Douze Points 2017 [24]: Nederland

Dit vind je misschien ook leuk...

82 reacties

 1. harm stirnberg schreef:

  Toi toi toi meiden. De finale is jullie zoooo gegund en ik geniet nog steeds van jullie nummer Lights and Shadows. Geniet van jullie tijd in Kiev en veel succes !!!

 2. Hennie schreef:

  Het nummer is niet sterk maar het kan mij prima bekoren. Er zijn beduidend mindere nummers dit jaar.
  Het wordt het meer dan perfect gezongen. Live is het nummer dan ook veel beter dan de vlakke studioversie.
  Daarom moeten de dames ook alles op alles gooien. NL heeft de afgelopen jaren goede visuele prestaties neergezet. Dat moet dit jaar nog beter. (Over Trijntje zeg ik niets, dat wil ik eigenlijk nooit meer zien!)

  Toch heb ik vertrouwen dat het tijdens de halve finale goed gaat doen.Ondanks niet hoog in de polls zeg ik:
  Finalewaardig? Ja.

 3. koos schreef:

  wat moeten we hier nog over zeggen,toen bekend werd dat amateurcomponist vader Vol samen met vriendje van 1 van de dames het songfestivallied had geschreven,had ik al mijn twijfels omdat ik de vorige composities van vader Vol erg matig vind en ik vind zelfs Light and shadows de minste een matige rommelige compositie rammelt aan alle kanten erg gericht op de koortjes en geen melodielijn,het nummer blijft niet hangen.Ik heb nog niemand in mijn omgeving gehoord,die het een goed songfestivalnummer vind,het hoeft geen graadmeter te zijn,maar het lied heeft de top 40 niet eens gehaald en is in de tipparade blijven steken ,geen goed teken.Het blijft ook raar dat na de selectie is gekozen voor vader Vol.Finaleplek zal moeilijk worden en nu Rusland is weggevallen en zo bi zo altijd in de finale komt ook al zet je een fles wodka op het podium misschien net de hakken over de sloot in de finale maar geen hoge notering in the shadows,Ook is het lied niet populair bij de buitenlandse songfestivalfans.

  • Max Mark schreef:

   Koos, iedereen zijn mening, maar je hebt duidelijk geen muzikaal gehoor. Niet van het nummer houden, dat kan maar ‘geen melodielijn’ is echt onzin. Ik vind jouw stuk echt pure ‘zwartkijkerij’.

   Die meiden gaan verrassen. Let maar op. Zo zuiver, zo knap wat ze doen, daar zal Europa door gepakt worden.

 4. MarkusRotterdam schreef:

  Hier is al veel over gezegd, en het is wel Nederland, maar ik kan me absoluut niet vinden in de keuze dit jaar.
  Zo ben ik al geen fan van de meiden zelf, ze doen me helemaal niets, en van het nummer
  krijg ik ook al geen harde plasser.
  Als een ander land dit had ingezonden had het waarschijnlijk tot op het bot toe afgekraakt geworden.

 5. Br@m schreef:

  Ik vind dit dus echt een topnummer en O’G3ne is het beste wat je je als land kunt wensen als afvaardiging. In Nederland doe je het eigenlijk nooit goed wie je ook naar het ESF stuurt maar ik ben dik tevreden. Ik verwacht live een prima prestatie van de dames en hoop dat het geheel mooi/spectaculair in beeld gebracht wordt en dat is het behalen van de finale een makkie. Mijn nr. 6 dit jaar.

 6. Edmol schreef:

  Bij mij staan ze ook in de top 10, ik vind het een goed nummer en verwacht een prima live performance.

 7. RobbieR schreef:

  Ik heb niets mét hun muziek en de meiden.
  Ook vind ik het op plaat een saai nummer.

  Toch positief:
  Live komt het nummer beter over en ik geloof in finale als hun staging perfect is.

