Wie start waar?: Nederland als 23e aan de beurt

Dit vind je misschien ook leuk...

139 reacties

 1. Matje schreef:

  Meneer Björkman durft wel lef te tonen . Zijn , paar manden geleden al uitgeroepen winnaar Cyprus ( Zweedse productie ) , tot twee maal toe te voordelen met een perfecte plaats in het lange rijtje. Dit moet toch wel rieken naar bevoordeling. Moet niet kunnen vind ik. Natuurlijk kan je dan afvragen waar dan wel ? Als ik het zo bekijk was het wat logischer geweest Finland met Cyprus te ruilen. Blijkbaar wil hij gelijk krijgen . Vind sowieso dat men de startvolgorde op een andere manier moeten oplossen dan aan een man.
  Ja ja , ik weet dat Finland ook een Zweedse productie is maar dat is niet zijn persoonlijke favoriet.

  • HP schreef:

   100% dit. Onbegrijpelijk dat Björkman dit jaar in, jaar uit mag doen.

   • Richard schreef:

    Helemaal mee eens. Dat zou ook wel eens een ander iemand mogen doen. Zweden heeft inderdaad altijd goede inzendingen gehad, maar zijn nooit echt slecht toebedeeld qua starpositie, zowel in halve finale als finale sinds deze systematiek gebruikt wordt.

   • gj schreef:

    Opener in de halve finale vorig jaar is toch wel ietwat een mindere positie – er kan heel veel fout gaan – en dat kreeg Zweden toen…

  • Nordman schreef:

   Bjorkman is vrienden met de producer van Fuego. Team bestaat uit o.a. Zweedse danseressen. Dus ja, die ziet maar al te graag Cyprus winnen.

   • Netty schreef:

    Nou, dan is dat juist een prima reden om het nummer van Cyprus te boycotten.

 2. Anonimus schreef:

  Wat vonden jullie trouwens van die negers, die toen Nederland als laatste uit de envelop kwam, zo ontzettend agressief voor de camera stonden blij te wezen?

  • Giovanni schreef:

   Super gaaf!!!!! :D

   • Matje schreef:

    Ik vond het idd ook erg leuk.
    Word weer op esc nation besproken dat de act racistisch is ?
    I wat voor een wereld leven we toch . Waylon blijkt daar niet al te geliefd . En jammer genoeg zijn het ook nog eens twee Nederlanders die de haat aanwakkeren. Je mag iemand wel of niet maar val niet zijn prestaties aan .

  • gj schreef:

   Effe dimmen jij – zeg dat even in het openbaar met je gezicht erbij.

   • Hans schreef:

    Anonimus is aan het trollen. En Waylon en zijn geweldige dansers staan nu op 18 bij de bookmakers. De trend is gunstig!

  • Nordman schreef:

   Dat was opluchting na al het kritiek dat ze kregen. Er zijn echt lelijke dingen geschreven. Ik was in eerste instantie ook niet blij met dansers, maar dat mensen over racisme beginnen….. Terechte reactie van deze donkere dansers! Hele blij voor ze dat ze door zijn, well done!

  • Wim1970 schreef:

   Niet opgevallen dat dit agressie was, het was gewoon de ontlading. Niet alle negers doen agressief, niet alle negers over 1 kam scheren. Er zijn ook heel lieve aandoenlijke negers.

   • S@g@ schreef:

    Dat er mensen zijn die anno 2018 nog het woord “neger” gebruiken!
    Shame on you…

   • Wim1970 schreef:

    Hoe moet je ze anders noemen? Eskimo’s? Neger is een gewoon woord, niks kwetsend aan. Nikker is wel kwetsend.

  • Elsa schreef:

   negers??? agressief??? wat een racistische opmerking

 3. Roel schreef:

  Het ESF is een overwegend blank bastion. Supergoed dat Waylon dat taboe doorbreekt. Heel belangrijk dat er evenwicht komt. Zo kan ook ruimte ontstaan voor andere muziekstromingen.

