Douze Points 2019 [30]: Rusland

Dit vind je misschien ook leuk...

51 reacties

 1. Remco schreef:

  Heel sterke bijdrage. Goede zanger. Na Nederland mijn favoriet.

 2. Esc-go schreef:

  Het is Rusland en het is Sergey. Jammer dat je op deze manier tweede staat in de betting odds. Hij kan echter wel zingen gelukkig en er zal vast weer een bombastische act omheen gebouwd worden. Ach, wat maak ik me druk… Geen concurrentie voor Nederland als je het mij vraagt.

  • Wim48 schreef:

   Het is Rusland en zal daarom niet hoog eindigen. Vorig jaar voor het eerst de finale gemist. Heeft politieke beleid van Putin daar iets mee te maken? Putin die constant onrust aan het zaaien is in Europa? Het lukte Rusland niet met het geweldige nummer van Sergej 3 jaar geleden, en waarom zou het nu dan wel lukken? Nee, voor Rusland hoeven we niet bang te zijn, de jury (en veel televoters) zullen het land links laten liggen. Je moet als homo toch niet willen dat ‘hun’ evenement in het homofobe Rusland plaatsvindt waar Gayprides uiteen worden geslagen. Zo, ik heb weer gezegd!

 3. JvE schreef:

  Het is niet slecht en het zal er op beeld vast super gelikt uit gaan zien, maar ik denk niet dat Rusland een podiumplaats gaat pakken, het nummer pakt mij persoonlijk niet, te kil..
  1.Zweden/2.Malta/3.Zwitserland/
  4.Denemarken/5.Rusland/6.Litouwen/
  7.Letland/8.Moldavië/9.Armenië/10.Ierland/
  11.Kroatië/12.Roemenië/13.Oostenrijk

 4. riccardo schreef:

  Alle issues en antipathietjes ten spijt, en ik hoop erg dat ik geen gelijk krijg, toch denk ik dat ook deze het weer heel goed gaat doen. Dit soort ‘theater buiten het theater’ staat ver van mijn persoonlijke smaak af. Televote vriendelijk lijkt het me in ieder geval wel.

 5. Marc schreef:

  Voor mij te dramatisch en overgeproduceerd, maar zal met gelikte staging heus wel heel verl punten scoren. Top 5 gegarandeerd, zelfs kanshebber voor de overwinning als landen als NL en Swiss het in de staging laten liggen, het wordt dus wel een spannend jaar!

 6. Rick schreef:

  Arme Sergey ziet hij straks weer dat hij 3e is geworden bij de puntentelling.
  Het nummer is totaal niet mijn ding maar een top 5 zal het wel halen.

  • Wim48 schreef:

   Sergej had in 2016 moeten winnen, en dat ie toen naast de overwinning greep, heeft ie toch echt aan Putin te danken.

 7. Br@m schreef:

  Ik vind dit een schitterende bijdrage en voor mij is Sergey dé grootste concurrent van Duncan. Het is afwachten hoe het er live uit gaat zien maar de Russen kennende is alles tot in de perfectie geregeld. Ook vocaal zal er niks op aan te merken zijn. Kortom, ik ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen. Nr. 2 in mijn top 41.

 8. Sake schreef:

  Top 5 waardig!

 9. Tomm schreef:

  Het zal wel heel dramatisch en spectaculair in beeld worden gebracht, wat de aandacht van het nummer zal afleiden en dat is goed voor Sergey in dit geval. Ik verwacht hem op een 3e plek in de finale, na Italie en Nederland

 10. Gijs schreef:

  Als t niet Rusland was en niet Sergej dan zou dit nummer zich niet plaatsen volgens mij. Te gedateerd en te bombastisch zonder climax

  • Wim48 schreef:

   Waarom denken veel mensen dat toch steeds ‘als het Rusland niet was’. Ik hoop niet dat Rusland wint, denk dat er dan veel landen gaan afhaken volgend jaar.

