21u: 2e halve finale Eurovisie Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

105 reacties

 1. Johannes schreef:

  Weet iemand of de stemmen van het publiek naar rato worden verdeeld zoals in de finale ( dit zou de uitschakeling van Finland kunnen verklaren ) of via het 12 punten concept?

  • Brabo No.1 schreef:

   Wat bedoel je dan met stemmen van het publiek die “naar rato worden verdeeld”??

   Volgens mij gebeurt dat namelijk niet naar rato!!

  • Leendert Jan schreef:

   Dat gebeurt inderdaad niet naar rato. Elk land maakt twee klassementen: 1 voor de jury en 1 voor de televote. Beide klassementen worden vervolgens gewoon aan beste 10 1 t/m 12 punten toegekend. Het enige verschil in de finale is dat elk land zijn jurypunten opleest, maar dat de punten uit de televote van alle landen samen al bij elkaar worden opgeteld voordat ze bekend worden gemaakt.

 2. Lola schreef:

  I love Finland-syndrome :) hahaha

 3. Alrightguy schreef:

  Ik ben nu al zenuwachtig voor vanavond, wat gun ik het die meiden en wat er ook gebeurd we kunnen trots zijn maar wat zou het leuk zijn weer in de finale te staan zaterdag. Na Finland is echter niks zeker dus het worden nog 13 slopende uren… sterkte allemaal vandaag!

 4. Michael schreef:

  Volgens mij ben ik de enige die Finland echt niet aan vond. Wat een zeurnummer was dat

  • Max Mark schreef:

   Nee, je bent niet de enige. Ik vond er ook niet veel aan. Wel een mooi liedje, maar op de avond van de halve finale ook niet echt onderscheidend. Ik vond het wat duister gebracht, het kabbelde (zeker bij het pianostuk). De zangeres heeft een erg mooie stem, maar het was niet WOW. De refreinen (de inzet ervan) waren niet echt zeker.

   Natuurlijk snap ik dat iedereen nu al gespannen is voor vanavond. Ik ook (!!!). Maar we hoeven ons echt geen Finland-syndroom aan te praten. Ik stel ook voor om daar vanaf nu mee op te houden. De vergelijking trekt op niks. De stemmen van Ogene zijn echt ‘one of a kind’. De harmonieën gaan zoveel indruk maken….daar gaan veel mensen voor vallen. Uberhaupt zijn de meiden (misschien nog met Malta en Denemarken) de enigen die loepzuiver zingen. Ook dat zal een verademing zijn vanavond.

   We hebben veel bombastische acts gehad, veel valse noten, enorm veel gedoe van Roemenië en dan…..komt Nederland. Hèhè, eindelijk muziek. En eindelijk goede stemmen. Ik vul het even in, maar ik weet zeker dat Europa dat vanavond denkt.

   Amen

   • Michael schreef:

    Jouw reactie kan ik me helemaal in vinden. ik betrapte mezelf erop dat ik bij Finland verveeld blackbird 20 keer zat te herhalen, vond het zo zeurderig… Op plaat vind ik het wel een mooi nummer trouwens..

    Over Og3ne? We gaan gewoon door!! De meiden geloven erin, wie ben ik dan om daar aan te twijfelen? Zo zelfverzekerd en zo professioneel, die mentaliteit heb ik lang niet gezien..

 5. Jve schreef:

  Ik heb er alle vertrouwen in!! Denk dat Nederland en Roemenië het hoogst eindigen in deze halve finale. Trouwens super om te zien dat UK (samen met NL en Portugal mijn favorieten) zo stijgen bij de bookmakers,nu op 5!! Deze 3 landen mogen van mij strijden om de eindzege (met natuurlijk NL als winnaar haha).Voor vanavond: Go Og3ne!!!!

 6. Luuk schreef:

  Nederland hoeft zich echt geen zorgen te maken. Ik ben zelf nog steeds geen liefhebber van lights and shadows, omdat ik het nogal gedateerd en tuttig vind (een koffietijd deuntje), maar qua vocalen weet ik zeker dat ze 1 of 2 zijn geëindigd bij de jury’s. Zou leuk zijn als de dames 2e helft loten in de finale en we een top 5 plek tegemoet kunnen zien.

