Waylon brengt 5 liedjes in DWDD; 3 maart bekendmaking NL inzending

Dit vind je misschien ook leuk...

53 reacties

 1. RobbieR schreef:

  Slim, want als het ESF liedje wordt afgekraakt kan hij voor een ander liedje gaan.
  Wordt toch pas officieel 10 maart bekend.

  • Peter schreef:

   Als dat het geval is, dat wanneer het gekozen liedje wordt afgekraakt, je het meteen laat vallen, heb je geen ballen. Maar goed, het is weer speculatie van de bovenste plank, zoals gewoonlijk. We wachten die week gewoon af, en nee het is dus niet 10 maart, het zal dus eerder zijn, 1 of 2 maart

  • robbert-rotterdam schreef:

   Hij moet JUIST het liedje kiezen dat wordt afgekraakt door het Nederlandse publiek. Het Nederlandse volk heeft geen smaak en heeft Birds en Calm after the storm afgekraakt. Dus vindt het Nederlandse volk het niets, dan graag naar Lissabon sturen!!!

   • RobbieR schreef:

    Ook als de ESF experts het afkraken :-)
    Ik begrijp je standpunt hoor. Hij heeft wel lef.
    En Gerard Joling en Cornald deden het leuk bij DWDD

   • Peter schreef:

    tja dan ook het liedje wat hier afgekraakt gaat worden, want daar zijn de meesten van jullie hier heel erg goed in, ook jullie hebben er de ballen verstand van.

   • Peter schreef:

    Wat mij leuk lijkt is dat Waylon van deze blog 50 mensen kiest die samen met het hem het liedje uitkiezen. Eens kijken waar we dan uitkomen en als het dan helemaal de mist ingaat mogen we heerlijk op die personen gaan schieten hier. Ik weet er wel een paar die zich geroepen voelen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik denk niet dat hij in dat geval voor een ander liedje gaat. Ten eerste is die 10 maart nooit door AVROTROS bevestigd. Ten tweede moet AVROTROS normaal gesproken half maart een heel pakketje aanleveren bij de EBU en dat bevat ook de videoclip voor de previews. Het lijkt me stug dat ze voor vijf liedjes videoclips maken(te kostbaar), zodat wijzigen eigenlijk niet van stel op sprong kan.

 2. Robo schreef:

  Wat fijn dat we meegenomen worden in zijn creatieve proces! Toch leuk om zijn liedjes te horen al dan niet of mogelijk voor songfestival. Mooi podium en mogen best zeggen dat het dus leeft. Hoe anders wat jaren geleden…toch!
  Fijn dit en WAYLON go go go. Doe waar je achter staat ookal zijn reacties van jouw keus voor het festival van de 5 minder….blijf bij je gevoel!
  Hoe ging het ook weer in 2014…….??
  …..

  Juist, doe je ding, zingen kun je en blijf bij jezelf. Goddank mogen we niet meestemmen; alle 5 hebben ze waarschijnlijk potentie voor het songfestival . Succes!!!

 3. Dirk Marko schreef:

  Leuk en spannend, gaat in ieder geval heel veel gesprekstof opleveren.

 4. Arie schreef:

  Reken maar dat ook in het buitenland die liedjes bekeken worden en er reacties op komen. Dat kan al een beetje richting geven aan de uiteindelijke keuze…. Soort officieuze buitenlandse jury….

 5. Will Geerts schreef:

  Tja, het lied dat exact 3 minuten duurt … duh

 6. Bas schreef:

  Peter:
  Wat mij leuk lijkt is dat Waylon van deze blog 50 mensen kiest die samen met het hem het liedje uitkiezen. Eens kijken waar we dan uitkomen en als het dan helemaal de mist ingaat mogen we heerlijk op die personen gaan schieten hier. Ik weet er wel een paar die zich geroepen voelen.

  Dan moet jij er zeker bij zitten want jij hebt de kennis in pacht! ?

  Ga er maar van uit dat het lied al lang is gekozen. Waylon weet wat hij wil en daar is niks mis mee. Dit is pure promotie voor zijn tour en album.