 8. Nordman schreef:

  Ben ontzettend blij dat we Og3ne sturen. De drie zusjes verdienen wat mij betreft het grootste podium van Europa/de wereld. Dat ze live indruk gaan maken met alleen al hun zang staat wat mij betreft vast. Dat is dan ook hun unique selling point. Dat ze drie zusjes zijn en een verhaal met zich meebrengen, maakt het wat mij betreft ook een stuk specialer. Ik moet eerlijk zeggen dat Lights en shadows niet direct het nummer was waar ik nou compleet wild van werd. Slecht of zwak vind ik het ook zeker niet, echter had ik gehoopt op iets meer van nu. Het sterkste aan dit lied vind ik de opbouw. De bridge en het laatste refrein vind ik zeer sterk. Overall, zou ik dit lied op basis van de studio versie een 7 geven (live versie een 8,5). Wel denk ik dat dit nummer zich goed leent voor een mooie en indrukwekkende staging. Hier kan veel uitgehaald worden. Ik laat me straks graag verrassen en ik denk eerlijk gezegd dat Nederland wordt onderschat. Ik heb het idee dat de zusjes heel goed weten wat ze aan het doen zijn. Ze hebben in ieder geval de mentaliteit van een winnaar. Laten we niet vergeten dat het niet alleen een liedjes wedstrijd is. Er zijn genoeg voorbeelden van ‘aardige’ liedjes die live een niveau hoger werden gebracht en waarbij de staging bepalender was, dan het lied zelf. Ik voorspel een top 5 in de halve finale en in de finale een top 10 en als het geluk een beetje aan onze kant is, misschien wel een hele spannende puntentelling. Laat je nagels voorlopig nog ff groeien ;-)

  • Matje schreef:

   Tot nu toe zijn ze alleen niet erg populair bij de socalled intenationale fans maar die willen hapklare brokken zoals Macedonië die ik weer niets aan vind en wel eens de tegenvaller van het jaar gaat worden live! De bookies en internationale muzikanten socalled deskundigen ( eurovoix) zijn veel positiever alhoewel ik er wel bij wil zeggen dat de zusjes in Finalnd bij de preview show geen echte indruk maakten.
   Ziie dan ook NL als een van de favorieten bij de juries en redelijk resultaat bij de televoters.

 9. Rrr schreef:

  Gewoon saai nr de stemmen zijn super maar het nr bbbbrrrr vervelend mijn top 3 3 Azerbeidzjan
  2 Zweden
  1 BELGIË

 10. Esmee schreef:

  Er zijn wel eens van die jaren geweest, dat ik bij de pauze-act dacht: goh, had dat maar meegedaan, dat is wel even wat beters dan dat we tot nu toe hebben gehoord!
  Daar denk ik bij Og3ne ook aan, kwalitatief gezien.
  Ik wens ze veel succes.

  • Esmee schreef:

   ah, ik zie dat het voor tweeërlei uitleg vatbaar is, hihi.
   Ik bedoell natuurlijk dat ik Og3ne wel boven menig ander uit zie steken.

 11. GerardMartin schreef:

  Zingen kunnen ze prima maar bij het lied heb ik m’n bedenkingen. Vind het een beetje rommelig en ook wel ietwat saai. Geen winnaar volgens mij maar de finale moet toch wel lukken tussen die brij van niksigheid.

 12. Leendert Jan schreef:

  Ja zingen kunnen ze maar wat is dit nummer saai en 1994. Op hun zangkwaliteiten halen ze de finale wel, maar ik zie dit niet hoger eindigen dan ergens in de middenmoot.

 13. Michael Adam schreef:

  Ik vind het lied hartstikke goed en dat de dames live gaan scoren lijkt me duidelijk. Ik heb echt het idee dat Nederland onderschat wordt, net als bij Douwe Bob en The Common Linnets. Ik ben extreem nieuwsgierig naar de repetities in Kiev. Het moet haast wel dat Nederland enorm gaat stijgen bij de bookies dan. Vanwege hun ervaring bij the Voice en het JESC kan ik me niét voorstellen dat er niet aan de act is gedacht.

  Nog even wachten en we weten meer maar ik wens ze alle succes en ik sta achter ze!