 7. ray schreef:

  Wat een spanning,hoop echt op een finale plek voor og3ne.
  Het is belangrijk dat ze de emoties van het nummer kunnen overbrengen,zonder teveel drama.
  Allemaal veel kijk,luister plezier vanavond!!!

 8. Mark schreef:

  Ben ervan overtuigd dat Og3ene de finale haalt, denk zelfs bij de beste 3 vd avond! Dan hoop ik juist op loting 1e helft, lekker tussen de grote favo’s Portugal, Italie, Uk, Armenia en wellicht Bulgarije in! Dan worden we zeker top 5!

 9. Loes schreef:

  Hier kun je horen hoe de dames het gisteren voor de juryleden deden. Helaas mogen ze er geen beelden van laten zien. Maar zo kun je toch wat horen. En toch niet slecht, als je dat zo hoort ;) Nu hopen dat het net zo goed is vanavond!

  Nederland is bij 1:02:00
  https://www.youtube.com/watch?v=uMDqen8FsTc

  • Brabo No.1 schreef:

   Wanneer dat beelden niet gepubliceerd mogen worden; mogen dit soort beelden dan wel??

   https://youtu.be/AaBixeipwkI

   • Loes schreef:

    Van de tweede repetitie heeft de organisatie van het songfestival dergelijke beelden (hoe het straks op tv eruit ziet) naar buiten gebracht. Ik neem aan dat het deze beelden zijn.

    Wat me meer opvalt. Als ik die reacties er onder zo lees, weinig die Nederland echt leuk vinden, in hun top 10 voor de finale hebben.

    Ik ben echt nog wel benieuwd. Ben er nog steeds van overtuigd dat wij het voornamelijk van de jury moeten hebben. Gelukkig ging het gisteren goed en hopelijk hebben ze de dames daarvoor beloond.

   • Michael schreef:

    Beste Loes’, hoe dichterbij alles komt hoe nationalistischer de mensen worden. Eigen land vooral promoten en dat Nederland weinig in hun top voor kom is vooral (denk ik), omdat het geen muziek liefhebbers zijn. Deze mensen houden van spectakel handje vol Eurovisie junken die op elk filmpje hun mening willen verkondigen.

 10. Michael schreef:

  Ik denk echt serieus als wij door gaan (ga ik vanuit) en een goede loting krijgen wij (Nederland en België) samen in de top 5 kunnen komen, als we minder goede loting hebben België alsnog top 5 en wij top 10. Maar als we samen top 5 halen geweldig toch? Dan knuffel ik elke Belg die ik zie wuahaha ?

  • RobRotterdam schreef:

   Zo dan, dat is gaaf en kippenvel op mijn armen……………….hier raak ik wel door van slag, gaat het verdorie zaterdag dan eindelijk gebeuren? Nederland nummer 1!

   • Kees schreef:

    Nee!

    Finale, ja daar geloof ik zeker in. Maar de winst niet. Laten we wel realistisch blijven. Uiteindelijk gaat het om de song, het is het songfestival En hoe geweldig de dames ook zingen, het is en blijft een saai nummer, niks bijzonders.

    Ze gaan echt niet winnen van Portugal, Bulgarije. Italië wordt denk ik enorm overschat, maar zal door alle aandacht ook nog wel hoog eindigen. En zelfs België zal boven Nederland eindigen. Niet vanwege de performance (hoewel de juryleden blijkbaar ook niet eerlijk jureren), maar het nummer is gewoon goed. Het wordt niet voor niks veelvuldig gedownload in vele landen.

    Als ze de top 5 halen in de finale zou dat al een hele prestatie zijn. Ik vind top 10 iets realistischer.

   • Sannie schreef:

    Inderdaad, we moeten realistisch blijven, Nederland gaat echt niet winnen zaterdag, Lied is gewoon niet sterk genoeg, maar ik verwacht wel een mooie top 12 notering in de finale.

  • Daniek schreef:

   Ben ik de enige die deze dames helemaal niet zo goed vind? Onze meiden zijn zoveel beter….

