Nederland met dancesong naar Tel Aviv?

Dit vind je misschien ook leuk...

65 reacties

 1. Kenny schreef:

  Nu ben ik nieuwsgierig en zenuwachtig, omdat ik zelf geen fan ben van Dance muziek.
  Ik heb ook niks met Maan en Sharon Doorsen. Die zijn de eerste twee zangeressen waar ik aan dacht toen ik Dancesong zag staan.

 2. Robert schreef:

  Eerst beluisteren, dan oordelen:
  Een artiestennaam zegt me in deze fase nog niet veel

  • Kenny schreef:

   Als deze artiest met een super goed Dance nummer komt dan maakt het mij ook niet zo uit. Sommige artiesten hebben een super goed songfestival lied en minder goede nummers na of voor het songfestival en andersom. ;)

 3. Peter schreef:

  Een goed dancenummer met goede staging dan maakt de artiest(e) niet heel veel uit.

 4. Jarno schreef:

  Een dancesong gezongen door een zangeres:
  -Rochelle
  -Eva Simons
  -Sharon Doorson
  -Raffaella Patton
  -Sharon Den Adel
  -Glennis Grace
  -Maan

  • Peter schreef:

   Geen van deze. Vergane glorie, gebrek aan uitstraling, verkeerde attitude. En ga zo maar door.

   • Jarno schreef:

    Ben het met je eens behalve dan over Sharon den Adel en Glennis Grace.
    Maar dit waren de enige namen die mij zo snel te boven schoten om een dancesong te zingen.

 5. RobFinland schreef:

  Is het Armin? Is het Afrojack? Is het Martin Garrix? SPANNEND!

  • Good Riddance schreef:

   Lijkt me sterk. Ik bedoel: dat een DJ zelf afreist lijkt me sterk. Die hebben het veel te druk, en veel te verliezen. Als het al zo is, dan eerder een DJ van B of C garnituur. Kan daarin tegen wel best dat een DJ het liedje geproduceerd of geschreven heeft. Al vind ik dat eerlijk gezegd een naïeve gedachte van Jan Smit. Dat we wel scoren, mits een top DJ het lied maar produceert. Onzin. Het lied moet goed zijn.

 6. robbert-rotterdam schreef:

  Het maakt mij wel heel veel uit wie er gaat. Nu het naar alle waarschijnlijkheid een dancesong is, moet je op zoek naar uitblinkers in het genre, want het maakt natuurlijk wel heel veel uit of je bv. Iris Kroes of Willeke Alberti deze dancesong laat zingen of dit overlaat aan mensen die hun weg kennen in het genre en hier goed in zijn. Wat niet belangrijk is of artiesten al heel bekend zijn in Nederland, want Europa kent toch niemand.
  Mijn keuze zou uitgaan naar Raffaela Paton. Goede stem, krachtige uitstraling, kan heel goed bewegen. Ik heb haar alle genres horen zingen van ballads tot dark jazz en dance. Allemaal even goed. Daarbij laat ze vocaal nooit een steek vallen, dus goed om ook de jury’s te paaien, en ze geeft het gevoel dat ze op het podium geboren is.
  Als het iets bekender mag zijn, zou ik Sharon den Adel ook een hele goede vinden.
  Waar komt trouwens het idee vandaan dat het niet uitmaakt wie het zingt? Als Jan Smit dat zegt, bedoelt hij volgens mij niet dat de kwaliteit van de artiest er niet toe doet.

  • RobFinland schreef:

   Raffaela ok, maar dan wel beter dan Chocolatte………

   • robbert-rotterdam schreef:

    Helemaal mee eens, hoor! Chocolatte was flinterdun, maar je kon daar wel al zien dat ze een artieste is met een goede stem, lef en uitstraling.

  • Peter schreef:

   Zeg Robbert-Rotterdam, wat jij vindt doet er gelukkig niet toe. Ik verwijs even naar een post door jouzelf geschreven bij een andere topic. Jij bent dus een van die personen hier die vindt zich overal mee te moeten bemoeien. Gelukkig zit jij niet in de commissie.

