Cornald Maas: “Nederlandse inzending wordt erg goed!”

Dit vind je misschien ook leuk...

107 reacties

 1. Peter schreef:

  Nou dan weten we het wel weer. Als Maas het zegt is het bij voorbaat al een verloren race.

  • Br@m schreef:

   Je hebt nog niks gehoord en dus kun je er ook niet over oordelen. Volgens mij heb jij in je jeugd iets te weinig aandacht gehad want anders zou ik niet weten waarom je hier zo je best doet om die schade in te halen.

   • Peter schreef:

    Gaat niet om het feit dat ik nog niets gehoord heb maar om de heer Maas. Je gaat mij nu toch niet vertellen dat deze man de waarheid in pacht heeft? Bij Trijntje was hij ook zo enthousiast, we hadden de winst al bijna binnen. De man is niet meer geloofwaardig.

   • Tira Misou schreef:

    ?

  • SW schreef:

   Helemaal eens met Br@m!

  • Good Riddance schreef:

   Nou, Peter… in voorgaande jaren heb jij er ook weleens flink naast gezeten (Anouk zou niet hoog eindigen…) dus als dat een voorbode is om iemand’s mening/inschatting niet serieus te nemen, is dat bij jouzelf dus ook van toepassing.

  • Good Riddance schreef:

   Nou, als dat een voorbode is volgens jou Peter, dan betekent dat dat we jouw opinie/inschattingen dus ook niet serieus kunnen nemen, aangezien jij er in voorgaande jaren ook flink naast heb gezeten (o.a met Anouk… die niet hoog zou eindigen) dus wat dat betreft meet je wel met twee maten. Niemand heeft de waarheid in pacht. (Wat niet wegneemt dat ik het met je eens ben… juist het op voorhand geweldig maken, is niet verstandig. Dan schep je verwachtingen, die mogelijk alleen maar kunnen tegenvallen. Ik ben zeer benieuwd!)

   (Tweede maal dat ik dit post overigens… mijn reactie komt niet door!)

   • Good Riddance schreef:

    Wat we namelijk niet moeten vergeten jongens, is dat Cornald Maas tot de selectiecommissie hoort. Natuurlijk zal hij dus never nooit aangeven ‘het verschrikkelijk te vinden’. Uit professionaliteit. Toen hij dat wel ooit deed (iets verkeerd over Sieneke zei, volgens mij) werd zijn werk tijdelijk ontnomen. Ze behoren tot de selectiecommissie, en natuurlijk moet je er dan achter staan. Sieneke vond hij ook geweldig, terwijl ik me dat echt niet kan voorstellen. Het hoeft niks te zeggen. En misschien vind hij wat nu gekozen is oprecht geweldig, maar alsnog blijft smaak dan subjectief.

    Ik hoop i.i.g wel dat zijn woorden waar gemaakt worden, en dat het iets fantastisch blijkt te zijn. We shall see!

   • Peter schreef:

    Anouk heeft de 9e plek maar gehaald, als je gaat ga je voor de winst. De instelling van Ilse kon ik meer waarderen en daar zag ik ook een pareltje wat Nederland in handen had. Helaas is de winst ons toen door een statement ontnomen. Een 9e, 10e of 11e plek is mij niet goed genoeg. Laat staan het drama van vorig jaar. Ik hecht dan ook totaal geen waarde meer wat de heer Maas of de commissie zegt of denkt. Hun inzicht blijkt al jaren verkeerd te zijn.

 2. SW schreef:

  Ik heb het (korte) interview net gezien met Cornald, en hij lijkt écht enthousiast!
  Ik ben echt zó benieuwd; al vertellen ze ons alleen al de datum van de bekendmaking!!!

  • Peter schreef:

   Kijk het interview met hem terug ten tijde van Trijntje Oosterhuis, ook toen was hij enthousiast en was het allemaal geweldig. Deze man heeft zijn geloofwaardigheid jaren geleden al verloren.

   • Jarno schreef:

    Heb jij dan geen enkel ander argument dan Trijntje?
    Die man heeft ons ook genoeg mooie dingen opgeleverd: TCL,Anouk en in iets mindere mate ook Douwe Bob en Og3ne.
    Dus hou nou eens op met dat gezeur van je en ga het eens wat van een positievere kant bekijken!

