Ticket Lisboa [6]: Selecteer eens een DJ

Dit vind je misschien ook leuk...

80 reacties

 1. Rob schreef:

  Armin van Buuren, geef hem 100% de vrije hand, ook wat betreft keuze zanger of zangeres!

 2. Matje schreef:

  Prima idee om een van onze top DJ ’s te vragen. Ben alleen bang dat ze er geen oren naar hebben. Waarom zou een succesvol druk bezet man die met de top van de wereld werkt zich laten verleiden voor een inbreng in een Nederlandse inzending ? Hopelijk is er een die wel vaderlands trots heeft en het wil doen . Mijn favoriet is Martin Garrix maar een ander van boven genoemde namen zal ook top zijn.

 3. Kenny schreef:

  Er staat Lisboa in de titel?

 4. Esmee schreef:

  Ik vind het best als AVROTROS voor dit concept zou kiezen. ’t Is weer eens wat anders.

  Ik weet niet aan wie ik de voorkeur zou geven.

 5. robbert-rotterdam schreef:

  Ik zou dit een prima afwisseling vinden. We hebben nu een paar jaar (Trijntje uitgezonderd) 100% ‘verantwoorde’ muzikale bijdrages gehad die redelijk tot goed scoorden, omdat ze inhoud hadden en tegelijkertijd afweken. Laten we nu eens vol gas geven met een inzending die een van de facetten van onze nationale muziekcultuur goed vertegenwoordigt, een dance-track.
  Ik denk dat onze bekende coryfeeën, van Buuren, Garrix, Hardwell, etc, helemaal niet zo afwijzend tegen deelname zullen staan. Je moet ze alleen niet vragen om mee te gaan op het podium en een beetje te playbacken. Dat vinden ze niet leuk. Tenminste, dat heb ik al uit de mond van Armin van Buuren gehoord.
  Voor voice-winnares Maan heeft Hardwell ook al een keer een succesvol nummer gecomponeerd, het finalenummer van the Voice. Dus waarom zou hij dat niet willen herhalen voor het ESF? Over het algemeen zijn die top-dj’s hele aardige, toffe peren en dus is het een kwestie ze te benaderen en de juiste vraag te stellen. Laat zo’n dj zelf een artiest naar voren schuiven. Het enige waar ik bij dance een beetje huiverig voor ben is het resultaat onder de 3-minuten regel. Bij dance is herhaling achter elkaar in een nummer een heel bekend en effectief patroon en dan zijn de 3 minuten al gauw op. Dat vergt dus een extra-crea houding van een dj-componist. Maar goed, G’son kon het ook voor Loreen, dus waarom onze dj’s niet? Doen, zou ik zeggen!

 6. Esmee schreef:

  Ja, laten we nu eindelijk laten horen waar we wereldwijd het beste in zijn. Dat valt uiteen in twee categorieën, namelijk André Rieu en onze dj’s. Die eerste bewaren we voor een ander jaar, dus laat ons gaan schitteren met de productie van een top-dj!

  • Michael Adam schreef:

   Ik vind een combinatie van deze twee ontzettend interessant

 7. Shurgard schreef:

  Dance vanuit Nederland is waar ik al zo lang op zit te wachten bij het songfestival. AVROTROS zou er goed aan doen om een dj te selecteren en die de vrije hand te geven. Daarna kunnen ze zo een aantal vocalisten inschakelen, die het nummer voorleggen en dan zit er vast wel iemand bij die zich goed voelt bij het nummer.
  Voordat er eventueel mensen zeggen dat dance/EDM nu wel erg mainstream is en we de afgelopen jaren het juist goed deden met afwijkende inzendigen zeg ik: dance kan ook afwijkend zijn, bijvoorbeeld met een apart element erin wat je niet zo snel in dance zou verwachten maar wat het geheel wel eigen maakt.
  Ja, ik zie het wel zitten dat we volgend jaar een knaller van een Dancehit naar Portugal sturen!

  • Matje schreef:

   Dan zou je meer richting Yellow Claw moete gaan , R&B /Dance. Toch zie ik voor het ESF Dance in een niet afwijkende richting, meer pop zoals Martin Garrix.

