Waylon brengt Nederland ook in 2018 naar de finale

Dit vind je misschien ook leuk...

80 reacties

 1. John schreef:

  geweldig gedaan

 2. riccardo schreef:

  Lekkerrrr!!!!

 3. RobFinland schreef:

  Top top top!

 4. Joost schreef:

  Super gedaan!!!! Kreeg bijna een hartaanval van de spanning.
  Verrassing is wel Servie dat zij door zijn. Gelukkig zijn landen als Polen, Rusland en Roemenie niet door, want die vond ik verschrikkelijk.

 5. Patrick schreef:

  HEERLIJKE UITSLAG! Die valse Polen niet door, en Rusland! TOP!

  Waylon in laatste envelop.. dat was zweten.. Had het niet meer verwacht na Slovenië eerlijk gezegd..

 6. All Wei schreef:

  YEAAAHHHHHHH!! Well Done, wat een optreden!! Waanzinnig en terecht door

 7. Marc schreef:

  Ik had er 9 juist ik had nog Polen ipv Nederland.

 8. Ria NL schreef:

  Prima optreden en zang van Waylon. In de meeste finalisten kan ik me wel vinden. Hongarije had van mij niet gehoeven maar ik had het wel verwacht. Roemenië had van mij wel naar de finale gemogen ik vond hun lied en uitvoering erg goed. Jammer voor Montenegro en Georgië. Op naar de finale zaterdag !!

  • Wim1970 schreef:

   Je kunt over Hongarije zeggen wat je wilt, het was niet vals. Iets wat je van Australië en Polen niet kon zeggen. Van de 5 landen met 100% kwalificatie, zijn er nog maar 2 over. En Rusland uitgeschakeld, heerlijk gevoel is dat, eindelijk gerechtigheid. Putin zal het wel op een hetze tegen Rusland gaan gooien.

   • Peter schreef:

    Man schei toch uit met je hetze, de enige die dat roept en aan het kweken is, ben jij. Vreselijke nare man dat je er bent. En ja hoor door alleen jou stemmen is Slovenië door, get a life. De enige die hier aan politiek doet is Wim1970 en heerlijk dat Griekenland eruit ligt, samen met je denkbeeldige Griekse vriendje op de bank huilie huilie liggen doen, maar ja da’s volgens jou ook door een boycot toch.

   • Wim1970 schreef:

    Die Peter, hij kan het niet laten om steeds te reageren, haha. Putin gooit alles op een hetze, die dopingaffaire is ook een hetze volgens Putin.

   • Netty schreef:

    Inderdaad, het lijkt wel of je een zwak hebt voor Wim1970, het zit behoorlijk diep.

 9. Esmee schreef:

  Pfff, pas op de laatste plaats genoemd worden, dat was echt een krijgertje hoor! Ik was er tot op dat moment niet van overtuigd dat Nederland naar de finale ging. Leuk dat het dan toch is gelukt!

 10. Ray schreef:

  Met alle respect Waylon was een verademing samen met Noorwegen,Zweden
  De rest was waardeloos!
  Denemarken favoriet laat me niet lachen wat een slap gedoe
  De rest echt vreselijk niet om over te schrijven.

 11. Maarten schreef:

  Dit betekend nu volgens mij voor het eerst dat elk land minstens een keer de finale niet heeft gehaald. Zaterdag zal de puntentelling vast spannend worden. Moeilijk inschatten waar Nederland gaat eindigen. Ik hoop toch nog op top 10.

 12. Anonimus schreef:

  Yes Go Waylon! Maar denk echt dat we op het randje door zijn, gezien de esctracker.com nog geen downloads laat zien (bij andere landen wel) en de youtube views zijn ook heel laag van zijn optreden

  • Joost schreef:

   Ja, denk dat het weer het zelfde wordt als de vorige jaren. Hoog bij de juries en laag bij de televotes. Maar goed gedaan Waylon!!!!!

  • Nordman schreef:

   Ja daar lijkt het wel op. Nahja, we staan in ieder geval in de finale. Hopelijk helpt de jury een handje zodat we nu wel weer in de top 10 eindigen!