 14. robbert-rotterdam schreef:

  Wie houdt van meerstemmigheid en de prestatie er ook van af hoort, smult vanaf de eerste seconde. Wie niet van die harmonieën houdt, zal dat ook nooit doen. Het is gewoon vrij specifiek allemaal, en dat is goed. Degenen die gaan voor een pakkend nummer moeten geduld hebben, want de opbouw gaat wat traag à la ‘Waar is de zon’ uit 1994.
  Argumenten dat het geen hit is geworden en dat buitenlandse fans het niet goed vinden, neem ik graag ter kennisgeving aan, maar daar stel ik dan weer tegenover dat het belangrijker is dat een inzending een hit op het podium wordt. Jury’s en kijkers stemmen immers op hoe een inzending vanaf het podium de huiskamer in komt. Er zijn zoveel nummers die vooraf saai gevonden werden, waar men zelfs boos van werd (‘we willen een ander lied’, Common Linnets 2014), maar het op het podium en in de huiskamers prima deden. Op een of andere manier heb ik vertrouwen in de staging en de regisseur. Het team is er erg mee bezig en ik heb mijn definitieve oordeel uitgesteld tot in de repetitieweek. Wat ik wel heel belangrijk vind is dat de inspiratiebron, ziekte in de eigen omgeving, ook visueel heel erg naar voren gehaald wordt. Ik heb met velen gesproken buiten Nederland voor wie het thema niet meteen via de clip duidelijk werd. Daar moet live in elk geval iets aan gedaan worden. En ouderwets? Ach, daarin vind ik Nederland nog een middenmotor. Ik merk dat het argument modern/ouderwets vaak overal te pas en te onpas wordt gebruikt. Als Estland een begin tachtiger jaren deuntje ten gehore brengt, wordt het geweldig gevonden en staat het overal hoog in de fanpolls. Als OG3NE een liedje brengt in een genre dat veel in de jaren negentig beoefend werd, is het ouderwets en wordt het afgekeurd. Mijn mening is dat goed goed is, onafhankelijk van de tijdsgeest. Ik maak me er niet druk dat een liedje niet 2017 klinkt, want als ik met dat criterium moet meten, blijft er niet veel moderns over in het festival van dit jaar.

  • Lilly schreef:

   “Wat ik wel heel belangrijk vind is dat de inspiratiebron, ziekte in de eigen omgeving, ook visueel heel erg naar voren gehaald wordt. Ik heb met velen gesproken buiten Nederland voor wie het thema niet meteen via de clip duidelijk werd. Daar moet live in elk geval iets aan gedaan worden.”

   Ik denk dat dat centraal gaat staan in de staging! Het verhaal zal hun act zijn, en ik denk dat het een heel persoonlijke staging gaat worden, eentje die je bij je gevoel gaat grijpen, en dat gecombineerd met perfecte live vocals geeft ze een vrijkaartje naar de finale!

 15. Bandido - Georgia schreef:

  Toen bekend werd dat de vader dit zou gaan schrijven was ik bang voor al te sentimenteel gekweel. Dat is het nog steeds wel een beetje, maar ik was toch enigszins verrast in positieve zin. Maar het is toch ook wel wat simplistisch en gedateerd en het zal de geoefende luisteraars meteen doen denken aan de jaren ’90 groep Wilson Phillips. Maar aan de andere kant ziet het er in de clip wel smaakvol uit en ze kunnen ook absoluut zingen. Dus als de Avrotros de lijn van Douwe Bob en de Common Linnets doortrekt, en het er visueel ook aantrekkelijk uitziet, dan is finale zeker mogelijk.

 16. Jan de Taalregelman schreef:

  Nu staan Ajax en OG3NE tegenover elkaar op 11 mei.

  • Jan de Taalregelman schreef:

   Trouwens, de eerste halve finale met Ajax op 4 mei.
   Hoe gaat het voetbal op 9 mei en 11 mei de kijkcijfers beïnvloeden ?

   • Wim1970 schreef:

    Gaat niet door op 4 mei, en terecht.