 8. robbert-rotterdam schreef:

  Shurgard:
  Daarna kunnen ze zo een aantal vocalisten inschakelen, die het nummer voorleggen en dan zit er vast wel iemand bij die zich goed voelt bij het nummer.

  Plus het feit dat wanneer een top-dj iets schrijft, de kandidaten sowieso wel zullen toestromen. En dan heeft zo’n dj gewoon de keus, afgezien van het feit dat die mannen al voor zoveel vocalisten hebben geschreven en waarschijnlijk zelf al een beeld hebben voor wie ze willen componeren/produceren.

 9. Esmee schreef:

  O gut er schiet me iets te binnen. Lol. André Rieu heeft jaren gezegd dat hij het zo leuk zou vinden om een keer met Armin van Buren samen te werken….. Echt!

  • Esmee schreef:

   maar ja, ik denk dat het dan wel erg ingewikkeld wordt. Een productie van een dj lijkt me genoeg.

 10. Esmee schreef:

  Zouden we het hier eens kunnen worden over deze keer een dj te sturen naar Lissabon?
  Ja kom er maar in allemaal!

 11. Kenny schreef:

  We kunnen beter geen DJ sturen. Dat eindigt misschien hetzelfde als Duitsland 2013 of Griekenland 2017.

  • Kenny schreef:

   Het enige nummer van een Nederlandse DJ die ik leuk vind is: In and out of love van Armin van Buuren. Als ze met zo een nummer komen dan is het wel goed.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ja, maar daar gaven ze dance ee superslechte invulling. Gewoon niet goed i hun soort.

 12. Michael Adam schreef:

  Het lijkt me geweldig maar de AVROTROS is nou niet echt hip en van deze tijd. Zoiets durven ze dus niet aan. De zender is zo oubollig als de neten.

 13. riccardo schreef:

  Ja hoor. Ik ben voor. Een paar jaar al. Knalluh maar!
  AfroJack, maar meer progressive mag ook. Met gierende banden of juist cool en ingetogen, leuk!

 14. Michael schreef:

  Jaaaaaah!!! Laat Nederland maar eens aan Europa zien wat goede dance is, op Loreen na nog nooit echt goede commerciële dance gehoord…. Country scoorde ook slecht, tot THE common linnets met kwaliteit country kwam

 15. Nordman schreef:

  Martin Garrix mogen ze van mij per direct vragen. Zijn nummers Scared to be lonely en In the name of love zijn hits waarmee je op het ESF absoluut kunt scoren. Van mij hoeft een DJ niet perse op het podium. Toch zou ik graag eens echt een vermakelijke show willen zien namens NL.

  • Matje schreef:

   Laten dat nu net twee nummers zijn waar hij , bij de eerste totaal niet en bij de tweede maar een kleine inbreng had in het componeren.
   Ok bij onze DJ ’s bestaat de kans dat iets niet aanslaat , niet alle nummers van Garrix,Afrojack, Armin etc etc slaan bij het grote publiek aan.

 16. Sandert schreef:

  Iedereen lijkt positief over deze suggestie, en ik vind het eigenlijk ook wel het proberen waard. Nederland heeft nog nooit een dance-act naar het ESF gestuurd, dus voor ons is het een verfrissend idee. En inderdaad, de Nederlandse dj’s behoren tot de beste van de wereld.

  Na Salvador Sobral zou het zomaar kunnen dat Europa volgend jaar weer geheel anders stemt. Hardwell, Armin van Buuren en Martin Garrix kunnen Lissabon op zijn kop zetten en veel stemmen binnenhalen.

 17. Hein schreef:

  Ik zou gaan voor Rytge Herritch
  Super gozer en wat een rythm.
  Weinig kennen hem maar let op…over een jaar..

 18. RobbieR schreef:

  Ik zeg graag.

