Zweden, Oostenrijk, Hongarije, Armenië én Nederland kanshebbers voor overwinning

Dit vind je misschien ook leuk...

62 reacties

 1. Jvision schreef:

  Spannend hoor!!! Vind het nog steeds onbegrijpelijk dat Armenie zo hoog staat bij de bookmakers,helemaal na het optreden van afgelopen Dinsdag: de zang was regelmatig slecht,Aram heeft een onsympathieke uitstraling..Griekenland van hetzelfde laken een pak: leuk om te horen in de kroeg,maar live slecht gebracht!!!!
  Wat mij betreft bestaat de top 5 morgen uit: Nederland,Noorwegen,Hongarije,Oostenrijk en Zweden..(met als outsider Denemarken)

 2. Jvision schreef:

  Hoe dan ook: Nederland en Oostenrijk zijn zowiezo DE verrassingen van het ESC2014!!!! TOF!

 3. Yon schreef:

  Ik kan niet wachten voor morgen! lekker met chips en cola genieten van een avond vol geweldige muziek! Fingers Crossed voor een fantastisch resultaat!!

 4. Patricia schreef:

  tsjonge jonge, ik snap niet waarom ze hier belarus weer afstraffen, het is een leuk catchy en goed gebracht nummer, en scoort redelijk goed in de itunes, top 5 zelfs! en dan nog blijven die fanwanks hier denken dat het onverdiend door is en slecht gaat scoren in de finale.

  • Wim1970 schreef:

   Snap ik ook niet, ik werd helemaal vrolijk van het liedje, erg leuk :-)

 5. Peter schreef:

  Het wordt nagelbijtend spannend. Ik denk een puntentelling die we in jaren niet hebben gehad. Ik gun het Oostenrijk ook maar ben bang dat ze het niet gaat redden vanwege het toch wel grote aantal landen die iets tegen het uiterlijk hebben. Ik hoop en denk ook wel dat men voor originaliteit en kwaliteit gaat en dan kom je toch uit bij Nederland. Zweden is net iets te ouderwets en weer naar Zweden, nee, ik gok toch op een Nederlandse stad in 2015. Ohhhhwat zou het heerlijk zijn.

 6. Maarten schreef:

  Armenië is bij mij een twijfel geval voor top 5. Zingt niet echt heel goed. Hij kan niet eens de titel van het nummer goed zingen. Het kan best in de top 10 komen van onze jury. Hoeft niet onze 12 punter te worden.

 7. johanve schreef:

  Het wordt echt een spannende show met meerdere kanshebbers, waar dit keer Nederland gewoon
  lekker bij zit.Ik heb zo zin in zaterdag.

 8. Arno schreef:

  Peter:
  Het wordt nagelbijtend spannend. Ik denk een puntentelling die we in jaren niet hebben gehad. Ik gun het Oostenrijk ookmaar ben bang dat ze het niet gaat redden vanwege het toch wel grote aantal landen die iets tegen het uiterlijk hebben. Ik hoop en denk ook wel dat men voor originaliteit en kwaliteit gaat en dan kom je toch uit bij Nederland. Zweden is net iets te ouderwets en weer naar Zweden, nee, ik gok toch op een Nederlandse stad in 2015. Ohhhhwat zou het heerlijk zijn.

  Hoezo het grote aantal landen die iets tegen het uiterlijk hebben!!! Denk ook een groot aantal mensen die niet van James Bond achtige nummers houden, waaronder ik. Ik vind het gewoon ouderwets en helemaal niet zo goed.

  • Peter schreef:

   Leef jij onder een steen Arno? Weet jij niet wat er om je heen gebeurt?

   • JordyR schreef:

    Arno = He1n = Ad= Aimee = Wim1970! stelletje holbewoners die nog leven en graag Adam & Eva geloven!!!

 9. Britchtofar schreef:

  Zoooo erg spannend allemaal. Als je ook ziet bij oddchecker het gaat gewoon nek aan nek. Het verschil zal heel dicht op elkaar zitten. Morgen hele middag in de keuken allemaal lekkere dingen maken voor morgenavond. Heb er zo een zin in:))))

 10. Wolf schreef:

  Net zoals 2011 kan iedereen met de titel weglopen. SPannend!

 11. Leendert Jan schreef:

  Erg spannend! Het zou toch wat zijn als Nederland echt in de top 5 zou meedoen. Armenië snap ik ook niks van. Denk dat Griekenland en Noorwegen toch ook wel in de top 5 kunnen meedraaien. Spanje en Zwitserland worden denk ik wat hoog ingeschat hier.

 12. Hans schreef:

  De landen in deze top tien zouden allemaal kunnen verrassen. Nederland gun ik graag een overwinning, maar ik vraag me af of het liedje wel populair is in Oost- en Zuid-Europa. Met een top 10 plaats voor Nederland ben ik in ieder geval al helemaal blij!