   • Hans P. schreef:

    Het voetbal gaat wel door hoor, op 4 mei. Alleen zal de gemeente Amsterdam geen wedstrijd toestaan in de stad op die dag. Volkomen terecht. Ajax zal er bij de UEFA wel op aansturen om eerst uit te mogen spelen.

    En als The Passion Ajax kan verslaan, kijkcijfer-wise, dan kan het ESF dat ook (en zo niet, geen man overboord).

 17. jos schreef:

  succes meiden , gaat jullie lukken !

 18. RobRotterdam schreef:

  Ik was meteen enthousiast toen bekend werd dat OG3NE dit jaar naar het ESC gaat. En na de bekendmaking van Lights and Shadows ben ik dat nog steeds. Verhalen als geen melodie zijn pertinente onzin, als je de reacties leest op het officiele ESC filmpje op You Tube lees je vooral veel complimenten en regelmatig zinnen als ” winner 2017″. Waarom wij iedere keer zo moeten zeuren zal wel komen door onze nederlandse zeurmentaliteit. Ik geloof en verwacht dat de zussen echt gaan meedoen om de winst, en nadat de eerste beelden van hun, volgens mij indrukwekkende act, naar buiten komen zullen
  de meiden enorm stijgen bij de bookmakers. Rotterdam 2018, het is dit jaar echt mogelijk. Ik geloof er in, de meiden geloven erin, en Europa houdt er na hun optreden op 11 mei ook rekening mee!

 19. Kobe schreef:

  Voor mij is dit niet meer of minder een staaltje van kijk eens hoe-goed-wij-wel-kunnen-zingen.
  De zussen zingen heel goed, maar voor mij klinkt dit veel te steriel en emotieloos.
  Live overtuigen ze me ook niet..

 20. Hans P. schreef:

  koos: Ook is het lied niet populair bij de buitenlandse songfestivalfan

  Gelukkig is dát geen enkele graadmeter voor wat een lied op het festival zelf gaat doen.

 21. Og@yne schreef:

  Finale JA , winst NEE, hoge eindnotering….misschien tussen top 8 -15 .
  De kijker die dit voor het eerst hoort/ziet (dat zullen er dus zeer veel zijn) zal worden geïmponeerd door hun harmonieën. Prachtige stemmen, dat is dan ook het enigste wat men zal onthouden. Want hoe ging dat liedje zelf toch weer( zelfs na een recap). Laat het nou toch zo zijn dat het gaat om het lied in zijn totaliteit. Veel punten voor alleen voor mooie harmonieën , boodschap, tekst of stage performance zal de kijker niet geven. Er zijn meerdere songs zonder harmonieën of interessante mooie/boodschap,die in totaliteit beter leuker en up2date zijn.
  Og3ne ? oh met de mooie harmonieën, en live geweldig ,, uhmm dat liedje, goh hoe ging dat toch weer.
  Nice harmonies, a mediocore forgetable song, that’s all it is folks !

  • Nordman schreef:

   Niet mee eens. Tegenwoordig moet je juist iets hebben dat de kijker bij blijft. Ik denk dat de meeste kijkers niet meer ’traditioneel’ denken: ‘Hoe ging dat ene lied ook alweer…’ , maar dat ze eerder denken ‘Wat vond ik goed, wat was indrukwekkend, wat is mij bijgebleven (hoeft niet perse een lied te zijn, maar kan ook een act zijn). Natuurlijk ga je met een slecht en zwak lied gewoon niet naar de finale, maar het is niet meer alleen een liedjeswedstrijd. Oekraine 2011 is voor mij een goed voorbeeld van een middelmatig liedje dat live iets magisch kreeg en daar gaat het om. Denk je dat de kijker dacht ‘Wat was dat lied geweldig?’, die zullen eerder hebben gedacht ‘Die prachtige zangeres met haar zandact, dat wil ik nog eens zien’. Dat nummer had het zonder die bijzondere act nooit zo ver geschopt.