   • Peter schreef:

    Jarno, wat heeft hij voor invloed gehad bij TCL en Anouk? Anouk heeft zich zelf aangeboden en had al een lied, en de inzending van TCL komt alleen maar op naam van Ilse de Lange. Maas heeft hier niets mee te maken gehad, behalve in een witte boorden commissie te gaan zitten. Ook bij Douwe Bob en O3Gene heeft de commissie qua lied en act geen enkele inbreng gehad.

   • Good Riddance schreef:

    Er word inderdaad steeds gedaan alsof de prestaties van de afgelopen jaren te danken is aan de selectiecommissie, terwijl de werkelijkheid toch echt is dat ze daar nul invloed op hebben gehad. De artiesten kozen zowel het liedje als de act. Niet de selectiecommissie.

    Bovendien blijf ik het steeds maar weer zeggen, maar het dringt niet bepaald door. In werkelijkheid scoren we afgelopen jaren namelijk enkel deels goed. Enkel bij de jury’s scoren we. Niet bij de televoting. Zo goed is die methode dus ook weer niet gebleken!

 3. riccardo schreef:

  Geen dance maar dans?

 4. Peter schreef:

  Oh my God, nu gaat ineens iedereen af op de wijsheid van de heer Maas? Jarenlang stront over deze man uitgooien en nu ineens niet meer. Tjonge, sneue mannetjes en vrouwtjes hier

 5. RobbieR schreef:

  Ik vind hem ook meer enthousiast over komen dan anders, ik geloof hem wel.

 6. Rick schreef:

  We blijven positief al heeft Cornald ons wel eerder teleurgesteld.
  Misschien vallen de kaarten eindelijk in de goede richting voor Nederland.
  Een lang gekoesterde droom zal deze dan echt uitkomen? we wachten af…

 7. Good Riddance schreef:

  Zeg dat nou niet Cornald. Als je bij voorbaat pretendeert goud in handen te hebben, kan het (mogelijk) alleen maar tegenvallen. Wat dat betreft ben ik het wel degelijk eens met Peter, alleen niet met de onbeschofte manier waarop hij alles brengt. (Don’t feed the trolls though!)

  • Peter schreef:

   Niet onbeschoft, wordt alleen zo moe van al die mooipraters hier. Nu ineens is Cornald heilig, terwijl andere jaren er bakken stront over hem heen gegooid zijn. Hij had beter zijn mond kunnen houden tot de bekendmaking. Hij zit er al jaren naast met de Nederlandse inzending en wanneer blijkt dat het allemaal niet zo gaat als gedacht, trekt hij zijn keutel in.

   • Good Riddance schreef:

    Ik ben inderdaad ook kritisch. Heb je een delegatie lid ooit horen zeggen dat de eigen inzending helemaal niks is? Natuurlijk niet, ze behoren immers tot de delegatie, en willen hun baan behouden.

    Maar goed… ik hoop van harte dat het inderdaad een geweldig lied is. Eindelijk eens! Na al die slechte liedjes…

 8. Sake schreef:

  Ik geloof in Cornald, de kenner!

  • Peter schreef:

   Kenner? Welke Cornald heb jij het nu over?

   • dick schreef:

    Ik kan mij enigzins herkennen in jouw argumenten mbt de heer Maas. Moet ook nog denken aan Trijntje’s killersong (haha tuurlijk Cornald)…. maar ik geef hem voor dit jaar nog even het voordeel van de enorme twijfel die ook ik over de hele selectiemethodiek van AVROTROS heb. Laten we wachten op de officiële bekendmaking en dan ons oordeel vellen. Voor degenen die zich storen aan bepaalde oostende deelnemers aan dit forum: je hoeft het ook NIET te lezen. Doe ik al jaren niet meer maar als iemand in mijn beleving terechte kritiek uit wil ik daar best in mee gaan.

   • Sake schreef:

    Dat hij ” Walk Along” van Trijntje geweldig vond, had ie helemaal gelijk in. Had Trijntje er meer van gemaakt dan wat ze daadwerkelijk deed (o.a. jurk) dan was het nummer hoog geëindigd. Het lied was super! Vandaar Cornald een kenner, en loopt ook al jaren mee in Songfestivalland.