  • Henk Jan schreef:

   Jij houdt overduidelijk de charts niet in de gaten. In heel Oost europa zijn de Common Linnets mega populair!!! Met heel veel nummer 1 posities de afgelopen dagen!

 13. Roel schreef:

  Wij gaan net niet winnen heb ik het gevoel. We eindigen als 2e. Maar wat topprestatie dat we serieus meedingen naar de titel!

  • Wim1970 schreef:

   2e, daar zal de TROS/AVRO alleen maar blij mee zijn ;-)

   • son schreef:

    Ik word liever geen 2e….dan 4e of 5e…de teleurstelling van 2e is echt k.t hahaha. Stiekem hoop ik dat we winnen… Maar ik blijf realistisch…. het zou zomaar kunnen…

 14. Pippeloutje schreef:

  Spannend hoor!!!! Uiteraard hoop ik dat Nederland het gaat halen, maar ik verwacht van niet. Ik kan me niet voorstellen dat Armenie zou gaan winnen, want ik vond het nummer ontzettend slecht gezongen. Ik verwacht ook dat er strategisch gestemd gaat worden. De landen die kans hebben op een overwinning zullen dus absoluut niet op elkaar stemmen.

  • Mathijsss schreef:

   Onzin natuurlijk, de punten gaan gewoon over en weer zoals ze altijd over en weer zullen gaan. Maakt niet uit wie er wel of geen kans hebben. De televotende kijker zal echt niet op een andere song stemmen ‘omdat anders de kanshebber wint’. Zo denken sommige fans alleen!

  • Rogesc schreef:

   Reken maar dat er punten uit Zweden voor ons komen. Ik denk sowieso dat we veel punten mogen verwachten uit Scandinavië

  • Roos schreef:

   Stel je voor heel de top 10 gaat strategisch stemmen dan is de winnaar straks misschien wel Ijsland ;)

 15. Hebbuzz schreef:

  Armenie, Nederland en Hongarije zie ik nog niet gebeuren als zijn het misschien wel de meest muzikale bijdragen.
  Ik vind Calm after the storm nog steeds enorm saai, maar het plaatje en de loting maken dat ik denk dat ze rond de Anouk positie (e) zullen uitkomen. In een veel zwakker jaar, dat wel.

  Zelf zie ik Verenigd Koninkrijk, Spanje en als outsider Zwitserland een gooi naar de overwinning doen.

  • tippy2 schreef:

   @hebbuzz daar snap ik niets van, UK is lekker oubollig (wat een zoete tekst, doet me aan de Belgische inzending denken) Spanje is mooi, maar alleen de eerste 1,5 minuut, daarna worden het zoveel geschreeuw dat het irritant wordt, Zwitserland is leuk maar hij zingt niet goed.
   Ik denk dat: 1 Nederland zal winnen, gevolgd door 2 Zweden, 3 Armenie, 4 Noorwegen en op 5 Oostenrijk.

   • Henk Jan schreef:

    Zwitserland zingt goed, maar ik moest er op internet achterkomen dat hij in het engels zingt. Dachttoch echt dat het een mix van Duits, Frans en engels was!

  • Hans schreef:

   Ik denk dat het VK, Spanje en Zwitserland de top tien niet eens halen.

  • Naomie schreef:

   Ik begrijp echt niet wat iedereen zo leuk aan VK vind. Ik vind het echt niks. Children of the universe, hoe afgezaagd wil je het hebben?!

 16. rbn schreef:

  http://metro.co.uk/2014/05/09/eurovision-2014-who-is-going-to-win-six-of-the-best-in-the-closest-eurovision-race-in-a-decade-4722712/

  Metro UK voorspelt:
  The Common Linnets – Calm After the Storm
  Starting position: 24
  Odds: 3/1
  Previous wins: 1957, 1959, 1969, 1975
  Prediction: 1st place

  Verder voorspellen ze: 2. Oostenrijk, 3. UK, 4. Zweden, 5. Oekraine, 6. Griekenland…..

 17. riccardo schreef:

  Ik reken op een krankzinnig spannende puntentelling waarbij Nederland stevig in de absolute top mee zal draaien. Misschien uiteindelijk een leuke ex equo samen met Conchita of Zweden? Ook Hongarije geef ik goede kansen en UK lijkt steeds populairder te worden. Voor mij blijven de Common Linnets het sterkste nummer hebben met alles in zich wat je van een winnaar zou mogen verwachten. Bovendien gunstige loting en de eigenheid, echtheid van het nummer lijkt zich uiteindelijk toch uit te gaan betalen daar waar mensen Armenie of Zweden nu misschien wel weer een beetje gehad hebben.
  Ben echt heel erg benieuwd!
  Denk na waar je op stemt mbt de concurrentie, ieder puntje kan de doorslag geven.

  net terug uit Italie daar is het Eurovisie echt dood, leeft niet bij mensen en is nauwelijks bekend.