   • Og@yne schreef:

    Voor mij was die act noch, het lied noch, de zangeres interessant. Ik ga voor HET Lied, niet de act niet hoe knap of lelijk (on)sympathiek de performer is. Daar zijn nl andere specifieke festivals en verkiezingen voor.

 22. Br@m schreef:

  Og@yne:
  Mooie akoestische live uitvoering van City Lights op TV één 19april.
  PRACHTIG !

  Ik heb die opname ook gezien en ik vind ‘m vreselijk. Die Blanche heeft totaal geen uitstraling en vocaal rammelt het ook aan alle kanten. Ik moet nog eens zien of ze überhaupt de finale wel haalt.

  https://www.youtube.com/watch?v=JoHBXcZBzfg

  • Og@yne schreef:

   België wint ESC 2017. iig zeker in top 3 , succes België van je Brabants Neder bovenbuurtje.

   • Matje schreef:

    Blanche is helaas een mindere zangeres die als een bang konijntje in de spotlights staat . Lied daarin tegen is aantrekkelijk maar in deze versie weer beneden peil.

   • Og@yne schreef:

    Like it or not , ze gaat het zonder enige twijfel beter doen (d.w.z. scoren) dan Og3ne.

   • Will Geerts schreef:

    Ben Belg en heb het ook totaal niet voor die Blanche, veel te truttig kind. Boude uitspraak: NL en België gaan ongeveer zelfde punten / resultaat halen.

 23. Luuk schreef:

  Hmm ik weet het niet. Vocaal zijn ze sterk en ik begin het nummer wel wat leuker te vinden, maar geweldig is het niet. Sowieso zitten ze in een heel sterke semi. Het wordt net niet of met wel. 27/43

 24. Eddy schreef:

  Ik krijg hier een gigantisch Ralph Siegel-gevoel van … Muziek voor een of andere religieus spirituele bijeenkomst … zoiets … raakt m’n kouwe kleren niet!

 25. Sandert schreef:

  Meidengroepjes hebben nooit zo goed gescoord op het ESF, maar toch zijn de verwachtingen voor O’g3ne hoog. Misschien wel té hoog. Ik verwacht dat veel Nederlanders op 11 mei geschokt zijn als O’g3ne wordt uitgeschakeld in de halve finale.

  Wat ik vreemd vind is dat de vliegtuigramp met de MH17 nauwelijks ter sprake komt. Het heeft niets met het ESF te maken, maar het verdriet staat bij velen nog heel scherp in het geheugen. Ik vind het nog steeds een beetje dubbel dat de zusjes straks gezellig in een land staan te zingen waar zoveel landgenoten nog niet zo lang geleden zijn omgekomen. Gaat de Nederlandse delegatie daar nog iets mee doen?

  En verder vraag ik me af hoe de Oekraïense organisatie eigenlijk tegen Nederland aankijkt, na ons Oekraïne-referendum. Ik kan me voorstellen dat O’g3ne niet heel populair zal in Kiev.

  • RobRotterdam schreef:

   Als je de songtekst bekijkt kun je ook denken aan de slachtoffers en nabestaanden van de MH17, maar waarom moet de politiek er toch altijd bij gehaald worden, wees eens trots op OG3NE

   • Michael schreef:

    Pfff wordt er zo moe van dat gezeur over MH17… Ik ben Indo en er zaten drie familie leden van mij in dat vliegtuig. Enige wat wij willen is het achter ons laten en niet telkens aan herinnerd worden.

  • Nordman schreef:

   Dance, country….deden het ook nooit goed totdat…. De vorige meidengroepen zongen live niet zo goed als Og3ne en tevens ontbrak er een bepaalde chemie tussen de dames. Nope, ik geloof er dus niet in dat Og3ne de finale niet haalt.

 26. Richard schreef:

  Sandert:
  Meidengroepjes hebben nooit zo goed gescoord op het ESF, maar toch zijn de verwachtingen voor O’g3ne hoog.

