Douze Points 2018 [27]: Nederland

Dit vind je misschien ook leuk...

50 reacties

 1. dick schreef:

  Waylon is een prima zanger en hij doet wat hij muzikaal het prettigst vindt. Hoewel dit van de vijf destijds niet mijn voorkeur had ben ik het nummer wel steeds beter gaan vinden. Sterker nog ik krijg de gitaarriedel aan het beging van de song niet meer uit mijn kop. Als we hier met name dankzij de juries, op zijn minst de finale niet mee halen dan weet ik het niet meer. Muzikaal kan het je ding niet zijn maar dit gaat natuurlijk moeiteloos hoog eindigen. Misschien is het wel te goed:-)…. Voor het eerst sinds tijden heb ik weer het idee dat we trots kunnen zijn op een inzending en kijk ik met vertrouwen uit naar de semi en de finale:-).

  • Lidwina Meerman schreef:

   Een vrijheidslievende mens zou in staat moeten zijn een riem om zijn middel te trekken in plaats van buikbeschermende jasjes te dragen. Het is natuurlijk een prachtig nummer, maar zou beter 20 jaar terug gebracht kunnen zijn.
   Beste groet,
   Lydwina

 2. gj schreef:

  Trots mochten we sinds 2016 al wezen als het aan mij ligt. De dagen van Hind en Treble zijn al een goede tijd voorbij.

  Hoewel het een goed nummer is heb ik hier heel weinig mee en boeit het me eigenlijk heel weinig of het wel of niet in de finale staat straks. Als het straks toch Roemenië wordt en geen Nederland zal ik er geen traan om laten.

 3. Peter schreef:

  Ik zou het wel beter willen gaan vinden als je daar de kans toe krijgt en het gedraaid zou worden op de radiostations. Nog niet 1x voorbij horen komen sinds het nummer bekend is. Voor mij maakt het niet uit of hij wel of niet doorgaat naar de finale. Zal er dit jaar geen traan om laten. Wel de finale, dan ergens in de onderste regionen.

 4. Dirk Marko schreef:

  Trots mogen we volgens mij al vanaf 2014 zijn. 2015 heb ik uit mijn geheugen gedeleted.
  Ook was dit niet mijn favoriet begin maart.
  Maar begrijp Waylon redenatie voor deze keuze en ik denk dat hij daar gelijk in heeft.
  Met een goede staging, (en daar ga ik van uit) komt dit zeker in de finale.
  Hoe hoog we daar eindigen ? Durf ik nog niet te zeggen, ik wacht eerst de repetities maar af.
  En ja ik zou wel een traan laten mocht dit niet zo zijn..

 5. M. schreef:

  Super om te zien dat Waylon er voor 100% voor gaat, dat is veel waard. Er is goed nagedacht over staging en het is een slim uitgekozen lied wat je grijpt vanaf de eerste seconde. Het lied gaat enorm opvallen in Lissabon en een top 10 klassering zit erin. Ik vind het leuk dat Nederland na een aantal jaren met rustigere nummers eindelijk weer eens met een stevig nummer komt.

 6. Alrightguy schreef:

  Deze inzending staat als een huis. Hier gaan heel veel Europeanen en Australiërs voor bellen, eindelijk echte muziek op het festival wat van het scherm gaat afspatten op 10 en 12 mei. De doorsnee songfestivalliefhebber heeft hier misschien minder mee maar voor het televotende publiek wat 50% van het resultaat bepaalt zal dit als een verademing komen. Ook juries zullen de muzikaliteit van onze inzending gaan belonen. Zeker top 10 voor Nederland.

 7. Björn schreef:

  Hmm ik ben hier niet echt wild van. Het is geen slechte inzending hoor, maar voor mij is dit wel het zwakste van de 5.
  Ik denk dat bookmakers dit hoog zetten door zijn passage in 2014 en ik vrees er beetje voor dat iedereen hier wild van gaat worden! Maar ik gun Nederland wel een plekje in de final :-)

 8. Leendert Jan schreef:

  Prima zanger en lekker eigenzinnig nummer, maar persoonlijk heb ik niet veel mee. Het raakt me niet. Nou kon ik dat in dit stadium van Calm after the storm ook nog niet echt zeggen, dus wie weet. Het zou wel terecht zijn als Nederland de finale zou halen, maar ik vraag me af of hij het veel beter gaat doen dan Douwe Bob en OG3NE.