  • Peter schreef:

   Nee hoor, alleen heb ik de laatste jaren wel gelijk gehad. Goh, wat werd de winnaar 2017 hier afgeserveerd en als kansloos beschouwd. Tja het tegendeel was waar. Trijntje haar afgang vanaf het moment dat werd aangekondigd dat ze mee ging doen. Bij de eerste versie van CALM van TCL bij DWDD direct enthousiast terwijl iedereen het afbrandde, gingen voor de winst helaas door man in jurk tegengehouden. En ga zo maar door. Maar ja da’s zo moeilijk voor een heleboel mensen hier, accepteren dat iemand het wel altijd juist heeft. Voor nu is mijn favoriet dan ook Tjechië en dat kan best nog veranderen. Als alle nummers bekend zijn kunnen we gaan opmaken wie er met de winst vandoor gaat.

   • Bas schreef:

    Je doet voorkomen of je de enige bent wat betreft Trijntje en Salvador. Lees de reacties maar eens terug. En als een meerderheid iets vindt betekent niet dat IEDEREEN dezelfde mening heeft en dat jij de enige bent met een andere mening. Zo wordt Tsjechië best goed ontvangen hier. Zie ook de poll op twitter. En er werd echt niet door iedereen gelooft dat we met Trijntje succes zouden hebben en zo waren er ook mensen die CATS van het begin goed vonden. Dus je hebt best medestanders en je bent dus geen uniek ‘geval’ in je meningen. En het leuke aan het songfestival blijft toch dat iedereen een eigen mening mag hebben. Midden mei zien we dan wel wie er gelijk hadden. Al is het belangrijkste dat we er weer van genoten hebben!

 7. Peter schreef:

  Bas:
  Je doet voorkomen of je de enige bent wat betreft Trijntje en Salvador. Lees de reacties maar eens terug. En alseen meerderheid iets vindt betekent niet dat IEDEREEN dezelfde mening heeft en dat jij de enige bent met een andere mening. Zo wordt Tsjechië best goed ontvangen hier. Zie ook de poll op twitter. En er werd echt niet door iedereen gelooft dat we met Trijntje succes zouden hebben en zo waren er ook mensen die CATS van het begin goed vonden. Dus je hebt best medestanders en je bent dusgeen uniek ‘geval’ in je meningen. En het leuke aan het songfestival blijft toch dat iedereen een eigen mening mag hebben. Midden mei zien we dan wel wie er gelijk hadden. Al is het belangrijkste dat we er weer van genoten hebben!

  Er was niemand hier op de blog die CATS direct vanaf het 1e moment iets vond. Een hoop bagger door de notoire azijnzeikers hier. En het is en blijft heerlijk om hier de boel op te ruien, iets waar men na al die jaren nog steeds niet aan is gewend.

 8. Leo schreef:

  Is dus gewoon een hele slimme manier om zijn album te promoten. Waarschijnlijk is liedje 5 dus uitgekozen, althans dat vermoed ik. Lijkt me stug dat het songfestivallied er in de 1e 3 dagen al bij zit.

 9. Esmee schreef:

  Ik wil graag kijken wat elk nummer in de buitenlandse i-tunes doet. Maar dan had hij beter wat meer tijd laten verlopen dan 1 week na de uitzendingen. Toch?

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik denk dat I-tunes geen betrouwbare graadmeter meer is voor de populariteit van een nummer. Ik denk dat er tegenwoordig meer gestreamd wordt, dan gekocht op I-tunes.

 10. riccardo schreef:

  Hartstikke leuk en goed bezig!
  Drie minuten versies zullen het wel niet worden bij DWDD en voor een of andere reden is het geluid vaak niet goed als het niet aan tafel is. Wordt het een soort thema album of juist heel gevarieerd, ben wel benieuwd hoor.
  Hoop hoe dan ook dat er een knijter tussen zit.

  • Nordman schreef:

   Helemaal vergeten, maar inderdaad…het geluid is daar vaak maar wat magertjes en ze spelen alles live, toch?

 11. Nordman schreef:

  Wat ik vooral leuk vind is dat we vijf dagen lang heerlijk onze meningen met elkaar kunnen delen. Ben ook benieuwd naar de buitenlandse reacties. Hopelijk laat hij zich daar verder niet door beïnvloeden.

 12. Bert schreef:

  Duidelijk een verkapt Nationaal Songfestival. Met dat verschil dat Waylon zich niet hoeft te schikken naar de smaak van het Nederlandse en Internationale publiek, maar het absoluut zijn richting van kiezen zal beïnvloeden.