 9. S@ga schreef:

  Jeeeeee, we gaan wéér winnen net zoals vorig jaar met Waylon…

  • Good Riddance schreef:

   Nederland is inderdaad meester in vooraf roepen hoe goed die of die het zou doen op het Songfestival, en uiteindelijk valt het altijd weer tegen. Net zoals iedereen ieder jaar steeds weer roept dat onze artiesten by far het beste zongen (werd zowel gezegd bij Anouk, TCL, Trijntje, Douwe Bob, de drie zussen en Waylon…) terwijl andere landen dat ook altijd zeggen over hun artiesten. We zijn niet altijd helemaal objectief, als het gaat om eigen beroemde artiesten.

 10. Tippy2 schreef:

  Het wordt Maria Fiselier

  • Good Riddance schreef:

   Zou inderdaad best kunnen. Maria Fisilier of Tania Kross. Cornald gaf namelijk aan ‘dat het ook iets onverwachts is’ behalve een opera zangeres, kan ik me eigenlijk geen onverwachte artiest (uit een onverwacht genre) voorstellen. (Ja, of iets uit de R&B, maar dat lijkt me niet.)

   Hoop het trouwens niet: die Fisilier. Vind haar stem niet echt mooi. (Dat zou trouwens wel betekenen dat ze wéér een artiest kiezen, uit hun eigen beste-zangers-kringetje.)

   • Matje schreef:

    Dat onverwachtse kan ook zijn dat er een bekende dj overstag is gegaan , iets wat het comité niet zag aankomen. Het kan alles betekenen

   • Good Riddance schreef:

    Kan inderdaad van alles betekenen. Maar een bekende DJ (die zelf afreist) word hem echt niet. Als dat het geval was geweest, was dat allang onze inzending geweest in voorgaande jaren, want de selectiecommissie wilde dit al jaren maar DJ’s gaven aan ‘geen tijd te hebben, er geen belang bij te hebben of het niet te zien zitten’. Dus als het al een DJ word, word het een van B of C garnituur die afreist óf wel degelijk een prominente DJ maar die ‘slechts’ het nummer gemaakt heeft.

   • Matje schreef:

    Ten eerste , een top dj kan overstag zijn gegaan en het avontuur wel wil aangaan. De laatste tijd werkt t bv Hardwell meer met Nederlands talent en geloof me hij is geen dj van B garnituur , wat je daar dan ook mee bedoelt. Nederland heeft in de dance scene zoveel succes in het buitenland dat het niet alleen Armin , Afrojack of Martin bij de groten horen.
    Het afreizen naar het ESF kan misschien niet op hun agenda staan maar deze hzijn gewend door te gaan dat ze er bijna bij neer vallen dus een dagje overpoppen naar Tel-Aviv kan er altijd in zitten.

   • Esmee schreef:

    Ik ben het in dezen met Matje eens. Het kan van alles betekenen.

 11. Richard schreef:

  Cornald gaf vorig jaar aan dat outlaw in ‘m niet zijn voorkeur had.
  Dat hem Trijntje steeds voor de voeten geworpen wordt is meer de schuld van Trijntje dan hem. Trijntje heeft het toen helemaal zelf om zeep geholpen door verkeerde kleding en verkeerde act bij het lied.
  Al met al kun je na de jaren 2005-2012 wel zeggen dat mede door de bemoeienis van Cornald we 5 van de 6 keer de finale hebben gehaald.
  Dat ze dit jaar het lied als uitgangspunt genomen hebben en daarbij, zoals het zich laat aanzien, een act samenstellen is denk ok hoopgevend. Hoop doet leven. Ondanks dat het sinds ik het festival volg nooit tot een overwinning gereikt heeft. We zullen het wel zien binnen een aantal weken.

 12. Jan Greeve schreef:

  het is retespannend allemaal…

 13. Will Geerts schreef:

  De inzending is bekend, dus ook de zangeres ? Heb ik dat goed voor ? Cornald lijkt inderdaad iets enthousiaster, als hij minder enthousiast was, hield hij zich meer op de vlakte. Dan liet hij Jan Smit wel tweeten. Nu is het goed dat jullie Nederland het geweer van schouder wisselen. De resultaten waren de afgelopen jaren niet slecht, maar het gevoel was wel een beetje om echt te scoren (meer dan enkel finale halen) er toch verandering moest komen. Ben benieuwd. En lukt het niet, dan heb je alvast geprobeerd.

 14. Kenny schreef:

  Als ze al wat enthousiast zijn dan kan ik dat best geloven. Ik hoop gewoon dat ik het persoonlijk ook een super goed nummer vind, een goede zangeres met een hele goed stem + een stem dat ik prettig vind. Ik ben benieuwd.