 9. Richard schreef:

  Alhoewel country/rock niet echt mijn muzieksmaak is heb ik erg veel bewondering voor Waylon. Hij staat 100% achter zijn inzending. En hij kan hem zo ook verkopen. Verder heeft hij een geweldige stem. Dat is al iets waar we als Nederland al jaren op scoren: goede vocalen. De jury’s kunnen dat niet missen. Over de kansen van het lied? Dat is lastig. Als je de reactievideo’s bekijkt zijn de meningen verdeeld. Sommigen zijn lyrisch, sommigen vinden het te Amerikaans. Ik wacht de reacties op de repetities af. Ik ben er erg benieuwd naar.
  Ik wens Waylon en zijn team veel succes.

 10. Kenny schreef:

  10/10 natuurlijk! Ik ben heel blij met deze inzending ??

 11. Michael Adam schreef:

  Ik ben allereerst blij dat Nederland weer eens lekker met een knallend lied komt ipv dat super langzame gebeuren. De trend van kwaliteit wordt doorgezet dit jaar. Of je er nou van houdt of niet, Waylon is een geweldige zanger en entertainer. Zelf denk ik dat vooral de gewone kijker hiervoor zal vallen, de niet-fan. Dit hoort in de finale en naar aanleiding van de staging zal ik gaan voorspellen hoe hoog.

  Overigens mag Nederland volgend jaar wel écht van de country afstappen, na TCL, Douwe en Waylon in een paar jaar tijd is het wel echt genoeg. (Ondanks dat alledrie compleet anders waren).

 12. Jve schreef:

  Ik geef eerlijk toe dat ik dit de minste van de 5 nummers vond,die Waylon in dwdd te horen bracht..MAAR het nummer is bij me gaan groeien,het is een op zichzelf staand nummer,de enige in zijn soort op deze eurovisie-editie en met verve gebracht door Waylon! Ik denk dat de act/beeldvoering ook helemaal goed gaat komen,heb er vertrouwen in! Vanwege deze redenen EN omdat ik mijn eigen landje iets meer gun dan de andere,zet ik dit bovenaan mijn lijstje voor de 2e halve finale ??
  1.Nederland/2.Noorwegen/
  3.Moldavië/4.Denemarken/
  5.Roemenië/6.Servië/7.San Marino/
  8.Rusland

 13. Tippy2 schreef:

  De eerste keer dat ik het hoorde werd ik weggeblazen, ondanks dat het niet mijn genre is deed het wat met me.Wat een brok energie!! En dat is al jaren niet meer gebeurd. Voor het eerst in vele jaren het gevoel dat we een winnaar hebben, ik zeg; Amsterdam 2019!
  Jammer dat het nummer nooit op de radio voorbij komt.. Heeft Waylon iets misdaan in radio land?
  Succes Waylon!

 14. Wim1970 schreef:

  Staat net niet in mijn top 5, maar een prima nummer.

 15. Br@m schreef:

  Outlaw in ‘em is een prima nummer maar voor het songfestival was Thanks but no thanks veel meer geschikt. Ik verwacht een finaleplek maar veel hoger dan de middenmoot zal het niet gaan worden vrees ik. Nr. 14 in mijn top 43.

 16. Ria NL schreef:

  Ik vond ‘Thanks but no thanks” ook mooier dan “Outlaw in ‘em”, maar ik vind het lied zeker finale waardig. En ik vind het wel goed dat Waylon als een huis achter zijn lied staat. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij in Lissabon zijn beste beentje voor zal zetten en wil hem alvast veel plezier en succes toewensen.

 17. Sandert schreef:

  Het is 43 jaar geleden dat we nog eens wonnen, het wordt nu echt wel eens tijd voor een nieuwe zege. Op de vraag wie Nederland dit jaar moest vertegenwoordigen, kwamen verschillende namen naar boven, waarbij Waylon echt wel de beste keuze leek. Hij is een goeie zanger, heeft uitstraling en heeft een aantal sterke liedjes gemaakt in zijn carriere die zeker kansrijk zouden zijn op een ESF. Het grote publiek kent hem nog van 2014.

