OG3NE zingt Lights and shadows op songfestival; vrijdag 11.30u onthulling lied

Dit vind je misschien ook leuk...

77 reacties

 1. Michael Adam schreef:

  Benieuwd!!!!!!!

 2. Hebbuzz schreef:

  Heel benieuwd!

  Maar is het Engels? “Lampjes en schaduwen”

  • Matje schreef:

   Een powerballad en meerstemmig , precies waar de zussen sterk in zijn. Hopelijk word ik morgen niet teleurgesteld.

  • Matje schreef:

   Hebbuz
   Als ze verlichtingen door lampen bedoelen dan is het correct Engels maar een kniesoor die daar zich druk over maakt. Onze inzending van 2014 ‘ birds falling down the rooftops’ klopt ook niet want hier had ‘the ‘een’ from ‘moeten zijn.

  • riccardo schreef:

   Tenzij ze van allerlei verschillende soorten licht bedoelen, dan klopt het weer wel.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ja. Ik zie niet wat er fout aan is en wat ze anders zouden bedoelen dan lichtjes/lampjes. De contrastrijke titel leent zich wellicht goed voor een mooie podiumpresentatie en belichting. We zullen het allemaal zien morgen.

   • Esmee schreef:

    Ik neem aan dat het over de lichtpunten en anderzijds donkere wolken van hun leven gaat.

  • gj schreef:

   Beetje apart. Wat is er mogelijk fout aan?

 3. riccardo schreef:

  Kan niet wachten tot morgen, echt heel erg benieuwd. Hopelijk een overtuigend nummer want heel erg in m’n favoriete genre zitten ze denk ik niet. De titel spreekt me alvast wel aan, spannend.

 4. Má Laga schreef:

  Ik pies bijna imme broek😂

 5. Ria NL schreef:

  Ik kan niet wachten !!! Ik ben heel benieuwd !!!

 6. gj schreef:

  Heel benauwd.

 7. jane_doe schreef:

  Dus ze gaan serieus bijna 12 uur doen op de onthulling?
  Sjonge jonge

 8. dick schreef:

  Geschreven door pa en vriend van… ik hou mijn hart vast…. als het inderdaad een power ballade wordt dan moet het wel heel erg goed zijn want ze hebben veel concurrentie op dat gebied. Ik heb zowiezo het idee dat het een heel mager ESC jaar wordt want wat er tot nog toe gekozen is daar zit nog geen knaller tussen.

  • peter31 schreef:

   Laten we hopen op een knaller! Ben het met je eens dat het tot dus verre niet fantastisch is met de inzendingen….

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ze hebben juist helemaal nog niet veel concurrentie op dat gebied in hun semi. Natuurlijk zijn er ballads, maar die zijn niet erg indrukwekkend, en kunnen we eerder betitelen als slappe, sentimentele ballads in plaats van powerballads. Ik zie zelf ook niet de ballad als één categorie/genre. Er zijn zoveel verschillende soorten ..We hadden vorig jaar in de top-5 maar liefst 3 langzame nummers: Oekraïne, Australië en Zweden. Je kunt niet zeggen dat deze nummers uit dezelfde vijver visten en elkaar beconcurreerden, alleen omdat het toevallig alle drie langzame nummers waren. De nummers verschilden veel van elkaar. Ik geloof absoluut in de ‘vijvertheorie’, die zegt dat soortgelijke liedjes elkaar kunnen uitschakelen, maar tempo van liedjes is m.i. niet bepalend.

  • Luuk schreef:

   Precies wat ik dacht. Want die vader en vriend hebben al zoveel hits op hun naam…..

 9. Paysbart schreef:

  Ik hoorde van een Amerikaan dat het moet zijn falling down the stairs maar falling off the roof!

  Matje:
  Hebbuz
  Als ze verlichtingen door lampen bedoelen dan is het correct Engels maar een kniesoor die daar zich druk over maakt. Onze inzending van 2014 ‘ birds falling down the rooftops’ klopt ook niet want hier had ‘the ‘een’ from ‘moeten zijn.

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Wanneer je op Google zoekt kom je bij Falling down rooftops vooral bij Birds van Anouk uit en bij Falling off rooftops op een heleboel verschillende pagina’s. Volgens mij kun je zowel birds falling off rooftops en birds falling off the rooftops zeggen.
   Maar wat is er mis met “de vogels vallen van de daken ?”