   Maar wel leuk dat ze ons nummer zingen.

   • Michael schreef:

    Ik vind die dames ook niet zo goed ?. Over het beste nummer, wanneer is een nummer het beste nummer? Het is en blijft altijd een smaak kwestie. Als je maar zorgt dat je de beste in je soort muziekstijl bent en je nummer goed kan verkopen.. Het nummer wat het meest in de smaak valt is niet altijd het beste nummer ?. Het spreekt gewoon de meeste mensen aan.. Op het nummer van og3ne is niet heel veel op aan te merken en qua zanglijn de meesten ingewikkelde op het hele eurovision podium. Er is over nagedacht. Eerst intiem, dan een spanning opbouwen om vervolgens uit te pakken en weer intiem te eindigen. Wie er voor openstaat kan dit zeer waarderen ????

  • ray schreef:

   Prachtig heel mooi ….

 11. GerardMartin schreef:

  Ik wens de dames veel succes, ze zullen het nodig hebben maar als zelfs een valse kraai zoals van België doorgaat moet het lukken. Alhoewel denkend aan de Finse stem ga ik toch wel enigszins twijfelen. Verder kunnen mij alleen Roemenië, Oostenrijk, Estland en Denemarken mij nog bekoren, de rest hoor ik liever na vanavond nooit meer!

 12. Nordman schreef:

  Heel veel succes dames! Ik heb er alle vertrouwen in. Finale here we come! Ik denk dat Bulgarije de semi wint en NL hopelijk in de top 3.

  Is deze video al gepost? Jury optreden van Og3ne gefilmd vanuit de zaal. Tot en met het eerste refrein vind ik ze wat gespannen klinken, maar kan ook door de opname komen. https://www.youtube.com/watch?v=4cP7fHQ_wjs

  • Daniek schreef:

   Ik vind het juist geweldig klinken. Heel mooi en goed gezongen.

  • Tippy2 schreef:

   Zooo mooi, bij WHY YOU voel ik een traantje opkomen, hoop dat ook heel Europa snapt waar t nummer over gaat.. Well done girls… proud!

 13. Nora van den brink schreef:

  IK vind dat nederland moet winnen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. anoniem schreef:

  lekker poepen

  • antwoord op anoniem schreef:

   Beste anoniem,
   bij deze vraag ik niet zulke onzin te sturen! Dit kan echt niet.

   ps: ik hoop dat je lekker kan gaan poepen vanavond. want je schijt er op los.

 15. antwoord op anoniem schreef:

  als je het nummer hoort

 16. Els schreef:

  Ik kan niet wachten tot vanavond, spannend! Ik heb er zin in!

 17. Richard schreef:

  Op shownieuws FB zie je al een stuk hoe het het in beeld word gebracht vanavond, gaaf

 18. Els schreef:

  Oikotimes:
  The Netherlands – For me these were one of the best voices tonight, and probably the nicest melody. OK, it’s a bit too “Glee” for some, but juries should appreciate the incredible harmonies the Dutch sisters offered us tonight on stage.
  Juries’ Top 10? 100%

  En op eurovisionireland hebben ze aan 8 personen gevraagd wie ze denken welke 10 de finale gaan halen. En ze noemen allemaal Nederland. Dit zou toch moeten goedkomen! Fingers crossed :)
  https://eurovisionireland.net/2017/05/11/ei-predicts-our-semi-final-2-top-10-qualifiers/

  Ik blijf genieten van de positieve reacties, vooral op de zang van de dames. Want dat verdienen ze!

 19. ALL Wei schreef:

  Nordman:
  Heel veel succes dames! Ik heb er alle vertrouwen in. Finale here we come!Ik denk dat Bulgarije de semi wint en NL hopelijk in de top 3.