 19. misthere schreef:

  Dance en songfestival, ’t blijkt toch altijd een lastige combinatie te zijn. Maar goed, altijd leuk als er een bekende Nederlandse naam zoals Tiesto of Armin mee wil doen met welke combinatie dan ook… op basis van zulke namen halen we blindelings een finaleplaats. Maar heel eerlijk, waarom zouden zulke grote namen uberhaupt mee willen doen aan zoiets als het songfestival?!?! Wereldbelendheid hebben ze sowieso al.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Omdat er in één klap 150 miljoen mensen kijken en omdat ze normaal gesproken ook voor anderen achrijven. Ze horen de uitslag wel in NY, Toronto of Moskou. Niets te verliezen.

  • SW schreef:

   Country en het songfestival bleek ook altijd een slechte combi te zijn. Totdat TCL 2e werden en DB twee jaar later 11e.

 20. christian schreef:

  Kenny:
  We kunnen beter geen DJ sturen. Dat eindigt misschien hetzelfde als Duitsland 2013 of Griekenland 2017.

  je vergeet niet dat cascada al over haar hoogtepunt heen was dat jaar, als een artiest nog op zijn hoogtepunt tijdens de deelname scoort een artiest bijna altijd goed!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Plus haar dance was al flink achterhaald, hoor. Daar kon je jongeren ook niet blij mee maken.

 21. Michael schreef:

  Nogmaals op dance gebied hebben we zelden iets goeds gehoord op Loreen na. Dus gewoon doen, waar Nederland goed in is en dat is dance. Laat Europa maar eens zien wie wij zijn en dat wij voorop lopen in dance. Toon eens ballen!

 22. JoeyW schreef:

  Dance is populair, maar je kan er op het songfestival ook flink mee onderuit gaan hoor.

  Denk maar eens aan Griekenland 2014 (Rise up!), in de zaal was het een feestje maar kreeg nauwelijks punten.
  Bulgarije 2008 ook zoiets inderdaad, dat was ook een grote flop. Net als DJ Bobo (Zwitserland 2007). Dus nee, dance is geen garantie voor succes.

  • Kenny schreef:

   Ik hou over het algemeen helemaal niet van die moderne DJ nummers. Dat gaat het niet goed doen op het songfestival.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Daarom moet je ook goede dance sturen. Als je iets goeds binnen een genre stuurt, scoor je altijd. Stuur je echter iets aftands zoals Cascada of dj bobo, dan moet je niet verbaasd zijn als je nummer onderaan bengelt.

 23. jane_doe schreef:

  Kenny:
  Er staat Lisboa in de titel?

  Ja leuk hè, terwijl het nog niet zeker is dat het in Lisboa is..

 24. Ria NL schreef:

  Dance is nu niet bepaald de muziekstijl waar ik dol op ben, maar als er voor 2018 iets leuks van gemaakt kan worden, waarom niet. Misschien word ik wel erg enthousiast. Ik laat me graag verrassen.

 25. Michael schreef:

  Als dance goed, ga je er totaal niet mee onderuit. Blanche belabberd slecht, maar wist ondanks het (dance) nummer toch te scoren. Als de plaat maar goed is en daar ben ik niet bang voor als het uit Nederland komt

  • Luc schreef:

   Ben je nu nog altijd over Blanche aan het zeuren.
   Slecht mens.

   • Michael schreef:

    Eerste keer dat ik blanche in vermeld kut Belg!

   • Michael schreef:

    Btw ik was positief over de Belgische bijdrage, dat ze niet de beste zangeres is is een feit! Het nummer was goed in een matig songfestival jaar. Misschien moet je je niet blind staren op deze Belgische one day fly zangeres en elke keer denken dat de Nederlanders tegen jullie zijn, want dat is totaal niet zo.

   • Liesa schreef:

    Heb jij een mooie woordenschat !!! Echt zielig !!!
    Ben jij daar mee opgegroeid ??
    K’zou het geloven van wel !