 15. Henk schreef:

  Heel benieuwd wie dan de onverwachte act gaat worden! Wanneer de keuze onverwacht is, dan denk ik dus niet meer bij voorbaat aan een bekende artiest. Nu gooi ik een gokje op: misschien heeft producer Louis Schoorl de Nederlandse songfestivalbijdrage geschreven? Hij maakte ook al nummers voor o.a. Kesha, DNCE en The Veronica`s. Louis schreef voor het Songfestival festival al mee aan de Zweedse bijdrage van Benjamin Ingrosso en de Australische bijdrage van Jessica Mauboy. #Hitzound
  Het trekt in elk geval al de nodige publiciteit en dat is mooi.

 16. Ria NL schreef:

  Ik ben heel benieuwd naar onze bijdrage voor Tel Aviv !! Heel spannend !!

 17. RobFinland schreef:

  1975-2019, wordt wel weer eens tijd . ( dag H!)

 18. Richard schreef:

  Het kan ook RedOne zijn. Deze producer is huge en is laatste tijd veel in Nederland en de winnaar van dancesing (SBS) krijgt ook een nr van hem als eerste single dus wie weet prod hij ook voor tros

 19. robbert - rotterdam schreef:

  Die DJ KAN nog steeds. Bv Armin heeft ooit eens gezegd dat hij het niet ziet zitten om naar het ESF af te reizen en een beetje te gaan playbacken, maar hij zou het wel overwegen om iets te schrijven. Maar uiteindelijk zijn er zoveel dj’s die ook goed zijn, maar minder bekend. Ook vraag ik me af of het nu misschien, verrassend, helemaal geen dance song is geworden, maar weer een eigenzinnig nummer met sterke vocalist. Dus totaal niet wat iedereen verwacht.

 20. Jve schreef:

  Kris Kros Amsterdam feat. Maan?

  • Matje schreef:

   In ieder geval 100 % Nederlands en dat is voor mij de insteek voor onze bijdrage aan het ESF.

   • Peter schreef:

    Is dat gezegd? Dat moeten we nog maar afwachten, niet dat het wat uitmaakt, als het maar goed is

 21. Tippy2 schreef:

  Van Maan zou ik slapeloze nachten krijgen

 22. Wo schreef:

  Kijkend naar de geruchten molen, het enthousiasme van Cornald en de wens van de commissie ga ik uit van Sharon den adel die een nummer zingt van Armin van Buuren.

  Sharon staat al zo lang op het lijstje van de tros, ze heeft eindelijk een soort kenbaar gemaakt dat ze wil en het succes van in and out love is zo groot geweest dat men dit als een gouden combinatie ziet. Toch verassend aangezien niemand verwacht dat Sharon een dance nummer zingt.

 23. Martin2194 schreef:

  Oh God, straks is het broederliefde of Ronnie flex

 24. Gijs schreef:

  Zeker als t iets bijzonders is, niet te vroeg bekendmaken!

 25. Esmee schreef:

  Cornald Maas weet het maar hij zegt het nog niet. Dat vind ik toch wel veel leuker dan dat Jan Smit zei dat ze nog geen idee hebben (en dat al vrij ‘laat’ in het sf seizoen).

  Dat Maas het al geweldig vind, zegt me niet zoveel, want hij zit er vaak naast wat dat betreft.

  Wel ben ik razend benieuwd wie of wat het wordt.

 26. Good Riddance schreef:

  Wanneer word het lied trouwens bekend gemaakt? In Februari of Maart?

 27. JandeTaalregelman schreef:

  Nou, Agnetha en Annifrid voor Nederland? Of Carola?

  • Will Geerts schreef:

   Zou er een buitenlandse artiest bij betrokken zijn ? Is dat het onverwachte ? Een Nederlandse DJ die enkel maar met zijn lievelingszangeres (een buitenlandse) wil gaan ?

 28. JandeTaalregelman schreef:

  Of toch Madonna?