  Is deze video al gepost? Jury optreden van Og3ne gefilmd vanuit de zaal. Tot en met het eerste refrein vind ik ze wat gespannen klinken, maar kan ook door de opname komen. https://www.youtube.com/watch?v=4cP7fHQ_wjs

  ” Gespannen”? Bij Blanche noemen ze dat juist breekbaar en intiem?? ;-)) Ik vond het ook hier en daar wat wiebelig klinken in het begin.
  Ben niet echt super overtuigd door de staging. Ze hadden bv die ovale vorm in de lucht beter kunnen benutten?.
  Afin, klinkt zeker top en ziet er alles bijelkaar professioneel en mooi uit, op de tv zal het er anders uitzien.
  Nld slaat hier beslist geen flater mee. De finale moet gehaald kunnen worden lijkt me.

  Ik wens de jonge dames van OG3NE Veel liefs, alle goeds, veel plezier en Veel Succes toe!!

  • Nordman schreef:

   Het schijnt ook dat NL slechts 20% van de mogelijkheden van het podium benut. Ik vind het vrij sober, maar wel passend bij het lied. Toch hoop ik in de toekomst ook eens een andere kant van NL te zien. Met Anouk TCL en ook Douwe Bob zijn we wat betreft staging voor simpel gegaan, maar dat pakte wel goed uit. Dus zal er verder niet over klagen ;)

 20. Peter schreef:

  Wat een negativiteit weer bij sommigen. Het is ook nooit goed, of het deugd niet. Alleen maar commentaar, of ze zelf al jaren aan staging en optredens van artiesten werken. Waarschijnlijk zijn het zeurpieten die vanavond met een pot bier, zak chips en in campingsmoking gaan kijken.
  Het is gewoon geweldig wat deze meiden presteren. Alles klopt, aan alles is gedacht, je kunt ze niet betrappen op ook maar 1 valse noot. Ze blaken van zelfvertrouwen en zetten alles op alles om heel ver te komen, het liefst de winst. Ik heb vertrouwen in vanavond en daarna zien we wel weer. Waarschijnlijk zullen ze in de finale nog meer gaan knallen.
  Zet ‘m op meiden.

  • ALL Wei schreef:

   Peter:
   Wat een negativiteit weer bij sommigen. Het is ook nooit goed, of het deugd niet. Alleen maar commentaar, of ze zelf al jaren aan staging en optredens van artiesten werken. Waarschijnlijk zijn het zeurpieten die vanavond met een pot bier, zak chips en in campingsmoking gaan kijken.
   Het is gewoon geweldig wat deze meiden presteren. Alles klopt, aan alles is gedacht, je kunt ze niet betrappen op ook maar 1 valse noot. Ze blaken van zelfvertrouwen en zetten alles op alles om heel ver te komen, het liefst de winst. Ik heb vertrouwen in vanavond en daarna zien we wel weer. Waarschijnlijk zullen ze in de finale nog meer gaan knallen.
   Zet ‘m op meiden.

   beste Peter!
   Ik ben vanaf het begin nadat hun liedje gepubliseerd werd, vierkant achter de Dames gaan staan.
   Absoluut geloof ik in hen en hun kwaliteit.
   Bij de ALLERbeste zangers van het eurovisie event 2017, hoort ook de allerbeste staging.
   Ga mij nu aub geen zeurpiet noemen! Ik noem slechts wat punten die in mijn ogen wat mooier hadden gekund.
   Het is prima wat ze afgeleverd hebben. Echter als je het grootste muziekpodium van Europa tot je beschikking krijgt, gebruik dat dan ook optimaal!!
   Ik snap een meer eenvoudige aanpak, want dat past bij ze en het liedje, dus het is goed zo.

   We gaan genieten vanavond en zien hoe ver ze het weten te schoppen. Ik hoop heel ver, want de 3 Dames van OG3ne hebben werkelijk ALLES in huis!!

   En natuurlijk drinken we biertje, wat is daar mis mede?, dat doen de voetbalfans vanavond ook.Proost!

   Groet en fijne avond!

  • Juffrouw Montessori schreef:

   Deugt is met een t

 21. Jan schreef:

  Veel van het podium gebruiken, dat past toch ook niet bij de nummers die we de laatste jaren ingezonden hebben? Dus ook niet bij dit nummer. Door over het hele podium te rennen en springen maak je er juist een circus act van, en dat is dit nummer allesbehalve. Nee hoor, ik vind het prima zo. De stemmen van de dames komen goed naar voren, want daar draait het bij dit nummer toch om.