  Mekado 1994
  Vanilla Ninja 2005
  Serebro 2007

 27. dick schreef:

  Vocaal mankeert er natuurlijk niks aan, de dames kunnen zingen en dat kun je niet van alle deelnemers zeggen dit jaar MAAR…. ik blijf mijn twijfels houden over het nummer dat me nog steeds niet pakt of boeit, sterker nog mijn aandacht verslapt snel en tja ik ben bang dat er meer voters en of juries zo tegenaan kijken… finale gaat wel lukken maar dan kan het alle kanten op en dat bedoel ik niet onverdeeld positief….

 28. Robert schreef:

  Een top 10 notering?
  Nou nee
  Maar als ze zo goed optreden als bij Eurovision In Concert dan ligt de finale wel in het verschiet.

 29. Dennis schreef:

  En dan nu onze inzending… Ik vind het een aardige bijdrage en het lied raakte mij wel direct..Als dit live goed en mooi wordt uitgevoerd is het zeker finale waardig. De jury’s zie ik hier sowieso wel voor gaan. ( Trijntje werd ook 6de) en als de act ook top is de televoters ook. Geen zorgen, het komt goed!

  1. Malta 2. Macedonië 3. Nederland 4. Oostenrijk 5. Roemenië 6. Servië

 30. Ria NL schreef:

  Ik ben erg blij met de deelname van OG3NE !! Ik vind ze helemaal geweldig en hun liedje “Lights and Shadows” vind ik prachtig !! Ik heb alle vertrouwen in de dames dat ze van hun optreden in Kiev iets prachtigs gaan maken !! Ik wens ze alle succes toe !!

 31. Placide schreef:

  Absoluut een finalewaardig nummer dit,van deze werkelijk prachtig zingende meiden en daar mag Nederland terecht trots op zijn.

 32. tippy2 schreef:

  Ik heb helaas niets met dames trios, en ik ben niet de enige. Inzending is dan ook groot risico. Nummer is redelijk hun zang natuurlijk prima, het moet een opvallende act worden om door te gaan. ik dacht zelf aan een groot scherm met duizen(en) boven hun hoofd klappende mensen om het accent op het “”gezamelijke” te leggen en een “we” gevoel te creeeren. We laten ons verrassen! Succes meiden ;-)

 33. Sim@ schreef:

  Doe mij dan toch maar liever Luv’

 34. riccardo schreef:

  Ik hou het op middenmoot. De staging moet bijzonder en sterk zijn om het nummer dat als geheel niet spectaculair goed genoeg is, maar iig bij mij wel blijft hangen, te helpen kijkers over de streep te trekken. Het is zeker geen zangwedstrijd maar daar draait het bij Lights and Shadows wel om. Die zang is goed en het laatste deel heeft kippenvel momentjes. Als de boodschap ook duidelijk is zelfs als je niet van het genre houdt.
  De recap maar van het Why You …. cry no more momentje uit de laatste minuut doen, volgens mij.
  Geen inzending waar we ons voor hoeven te schamen, hoe de uitslag ook is.

  • riccardo schreef:

   zelfs als je niet van het genre houdt denk ik dat het dan mensen zal raken. Heb wel vertrouwen in de regisseur. Absolute top kan denk ik met dit nummer niet. Een geslaagde deelname wel.
   We zien en horen niks van ze. Druk zeker?

   • Og@yne schreef:

    Zoals je zegt > Het is zeker geen zangwedstrijd <het is een liedjesschrijvers wedstrijd , niet wie het beste boodschapje heeft (haal ik wel in supermarkt)) en de juiste staging/looks (daarvoor is er mtv awards /nxt topmodel/ kerstcircus monaco). Helaas wordt het belang van het lied in verkeerde volgorde( zoals alles in deze omgedraaide wereld) gezet,want men is nu op de 1e plaats visueel ingesteld.) Wat verstaan zij, Og3ne, onder een mooie/juiste staging . Want na de keuze van het lied en Amy's uitspraak dat ze voor een weergaloze productie de studio ingaan(Niet dus) en matig video clipje, heb ik zeer zeer zeer grote twijfel over de staging.

