Nederland 7e in de halve finale

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Anonimus schreef:

  Noorwegen heeft het echt slecht gedaan dan in de finale. De halve finale winnen en dan slechts 15e worden?

 2. MarcvdH schreef:

  Wat hebben die verdomde juryleden toch ieder jaar met Australië??? Hoe kan die pure bagger 4e worden in deze halve finale? Waardeloos.

  • Jenny schreef:

   Zweden dan…. 2e bij de vakjury en dan vervolgens bijna geen televotepunten. Blijkt maar wel weer hoe graag landen punten geven aan zweden.

  • Bjorn schreef:

   als we alleen televoting gehad zouden hebben dan was Waylon blijven hangen in de halve finale op plaats 12 en was Rusland er wel bij geweest.

 3. Marc schreef:

  Yeaaaaaahhhhhhhh hoi hoi ik ben zo blij voor Israël

 4. MarcvdH schreef:

  Kroatië en Montenegro hebben in mijn opinie het meeste recht om over de uitslag te klagen..

  • Lilly schreef:

   Wij niet dan?

   • Lola - ALOGTONIA! schreef:

    NEE want Waylon is country-kloon! Waylon & the Black Petes

    If Eurovision is a circus… ?
    Then Waylon is clearly one of the trained monkeys.

 5. Nordman schreef:

  Huh Noorwegen eerste in de semi en in de finale 15e? Hoe is dat mogelijk? Normaal is het zo dat als je in de top 3 staat, je in de finale ook makkelijk in de top 10 eindigt. Natuurlijk is het nooit een garantie, maar vind dit zeer opvallend. Litouwen slechts 9e? Ik had dat echt hoger verwacht. Azerbeidzjan had bijna in de finale kunnen staan, jammer! Hongarije dat zo werd gehyped, net als Ierland, waren dus helemaal niet zo populair als gedacht. Ik ga vanaf volgend jaar me niet meer zoveel proberen aan te trekken van de pers/bloggers op het ESF. Ze vertekenen het beeld. Al hadden ze het dus wel gelijk wat betreft Waylon’s act lol. Dit ESF is bizar. Ik moet ervan bijkomen.

  • Gilles schreef:

   Dit is wel vaker gebeurd: vorig jaar werd Imri (Israël) 3de in de semi en 23ste in de finale, Hera Björk in 2010 haalde ook brons in de halve finale en uiteindelijk werd ze 19de in de finale. En zo zijn er nog meer.

   • Nordman schreef:

    Dat weet ik, maar het is nog niet eerder voorgekomen dat een semi-winnaar(!) het zo slecht doet in de finale.

 6. Richard schreef:

  Ik ben zo blij dat mijn favorieten Oostenrijk en Duitsland het ook goed gedaan hebben. Terwijl Oostenrijk voor de finale nog 20e stond bij bookies.

 7. Henk Jan schreef:

  Duidelijk.is dat we snel moeten stoppen met dat idiote televoten! De jury’s zaten perfect.

  • Wim1970 & Peter schreef:

   En als het andersom was geweest, dan was het de idiote televoting en de jury’s zaten perfect. Het ligt er maar net aan in welk straatje het past

   • Wim1970 & Peter schreef:

    Idiote jury’s en televoters zaten perfect moet het natuurlijk zijn

 8. dick schreef:

  De juries hebben hun werk niet goed gedaan: Zweden zo hoog laten eindigen bizar! M.b.t. Nederland precies het scenario wat ik al voorspelde: bij de juries kwam Waylond er nog mee weg maar de televoters begrepen er veel minder van (hetzelfde scenario als vorig jaar). Dat Noorwegen de tweede semi won is bizar!!!! Gelukkig werd dt in de finale terecht neergesabeld.

  • Peter & Wim1970 schreef:

   En de vakjury die Israël op de 3e plek zette in de finale, pfff.

   • Matje schreef:

    Meer schande voor de jury punten aan Cyprus . De zangeres moest wat stem betreft constant ondersteund worden door een backing. Moet toch niet kunnen dat zij zo hoog lag bij de jury’s !

 9. Max schreef:

  Weg met die vakjury’s! De televoters hadden het helemaal bij het rechte eind! Waarom Zweden en bv Australië van de vakjury zoveel punten kregen is mij een raadsel. gelukkig werd alles prima rechttrekken in door de televoters!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Nou, ik vind het anders een grote belediging dat Oostenrijk zo laag eindigde bij de televoting.
   Er zijn aan beide kanten dingen die ik niet goed kan volgen en andere dingen juist wel.

 10. Jos schreef:

  Ik had verwacht dat Malta 11e zou zijn geworden. Ik vind het sowieso teleurstellend en verrassend dat Malta niet door was (prachtig nummer!) en ook nog eens slechts 13e geworden blijkt te zijn.

 11. robbert-rotterdam schreef:

  De televoters en de jury’s hadden hier en daar duidelijk een andere mening. Ik vind dat dit ook moet kunnen. Ze hebben elk hun eigen benadering en dat vind ik eigenlijk heel logisch.

 12. Martijn schreef:

  En Georgië laatste, was dat niet de favoriet van onze Ria?

 13. Lola - ALOGTONIA! schreef:

  Happy Waylon & The Black Petes….

  • SW schreef:

   Ach Lola, jammer dat je zo reageert. Sinds maart heb je geroepen dat het niets werd met Nederland en dat België op z’n sloffen de finale binnenloopt. Blijkt het net even andersom te zijn :). Neem je verlies! Deden wij ook in 2015!

 14. alecx schreef:

  Mensen van Griekse and Armeense diaspora, naar alle waarschijnlijkheid, waren deze jaar totaal niet geïnteresseerd in hun liedjes))

  En waar zijn de idioten die elke jaar beweren dat Armenië, Griekenland enz. gaan naar finale alleen dankzij de diaspora?

  • SW schreef:

   Ik heb dat ook geroepen, dat klopt. En ik zat er naast. Heb ik ook eerlijk toegegeven op deze weblog na semi-1. Maar mij uitmaken voor idioot gaat wel heel ver, Alecx…