 22. ALL Wei schreef:

  Mooi nieuws van deWwiwibloggs, Nederland gestegen bij de bookies. Semi-Final 2 odds: Bulgaria favourite to win as the Netherlands and Denmark narrow

  http://wiwibloggs.com/2017/05/11/semi-final-2-odds-bulgaria-favourite-win-netherlands-denmark-narrow/189321/

 23. Michael schreef:

  Nederland staat bij de bookmakers voorspelling 2de halve finale op 4 op het moment. Vanmorgen stonden ze op twee klopt, maar de verschillen zijn zo klein dat de nummers 2,3 en 4 elke keer schommelen

  • Mark schreef:

   Ja voor de winst ja. Voor qualify. Op een steady 3e plek.

  • ALL Wei schreef:

   ik snap niet zoveel van die bookies lijsten, dus ik laat me lijden door degene die het voor mij omzetten in duidelijke taal.( zoals bv Songfesivalweblog of Wiwi)

   Dit is toch nu al een fantastisch resultaat??. Wie had dat ooit gedacht toen ze in deze ‘rat-race’ stapten met een zg ‘gedateerd’ liedje?

   Ben zeer opgewonden en benieuwd hoe het vanavond bij de uitzending zal overkomen!?
   Zelf denk ik dat ze wel de finale halen, maar na bij SF1, met het verlies van Finland (stonden bij de bookies geloof ik in de top 10?), zou dat OG3NE ook kunnen overkomen??

   Hoop en denk dat niet.
   Daar ik ook geen glazen bol heb, zal het een spannende avond worden……………..

   Het liedje van ‘Lights and Shadows’ geeft mij ook heel veel hoop en moed. Zelf ben ik chronisch ziek en loop dagelijks tegen de beperkingen daardoor aan.
   In mijn omgeving heb ik ook mensen die ziek zijn, met sterfgevallen en menselijke strijd de laatste jaren..

   Dus als die 3 Dames staan te stralen en te zingen, lol te hebben en hun liedje doen, dan voel ik mij even verlost van al die moeilijke dagelijkse ellende!! Hun Boodschap komt bij mij 300% binnen. ;-)))

   Fijne avond en veel plezier met ESC SF2

   Hop, OG3NE naar de Top!! ;-D

   • Max Mark schreef:

    Wat ellendig voor je. Maar wat fijn dat zo’n nummer je tot steun kan zijn. Je schrijft het erg mooi op, moet ik zeggen.

    We gaan gewoon door vanavond. Niet vergelijken met Finland. Glansrijk en kansrijk staan de dames zaterdag in de finale.

    Jij ook fijne avond en geniet van de semi!!

   • Michael schreef:

    Alleen al door jouw reactie All Wei ga ik extra duimen ?

 24. Jim schreef:

  Lights in the sky now…..hier in Limburg.
  Goed voorteken lijkt mij!!
  Bij de common linnets in 2014 waaide het buiten best stevig meen ik mij te herinneren…..

 25. ALL Wei schreef:

  Max Mark:
  Wat ellendig voor je. Maar wat fijn dat zo’n nummer je tot steun kan zijn.Je schrijft het erg mooi op, moet ik zeggen.

  We gaan gewoon door vanavond. Niet vergelijken met Finland. Glansrijk en kansrijk staan de dames zaterdag in de finale.

  Jij ook fijne avond en geniet van de semi!!

  Beste Max Mark:
  Bedankt voor je aardige woorden!
  En dat genieten vd avond zal zeker goed komen!! ( of Ziggo moet een storing hebben!? ;-D)
  Groet

 26. ALL Wei schreef:

  Michael:
  Alleen al door jouw reactie All Wei ga ik extra duimen

  Beste Michael:
  Ha, dat is super gaaf!! You have made my day :-D

  Maak er ook een gezellige avond van en veel plezier!!
  Groet

 27. Kenny schreef:

  Nog maar 2 uurtjes te gaan ^^

 28. Ria NL schreef:

  Ik wens O ‘G3NE veel succes vanavond en ik hoop dat ze een finaleplaats gaan behalen !! Ze verdienen het zeker !!

