef:

   Jammer he, vond het een goed lied en was ook helemaal weg van haar optreden, al kwam ze wel wat schreeuwerig over maar dat refrein is zo heerlijk. Mooie visuals ook.

   • Roel schreef:

    Ik vond het jammer voor Italië. Al die blingbling op die vrouw, en aanstelleritis deden de song geen goed.

   • Max schreef:

    Italië waseecht de slechtste vandde avond. Wateeen bakherrie

   • Hebbuzz schreef:

    Emma zong gewoon vals, logisch dat ze laag eindigde

 7. Hebbuzz schreef:

  Ik vind het typisch dat de vakjury wel Pole onderuit haalt masr Oostenrijk niet. Waarschijnlijk is Ruth Jacottt ook een groot deel can haar fans kwijt als ze Conchita lager dan 1 had geplaatst. Bekendmaking van jurypunten levert ook een bepaalde druk op. Ik pleit voor onbekende vakmensen als zangcoaches en producers in de vakjury in plaats van bekenden, die iets te verliezen hebben.

  • Peter schreef:

   Wat een onzin verklaar je hier Hebbuz. Polen is terecht onderuit gehaald. Als men in Europa nou ergens over had moeten vallen was het deze porno-act wel, met ook nog eens een heel slecht nummer. Te schandalig voor woorden. Met Conchita is niets mis. Geweldig nummer en het statement is mooi meegenomen. Ik irriteer me trouwens aan de berichtgeving dat het hier een transeksueel zou betreffen. Kennelijk weet men zelfs in de media niet het verschil tussen een transseksueel en een travestiet. Het statement betrof niet enkel en alleen de acceptatie van homoseksuelen en lesbiënnes, maar dat je mag zijn wie je bent, hoe je er ook uitziet. Echter, een hoop mensen hier begrijpen dat helaas niet, tot aan de homo’s zelf die hier massaal zitten af te geven op dit optreden. De 2 beste nummers zijn op 1 & 2 geëindigd en terecht. Elk ander lied dan Calm after the Storm dat gewonnen zou hebben was een schande geweest.

  • Robbert-Rotterdam schreef:

   Oostenrijk, mooi liedje dat prima werd uitgevoerd en dat de regie kreeg die het liedje toekwam. Bovendien, in tegenstelling tot de meeste andere nummers stonden bij deze act geen achtergrondzangeressen verscholen in de coulissen. Hulde dus. De EBU mag wel eens wat aan die verborgen vocalen doen, want de jury’s worden geacht de vocale prestaties te beoordelen. Heel vervelend als je vanuit de luie jurystoel binnen 3 minuten erachter moet komen of er verborgen vocalisten staan mee te blèren.

 8. Wim1970 schreef:

  Armenië en Azerbeidzjan hebben elkaar op de 25e plek gezet, en Oostenrijk er net boven. Wordt tijd dat deze landen voor eens en altijd verwijderd moeten worden van het songfestival. Zij stemmen duidelijk op land cq. verschijning.

 9. Peter31 schreef:

  Terecht dat Zwitserland, IJsland, San Marino en Slowakije door waren. Had ik ook gedacht en gehoopt. Wel raar dat Israël en België zo laag eindigden. Dat vind ik onterecht. Zeker omdat Oekraïne en Griekenland bv. wel door waren. vond ze zoo slecht allebei.
  Dan merk je dat loting en politiek en de diaspora toch uitmaakt.

  • Peter schreef:

   Is het niet gewoon zo dat zowel Israel als Belgie heel erg tegenvielen, om het woord slecht maar eens niet te gebruiken. Terecht niet door.

  • Wim1970 schreef:

   Slowakije?