 29. Damsco schreef:

  Zou de subtiele verwijzing van Eva Simons naar “Fuego” een hint kunnen zijn dat zij naar Tel Aviv gaat? Ze tweette dit al op 31 december vorig jaar:
  https://twitter.com/evasimons/status/1079807260933713921

  25 januari aanstaande komt een nieuwe single uit genaamd “Like That” en de snippet klinkt best interessant (en eigentijds). Hier een fragmentje:
  https://twitter.com/evasimons/status/1086394722825003008

  Speculeren heeft verder weinig zin natuurlijk, maar ben op basis van dat fragmentje best nieuwsgierig. :-)

  • Will Geerts schreef:

   Volgens mij is de keuze pas onlangs gevallen en nog niet op 31/12, dan zou Eva Simons wel voor haar beurt spreken.

  • Nordman schreef:

   Mag hopen dat het Eva Simons niet is. Heb haar live gehoord en dat vond ik zeker niet overtuigend en haar kledingkeuze is nou ook niet echt geweldig. Fragmentje maakt me vooralsnog ook niet nieuwsgierig.

  • SW schreef:

   Nou, Eva Simons heeft net op instagram in haar story een foto gemaakt van cornald z’n uitspraak met de quote: ben benieuwd…

   Ik weet echt totaal niet waar zij naartoe wilt gaan, haha. Misschien is ze het, maar misschien ook niet en wilt ze zo in de belangstelling komen…

  • Good Riddance schreef:

   Oh alsjeblieft niet zeg. Dat fragmentje vind ik niks, dus als dat haar smaak is, liever niet. Overigens is Januari ook nog wat vroeg om het nummer bekend te maken, dus gelukkig word dit nummer het niet, mocht ze gaan.

 30. Peter schreef:

  Waarschijnlijk is het dus geen enkele naam die hier genoemd wordt, anders is het niet meer onverwachts. Ik zeg Don Diablo met Lee Towers

  • Peter schreef:

   Heerlijk Esmee, eindelijk humor :-)

  • Nordman schreef:

   Dit is zo fout, dat het stiekem leuk is en het schreeuwt: songfestival! Jaren geleden zou ik hier achter hebben gestaan, in de donkere jaren zeg maar ;-), maar laten we dit nu niet meer doen.

  • Will Geerts schreef:

   Leuk. Heeft wat weg van Wild Dances en ook Verka. Goed gedaan. Zou een mooie inzending kunnen geweest zijn.

  • GerardMartin schreef:

   Mijn zegen heeft ‘ie!

 31. Tippy2 schreef:

  Dank je Esmee voor het delen, leuk om te zien, zo fout dat t wel leuk is. Het zou niet op mijn verlanglijstje staan maar wel lachen..

 32. JP schreef:

  Ik heb door de jaren het ESF op RTP, RAI, BBC, ARD, EEN, TVE, PBS, NRK, DR en NPO gekeken, geen enkel commentator komt in de buurt van Cornald Maas, hij is voorbereid, heeft kennis en gevoel voor de show. “you don’t know what you’ve got ’till it’s gone”.

 33. Andre schreef:

  Armin Feat Kensington
  Dat zou ik verrassend vinden en onverwacht. Eva Simons niet. Trijntje heeft het zelf verziekt, verkeerde liedje gegrabbeld en slechte voorbereiding. Je moet ook wat risico durven nemen, dat pakt soms naar de verkeerde kant uit en soms naar de goede kant en dat kan dan net het verschil maken.

 34. BEN schreef:

  Ik heb me de afgelopen jaren enorm gestoord aan de laconieke Tros/Avro bij de keuze en begeleiding van de kandidaten. Totaal geen bemoeienis of support om de kandidaat van A tot Z te begeleiden naar het podium toe. Nederlandse kandidaten moesten het zelf uitzoeken, zonder begeleiding van de AVRO/TROS.
  Nu zowel Cornald Maas als Jan Smit in de keuzecommissie zitten, en zich ‘bemoeien’ van A tot Z met onze inzending, geeft me dat eindelijk weer ‘hoop’ op een goede presentatie op het podium waar wij als Nederland trots op mogen zijn. Ook ik kan niet wachten op de datum dat onze kandidaat wordt gepresenteerd. Dit keer sta ik 100% achter de commissie met hopelijk een prachtig lied, een geweldige kandidaat en een indrukwekkende podium presentatie. Ben echt blij dat de heren Cornald Maas , Jan Smit en nog wat personen achter de schermen zich eindelijk van A tot Z inzetten! Don’t let me down heren commissie!