 35. Ogene schreef:

  Kan iemand me vertellen waarom Ogene alleen maar pr doet in NL? Het lijkt me toch handiger om nu langs de internationale shows te gaan…in NL kennen we het nummer nou wel. Kijk naar de Oostenrijkse inzending Nathan Trent die het nummer van Frankrijk covert op tv/radio..veel slimmer!!!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Mwah, we leven in 2017, niet in 1993. Rol van het internet is groot. Met veel minder verspilling van energie posten ze iets op internet wat dan weer in het buitenland opgepikt wordt. Veel beter dan overal naar toe te reizen met het risico dat in onze tijd van 30 televisiezenders per land maar een klein deel van de bevolking het ziet.

 36. Esmee schreef:

  Hier is dan nog één van hun laatste live-uitvoeringen. Deze komt naar mijn idee wat beter over dan de vorige.
  https://www.youtube.com/watch?v=IGYqgocGa1I

  Ik ben geen fan van Og3ne. Het liedje is voor mij persoonlijk zelfs forgettable. Toch lijkt het me leuk als ze indruk weten te maken, en Nederland trots.

 37. Hein schreef:

  Beginnen met het a_capella gedeelte en er mee eindigen. Maakt indruk en niet dat softe aflopende einde.

 38. Will Geerts schreef:

  Lied is bagger maar Nederland stuurt nooit goede songs. In Nederland zijn gewoon geen goede songschrijvers, dat zie je ook in de internationale music business. Daar telt NL ook niet mee. Dus los daarvan zullen de meiden het van hun vocale harmonieën en de staging moeten hebben en met een beetje geluk zit dat allemaal wel mee. Finale lijkt me zeker mogelijk, veel juryleden en ook veel televoters vallen wel voor zoiets op het Songfestival ook al is het gedateerde shit.

  • RobbieR schreef:

   Zeker niet gehoord van bv Martin Garyxx?

   En The Common linnits, Douwe Bob vond ik geen bagger.

   Ps ik ga het liedje meer waarderen merk ik.
   Bij Eurovoix ook een poll met internationale punten, scoort Nederland 7e plaats.

 39. Henk schreef:

  Ze zullen het moeten hebben van hun uitstraling en vocale kwaliteiten. Het begin van het lied is ook sterk.
  Ze zullen zeker de nodige stemmen krijgen maar ik voorspel een ranking rond plaats 15 in de finale.
  Waarom promoten ze het lied niet meer? Gaat er ook wat worden uitgedeeld aan promotie?

 40. Starkoo schreef:

  Snap de gokkers totaal niet het oud bollige Portugal staat wel heel hoog bij de bookmakers, Onze inzending stijgt gelukkig al weer een stuk nu 12de!

 41. jos schreef:

  vele buitenlanders reageren erg positief op de meiden , leuk hoor .

 42. Ruud schreef:

  Nederland 7e bij de Eurojury 2017 !!
  Volgens mij de meest betrouwbare “poll”, je kunt het zien via Eurovoix

  • Nordman schreef:

   Klopt, en dan hebben ze onze meiden nog niet eens live horen zingen. Ik vind de live versie sterker dan de studio versie.

 43. jos schreef:

  ik geloof dat ze best in de top 10 komen ( 13 mei )

 44. Og@yne schreef:

  O’G3NE – “Lights And Shadows” – Niederlande | ESC-Songcheck’

  https://youtu.be/2HwydTdYRks.
  Commentaar: Mooie harmonieën emo-boodschap, Helaas willn ze teveel in een bovendien outdated song proppen. Zingen kunnen ze maar het lied is zoooo last Century ! Terecht .
  6e plaats in de 1e helft vd songcheck vd 2e semifinale , kan dus na de 2 helft vd songcheck nog veel verder zakken.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Het internet is zo uitgebreid dat een ieder er net dat fragment en dat citaatje er uit pikt dat past bij de eigen persoonlijke mening. Zo ook hier. Hiertegenover kan ik tientallen enthousiaste reacties plaatsen. We zien wel in de repetitieweek.