  • Matje schreef:

   In de top 5 van deze semi is niet zo slecht lijkt me . Wel ff goed kijken . Daarbij stonden sommige al in meerdere landen in hun top zoals Zweden en Denemarken nog voor vanavond . Kijk naar Moldavië en Hongarije , alleen Moldavië nummer 1 in Rusland hahahaha , gekocht !
   Daarbij wil ik ook zeggen dat Waylon een van de vijf landen is die wel een progressie maken bij de bookies , niet echt spectaculair maar Noorwegen en Moldavië zakken vooral die laatste !

   • Eddy schreef:

    Sinds wanneer is ‘Waylon’ een land??? Ach zo, Nederland bestaat niet meer, leve de republiek ‘Waylon’.

 13. Inez schreef:

  Zalig ben zo blij mijn favoriet Nederland Waylon is door hij zong super en geweldig en mijn andere favorieten zijn ook door

 14. Richard schreef:

  Ik had Polen ipv Servie. Meer onderbuik vanwege televotingresultaten vd afgelopen jaren.
  Waylon was beste vocalist met Benjamin. Rybak viel mij tegen. Denemarken had beetje Les Misérables staging, maar terecht door. Verder was het vocaal erg zwak vanavond.
  Fijn dat ‘we’ door zijn.

  • Wim1970 schreef:

   Rybak viel mij juist heel erg mee, vond hem zowaar goed zingen ook, en hij was zelfverzekerd.

 15. Wim1970 schreef:

  Ik heb heel tactisch op Slovenië gestemd om Rusland buiten de finale te houden, haha.

 16. Wim1970 schreef:

  Ik ga 9/10, ik had Slovenië niet LOLO

 17. johan e schreef:

  Waylon gelukkig door, sommige had ik wel verwacht maar niet gehoopt, zoals Zweden(wat een zielloos en instant nummer)Noorwegen wel goed gebracht maar niet mijn smaak.En tja Hongarije.
  Maar goed Europa heeft gekozen en we moeten het er maar mee doen.
  Alles bij elkaar denk ik dat het een leuke finale wordt , en we zien zaterdag wel weer.

 18. Edmol schreef:

  Waylon vocaal superieur, act blijft vreemd…
  Erg fijn dat Rusland Roemenië en Polen niet in finale staan maar had liever Montenegro (i.p.v. Servië) en Georgië (I.p.v. Slovenië) gehad. En ach, Hongarije is apart zullen we maar zeggen … had gezien optreden vanavond Roemenië mogen zijn van mij

  • Wim1970 schreef:

   Ik kreeg ineens zin in koffie en cake met Georgië, wat kunnen 3 minuten lang duren.

 19. MarcvdH schreef:

  Ontzettend blij met Denemarken, Hongarije, Zweden, Noorwegen, Slovenië en Nederland!
  Voor mij waren dit de enige zes die ertoe deden en ze hebben het alle gered :)!

  Slechtste halve finale ooit zeg.. Niet alleen qua nummers, maar ook qua zang.. Jezus wat een zit. Ondanks dat we als laatst uit de envelop kwamen ben ik opmerkelijk genoeg ook geen moment ongerust geweest.

  Gun het Servië en Oekraïne ook wel.. Moldavië is onthutsend zwak, maar het is prima gepimpt.

  Australië is schandalig!! Na de belachelijke jury-resultaten van afgelopen jaar wederom met een gedrocht de finale in.. Had het Roemenië, Montenegro, Letland, Polen en Georgië dan meer gegund.

 20. All Wei schreef:

  Ray:
  Met alle respect Waylon was een verademing samen met Noorwegen,Zweden
  De rest was waardeloos!
  Denemarken favoriet laat me niet lachen wat een slap gedoe
  De rest echt vreselijk niet om over te schrijven.

  Die nep Vikings met teveel eyeliner and make up, zongen niet zuiver, zaten er best vaak naast, net zoals Australia

 21. Eddy schreef:

  Ik vrees dat de totaal agressieve (vreugde) uitbarsting van 1 van de ”krumpers” geen goed zal doen aan de uitslag van Waylon aanstaande zaterdag. Mijn God, wat was me dat?? Het leek wel alsof die vent totaal onder de verkeerde drugs zat! Niet gezond man!
  Verder ben ik heel blij dat de erg sympathieke Sloveense naar zaterdag mag. Persoonlijk vind ik dit de leukste verrassing van het hele festival tot nu toe.
  Moldavië en Oekraïne bewijzen opnieuw dat een arm land met weinig middelen erg creatief én kwalitatief voor de dag kan komen. Welgemeende proficiat daarvoor.
  Wij Belgen bewijzen net het tegendeel .. Wij sturen een zangeres met de allure van een aan een heksensabbat ontsnapte militante van groen links die een beetje met haar armen staat te wapperen tussen een publiek dat helemaal in carnavalsstemming is. Dramatisch en zeer terecht uitgeschakeld.