  • Good Riddance schreef:

   De geluiden van meer bemoeienis stemmen me ook hoopvol, maar gezien het verleden (waarbij dat ook gezegd werd, en het uiteindelijk gebakken lucht bleek…) bereidt ik me er voor op dat ze, bij bekendmaking van het nummer, dadelijk voor hetzelfde geldt alsnog zeggen ‘De artiest heeft geheel zelf de doorslag voor het nummer gegeven’.

 35. Hein schreef:

  Cornald is een super gozer…altijd giga enthousiast over uberhaupt het songfestifal.
  Logisch dat hij zijn eigen smaak laat horen en dat mag.
  Die Jan daarentegen is een zero. Pakt alles aan waar maar geld mee te moeien is en die kop wordt steeds boller.
  Het blijft een jonkje en geen verstand van muziek….Cornald zeker

 36. Martin2194 schreef:

  Het begint er op te lijken dat het Eva Simons is.
  Begin dit jaar poste ze dit al op social media:
  “I’m ready for 2019!!! This year is gonna be pure FUEGO!! Fuego kennen we allemaal nog van vorig jaar.
  Nu post ze een kip op haar Instagram .
  Maar het belangrijkst: ze heeft gereageerd op Cornald Maas:
  https://www.televizier.nl/muziek/is-dit-de-nederlandse-inzending-voor-het-eurovisie-songfestival-2019

 37. Martin schreef:

  Uit betrouwbare bron hoor ik net dat Boaz de Jong , ook wel bekend als Boaz v/d beats het nummer van Eva heeft geproduceerd. Boaz is producer van Ariana Grande, major lazer en is internationaal doorgebroken als producer.

  • Will Geerts schreef:

   Dit lijkt een beetje te mooi om waar te zijn, niet ? Mocht het waar zijn, dan zullen we toch deftig rekening moeten houden met een Amsterdam 2020-scenario. Is er geld bij de publieke omroep ?

  • Good Riddance schreef:

   Wie is de betrouwbare bron steeds waar jij het over hebt? In een ander topic begon je er ook over, en zei je ,,Dat er bijna iets besloten zou worden, en er half November nieuws zou komen” dat bleek achteraf echter niet te kloppen. Zo betrouwbaar is die bron dus niet. (Of dat was wel degelijk aanvankelijk het geval, maar het liep gewoon anders, dat kan ook.)

 38. Peter schreef:

  Wat zou hier nou verrassend aan zijn? Eva Simons wordt al jaren genoemd, dus naam is niet onverwacht, alleen de producer zou dan onverwacht zijn. Live valt mevrouw Simons ontzettend tegen.

 39. Peter schreef:

  Onverwacht? Eva wordt al jaren genoemd als kandidate.

  • Good Riddance schreef:

   Wat voor de één onverwacht is, is voor de ander voorspelbaar. Misschien bedoeld Cornald meer dat een dance nummer onverwacht is, na jaren country songs.

   Ik heb de nummers van Eva en die producer trouwens geluisterd… brr… ik vrees ervoor! Vind het helemaal niks, op een enkel nummer na. Alsjeblieft niet!

   • Peter schreef:

    Ook de dance is niet onverwacht, maar voorspelbaar, wordt al jaren om geroepen en over gesproken. Ook ik ben niet weg van de capaciteiten van mevrouw Simons en gezien haar gedrag vrees ik voor een “Waylonnetje”.

 40. Kees schreef:

  Ik geloof echt niet dat Eva Simons het gaat worden, ik denk dat zij dit gebruikt om haar niewe single te promoten die as vrijdag uitkomt. Haar carriere is naar mijn mening naar het nulpunt gezakt en ze kan wel wat publiciteit gebruiken….Avrotros laten haar echt niet via instagram het Eurovisie lied bekend maken, Daar komt bij dat de artiest en het nummer toch pas eind feb , begin maart bekend zouden worden?
  Ik kan er ook finaal naast zitten maar dit lijkt mij onwaarschijnlijk.

  • Peter schreef:

   Laten we het hopen Kees

  • SW schreef:

   Dit denk ik nu dus ook. Eva Simons is al jaren niet meer relevant. Door dit soort geruchten zelf de wereld in te gooien, zullen mensen haar natuurlijk weer opzoeken op internet. En heeeeeeel toevallig zullen ze dan zien dat ze vrijdag een nieuwe single uitbrengt.

   Het is OF slim gedaan als ze niet naar Israël gaat OF gewoon onprofessioneel.