 18. RobbieR schreef:

  Het gaat om Oostenrijk, Zweden, Nederland en Engeland. daarnaast geloof ik ook dat Hongarije, Nooorwegen en griekenland ook hoog eindigen..

  Ik geloof dit:
  1) Oostenrijk
  2) Nederland
  3) Zweden
  4) Griekenland
  5) Engeland
  6) Noorwegen
  7) Hongarije…

 19. sjanna schreef:

  Ik vind Nederland heel eg goed, puur en zo goed neergezet. Ik snap niet dat iedereen zo roept over Zweden, ja een goed nummer maar Zweden heeft al zo vaak gewonnen en daarbij zong ze niet eens super goed in de halve finale, Oostenrijk tja meningen verschillen maar ik vind het een drama queen met te veel drama al zingt ze super.

  • JordyR schreef:

   Is Sanna en Ruth geen dramaqueens dan??? Tsskkkkk pathetic liedjes!

 20. Kees schreef:

  We moeten gewoon onder ogen zien dat Nederland morgen kans maakt om te winnen net als Oostenrijk en Zweden!

 21. Roel schreef:

  Pas maar op voor de catchy song van Denemarken. Die is nog “helemaal nieuw” ten opzichte van de al getoonde songs uit de twee voorrondes. Moet natuurlijk echt alles goed in beeld komen en zijn zang perfect zijn.

 22. joepiedepoepie schreef:

  Gezien naar de zangkwaliteiten dingen allen Nederland en Zweden naar de overwinning.
  Ook ik heb grote twijfels of Armenië kan/mag winnen.
  Aram zingt niet zuiver en zijn uitspraak is rondweg slecht.
  Oostenrijk dan toch de grote verrassing van 2014? Of gaat dit alleen door de fans gewaardeerd worden?
  Hoe het ook zij….het is dit jaar ongeloofelijk spannend!
  Heb er zin in!
  Oh ja….ik ga voor Griekenland.
  Wat een heerlijk refrein!
  En als Armin van Buren daar een vette remix van kan maken, hebben we de zomerhit van 2014 te pakken!

 23. Rob! schreef:

  Het gaat morgen een hele leuke en spannende finale worden. Een hoge klassering verdienen we zeker! Iedereen alvast een gezellige spannende avond toegewenst.

 24. jim schreef:

  Valt het jullie ook op dat het zo hard waait de laatste dagen????
  Voorteken?

 25. bitchhjeee schreef:

  Is spannend wie gaat winne, wat wel is dat dit jaar niet echt leuke liedjes zij!!

  Ik denk dat dit het word;

  1. Hongarije
  2.zweden
  3. Oostenrijk
  4, nederland
  5.griekenland
  6.

 26. Esmee schreef:

  Ik hoorde net van veraf Spanje. Wat een geschreeuw. Hopelijk klonk het dichtbij wel goed.Voor hen.

 27. Esmee schreef:

  Nu komt Nederland. Hou je vast.

 28. Esmee schreef:

  De commentator: 22:51 24 The Netherlands
  Simple is the perfect word to describe this entire performance. The entier performance is recorded with two cameras, one at the start and the end, and the other one in between. Ilse and Waylon give us once again a good vocal performance. Everything is rather dark, and looks close to being black and white. The flags in the audience and Waylon’s guitar are the ones that give away the other colours. I would call this a proper dark horse to win this contest.

 29. Esmee schreef:

  Quote: …Beautiful, how they look at each other,…..Just heart melting…

 30. Lilly schreef:

  Escextra live verslag:
  22:51 24 The Netherlands
  Simple is the perfect word to describe this entire performance. The entier performance is recorded with two cameras, one at the start and the end, and the other one in between. Ilse and Waylon give us once again a good vocal performance. Everything is rather dark, and looks close to being black and white. The flags in the audience and Waylon’s guitar are the ones that give away the other colours. I would call this a proper dark horse to win this contest.

 31. Ruud schreef:

  eurosong be. : Het kan ons alleen maar onnoemelijk veel plezier doen dat uitgerekend iemand als Ilse DeLange samen met Waylon verbaast met haar talent en een gewaagde kwaliteitssong. Het Nederlandse duo heeft hier nu al voor een klein mirakel gezorgd door op amper een goede week tijd vanuit de catacomben van de bookmakers op te klimmen tot de top 3. Maar da’s geen toeval. ‘Calm after the Storm’ wordt voorzien van een prachtige inkleding, maar staat ook poedelnaakt als een huis dankzij de schitterende vertolking. Onze Noorderburen zijn nu al de morele winnaars van dit festival. Of de televoter straks ook effectief zorgt voor de vijfde Nederlandse overwinning, valt af te wachten. Maar alleszins hebben Ilse & Waylon het Songfestival nu al een dienst van formaat bewezen door simpelweg terug te keren naar de essentie van wat een ‘liedjes’-wedstrijd moet zijn.