 22. Tim schreef:

  Nou weet ik echt niet waar Nederland zich wekenlang druk over heeft gemaakt hoor! Waylon, incluis act, stak er vanavond met kop en schouders bovenuit!
  Hij kon tenminste zingen en de camera’s pakken…Toegegeven het was echt wel ‘a walk in the park’ in deze zeer zeer zwakke halve finale..

 23. Nordman schreef:

  YESSSS eat that HATERS! Heerlijk en verdomme…weer in de laatste envelop. Bedankt ebu! Ik had er alle vertrouwen in na het zien van alle optredens. Waylon was vocaal sowieso de beste, het lied werd ook goed in beeld gebracht. Zo blij voor alle NLse fans ook! Jongens, we hebben het verdiend!

 24. GerardMartin schreef:

  Australië, Hongarije, Slovenië en Oekraïne hadden wat mij betreft wel naar huis gekund. Jammer van Georgië. Met de rest kan ik wel leven. Ben benieuwd wie er zaterdagavond gaat winnen, niets zo onvoorspebaar en grillig als televoters.

 25. Alviarin schreef:

  Nou, dat was spannend voor Nederland. Ik vond dit eigenlijk wel goed in beeld gebracht. Die dansers stoorden zeker niet en maakten de uitvoering een beetje met een hoek af, net om de “outlaw” boodschap te benadrukken. Dus ik snap niet wat al die heisa was over de act. Aan de commentaren te lezen leek het of jullie een tweede Trijntje scenario hadden. De zang zat uiteraard goed en het lied mag er best wezen. Nederland mag trots zijn op Waylon. Nog een positieve verrassing: Slovenië en Malta kwamen beter over dan ik verwachtte. Snap niet waarom Servië er door is, wellicht omdat het best wel goed gezongen was, maar het is maar een knullig lied. Een vaststelling: buiten de IJslanders, de Zwitsers, de Maltezen, de Grieken en de Belgen (helaas) zitten alle landen die al meededen van voor 1993 in de finale. Overwegend veel westerse landen en maar enkele ex USSR landen die onderling weinig met elkaar te maken hebben. Het wordt nog een gevarieerde zaterdagavond. Helaas zonder mijn land.

 26. Luuk schreef:

  Held!

  Wim1970:
  Ik heb heel tactisch op Slovenië gestemd om Rusland buiten de finale te houden,haha.

 27. Damsco schreef:

  Heb gemengde gevoelens om eerlijk te zijn. Enerzijds ben ik blij dat we de finale hebben gehaald, anderzijds ben ik teleurgesteld omdat je al enigszins aan kunt voelen dat het geen hoge notering gaat worden. Met dit nummer had Waylon makkelijk de top 10 kunnen halen, maar met deze staging is het 3x niks. Werkelijk niets (!) komt goed over en het lijkt ook alsof het team totaal geen ideeën meer had.

  Ik verwacht, net als de bookmakers, dat hij rond de 20e plaats gaat eindigen (wat uiteraard zéér tegenvallend is). De staging is echt zó beroerd; ik kan er gewoon niet bij dat niemand hier wat van gezegd heeft. Daarnaast zijn er veeeeel te weinig close-ups en waarom heeft het team niet gekozen voor verscheidene vormen van special effects voor de verandering?

  Het lijkt wel alsof “we” na al die jaren nog steeds niets hebben geleerd v.w.b. staging. Alleen 2014 was een schot in de roos en 2016 was wel aardig.

  Nou ja, op naar de finale. :-)

  • Nordman schreef:

   Wel mee eens wat betreft staging. Alleen 2014 en 2016 vond ik sterk, de rest niet. Ik hoop dat we Pannecoucke ook ff overslaan. Wanneer leren we het nou eens? Ook dit jaar is het totaalplaatje weer niet 100%.