 41. Nordman schreef:

  Oke ik ben stiekem wel nieuwsgierig geworden naar dat lied van Eva, maar…er schuilt een mogelijke Trijntje in haar. En daarmee bedoel ik op het gebied van kledingkeuzes. Haar outfits zijn soms behoorlijk hysterisch wat aandacht kan wegnemen van het lied. Ik laat me graag POSITIEF verrassen, maar ik hoop dat er iemand gaat met wat meer smaak ;)

 42. Good Riddance schreef:

  Het zou trouwens een giller zijn als ze Dotan (die in Israël in geboren) zouden sturen (met al zijn trollen…) extra veel stemmen gegarandeerd! Nee, grapje. Maar een monsterhit als ‘Home’ zou ik echt geweldig vinden!

 43. Bombarie schreef:

  Ik denk niet dat AvroTros het goed vindt dat Eva Simons via zijkanalen bekend maakt dat zij naar het ESF gaat, terwijl ze zelf alle moeite doen om het nieuws over wie ons land gaat vertegenwoordigen in Israël nog onder de pet te houden. En daarbij…. Als nu eindelijk de grote stap genomen is om een gerenommeerde DJ een nummer te laten schrijven, waarom zouden ze dan met een wat op het achterplan geraakte artiest als Eva Simons of Raphaella in zee gaan voor de uitvoering ervan, terwijl er genoeg jonge meiden zijn die juist de verfrissing geven waar al een tijd lang om gevraagd wordt. Zeker omdat de commissie nu een andere weg heeft ingeslagen en bij het lied is begonnen, zullen ze zeker ook afstappen van het idee dat de uitvoerende artiest al een grote staat van dienst moet hebben. Dus ik zou zeggen, vergeet alle namen die hier regelmatig voorbijkomen en laat je verrassen door het onbekende. Daar zou ik, als ik Cornald Maas was, namelijk ook heel erg enthousiast van worden.

 44. Tippy2 schreef:

  Heerlijk dat gespeculeer! ?

 45. Kenny schreef:

  De verdeling van de semi-finales is trouwens op 28 januari 17:00 CET.

  https://www.youtube.com/watch?v=fstf5D0uXnY

  Ik heb het al geliket zodat ik het makkelijk terug kan vinden. ;)

  • Good Riddance schreef:

   Een slechte startplaats in de halve finale is op zich niet zo erg, dan is de kans groter dat ze geen slechte startplaats toewijzen in de finale (moeten we die wel halen natuurlijk…) overigens moest Italië vorig jaar volgens mij als laatste, bij de televoting deden ze het desalniettemin erg goed. Bij de jury’s niet.

 46. John schreef:

  Eva Simons wordt het net op NPO radio 1. ook op RTL.

  • Good Riddance schreef:

   Nee hoor, zie nergens een officiële bevestiging. Slechts overnames van ‘geruchten die ten ronde doen op het internet’. (En verwijzend naar Eva haar post ‘Ik ben benieuwd’.)

 47. Good Riddance schreef:

  NIEUWS!!!

  “De AVROTROS heeft zojuist bekendgemaakt dat zanger Duncan Laurence ons gaat vertegenwoordigen eind mei.”

  https://www.rtlnieuws.nl/boulevard/artikel/4582116/eindelijk-nederlandse-inzending-songfestival-bekend

  • Good Riddance schreef:

   “We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is.”

   Hij is dus gekozen op basis van het liedje dat hij inzond, niet op basis van de artiest. Dat stemt me positief!

 48. Leon schreef:

  Wat mij elke keer verbaasd is de discussie elk jaar en de speculatie.Wat wij moeten doen als Nederlanders is onze keuze steunen,onvoorwaardelijk is het goed of niet,maakt niet uit,iemand steekt zijn nek uit en trotseert zijn of haar professionele reputatie om voor ons klootzakken thuis op de bank het beste te leveren.dat alleen al verdient respect en lof en als je je daarin niet kan vinden kijk dan naar je eigen prestaties,we zijn wat we zijn en het gras is altijd groener bij de buren,fuck off,geef het een kans als je denkt het zelf beter te kunnen ga dan zelf,maar ouwhoer niet zo alsof je allemaal de wijsheid in pacht hebt,dat heeft niemand en sommige inzendingen van ons land zijn gewaagd,maar ja als je niet probeert kom je nergens.onze inzending is onze inzending en daar moet je achter staan of je het leuk vind of niet.
  Die support hebben mensen nodig die gaan,niet gelul in de ruimte.