   • Michael schreef:

    Als je het over mij hebt? Liever een slechte woordenschat dan niet tegen kritiek kunnen ?.
    Laat ik Blanche maar gaan eren met haar toekomstige internationale carrière haha ???. Kijk naar de internationale carrière van de common linnets, daar mag Blance nog niet aan ruiken

 26. werner schreef:

  in 3 minuten een hele act neer zetten lijkt mij niet gemakkelijk

  • riccardo schreef:

   Als je bijvoorbeeld naar dance, letterlijk, programma’s kijkt zie je korte optredens. Het werkt wat mij betreft wel. zet iets spectaculairs neer. Een compromiloos nummer graag, een dance totaal act met goede vocalen.

 27. Bingocharts schreef:

  Ik ben voor! Een nummer als ‘Another You’ van Armin van Buuren of ‘Used To Have It All’ van Afrojack zouden het goed doen denk ik.

 28. Roel schreef:

  Spannend. Laten we het proberen. 2018 DANCE!

 29. Hans schreef:

  Alsof een DJ de oplossing is. Dan heb je nog steeds een goed liedje nodig.
  Van mij hoeft het niet.

 30. riccardo schreef:

  Die Rolf Sanchez met reagaton bij Late Night vond ik ook leuk. Kan je ook goed op dansen..

  • Matje schreef:

   Toen ik Rolf gisteren bij Late Night zag dacht ik dat het wel eens tof zou zijn als een van onze dj’s daar eens mee aan de gang gaat. Volgens mij is er nog nooit iets van salsa , rumba of andere latin muziekstijlen verweven met dance.

 31. Arie schreef:

  Ik vind het prima, zo’n DJ aan het werk zetten voor een catchy nummer. Maar hij moet dan ook de vrijheid hebben om daar een uitvoerende artiest bij te kiezen, die volgens hem het beste bij dat nummer past, of voor wij hij speciaal een nummer schrijft. Dus eigenlijk net zoals Og3ne het afgelopen jaar zelf de compositie uit heeft gekozen die zij wilden vertolken., maar dan andersom ?

 32. johanve schreef:

  Combinatie Afrojack & Fais, Fais is live ook nog eens erg goed
  Zoiets als dit https://www.youtube.com/watch?v=u7s3YJzq8XY
  of https://www.youtube.com/watch?v=xHUIbFNO0II

 33. Eddy schreef:

  Een leuke samenwerking tussen André Rieu en ’n dj zou vonken slaan op het songfestival ..
  Je pakt meteen een immens grote groep ‘oudere mensen’ (zowat alle concerten van Rieu zijn wereldwijd uitverkocht) en de jeugd ‘mee in’.
  Het moet kunnen …
  Bovendien heeft Rieu een heel leuke zin voor humor en is het ook een man die best wel durft …
  Er moet een concept mogelijk zijn om Rieu te matchen aan een top dj …
  Amsterdam of Rotterdam mogen zich al beginnen klaar te maken voor de organisatie … dit zou echt tegelijk gewaagd en waanzinnig leuk kunnen zijn. DOEN!!

 34. Sandert schreef:

  Hardwell of Afrojack in combinatie met Dotan.

 35. Jack schreef:

  Geen Dj.
  En André Rieu dan alleen met viool ?
  Het is toch een song-festival ?
  Wie gaat er dan zingen ??
  Het is geen Show-festival.
  Sorry maar dat gaat hem helaas echt niet worden.

 36. DirkO schreef:

  Ik verbaas me nu al weken, in positieve zin, over Maan, ze is eigenlijk best heel goed en veelzijdig, met een mooie uitstraling.
  Zij in combinatie met een DJ? Zou zomaar heel goed uit kunnen pakken!!!.
  Amsterdam 2019?

 37. Peter schreef:

  Totaal onzinnig om dit in te gaan zetten. Gaat absoluut niet werken. Kan dan wel zeer hoog aangeschreven staan in de wereld, maar op het ESF gaat dit niet werken. Niet doen dus.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik ben dan wel benieuwd naar je argumenten. ‘Op het esf gaat dit niet werken’. Hoezo dan niet?