   • Thomas schreef:

    Ook OG3ne had wel goede staging wat goed bij het nummer paste, maar het lied was gewoon te matig.

    Ik denk eerlijk gezegd dat het optreden van Waylon met een ‘klassieke’ band opstelling wat beter had over gekomen, maar dat zullen we helaas niet weten.

    Wat ik wel ff kwijt wil over de staging: hadden we hier al dat gedoe nou om? Misschien kijk ik met een knaloranje bril, maar die dansers waren toch echt niet slecht of zo? Ik vond het eerder wat vreemd, maar toch ook wel stoer tegelijkertijd. Ach ja we zien wel. Dit jaar valt er uberhaupt geen pijl op te trekken wie de winnaar wordt. Dat maakt het dit jaar zo leuk!

   • Tippy2 schreef:

    Nummer en zanger uitstekend, de act… daar doet Waylon zich enorm tekort mee, kost hem zeker een aantal plekken. Maar hij zit in de finale. Zal geen top 10 worden hoewel dit makkelijk gekund had…

  • Dirk schreef:

   100% mee eens. En als Nederland in de 1ste Halve Finale had gezeten, dan hadden we er waarschijnlijk uitgelegen. Blij dat we door zijn……wel gemiste kans qua staging.

 28. Mike B schreef:

  Wat een slechte halve finale was dit, gelukkig zijn we wel door! Kijkt zaterdag tich lekkerder

 29. Richard schreef:

  Nl in 2e helft

 30. Sandert schreef:

  Rusland en Roemenië voor het eerst uitgeschakeld in de halve finale, en terecht!

  Waarom wordt Nederland altijd als laatste bekendgemaakt? Toen Slovenië als negende werd genoemd, had ik er eerlijk gezegd geen vertrouwen meer in… ik dacht dat Polen of wellicht Montenegro als laatste door zou gaan. Nederland voor de vijfde keer in zes jaar naar de finale, super!!

  • Wim1970 schreef:

   Is pas de 2e keer dat Nederland als laatste bekend wordt gemaakt.

   • SW schreef:

    Inderdaad! Waylon zei tegen de NOS dat de Common Linnets ook als laatste bekend werden gemaakt… uhh nee…

    Ik snap Sandert wel:
    Anouk als 10e
    Common Linnets als 9e
    Douwe Bob als 3e
    OG3NE als 9e
    Waylon als 10e

    Op Douwe na worden we constant laat bekend gemaakt.

 31. Jarno schreef:

  Man wat doet die organisatie mij als hartpatiënt toch elk jaar weer aan om Nederland steeds als 1 van de laatste landen te noemen!

  Mijn complimenten aan Waylon voor de geweldige performance van vanavond verder vond ik Australië en Oekraïne ook van het scherm afspatten dus het is zeker niet uit te sluiten dat we volgend jaar weer naar Kiev gaan.

  • Wim1970 schreef:

   Steeds? Is maar 1 keer eerder gebeurd; in 2013. In 2014 en 2017 als 9e en in 2016 als 3e.

   • Jarno schreef:

    Als ik jouw was Wim zou ik vanmiddag toch nog maar even langsgaan bij Pearle want ik schrijf “steeds als 1 van de laatste landen te noemen” en niet zoals jij het leest “als laatste land te noemen”!

   • Wim1970 schreef:

    Als 3e bekend gemaakt worden noem ik niet steeds als een van de laatste. Het gebeurde dat afgelopen keren vaak, maar niet steeds.

 32. Arie schreef:

  Ik ga ervan uit dat de zuurpruimen die voorspelden dat Waylon niet in de finale zou komen, nu even in een hoek gaan zitten en de echte liefhebbers aan het woord laten. Waylon en zijn act stonden als een huis.