 13. riccardo schreef:

  DWDD blijft maar vasthouden aan een lacherige ondertoon als het om het Songfestival gaat. Van Nieuwkerk toont trots dat hij daar dus maar weinig verstand van heeft, irritant. Humberto toont wat dat betreft meer passie en feeling met het onderwerp. 1 – 0 voor Tan.
  Het gaat straks veel eerder over de presentatie van The World can Wait als album, DWDD is prima, dan dat er gezocht wordt naar het perfecte nummer voor in Portugal, vermoed ik. Dat wordt een bijzaak. Wat dan weer jammer zou zijn.

 14. Marco schreef:

  Marketingtechnisch is het vast interessant voor Waylon om voor DWDD te kiezen, dus prima wat mij betreft. Maar als er een programma is waar ik naar weiger te kijken, dan is het wel brainwashTV a.k.a. DWDD met overbetaalde ADHDflip Matthijs en zijn vreselijke tafeldames en -heren (eh sorry, ik bedoel natuurlijk tafelmensen). Ik hoop dus dat de fragmenten (en verder niets) snel op youtube gezet worden.

 15. Ria NL schreef:

  Ik ben heel benieuwd !!

 16. Peter schreef:

  Lees net dat Waylon het lied al gekozen heeft en dat dit dus 3 maart bekend wordt gemaakt. Het is dus eigenlijk gewoon ordinaire promotie van zijn nieuwe CD en heeft niets met het ESF te maken. DWDD mag wel oppassen dat ze hier geen boete voor krijgen voor het pluggen van de CD.

  • Johan schreef:

   Idd promotie voor zijn nieuwe cd…..ben benieuwd hoe het nummer klink ik heb ook ergens gelezen dat Rob Stenders het nummer al gehoord heeft en dat het erg commercieel is…..

 17. De Nederlandse kijker AUB voor eeuwig en altijd buiten beschouwing laten. We zien tot wat voor wantoestanden dat kan leiden in m’n nieuwe thuisland Spanje. Eén grote rotzooi. Daar komt nog bij dat liedjes als “Birds” en “Calm After The Storm” waarschijnlijk nooit uitverkozen zouden worden met een (100%) televotingpubliek. Tenslotte wil ik nog zeggen dat ik 100% Democraat ben, maar vooral als het om politiek betreft. Voor publieke TV mag het op entertainmentvlak best een beetje ‘elitairder’. Dus gewoon zo doorgaan AVROTROS. Laat Waylon maar lopen. Hij beslist, wij nemen het tot ons.

 18. Peter:
  Lees net dat Waylon het lied al gekozen heeft en dat dit dus 3 maart bekend wordt gemaakt. Het is dus eigenlijk gewoon ordinaire promotie van zijn nieuwe CD en heeft niets met het ESF te maken. DWDD mag wel oppassen dat ze hier geen boete voor krijgen voor het pluggen van de CD.

  Wat een onzin. Dit is precies dezelfde wijze die ook Anouk en Ilse de Lange volledig hebben uitgebuit. Ook zij grepen het Eurovisie-podium aan voor lancering van hun albums “Sad Singalong Songs” en “Common Linnets”. The Common Linnets wonnen zelfs de Popprijs tijdens Noorderslag. Kortom, het legde allemaal geen windeieren.

  Ik vind deze functie van het Eurovisie Songfestival juist te vaak onderbelicht. Het songfestival is juistem een podium. Altijd maar die ordinaire liedjeswedstrijden en auditieshows zoals Melodifestivalen en The Voice (*kots*), waarbij door die ontelbare selectie-methodes echte muziek niet naar het songfestival gaat.

  Ik vind het juist fantastisch dat album-lanceringen in combinatie met een interne keuze de kwaliteit van de Eurovisie-line-up zoveel meer vergroot. Zo heb je naast (soms teveel) groen talent, ook een mooie selectie aan gevestigde rasartiesten, klasse-composities en ervaren podiumbeesten. Kijk ook maar naar België en Armenië.