 4. Ria NL schreef:

  gj:
  En toch denk ik dat de winnaar wel eens uit de eerste helft zou kunnen komen, ik weet natuurlijk niet of het ook werkelijk gaat gebeuren, maar ik heb er zo ’n gevoel bij…. We wachten het rustig af… ( nou ja, rustig…)

  • Mark schreef:

   Is de afgelopen paar jaar vaak geweest, een winnaar uit het eerste deel van de finale, Oostenrijk toen, Zweden met Heroes en afgelopen jaar met Portugal.

 5. angel schreef:

  Ik vond het een prima prestatie van Waylon gisteren. Er waren er trouwens best een hoop die vals zongen, dat is vreselijk. Ik vind eerlijk gezegd die dansers een beetje te druk. Het maakt me geen bal uit welke huidskleur ze hebben, maar ik vind het een beetje raar overkomen net of hun act niet bij de muziek hoort. Ik denk dat ze niet precies wisten hoe ze dit aan moesten pakken en het lijkt of ze maar een beetje -professioneel dat wel- rondspringen. Ik had er liever een paar mooie vrouwen bij gezien… Ik denk dat hij 7e wordt.

 6. Sandert schreef:

  Voor het derde jaar op rij wordt de finale geopend door het laatste land van de tweede halve finale (2016 België, 2017 Israël en dit jaar Oekraïne).

  Voor de vierde keer in vijf jaar wordt de finale afgesloten door een land van de Big 5 (2014 Verenigd Koninkrijk, 2015 Italië, 2017 Frankrijk en dit jaar Italië).

 7. Nena schreef:

  Waarschijnlijk ben ik zo dom als het achtereind van een koe, maar ik keek bij esctracker.com. Bij itunes staat nederland in best veel lijstjes, maar bv cyprus weer niet. Eh.., wie kan me vertellen hoe dit zit? ?

  • Maarten schreef:

   Bij cyprus staan de meeste landen en dat zijn dus de landen waarin cyprus in de lijst staat. Jammer genoeg is bij nederland dat niet zo.

 8. Arie schreef:

  Volgens mij heeft Waylon een prima plek gekregen in de finale. En dat zal niet voor niets zijn geweest. Het zal mij niets verbazen als Waylon behoorlijk hoog geëindigd is in de tweede halve finale, tegen de verwachting in van veel ‘kenners’ en voorspellers. En dat hij daarom nu zo’n mooie positie heeft gekregen. Dat Nederland nu voor de derde keer in zes jaar als laatste genoemd wordt als gekwalificeerd, is ook geen toeval. Het zijn plaagstootjes van de organisatie, maar eigenlijk zeggen ze daarmee: Hé, Nederland… jullie doen het hartstikke goed!
  Want kom nou toch mensen: Waylon zong strak, het was strak in beeld gebracht, en die dansers zijn niet vreemd en onlogisch, alleen wat tegendraads. En dat past precies bij waar het nummer voor staat. Het is een totaal act waar goed over is nagedacht. Vergelijk het met Finland dat ongeveer alles uit de kast heeft gehaald wat er uit te halen is, maar daardoor totaal doodslaat. Dan heeft Waylon het met Outlaw in ‘Em toch echt met veel meer stijl aangepakt.

 9. angel schreef:

  Ik vind het trouwens wel jammer dat het niet verplicht is om in je EIGEN taal te zingen, met ondertitels bijvoorbeeld: je kan zeggen dat dit is om de landen gelijke kansen te geven, maar in feite hoor je meteen dat een hoop mensen steenkolen engels en slechte teksten zingen. Al die oostblokkers bijvoorbeeld: die doen er beter aan om bij hun Eigen taal te blijven ! Bovendien suggereert de huidige manier van doen dat engels ècht boven andere talen staat wat natuurlijk onzin is !

  • Wim1970 schreef:

   De niet-Engelstalige landen hadden in het verleden geklaagd om de bevoorrechte positie van Engeland, Ierland en Malta. Je merkt nu ook dat deze landen er sinds 1999 weinig meer van bakken.

 10. Maarten schreef:

  Van mij mogen artiesten zelf weten in welke taal ze zingen. Ik vind wel dan dat ze de taal moeten kunnen spreken. Dat is bij sommige deelnemers dus niet. Dan weten ze dus ook niet echt waar het nummer over gaat ook al is dat vast vertaald door de tekst schrijven.