 11. Leendert Jan schreef:

  Volgens mij blijft dit dé grote concurrent van Nederland voor de winst, ook al is het nummer minder sterk dan dat uit 2016. Perfect geproduceerd, en op het podium zal weer enorm worden uitgepakt. Het past ook bij hem: een man die sympathiek overkomt, met een groot charisma, een sterk lijf en een stem die de pathos goed aankan. Hier is ongetwijfeld een groot publiek voor. En ik vind het ook gewoon goed dus een hoge klassering zou zeker verdiend zijn, alleen wel graag áchter Nederland….

 12. Michael Adam schreef:

  Laat ik beginnen met zeggen dat ik Sergey een geweldige zanger vind. Hij is een van de weinige esc artiesten waar ik regelmatig nummers van draai. Ook lijkt het me gewoon een hele aardige jongen, voor wat het waard is.

  Scream ligt van al zijn nummers niet helemaal in mijn straatje. Het is iets te musical voor mij en het komt niet genoeg oprecht over. Het is compleet in elkaar gezet.

  Het totaalplaatje gaat vast kloppen en het is een van de landen waarbij ik denk dat winst mogelijk is (samen met NL, Italië, Zwitserland en ook het altijd gevaarlijke Zweden). Alles hangt af van de staging…..!!!!

 13. Sascha schreef:

  Wat een verschrikkelijk kutnummer. Ik hoop dat het onder zijn eigen pretenties vermorzeld wordt. UGH!

 14. Aadrianus schreef:

  De titel zegt het al; een hoop geschreeuw. Hij kan zingen, Sergey, maar hier gaat hij echt geen overwinning mee binnenhalen. Tien jaar geleden misschien, maar nu niet meer.

 15. Maarten schreef:

  Toch best lastig om te voorspellen doe het dit zal gaan doen. Het zal de finale zeker halen. Weet alleen niet of dit wel bij de beste 3 zal eindigen. Ben wel benieuwd hoe het er uit zal zien op het podium. Het lijkt mij verstandig om niet al teveel op het podium te doen zoals bij vorige inzending, want dat kan punten kosten bij de jury.

 16. Matje schreef:

  Dit lied is zo oubollig dat zelfs de russen het niets vinden . Heb eens nagekeken hoe zijn views en streams zijn en dat is voor een zanger van zijn formaat erg beneden peil en vooral aangezien hij ook nog een een flinke fanbase blijkt te hebben. Wat lied betreft zal het niet aanspreken maar het showtje erom heen zal het op de zaterdagavond wel tot een top 10 notering liften.

 17. wiepie schreef:

  over the top nummer…. maar door vriendjespolitiek eindigt ie hoog

 18. Pietje schreef:

  Het dream team van die engerd Filip Kirkorov wil er flink wat geld tegenaan gooien en er een SHOWfestival van maken. Maar zoals Duncan al zei: het is en blijft een SONGfestival.

 19. Ria NL schreef:

  Ik vind het een mooie bijdrage van Rusland zeker gezien na de twee miskleunen van de vorige twee festivals. Ik denk dan ook dat Sergey en zijn team flink zullen uitpakken in Tel Aviv. De overwinning van Nederland is nog geen gelopen race, er zijn behalve Rusland nog een aantal landen die het Nederland behoorlijk moeilijk kunnen maken zoals Italië, Zweden, Zwitserland, IJsland. We gaan het zien….

 20. Toine schreef:

  Dit nummer vind ik minder, dan zijn vorige bedrijage, maar finale wordt het zeker en ik ben bang ook wel een top 5 positie….. :-( :-(

 21. GerardMartin schreef:

  Bombastisch k*tnummer, hoop dat het in de halve finale blijft steken. Maar zal waarschijnlijk wel weer veel punten bij elkaar sprokkelen van allerlei voormalige Sovjetstaten die elkaar niet kunnen luchten of zien maar elkaar altijd vinden bij het songfestival.