 7. Good Riddance schreef:

  Oei, ben benieuwd. Weet niet of ik daar blij mee moet zijn, scoort dat dan, dance nummers? Mocht het zo zijn dat de selectiecommissie dit jaar voor de eerste keer zelf het lied koos, dan ben ik i.i.g zéér benieuwd. Eens kijken of zij er zelf wél kijk op hebben, als ze het zelf kiezen.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik denk dat het zeker kan scoren, zolang het goed is in zijn genre. Een heleboel dancenummers hebben het niet gered, maar Euphoria juist weer wel. Persoonlijk denk ik niet dat het genre bepaalt of iets scoort , maar de uitwerking binnen het genre. We zullen zien!

   • dick schreef:

    Alles staat of valt met een totaalplaatje. Euphoria had alles: een intrigerende act, een uitstekende song en een heel goeie zangeres. Ik wil alleen maar zeggen dat het idd kan werken. Ik hoop toch zo van harte dat daar door AVROTROS ook over nagedacht is achter de schermen…

 8. Tippy2 schreef:

  Geweldig nieuws! Eindelijk eens wat anders waar ook op staging gebied veel mee te doen is. Dan hoop ik op Sharon den Adel

 9. Matje schreef:

  Het feit dat men zo vast houd aan het nummer zal wel eens zijn omdat het van een bekende dj komt. Minj gok is Hardwell of La Fuente of Don Diablo. Daarbij hebben we in Nederland ook veel; opkomend talent zoals Oliver Heldens. Zangeressen die verstand van zaken hebben in de Dance scene zijn er in Nederland ook veel te vinden. Echte voorkeur heb ik niet maar een Eva Simons schiet live geregeld uit de bocht dus die liever niet.

 10. Misthere schreef:

  Zou wel heel tof zijn als Armin van Buuren wederom de samenwerking opzoekt met oud bekende Sharon den Adel. ” In And Out Of Love ” is een wereldwijde hit geweest en leuk als daar via Eurovisie een vervolg aan gegeven zou worden. Ik zie het wel zitten! En voor de sceptischie onder ons, Armin zou pas kunnen oppoppen op de avond zelf… een beetje doen alsof je draait, daar zijn geen rehearsals voor nodig lijkt mij. https://www.youtube.com/watch?v=syHSXQAQTrI

  • Kenny schreef:

   In and out of love is het enigste dance nummer dat ik echt super vind. Dus als Armin van Buuren en Sharon den Adel weer een soort gelijk nummer doen dan denk ik dat het helemaal goed komt ;)

 11. Sven schreef:

  Ik denk (of eigenlijk, ik hoop), dat Armin daadwerkelijk een nummer heeft geschreven, niet zelf naar ESF gaat en dat Lisa Lois het gaat zingen. Amsterdam 2020 (gun mij mijn fantasie). Maar aan de andere kant; je wint alleen met een retegoed nummer en dito performance. En dat kan dus net zo goed gedaan worden door volslagen onbekenden.

 12. Michael Adam schreef:

  Als dit waar is: yes!!! Ik hoop hier al jaren op.

 13. Jve schreef:

  Ik word nu wel heeeeel erg benieuwd!! :)

 14. Kenny schreef:

  Eerder vandaag stond Nederland nog 14e bij de Eurovision Odds en nu 5e!
  De Odds kunnen de hele top voor 2019 natuurlijk niet voorspellen. Waarom plaatsen ze ons nu ineens 5e? Misschien zegt dat toch een beetje dat we een goed nummer hebben. Eerst moeten we het natuurlijk even afwachten ;)

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ja, leuk hè, die stijging. Maar het zegt volgens mij nog niet dat we een goed nummer hebben, want mensen kennen het lied nog niet, maar wel dat de verwachtingen stijgen na het sterke vermoeden dat het een song wordt uit de befaamde Nederlandse dance-scene. Net zoals de beurzen reageren op het wereldgebeuren, reageren de bookmakers op Eurovisiegeruchten

   • Peter schreef:

    Oh neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, gaan we dit gezeur nu al krijgen? Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa we zijn gestegen in de Odds, pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffft lekker belangrijk. Al die bloggers hier gaan voorbij aan wat het ESF werkelijk is.