   • dick schreef:

    Ergens hink ik op 2 gedachten bij een DJ icm een artiest. Als je dat heel goed aanpakt met een overweldigende act misschien, zou je ver kunnen komen. Bovendien is er nog nooit een dergelijke combi geweest die het heel goed gedaan heeft op het ESF. Ik bedoel daarmee dat je dan iets neer moet zetten wat nog niet eerder neergezet is en dus totaal afwijkt. Ik vrees echter dat 3 minuten tijd de sfeer die een Dj neer moet zetten te kort is. Persoonlijk ben ik liefhebber van dance muziek maar vraag ik me af of het televotende ESF publiek dat ook is…

  • Michael schreef:

   Hoezo niet? Country ging toch ook niet werken? Og3ne zou toch ook vrijdags weer naar huis toe vliegen? Niets is met zekerheid te zeggen, zelf niet door “deskundigen”.

   • dick schreef:

    Wat ik voor aanvang van het ESC al aangaf, Ogene zou de finale met name dankzij de juries moeiteloos halen om vervolgens in diezelfde finale door het televotende publiek genegeerd te worden maar dankzij de juries uiteindelijk nog redelijk scoren (11e) maar daar moet je het niet voor doen. We moeten hier in NL nu eens afstappen van het feit dat dat we door middel van interne keuzes de weg omhoog gevonden hebben richting de overwinning. The Linnets 2e plaats zag ik destijds ook niet aankomen en ze hadden natuurlijk moeten winnen en zijn destijds in de wielen gereden door die dame met baard die het momentum pakte helaas…. Maar ik blijf vrezen dat een interne keuze alleen werkt als je iemand kiest die zijn sporen verdiend heeft, die persoon snel aan wijst (zodat hij of zij de tijd heeft) en af stapt van de huidige selecteerders. Een bredere commissie die ook leden uit de platen / muziekindustrie gaat bevatten. Kwaliteit moet het uitgangspunt zijn natuurlijk maar vooral GAAN VOOR DE OVERWINNING.

   • Michael schreef:

    Een artiest moet trouw bij zichzelf blijven. Je kunt in alles merken hoe goed og3ne ook is, dat ze niet hun sound nog hebben gevonden. Dan is het echo, dan is het 90’s pop, dan is het een ballad, dan dit en dan dat. Trijntje moest ineens een pop nummer zingen, terwijl iedereen haar het liefst jazzy hoort zingen. Zo maken ze vaak grote fouten, dat allemaal door te luisteren naar de mensen om hun heen. Luister naar je hart, dat is de beste raadgever.
    Dat is wat ik denk ☺️

 38. riccardo schreef:

  Zolang het om een serieuze bijdrage gaat zie ik het helemaal zitten. Refreintjes, waarschijnlijk verondersteld typisch Songfestival, als die van Bulgarije 2008 of cheapy Griekenland 2017 of good old Bengaboyz werken niet, meer.
  Een DJ feat. iemand met een stijl uit een andere discipline is interessant. Klassiek, new Cool collective, zoveel goeie dingen. Een grote naam die zijn nieuwe hit primeurt mag ook.

 39. He1n schreef:

  Een en dezelfde dreun dit soort muziek. Niet doen!!. Niks eigens

 40. Liesa schreef:

  Michael:
  Als je het over mij hebt? Liever een slechte woordenschat dan niet tegen kritiek kunnen .
  Laat ik Blanche maar gaan eren met haar toekomstige internationale carrière haha . Kijk naar de internationale carrière van de common linnets, daar mag Blance nog niet aan ruiken

  Common Linnets.
  Niets van te merken in Belgie en Frankrijk en nog vele andere landen idem.

 41. Esmee schreef:

  Voorts denk ik dat we toch Avrotros niet al te veel oubollig of tutterig moeten vinden; bij de Beste Zangers van Nederland (heb ik sinds kort voor het eerste gezien) zie ik zoveel moois, goeds of interessants voorbij komen, dat het gewoon een verademing is voor oor en oog. Als daar nog eens iemand weggeplukt zou worden om een presentatie te doen voor het sf, dan zou ik dat niet vervelend vinden.

  • Esmee schreef:

   Voorbeeld: Tania Kross (is helemaal mijn persoonlijke stijl niet) maar ze kan me rustig drie minuten lang boeien, en dat kan ik van heel veel andere artiesten niet zeggen.