  Maar ik weet niet zeker of hij met “Outlaw in ‘em” de juiste keuze gemaakt heeft. Het is een gok. Ik ben met hem eens dat je je nek uit moet steken als je wil winnen, dat je risico moet durven nemen, maar ik verwacht dat zo’n uitgesproken rocksong (ook al is het professioneel gebracht) weinig kans heeft om uiteindelijk van heel Europa de meeste stemmen te krijgen. Hij moet natuurlijk zeker naar de finale, maar ik denk dat het daar wel eens een teleurstelling kan worden voor Nederland… en dat zal voor sommigen een zware ontgoocheling zijn. Zelf heb ik Nederland dit jaar niet in mijn persoonlijke top 10 staan.

 18. GerardMartin schreef:

  Ook ik denk niet aan een overwinning dit jaar en dus geen Amsterdam 2019. Vind Waylon zeker een goede zanger maar met dit lied heb ik helemaal niks. Alleen het laatste liedje vond ik de moeite waard, de rest was aan mij niet besteed. Ben wel benieuwd of ‘ie de finale haalt.

 19. Dirk schreef:

  Heerlijk meebrullen in de auto met dit nummer. Helaas giert de jury niet met een vaartje van 160km/h over de high way. Dat is jammer. Valt en staat met staging en performance, maar Waylon laat denk ik niks aan het toeval over en had met TCL een prima leerschool. Ik verwacht zeker Top 10, wellicht Top 5.

 20. Nordman schreef:

  Met Waylon sturen we een artiest met veel podiumervaring. Iemand die zich voor de volle 100% inzet voor ons land en de juiste mentaliteit heeft: je doet mee om te winnen. Die man is een echte podiumbeest en vreet de camera op. Ik maak me wat betreft staging ook helemaal geen zorgen. Hij heeft gezegd dat het sexy, gewaagd en anders zal zijn dan wat de meeste mensen verwachten bij het horen van Outlaw in em.

  Thanks but no thanks vind ik ook erg mooi en dat was wat mij betreft meer een zekerheid geweest voor een hoge notering, maar als hij dat lied had gekozen, had ik me toch afgevraagd wat Outlaw in em had gedaan op het ESF. Ik ben nog steeds erg blij met deze inzending, omdat het binnen het countrygenre een ander geluid laat horen op het ESF. Het is zeker een heel gewaagde keuze, hij weet ook dat hij met dit lied hoog of heel laag kan eindigen. Inmiddels weet ik het niet meer zo goed. De buitenlandse reacties zijn niet heel positief; wel over Waylon, en dat hij ervoor zorgt dat ze het lied wel kunnen waarderen, maar het is niet de smaak van veel fans. Wat dat betreft valt het me toch wel tegen. Ik had gehoopt om voor de verandering ons land eens bij de grote favorieten te zien vooraf. Ik denk ook dat dit een genre is dat, wat betreft kansen op een hoge klassering, lastig in te schatten en dat we daarom ook bij de wedkantoren niet heel hoog worden ingeschat, maar men weet ook dat ze Waylon in de gaten moeten houden. Als bij de eerste repetitie de mondjes straks openvallen, dan zie ik wel wat veranderen hoor.

  Het lied verdient wat mij betreft absoluut een finaleplek. Het is kwaliteit en Waylon is zo een ontzettende professionele zanger, dat kan en mag gewoon niet achterblijven in een halve finale. In de finale verdient het wat mij betreft de winst, duh ;-), een top 5 zou ik Waylon enorm gunnen.

  • Dirk Marko schreef:

   Mooi gezegd.

   • Max Mark schreef:

    De reacties op de video’s op YouTube zijn bijna allemaal positief.

    Inderdaad op de fansites minder. Maar die zitten er vaker naast :-)

  • Matje schreef:

   De fans gaan meer voor de standaard Eurovisie pop of leuke mannen/kerels want dat is belangrijker dan een goed lied. Men wil show en entertainment en daar hoort Waylon in hun ogen niet bij.
   Denk dat Europa NL de finale wel gunt en daarna liggen de kaarten nog open.
   Het kan alle kanten op.

 21. Edmol schreef:

  Niet helemaal mijn nummer maar wel erg goed gedaan door Waylon. Finaleplaats zeker mogelijk !