  • Peter schreef:

   Welk goed nummer? Heb je al wat gehoord? Weet je al wie het geschreven, geproduceerd heeft en wie het gaat zingen. De act al gezien? Dat je nu daar al waard aan hecht zegt mij genoeg over jouw denkniveau.

 15. RobFinland schreef:

  Nou AVRO TROS , kom maar op met De Mededeling ! Maak ons Gek!

 16. Nordman schreef:

  Ik weet niet wat ik ervan moet vinden. Aan de ene kant ben ik enthousiast, omdat we eindelijk een keer een ander genre sturen. Maar dan moet het ook echt ijzersterk zijn, want ons land staat bekend om de dancescene. De lat ligt dus heel hoog, ik vind dan ook dat we echt wat mogen verwachten als het om een dancelied gaat. Kans lijkt me dan ook groter dat het een tegenvaller gaat zijn dan echt een HIT, sorry, ben ineens toch wat pessimistischer nu ik weet dat het een dancelied wordt. Ik vrees gewoon dat Jan zo zat te smeken om een dancelied, dat een onbekendere dj (is ook maar mijn aanname, want zou er echt een top dj zijn die dacht: ja laat ik het doen? Het kan hoor…) iets in elkaar heeft gezet dat behoorlijk 13 in een dozijn is en totaal niet verrassend is, maar omdat het dance is, ze dus maar dance sturen. Ho even, zo werkt dat niet. Ik stop. Laat ik het toch maar afwachten ;)

 17. JandeTaalregelman schreef:

  Dance met Nance?

 18. Peter schreef:

  Geruchten geruchten geruchten en wat als het allemaal anders blijkt te zijn? Teleurstelling en commentaar hier.

 19. Peter schreef:

  Goh en ineens is Shownieuws hier de belangrijkste bron? Verguisd tot het bot waar dan ook , en nu, nergens op gebaseerd spreken zij de waarheid. Niemand die achtergrond informatie heeft opgedaan, en nu uitgaan van geruchten. Het blijft toch elke keer weer lachen hier met al onze bekende betweters.

  • Nick schreef:

   Ik volg deze website al een aantal jaar (zonder hierbij reacties te plaatsen) en ik vind het leuk om reacties te lezen en wat nieuwtjes mee te krijgen. Volgens mij is dat ook waar deze blog om draait: voorpret, ideeën uitwisselen, zoeken naar hints en ook diverse meningen met elkaar bespreken. Meerdere malen zie ik jouw (voor het gemak tutoyeer ik!) reacties op anderen zoals ook deze. Waarom lees ik uit jouw naam steeds negativiteit en aanvallen richting de reacties van anderen. Tuurlijk, het is een gerucht zonder bron. Maar is het juist dan niet leuk om daar met elkaar over te kunnen praten? Niemand is hier een betweter. Laten we juist dergelijke reacties koesteren. Ik vind het leuk om 1x per dag door deze website te scrollen. Laten we het dus leuk houden :)

  • Nick schreef:

   En laat ik benadrukken dat jij je mening mag geven! Iedereen moet hier de ruimte voor krijgen. Maar gun de ander zijn plezier. Van wat meer positiviteit naar elkaar wordt deze blog ook wat leuker en gezelliger!

  • Good Riddance schreef:

   Shownieuws is niet zozeer een belangrijke of betrouwbare bron, maar in dit geval is het wél zeer aannemelijk omdat een artiest die al een liedje inzond, te horen had gekregen ‘dat ze zochten naar een dansbaar nummer dit jaar’. Als je daarbij ook nog bedenkt dat Jan blijkbaar al had aangegeven ‘een dance song’ te willen, dan is deze informatie, al met al, betrouwbaar.

 20. riccardo schreef:

  Ik hoop dat Koos het goed gehoord heeft. Een hele beroemde DJ/producer naam verwacht ik niet. Het kan in stijl dan nog alle kanten op dus onmogelijk daar nu al een vocalist/performer bij te bedenken. Het moet kloppen. Leuk die buzz, blijft afwachten.