  • Wim1970 schreef:

   Die Russin bijvoorbeeld, en Ruslana sprak ook geen Engels. Om maar even 2 voorbeelden te noemen.

 11. Rob schreef:

  Ik heb zo’n gevoel dat we weer 11e gaan worden, 3 jaar op rij dus!

 12. Max Mark schreef:

  We staan inderdaad nog wat laag in de odds. Maar zou het toch niet zomaar kunnen dat we in de semi bij de jury op 1 of 2 zijn geëindigd? Ik denk het zomaar van wel

 13. Dirk Marko schreef:

  Ierland inmiddels op 3 bij de odds.
  Die stijgt wel heel snel.
  Is dit de Darkhorse dit jaar?

 14. Jan de Taalregelman schreef:

  De wedkantoren springen echt alle kanten uit. Nu weer Ierland op 3. Het lijkt wel alsof 10-12 landen kunnen winnen.

 15. Jve schreef:

  Ik kreeg Dinsdag bij Ierland al een “Portugal2017-momentje” en wist toen meteen dat dit veel hoger gaat eindigen dan iedereen verwachtte! Datzelfde gevoel heb ik bij Oostenrijk (mijn persoonlijke favoriet van dit jaar) Mijn top5 voor komende zaterdag: Oostenrijk,Cyprus,Israël,NEDERLAND en Ierland!!

  • RobFinland schreef:

   Ierland gaat inderdaad ver komen , mede door de liefdesdans tussen twee mannen, en dat China dit optreden er uitgeknipt heeft , gaat ook in positieve zin meespelen als een Statement.

 16. RobFinland schreef:

  Wat ik een meesterlijke zet vond van Waylon was dat hij de tv kijkers een groet gaf aan het begin van zijn optreden, even zijn hoed aanraken , blik op de kijker, en knallen.

 17. Sandert schreef:

  Met een achtste zege zou Ierland zijn record nog wat scherper kunnen stellen. Ik zou dat niet erg vinden, maar heb toch een voorkeur voor landen die al meer dan 40 jaar niet meer gewonnen hebben (Frankrijk en Nederland!). Als het Cyprus wordt heb ik daar ook wel vrede mee, niet omdat ik het een goed lied vind maar omdat ik ze na 37 jaar wel hun eerste overwinning gun.

 18. Singasong schreef:

  S@g@:
  Dat er mensen zijn die anno 2018 nog het woord “neger” gebruiken!
  Shame on you…

  Omg wat een klinklare policor gelul uit de ruimte . ben je al zover mind controlled. Neger neger neger neger.
  Blank blank blank of wil jij WIT genoemd worden?

  • Hans schreef:

   Rekening houden met anderen is een teken van beschaving. Als dat policor is dan zou ik zeggen: liever policor dan asociaal.

 19. 020Nick schreef:

  Singasong: Omg wat een klinklare policor gelul uit de ruimte .ben je al zover mind controlled.Neger neger neger neger.
  Blank blank blank of wil jij WIT genoemd worden?

  Kom op man, het n woordkan echt niet. Of stel jij het op prijs de gehele dag flikker genoemd te worden?

 20. S@ga schreef:

  Wim1970:
  Hoe moet je ze anders noemen? Eskimo’s? Neger is een gewoon woord, niks kwetsend aan. Nikker is wel kwetsend.
  Nog nooit van zwart gehoord?

 21. RobFinland schreef:

  Ze is gevangen door de ESC Trolletjes, en verbannen naar de diepste ondergrondse bunkers om daar de hele dag verplicht te luisteren naar echte slechte songfestivalnummers……..

 22. jos schreef:

  succes WAYLON , gaat je lukken vandaag .

 23. Singasong schreef:

  020Nick: Kom op man, het n woordkan echt niet. Of stel jij het op prijs de gehele dag flikker genoemd te worden?

  Je hebt er meteen je eigen aanname over. Helaas voor jou kan ik je vertellen er geen en nog nooit last van gehad te hebben . Jij wel dan ? zal beslist reden voor zijn.

 24. dick schreef:

  Wim1970:
  Hoe moet je ze anders noemen? Eskimo’s? Neger is een gewoon woord, niks kwetsend aan. Nikker is wel kwetsend.

  Ben ik het zo maar weer eens met je eens:-)…