 22. Remco Berg schreef:

  Waylon is een echte artiest. Het nummer is niet mijn smaak maar is wel finale-waardig. Ik vind het knauwende Engelse accent in het eerste couplet van het liedje wel erg lelijk en ergerlijk. Ik hoop dat dit de finale haalt. Het zou ook volkomen terecht zijn, maar weet niet of dit ook gaat gebeuren.

 23. Max Mark schreef:

  Absoluut finale. Zeker met zicht op de rest in deze halve finale. Hier kun je niet omheen.

  Ben overtuigd van een prima staging en geweldig optreden. Denk ook dat velen vallen voor ‘echte’ muziek. Een muzikant met een dijk van een stem, die weet wat hij doet en 100% achter zijn inzending staat.

  Daarnaast speelt Waylon niet op safe. En ik denk dat we dat ook terugzien in de staging.

  Ben heel erg benieuwd naar de repetities. Ik denk dat daarna onze kansen weer als een raket stijgen.

  Winnen weet ik niet, maar top 10 moet toch zeker lukken.

  Enorm veel zin in deze esf editie. Ben zo benieuwd. Mijns inziens ligt het nog helemaal open.

 24. RobFinland schreef:

  Waylon gaat gewoon meedoen om de hoofdprijs. Het zal heel spannend worden . Ik verwacht een act die mede door het nummer de tv kijker wegblaast……..De Jury gaat hier massaal voor. Wat mij betreft mag Rotterdam Ahoy zich gaan voorbereiden op 2019. By the way Thanks But No Thanks is mooi, maar had dat nummer het tv scherm afgespat? Ik denk het niet. Waylon heeft de juiste keuze gemaakt.

  • Max Mark schreef:

   Leuk! Mooie reactie. Tja met Thanks but no thanks….we zullen het nooit weten. Maar inderdaad: het snijdt hout wat je zegt.

   Ben enorm benieuwd, maar net als jij geloof ik erin. Sowieso in een wegblaas-effect.

   Top!

  • Peter schreef:

   Dan altijd nog Amsterdam 2019

 25. Jan de Taalregelman schreef:

  Is er al een Nederlandstalige versie van Dolly Bellefleur ?

 26. Nordman schreef:

  De officiele videoclip wordt om 18uur gereleased. Zie hier de teaser: https://www.instagram.com/p/BhtdplqnmtV/

 27. Marc schreef:

  Ge-wèldig nummer! Toen hij dit voor de eerste keer zong bij DWDD werd ik echt omvergeblazen en heb de ruim 3min ademloos naar dat scherm gekeken! Denk dat ie dat moment gewoon weer pakt tijdens de halve finale! Wel jammer dat er niet gewoon een goede clip is uitgebracht om vooraf wat meer positieve aandacht te trekken, maar goed, kan het straks, na dat statische optreden van Muziekcafe ook niet tegenvallen haha. Ben er bij in Lissabon op de 10e en ga Waylon vreselijk aanmoedigen! Top 5 zou dit jaar zeer verdiend zijn!

  • Peter schreef:

   “Ge-wèldig nummer! Toen hij dit voor de eerste keer zong bij DWDD werd ik echt omvergeblazen en heb de ruim 3min ademloos naar dat scherm gekeken!” Jij bent niet veel gewend blijkbaar Marc.

   • Marc schreef:

    Ik daag je uit Peter!
    Maar het gaat er toch niet om wat ik gewend ben? Meer om wat je verwachtingen zijn in dit geval? Een nummer als Thanks but no thanks had voor mij tè voorspelbaar geweest! Gelukkig is hier ruimte voor ieder zijn mening, toch Peter?

 28. ray schreef:

  Geweldige artiest met een aanstekelijk nummer dat in eerste instantie niet mijn keuze was.
  Ik denk zeker dat hij de finale gaat halen en twijfel ook of thanks but no thanks overeind had gebleven.

 29. hein schreef:

  Tja…nederland(en nu waylon) maakt wel vaker een verkeerde keuze.
  De no 2 is dan vaak stukken beter.
  Thx but no thx kan zeker goed in beeld gebracht worden:…veel close-ups en aantal zwoele looks in de camera.
  Met dat nummer en die stem en die kop…..12 point.
  Outlaw?????wat een dramatisch geschreeuw!

 30. Peter schreef:

  Heb niks met dit nummer voor het eerst dat ik niks heb met de Nederlandse inzending.Thank but no Thanks was een betere keuze geweest.