 21. PeterV schreef:

  We mogen dan niet elkaars mening delen…maar eh een ding hebben we wel samen gemeen: Wat wordt nu onze inzending? Reden te meer om hier zeker elke dag ff door heen te scrollen??

 22. Paysbart schreef:

  Leuk dat Nederland een keer met een dance lied komt. In het buitenland kregen we toch de stempel vaak met country (USA) achtinge liedjes te komen. Qua zangeres denk ik ook aan Raffaela of Sharon Doorzon. Beide goede vocalisten en een mooi plaatje op tv. Eva Simons heb ik wel eens flink vals horen zingen op tv dus die liever niet…..

 23. RobbieR schreef:

  Zou het zo zijn?
  Dan hoop ik op een nummer als van Loreen en niet Cascade.
  Please laat het een bekende DJ zijn met een goede zangeres.

 24. B.NL schreef:

  Het is Hardwell..let maar op!!!

  • robbert - rotterdam schreef:

   Daar wed ik ook op. Hardwell is nog wel eens bereid om een zijstapje te maken voor een minder bekende artiest, zoals destijds voor Maan aan hwt begin van haar carrière in de finale van The Voice.

 25. Werner schreef:

  ben benieuwd , maar wat heeft zo een poll voor waarde als er nog geen liedjes bekend zijn?

  • Good Riddance schreef:

   Je bedoeld de bookmakers? Dat is geen poll. Dat zijn wedkantoren, waarbij je kunt wedden wie zal scoren op het Songfestival. Heb je het achteraf goed, dan verdien je geld.

   Door de jaren heen echter werden bookmakers gezien als een manier om alvast te zien, welke liedjes goed scoren (in de zin van: dat mensen denken/gokken dat dat goed zal scoren…) persoonlijk had ik liever gehad dat de bookmakers er niet waren. Het beïnvloedt namelijk het Songfestival, voordat de optredens er überhaupt zijn geweest. Het zorgt ervoor dat de ene inzending al populair is, voordat iemand ook maar iets gezien heeft. Toch kan dat invloed hebben, als het één immers enorm populair/gehypte word, gaan mensen dat immers checken.

   Wat niet wegneemt dat de bookmakers er ook vaak naast zitten. Sommigen werden laag ingeschat en eindigde hoog en vice versa. Het heeft ook weer niet altijd invloed dus.

 26. Wo schreef:

  Ik hoop op Armin van Buuren, hij schrijft de beste dance nummers en weet meestal de juiste sfeer te creëren bij een nummer.

 27. Rick schreef:

  Ik heb het gevoel dat het Pleun (voice winnaar 2017) kan zijn.
  Mooie jonge meid met een prachtige stem.
  Ze heeft onlangs nog een single gemaakt Reverse deze klinkt erg goed.
  Hoop zelf op Caro, Sharon den Adel…

 28. Peter schreef:

  Nou God heeft zojuist gesproken. We hebben een act en artiest. Volgens God uit een onverwachte hoek, maar zo goed dat het heel hoog gaat scoren. Uhmmmmmmm God in deze is Cornald Maas en heb ik hem dit ook niet horen verkondigen ten tijde van Trijntje? of andere inzendingen. Dus we gaan ons maar vast voorbereiden op iets slechts.

 29. Kenny schreef:

  Ik hoop op Sharon den Adel ;)

 30. Nordman schreef:

  Cornald klinkt alsof ie aangeschoten is ;)

 31. Tippy2 schreef:

  Onverwachte hoek, is klassiek geschoold is Maria Fiselier

 32. martin schreef:

  begrijp ik nou goed dat er eerst een liedje was en daar een artiest bij gezocht wordt.. wie doen dat dan , die halfgoden d.d j.s en c.m ? dat vind ik dus raar…..en al helemaal als deze personen ook nog iets zouden weten van dance… ik vind het een enorme poppenkast. ja dat is het goede woord… ik heb de puppetmasters al benoemd.. nou afwachten wie jan klaassen mag spelen…

 33. Steef schreef:

  Een paar maanden later bleek dit alles dus geeoon nepnieuws te zijn geweest