 10. Kenny schreef:

  OG3NE is dit jaar de winnaar. IK VOEL HET GEWOON! :D

 11. RobRotterdam schreef:

  Rob Stenders vond het denken aan Love Shine A Light……

  • robbert-rotterdam schreef:

   Volgens mij is dat weer een interpretatie van iets wat hij helemaal NIET gezegd heeft. Rob Stenders zei dat het lied hem ergens aan deed denken nadat hij Katrina’s ‘walking on water’ had gedraaid. Vervolgens zeiden weer mensen dat Rob Stenders had gezegd dat het nummer deed denken aan een lied van Katrina, waarna andere mensen weer zeiden dat Rob Stenders had gezegd dat het op ‘love shine a light’ lijkt. Ach, als mensen dingen aan elkaar doorvertellen, heb je binnen de kortste tijd grove onjuistheden in het verhaal. Dat is wel grappig. Alleen worden die onjuistheden wel verkocht als absoluut waar.

   • robbert-rotterdam schreef:

    *walking on water* moet geloof ik ‘walking on sunshine’ zijn

   • Will Geerts schreef:

    robbert-rotterdam:
    *walking on water* moet geloof ik ‘walking on sunshine’ zijn

    robbert-rotterdam: Inderdaad. Enige nummer van Katrina dat ze altijd spelen. Waarom niet eens Sun Street of Que Te Quero, ook goede nummers. Laatste is in Nederland ook nog gekend in de versie van V.O.F. De Kunst “Retour Sneek” heet het dan… altijd diezelfde nummers op de radio…

 12. tippy2 schreef:

  Love Shine a light was een toppertje!

 13. gj schreef:

  Poetic license.

  Paysbart:
  Ik hoorde van een Amerikaan dat het moet zijnfalling down the stairs maar falling off the roof!

 14. Jan de Taalregelman schreef:

  Waar komen we op YouTube bij uit (Zweden) : https://youtu.be/0avL-5Bd-BQ

 15. Will Geerts schreef:

  Met zo’n titel verwacht ik natuurlijk wel een act met veel lichtspektakel, bij voorkeur rode lichtjes, dat past het best bij hen.

 16. Esmee schreef:

  Mooie titel. Ben benieuwd!

 17. Joss schreef:

  Rustig blijven lieve mensen hierboven ! Zal zo’n vaart niet lopen ! Als je niet veel verwacht zoals ik kan het zeker al niet tegenvallen !!!!! Het is maar een ESC lied !!!!!! Het enige wat we al weten is de stemkwaliteit van de dames………. zeker niet wow …….. geen van de drie ! Sorry hoor ! Komt er nog bij dat pap en vriend van het lied geschreven hebben ……. ook al geen goed vooruitzicht ! Wat hebben AVRO/Tros veel toegevingen moeten doen !!!!!!! Dat de keuze op deze dames is gevallen. Is voor mij het zuiverste bewijs dat andere grote namen die gecontacteerd zijn geweigerd hebben !!!!!!! Want van alle reeds gekozen liedjes zitten de sterkste in semi 2 ….!!!!!!!!! Opgelet dus dames !!!!!!

  • Max Mark schreef:

   Nou, je hebt in ieder geval het uitroepteken weten te vinden

   Pffff, glaasje halfleeg??

 18. Og@yne schreef:

  Als ik me morgen na de presentatie maar niet hoef af te vragen hoe de laatste 2 afgevallen songs dan geklonken zouden hebben.

 19. Esmee schreef:

  Er zit op Youtube een Amerikaan de liedjes van O’g3ne te becommentariseren. ‘O man, O man’, hij loopt er helemaal mee weg. :-)

 20. Lilly schreef:

  Ik hoop dat er in die ballad een acapella stuk zit, waarin de muziek ook even stilvalt…en je alleen hun nog hoort, dat zou mooi zijn!

 21. Nick schreef:

  Toch ook wel leuk hoor voordat ze O’g3ne werden….
  https://www.youtube.com/watch?v=9E18GpO23Kg

 22. Bart Jansen schreef:

  Ik hoop dat ze in hun lied ook een stuk aan “echoing” doen. Geweldig hoe ze dat bij bijvoorbeeld “sing” van Ed Sheeron doen.

 23. Esmee schreef:

  Ik denk dat Og3ne ons niet gaat teleurstellen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Het nummer zal ongetwijfeld menig persoon teleurstellen.
   Dat hou je altijd. Maar Nederland is niet heel Europa en fans zijn niet de enigen die stemmen. Dus ik zal altijd proberen het gekozen nummer in een internationale context te zien en breder te kijken dan de smaak van de fanschare.