 33. dick schreef:

  Vocaal stond Nederland als een huis (was ik ook niet bang voor) en ik ben er van overtuigd dat Waylon met name door de juries naar de finale geholpen is want ik denk dat veel televoters met name uit de meestemmende oosteuropese landen geen bal snappen van het nummer. Ik vrees dat het scenario in de finale hetzelfde zal zijn: aardig wat punten voor Nederland bij de jury-uitslag en dan een tegenvallend resultaat bij de televoters. De act blijft op mij geforceerd overkomen. Prima dat Rusland niet door is, die matige zangeres probeerde men nog te laten overstemmen door het koortje zodat het vocaal nog wat leek maar wat was dat slecht. Denemarken viel tegen (op voorhand een van mijn favorieten van deze semi). Moldavie is er in geslaagd van niets iets (zeg maar gerust veel) te maken, die gaan ver komen, je wordt er gewoon vrolijk van. Zweden vond ik in verschrikkelijk hoe modern het ook allemaal zou zijn, voorspelbaar. Belachelijk dat Slovenie erdoorheen geglipt is. Maar verder kan ik mij wel vinden in de uitslag en gaan we ons opmaken voor een leuke muzikaal afwisselende show zaterdag

 34. Ltk schreef:

  Hoe kunnen Slovenië, Servië en ik Hongarije door zijn?!

  • Wim1970 schreef:

   Misschien omdat het goede liedjes waren? Of zeg ik nu iets heel raars.

 35. Netty schreef:

  Wie kent haar nog? :-)
  https://youtu.be/yQCRv2m4vGE

  • Matje schreef:

   Tuurlijk , Lotta en haar programma zijn immens populair in Zweden. Ze houd de Eurovisie bal ook nog steeds hoog door regelmatig , zoals in 2014 TCL , deelnemers te ontvangen . Ze was in 1987 afgescheept met een niemanddalletje en daarbij ook nog eens knullig gebracht. Jammer voor haar , een heel aardig mens.

 36. Wim1970 schreef:

  Ach ja, Lotta. Altijd een zwak voor dat nummer gehad uit 1987, ook al stelde het niets voor.

 37. Kees schreef:

  Ik ben blij dat Waylon door is, maar sorry, ik vind zijn act nog steeds vreemd. De dansers zjin goed, begrijp me niet verkeerd. Maar ik zie, ondanks elke uitleg van Waylon, de toegevoegde waarde nog steeds niet.

  En dat lees ik op diverse buitenlandse sites. Ze vinden het nummer goed, Waylon ook. Maar de stagging en act, wat is dat?! Niemand begrijpt het.

  Dan kan Waylon iedereen die dat niet begrijpt dom noemen, maar dat vind ik nogal een arrogantie.

  Als je wilt winnen moet je niet verwachten dat iedereen zich aan jou aanpast, maar moet jij je aan de kijkers en de juryleden aanpassen. Die bepalen uiteindelijk hoe hoog jij komt. Dan helpt koppigheid echt niet.

  Maar goed, gezien deze slechte halve finale waar toch wel behoorlijk slecht gezongen werd, zou het een schande zijn geweest als Waylon met zijn sterke zangkunsten niet door zou gaan. Dus gelukkig enige gerechtigheid.

  • Nordman schreef:

   Onder zijn youtubevideo lees ik wel veel positieve reacties, helemaal niet zoveel gezeur als gedacht.

   • Arie schreef:

    Bovendien komen die positieve reacties uit alle hoeken van Europa, ook uit de voormalige Oostbloklanden die Countryrock zogenaamd niet zouden begrijpen. Er zijn ongetwijfeld mensen die er niks mee hebben, maar vergeet niet dat er overal in Europa mensen blij zijn dat zoiets op het festival te zien en horen is, want nu hebben ze eindelijk ook eens een reden om op een land te stemmen.

 38. Esmee schreef:

  Deze flashback vind ik zo leuk dat ik hem hier even wil delen:-)

  https://www.youtube.com/watch?v=nl2W5HeKXWE&feature=youtu.be

 39. Nordman schreef:

  Arie:
  Bovendien komen die positieve reacties uit alle hoeken van Europa, ook uit de voormalige Oostbloklanden die Countryrock zogenaamd niet zouden begrijpen. Er zijn ongetwijfeld mensen die er niks mee hebben, maar vergeet niet dat er overal in Europa mensen blij zijn dat zoiets op het festival te zien en horen is, want nu hebben ze eindelijk ook eens een reden om op een land te stemmen.

  Exact. Dus het gezeik dat een bepaald genre niet werkt mag vanaf nu ook ophouden. Zorg gewoon voor een goed lied dat professioneel wordt uitgevoerd.