   • dick schreef:

    Natuurlijk spreekt Beste Zangers een publiek aan (blijkt wel uit de kijkcijfers) maar mij boeit het niet echt. Het komt op mij nogal vissen in de eigen vijverig over. Ik zou liever een kwalitatief MSF in Nederland willen zien. Al de tijd en energie die in dit programma gestoken wordt kun je gebruiken om weer eens een NSF neer te zetten.

 42. Michael schreef:

  Als je de Duitstalige landen hebt heb je de rest niet nodig ?.
  Ik bespeur een beetje frustratie en teleurstelling hier. Dus laat ik maar weer wat minder flauw doen en laat ik nog maar eens het compliment maken richting België, wat ik in mijn eerste reactie al deed. Het nummer was top, de Blanche zong slecht. Og3ne zong top, het nummer was slecht. Mag jij mij nu vertellen wat ik verkeerd zei over België ?. Die laatste reacties van mij waren uitlokken, want als mensen persoonlijk richting mij gaan worden ga ik er in mee. Ik houd daar van ?.

  • dick schreef:

   Belgie heeft het de laatste jaren prima gedaan met gedurfde keuzes, daarbij moet je wel aantekenen dat het vooral de RTBF is die een nieuwe weg is ingeslagen en het uitstekend doet. M.b.t. persoonlijk worden van bepaalde mensen hier daar zou ik mij niets van aantrekken, het vervolgens uitlokken van reacties schiet ook niet op, dar is deze weblog niet voor. De beheerders zouden daar eens wat beter op moeten letten.

   • Michael schreef:

    Heb je gelijk in, maar als je je mening geeft en gelijk een aanval van iemand krijgt nemen ze mij mijn lol op deze log af. Daarom van mijn kant precies hetzelfde gedaan als ze bij mij doen. Tsjah heb me even verlaagd tot hun niveau, maar dat is menselijk denk ik als je zulke rare reacties krijgt.

 43. dick schreef:

  Een DJ icm een artiest daar heb ik mijn twijfels over. Griekenland probeerde dat een paar jaar terug en ging nogal hard onderuit door de rommelige uitvoering op het podium. Natuurlijk doet Nederland het al jaren goed qua DJ’s maar of dat nu de weg opent naar een overwinning op het ESC??? Ik ben nog steeds van mening dat , wanneer de AVROTROS intern blijft kiezen, je het beste een beschikbare gerenommeerde artiest die zijn sporen verdiend heeft, moet sturen. Dan zou Waylon solo m.i. de beste keuze zijn. Risico blijft dat je overgeleverd bent aan de grillen en grollen van een artiest. Los van het feit (ik zeg het nog maar een keer) dat er sinds 1985 (verder ben ik nog maar niet terug gegaan) slechts 3 keer een interne keuze uiteindelijk het ESC won: Katrina and the Waves, Dana International, en Conchita Wurst. Nogal magertjes zou ik zeggen en stemt tot nadenken….

 44. 020Nick schreef:

  Michael Adam:
  Ik vind een combinatie van deze twee ontzettend interessant

  Inderdaad.. Krijg je een soort Clean Bandit effect :)

  • Esmee schreef:

   Als zij er met z’n tweeën wat leuks van weten te maken, wil ik dat best een keer meemaken.

   • Esmee schreef:

    Dat hoeft dan niet persé met Armin van Buren te zijn. Een andere top dj is net zo goed wat mij betreft. Het gaat er vooral om dat het er een is die er zin in heeft. En dat heeft Van Buren helaas niet zo.

 45. Singasong schreef:

  Eerst een song dat is waar het om draait . Dan de bijpassende artiest in die volgorde niet andersom.

 46. Ron schreef:

  Dance moet het worden. Zo’n ballad wordt weer niks. Wat is de grootste songfestivalhit van de afgelopen 10 jaar? Een dance nummer: Euphoria van Loreen! En we hebben gezien hoe hoog Zweden en Moldavie afgelopen jaar scoorden.
  De zangeres bij het dance nummer moet Sharon Doorson worden. Zij kan het echt brengen.