 31. robbert-rotterdam schreef:

  Eén ding bewijst Waylon elke keer weer: wat hij doet, doet hij goed. Dat is tegelijkertijd ook de strohalm waaraan ik me vasthoud. Het nummer had niet mijn voorkeur tijdens de DWDD-sessies, al zag ik toen al, net als nu, mogelijkheden met een goede staging en prima camerawerk. Het lied is niet mijn smaak, en ik kom in reacties te vaak tegen dat Waylon talent heeft, maar dat het liedje niet de smaak van de reageerder is. Hopelijk zijn het vooral de fans die het lied niet zien zitten en vinden de ‘echte’ mensen het lied wel prachtig.
  Ik zie dat de verwachtingen in Nederland bij velen erg hoog gespannen zijn. Ik voel dat niet zo mee. Ik denk dat het nummer erg specifiek is, tamelijk niche zelfs,en vraag me af of de groep die hier op gaat stemmen wel groot genoeg is om Waylon de finale in te loodsen. Maar alles is mogelijk, Waylon heeft zelfvertrouwen en charisma, en misschien redt hij het daardoor in de semi wel.

 32. Esmee schreef:

  Het nummer is me vanaf het begin goed bevallen. Het zit ook heel goed in elkaar. Wel vind ik dat de langere versie meer recht doet aan het geheel dan de kortere van 3 minuten. De clip van DWDD vond ik het leukst.
  Ik hoop dat als Waylon wint, dat hij dan de langere versie er achteraan gaat spelen. :-)
  .

 33. RobbieR schreef:

  Goed nummer, goede artiest en met de staging komt het ook goed.
  Waylon moet het hebben van zijn live act en dat gaat hij wel goed neerzetten in Mei.
  Ik geloof ook nog steeds in winst kansen voor Nederland.

 34. Placide schreef:

  Een hoop shit dit jaar op het ESF en dat kan gunstig uitpakken voor onze Waylon. Dit moet toch moeiteloos in de finale kunnen komen en hoog eindigen??

 35. Rico schreef:

  Leuk, helemaal anders dan al de rest en natuurlijk gewoon goed gedaan. Veel succes, Nederland!

 36. Bandido - Georgia schreef:

  Tja, het is en blijft nou eenmaal niet mijn ding. Het is niet mijn smaak, en in het genre zelf is het niet echt origineel. Tenminste niet in vergelijking met wat je hier in de VS hoort. Maar goed, op het ESF zelf is het een ander verhaal. Ik hoop natuurlijk dat het het goed gaat doen, maar overtuigd van een finaleplek ben ik vooralsnog niet. Winst lijkt me sowieso uitgesloten.

 37. HP schreef:

  Ik heb dit jaar de liedjes nog niet gehoord. Douze Points is een mooie gelegenheid om ze voor het eerst te horen, en ik kan meteen mooi een ranking maken!

  Het was mijn nummer 3 uit de DWDD-serie, na Thanks But No Thanks (2) en het geweldige That’s How She Goes. Goede inzending van Nederland, we mogen wederom trots zijn. Hij brengt het met charme, heeft een dijk van een stem en een uitstekende podiumpresentatie. Kortom, we mogen wel iets verwachten in Lissabon.

  Ik denk zelf dat dit nummer, zoals Waylon zelf ook al zei, óf heel hoog óf heel laag gaat eindigen. Het heeft naar mijn gevoel te veel kwaliteit om onderaan te eindigen, dus ik ben wel positief over zijn kansen. Ik denk dat als we de finale halen, we ook top 5 in de finale gaan eindigen. Ik zie dit nummer niet als 8e of 10e de finale halen eigenlijk.

  Hup Waylon!

  1. Nederland
  2. Roemenië
  3. Denemarken
  4. Moldavië
  5. Noorwegen
  6. Servië
  7. San Marino
  8. Rusland

 38. riccardo schreef:

  Veel buitenlandse reacties blijven gaan over dat ze het te Amerikaans vinden. Is blijkbaar een dingetje. Dat we niet lekker vallen bij de diverse pre shows en in de fan polletjes is ook duidelijk. Toch ook veel zeer goeie reacties van mensen. Maar is dat het stemmende deel van het publiek?