   • Nordman schreef:

    Oh nu al zin in de zure reacties op wiwibloggs. Volgens mij sta je daar al met 10-0 achter als je met een ballad op de proppen komt. Nee, het moet vooral uptempo zijn, want dat is altijd goed…

  • Nordman schreef:

   Denk het ook niet. Ze willen het festival naar NL halen. Ze realiseren zich heus wel dat met alleen zang je het festival niet wint. Alles moet kloppen (zang, lied, act etc). Morgen krijgen we een goed lied te horen! NL gaat tot de favorieten behoren.

 24. xxx schreef:

  Vandaag is het precies 60 jaar geleden dat NL voor het eerst het Songfestival won.
  Zal op deze dag een nieuwe NL winnaar première hebben????

 25. Lilly schreef:

  Bij wiwibloggs waren ze juist heel erg te spreken over hun harmonies, toen bekend werd dat ogene naar het songfestival zou gaan!

  Nordman:
  Oh nu al zin in de zure reacties op wiwibloggs. Volgens mij sta je daar al met 10-0 achter als je met een ballad op de proppen komt. Nee, het moet vooral uptempo zijn, want dat is altijd goed…

 26. Lilly schreef:

  Hun harmonische stemmen samen zijn hun allersterkste punt, en om dan juist voor een opbouwende ballad kiezen lijkt me een goede keus! Ik hoop op een kippenvel momentje bij het luisteren ervan…ze hebben het in zich om dat voor elkaar te krijgen. Heb goede hoop in ieder geval:)

 27. Kenny schreef:

  Nog 2 en een half uur te gaan. ^^

 28. harm stirnberg schreef:

  Zoooo benieuwd naar het lied. Nog 2 uur te gaan en dan weten we met welk lied Ogene naar Kiev zal gaan. Veel succes meiden !!!!

 29. eric schreef:

  Ok net gehoord met de soundcheck ( die fout met de wereld draaid door maken ze niet meer )
  Maar goed lekker geschreven door pappa en we houden de centjes in de zak vd familie
  Maar dat is dan ook wel te horen. Wat een flutnummer wie verzint zoiets.

 30. Michael Adam schreef:

  De presentatie is op een bijzondere locatie in Amsterdam. Schiet mij maar lek als dat niet de Adam toren is aan het IJ.

 31. RobbieR schreef:

  Eric hoe kan jij het nummer al gehoord hebben?

 32. Johan schreef:

  OG3NE moeten van nu tot aan Eurovisie Songfestival iets goeds neerzetten, zodat iedereen er onder de indruk van raakt en dat erover gepraat word hoe goed het is…….ben erg benieuwd

 33. Nordman schreef:

  Nou dat gaat leuk worden zometeen…als we Eric moeten geloven ;-) Kan me niet voorstellen dat ze met iets zwaks komen.

 34. Johan schreef:

  Laten we eerst afwachten…….

 35. Kristof schreef:

  Ikheb een heel speciaal gevoel vanbinnen dat Nederland en België dit jaar gaan scoren!!!
  Nog 10 minuten geduld voor OG3NE en nog 5 dagen geduld voor onze Blanche.

 36. Hans schreef:

  Helaas. Flutliedje, maar prachtig gezongen….

 37. Robert Weges schreef:

  Mooi gezongen maar ik moet er nog even over nadenken.. Live op youtube maar als op NPO radio 2 gehoord..

 38. Kasper schreef:

  Was zojuist op radio 2, matig liedje. hopelijk finale

 39. Lilly schreef:

  Ik vind het nou al mooi!!!!!

 40. gj schreef:

  Klinkt een beetje als “Magic” — ik ben tevree.

 41. visje schreef:

  Dit is bijna Magic 2.0, bijna precies dezelfde structuur. Je kunt in ieder geval niet zeggen dat ze te weinig harmonieën hebben gebruikt.

 42. Ed schreef:

  IK vind hem TOP !!! Maar dan ook TTTTTTTTTTTTTTOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOP !!!

 43. Lilly schreef:

  Hij is beter dan Magic, hij bouwt veel meer op tot een climax!

  gj:
  Klinkt een beetje als “Magic” — ik ben tevree.

 44. Og@yne schreef:

  Mooi gezongen,,, mooie stemmen . maar melodie lijn pakt me totaal niet,. beluister het nu voor de 2e keer en wederom pakt het me niet . geen goosebumps Ik kan er niets mee . Dit klinkt voor mij niet als een” winning Song” helaas.
  Ik vraag me nu toch af hoe de laatste 2 afgevallen songs geklonken zouden hebben.

  • Bella schreef:

   Dat had ik nou ook, waar gaat het lied heen? En toen was het voorbij. Voor hun stemmen verdienen ze de finale.

 45. Toine schreef:

  Matig liedje als je het mij vraagt.

 46. Og@yne schreef:

  Hun song zoals loved you first vind ik veeel sterker.