 32. Stefan schreef:

  Het begin van het Oostenrijkse liedje lijkt verdacht veel op Always van Bon Jovi. Nu wil ik hier niet mee zeggen dat dit is gejat.

 33. Lilly schreef:

  Over Molly lees ik verschillende reacties de engelstalige vrij positief, de belg wat gematigder.

 34. Esc-go schreef:

  Deze journalisten zijn vooral positief over Spanje en Griekenland :S Kortom: hoe meer tamtam hoe beter?!

  Olivier: The Dutch duo is performing a cool country song that is THE dark-horse according to bookmakers. Very simple but classy staging and two professionals on stage. At first I found “Calm After The Storm” too calm (not to say boring) but it’s been growing on me since then. But let’s not forget that most viewers (and voters) will only listen to it once. That could be a surprise winner in my opinion. Great reactions for the Dutch!
  Stefan: Land of tulips and clamps is in the final for the second year in a row. I usually don’t like country songs, but this one I do. The thing I don’t get is why there is not many more people agreeing with me. Bookies also predict good placement for them and I agree with them on that.

 35. Esc-go schreef:

  Jury final performances are over. NL, Denmark, UK and Sweden impressed. #Eurovision

 36. Dadenko schreef:

  IN Oost europa is juist populair vandaag net nog op radio hier in Oekranie!

  Hans:
  De landen in deze top tien zouden allemaal kunnen verrassen. Nederland gun ik graag een overwinning, maar ik vraag me af of het liedje wel populair is in Oost- en Zuid-Europa. Met een top 10 plaats voor Nederland ben ik in ieder geval al helemaal blij!

 37. He1n schreef:

  Hongarije!!
  Wat een goed nummer.
  Oostenrijk ook een goed nummer alleen…ach ja al gezegd.

 38. leo schreef:

  We zaten gisteren in de zaal en ilse en waylon deden het super. Veel lof alom! Zeker top 5 kans. Als je de reaties in de zaal als graadmeter neemt gaat oostenrijk winnen. Zweden en denemarken daar vlak achter. Maar die waren natuurlijk in de meerderheid. .. kortom heel spannend allemaal. ..

 39. Placide schreef:

  Dankzij Anouk verleden jaar en nu Ilse en Waylon staat het ESF weer volop in de belangstelling en hoe. Reken maar dat Ilse en Waylon het vanavond goed gaan doen. Winnen zal wellicht te hoog gegrepen zijn, maar bij het ESF weet je het per slot van rekening maar nooit. Het kan vriezen, het kan dooien. Iedereen een superspannende ESF avond toegewenst.

 40. Naomie schreef:

  Ik verwacht niet dat wij winnen, denk dat we veel punten van de jury’s hebben gekregen maar dat de mensen thuis toch niet echt op ons nummer stemmen. Maar top 10 en misschien zelfs nog hoger moet toch zeker mogelijk zijn. En dat zou al een geweldige prestatie voor ons zijn. 2de jaar op de rij de finale halen en dan ook nog eens minimaal de top 10 halen. Ik ben heel benieuwd naar vanavond! Ik denk zelfs dat Oostenrijk gaat winnen, hoewel die misschien wel wat punten mist uit Oost-Europa? We zullen zien!

  • Jvision schreef:

   Een heleboel mensen “thuis” hebben wel het nummer gedownload aan de ITunes-lijsten te zien…dus verwacht toch ook zeker wel stemmen van de televoters…

  • Peter schreef:

   @Naomie: ons nummer, op ons stemmen, ben jij Ilse of Waylon dan?

 41. Naomie schreef:

  Van EurovisionIreland:

  The Netherlands
  Another big favourite who came from nowhere to 2nd favourite after their semi final. Its country music done well and simply staged. The staging of it is excellent and the double microphone allows them to face each other and the sweeping camera work around them look great. Its musically a great song sung really perfectly. This could well win tomorrow night and will get high jury votes tonight. Possible 1-4th.

 42. Neleke schreef:

  Ik ben van België maar ik sta volledig achter jullie Nederland. Jullie kunnen het en dat weet ik laten we nu eens komaf maken met al die politieke voortrekkerij en de beste gewoon eens punten geven. The Netherlands 12 points!!!

 43. bert schreef:

  Mijn Top 5 bestaat uit: Zweden, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk en Spanje
  Zweden heeft eigenlijk wel een leuk liedje en Oekraïne heeft wel een leuke melodie en Nederland is gewoon de beste dus waarom zou niet één van die landen kunnen winnen?