  Ik hoop dat de volgende landen naar de finale gaan:
  Nederland- Oostenrijk -Malta – Roemenië – Ierland – Bulgarije – Estland – Hongarije – Denemarken – Wit Rusland

  • Juffrouw Montessori schreef:

   Ben ik het mee eens behalve Malta en Ierland dan.

 29. Esmee schreef:

  Nee, Og3ne is niet te vergelijken met Finland. Het was wel mooi gezongen, maar wat het plaatje betreft stond de zangeres er zelf bij als een dood vogeltje. Het was té donker en te statisch allemaal.
  Nederland daarentegen straalt toch levendigheid uit. Top 10 moet mogelijk zijn.

  • Hans schreef:

   Als het om het beste liedje gaat, dan zou Finland meer aanspraak op de finale maken dan Nederland. Dode vogeltjes heb ik niet gezien. Zal wel een kwestie van smaak zijn….en het nationalistische gevoel waardoor Nederlanders elk jaar denken dat ze gaan winnen.
   Genoeg betere liedjes dit jaar dus laten we gewoon hopen dat het geweldige optreden van de meiden genoeg Is voor een finaleplaats.

 30. ray schreef:

  Anouk bij DWDD mij benieuwen of ze iets positiefs over de meiden kan zeggen.
  Fijn dat zoveel mensen kracht uit dit lied halen,benieuwd naar vanavond.

 31. Paul schreef:

  Hoelaat is og3een aan de beurt vanavond?

 32. Frank schreef:

  Wat raar…. Volgens de poll van OIKOTIMES.COM gaat Nederland niet door naar de finale…..vreemd….

  • Hans schreef:

   Oikotimes (en de Griekse jury’s en televoters) geven ons nooit punten. Maar wij vinden Griekenland meestal ook waardeloos.

 33. riccardo schreef:

  Wow, nu heb ik voor vanavond nog gewoon de kriebels. Ik hoop het zóóó voor ze. Was van begin af niet de grootste fan en vooral niet van dit nummer. De dames OG3NE hebben me toch nog in weten te pakken, knap, en ik hoop dat dat voor héél véél mensen in Europa net zo geldt. Wel door naar de finale! En anders toch trots, through Lights and Shadows.

 34. Nordman schreef:

  Hoe het ook afloopt vanavond, ik ben ontzettend trots dat deze meiden ons land vertegenwoordigen. Ze hebben de juiste mentaliteit en zijn zeer professioneel. Fingers crossed!

 35. GerardMartin schreef:

  Toi toi toi meiden, ga ik eerst nog effe de was ophangen want dat gewouwel van die heren in het begin interesseert mij geen lor.

 36. GerardMartin schreef:

  Die Servische vond ik niks maar de Oostenrijker daarentegen doet het goed!

 37. GerardMartin schreef:

  Macedonië en Malta ga ik effe heel gauw vergeten.?

 38. GerardMartin schreef:

  Roemenië moet gewoon maar door

 39. GerardMartin schreef:

  De Nederlandse dames hebben het helemaal perfect gedaan!!?

 40. Jim schreef:

  They nailed it!!!

 41. Thomas schreef:

  Nog maar 1 sterk nummer gezien tot nu toe. Nederland echt heel mooi! Proficiat! Helaas kan ik nu niet stemmen! Zaterdag zeker 12 punten van België!!!

 42. GerardMartin schreef:

  Hongarije is ook goed hoor!

 43. GerardMartin schreef:

  De Deense deed erg haar best, Ierland vind ik een zwaar vervelend lied met een nog vervelender stem.

 44. GerardMartin schreef:

  10x weer niks voor de heilige marino

 45. GerardMartin schreef:

  Dikke nicht met tandpasta glimlach hoeft niet voor mij

 46. Johannes schreef:

  Is Noorwegen leuk?

 47. GerardMartin schreef:

  Die gele Zwitserse kanarie mag van mij gelijk huiswaarts evenals de Noor.

 48. GerardMartin schreef:

  En tot slot nog een pornoster uit Israël?

 49. GerardMartin schreef:

  Zingt ‘ie nou alsmaar Allah op het eind?