  • Peter schreef:

   Anouk heeft Birds niet ten hore gebracht in DWDD en ook geen week nummers gezonden, net zo min als TCL, Ilse heeft in DWDD enkel een heel kort fragment laten van CATS en daar viel iedereen toen over. Wat DWDD nu met Waylon is hetzelfde wat Late Night van RTL 4 al 2maal met Marco Borsato heeft gedaan. Niets meer dan ordinaire plaatpromotie waarbij het ESF zal worden ondergesneeuwd temeer Mathijs er totaal geen weet van heeft. Had dan als AVRO TROS een programma op prime time uitgezonden met wat nummers van Waylon en beelden hoe hij zich op het schrijven heeft voorbereid en daarna bekend maken welk nummer het is geworden. Snap totaal de inbreng van DWDD niet, aangezien men daar altijd negatief of lacherig doet over het ESF

  • Esmee schreef:

   @Songfestivalwerk.(Gert)
   quote
   Ik vind het juist fantastisch dat album-lanceringen in combinatie met een interne keuze de kwaliteit van de Eurovisie-line-up zoveel meer vergroot. Zo heb je naast (soms teveel) groen talent, ook een mooie selectie aan gevestigde rasartiesten, klasse-composities en ervaren podiumbeesten. Kijk ook maar naar België en Armenië. unquote

   Ben ik het mee eens.

 19. Timo schreef:

  Waarom allerlei andere liedjes opvoeren terwijl de uiteindelijke inzending al gekozen is??

  • Omdat het leuk is om naar muziek te luisteren :-)?

  • robbert-rotterdam schreef:

   Omdat hij zijn album wil promoten. En promotie vind ik persoonlijk geen vies woord. De Nederlandse kandidaat verblijft dadelijk 2 weken in Lissabon en zet daarvoor zijn optredens, bron van inkomen, stil. Wat mij betreft zijn goed recht om de release van een nieuw album financieel uit te buiten. Ik zie er niets verkeerds aan. Hij suggereert immers ook niet dat het volk wat te kiezen heeft.

   • Esmee schreef:

    Het voordeel wat er mijns inziens zit aan de promotie van een album, is dat dat de duw kan zijn voor gevestigde a-artiesten om zich op te geven voor het ESF. (En lak te hebben aan allerlei vooroordelen zoals ‘het is een circus’, ‘niets voor mij’ enz.)

  • riccardo schreef:

   De ‘ik doe in totaal vijf nummers waarvan ik er al eentje heb gekozen maar welke zeggen we pas achteraf’ constructie is wat omslachtig, dat wel volgens mij.
   En een keer leuk dat we ook de nummers te horen krijgen die het uiteindelijk net niet geworden zijn.

 20. Dubbelfrisss schreef:

  1 nadeel….ik moet 5 dagen naar DWDD kijken.;-)

 21. robbert-rotterdam schreef:

  Waar ik ook benieuwd naar ben, is of de maker van het gekozen lied weer degene is die het lied uitvoert of dat er uiteindelijk voor een extern ingezonden lied gekozen is.
  Tot nu toe kwamen de liedjes van de intern gekozen kandidaten altijd van het ‘huisteam’ (Edsilia, Hind, 3Js, Toppers, Anouk, Common Linnets, Douwe Bob, OG3NE. Zou deze traditie voortgezet worden? En zaten er tussen de 5 liedjes sowieso nummers van anderen?

  • Esmee schreef:

   Ik kreeg de indruk dat Waylon uiteindelijk zelf een lied is gaan schrijven, in Nashville of zo. Ik weet alleen helaas niet meer waar ik dat gelezen heb.

  • RobbieR schreef:

   Waylon kennende is hij hier weer wel open over.

 22. werner schreef:

  ik vind het juist leuk dat hij dit op deze manier doet en wat is er mis mee om zo zijn cd te promoten?
  Zal veel discussie opleveren en waarschijnlijk vooral negatieve feedback want zo lijkt het hier wel steeds vaker te gaan.
  ben benieuwd of ik het eens zal zijn met zijn keuze.

 23. Jve schreef:

  Ik ga ervan uit dat de titel van het songfestivallied “the world can wait” zal zijn,net als zijn album en tournee..

 24. He1n schreef:

  Wordt het lied gekozen…krijgen we een giga gezeur hier dat no4 of no1 veeeel beter was.
  Zeker na het songfestival…hattie maar dat nr gezongen dan….
  Beeeetch..wat weer een geleuter om niks

 25. Jve schreef:

  Hoorde vandaag “Tears in heaven” van Eric Clapton op de radio..hoop dat Waylon met een nummer in die stijl naar het Eurovisie gaat

 26. Tippy2 schreef:

  Waylon mag wel een paar kilootjes afvallen…

 27. anja schreef:

  Calm before the storm………