 22. Rick schreef:

  Grappig Duncan krijgt de 12 OGAE punten uit Azerbeidzjan, Servië, Oekraïne, Estland
  Het blijft leuk dat we het na 44 jaar zo goed doen ❤️?

 23. RobbieR schreef:

  Ik vind Sergey een symphatieke, charismaachtige en prima zanger. Scream vind ik een prima nummer en gaat zeker scoren in de finale. Toch zegt hetmij ergens dat Rusland het niet zo gaat doen als men denkt. Misschien net 6e en ik denk meer door de staging. Want alhoewel ik Scream een prima nummer vind, toch is het te gedateerd en zou je niet snel op een radio horen.

 24. Placide schreef:

  Deze sympathieke, knappe en prima zingende rus had in 2016 gewoon moeten winnen, maar helaas. Sergey neemt revanche dit jaar en dit kan weleens de grootste concurrent zijn voor onze Duncan. Heel sterk lied dit, maar onze Duncan heeft toch net dat ietsje meer om te gaan winnen.

 25. Nordman schreef:

  Ik vind er niet veel aan, Het is goed geproduceerd, maar ik kan niet zeggen dat ik enorm onder de indruk ben. Dit heeft wel iets weg van de Kroatische inzending. Als dit lied door Kroatië zou zijn gestuurd, zou het overigens niet eens zo hoog bij de wedkantoren staan. Het is met name de naam van het land en de zanger die de winstkansen lijken te verhogen. Dit lied lijkt te zijn bedacht nadat er een act is ontworpen. Wat ze ook gaan bedenken qua visueel spektakel, dit gaat niet winnen. 23/41

 26. Bandido - Georgia schreef:

  Dit is één van mijn favorieten van dit jaar. Het is anders dan zijn vorige bijdrage, maar daarmee niet slechter. Rusland gaat duidelijk voor de winst en het staat als een huis. We weten van deze zanger dat hij kan zingen en ook visueel zal het er prima uitzien. Al met al een geduchte kandidaat voor de overwinning.

 27. Richard schreef:

  Ik heb dit lied een keer geluisterd en daarna krijg ik het niet meer uitgeluisterd. Doet me niets. Zal zeker goed scoren, daar twijfel ik niet aan.

  • GerardMartin schreef:

   Portugal op één en Zwitserland op twee?? Hahahaha dat gaat never nooit gebeuren, eerder laatste en één na laatste!

 28. edmol schreef:

  Zal hoog eindigen maar het is voor mij een stuk minder dan zijn vorige bijdrage.

 29. MarkusRotterdam schreef:

  Ben groot fan van Sergey, naar zijn concerten geweest en hij is echt fantastisch. Deze bijdrage zingt hij goed maar vind ik een stuk minder dan …the only one (waar hij gewoon mee had moeten winnen i.p.v. schreeuwlelijk Jamala met haar politieke zeiknummer) ; ’t is een heel ander genre maar misschien is dat juist de kracht, om met een compleet ander nummer te komen. Maar hoe hij het ook gaat doen, ik blijf fan van hem.

 30. GerardMartin schreef:

  Ik blijf het nog steeds een blamage vinden dat een groot land als Rusland zich bediend van een niet bepaald geliefde taal lijkt mij…

 31. Maarten schreef:

  Rusland zal wel weer in de top 10 eindigen zoals vaak, behalve vorig jaar. Dat was ook echt heel slecht. Verder ben ik wel benieuwd wel land die nu in de top 10 van de bookmakers staat het uiteindelijk niet zo goed zal gaan doen.

 32. Henk schreef:

  Ik verwacht dat hij tweede gaat worden. Het lied heeft een behoorlijke Disneysaus en dat gaat er in als koek. Qua sfeer lijkt het op Rusland 2015 en dat werd ook tweede :)

 33. ed gentenaar schreef:

  vorig jaar zat rusland zeker niet in de top 10 zelfs niet in de finale voor het eerst buiten 2017 niet mee genomen toen deden ze niet mee

 34. Truus schreef:

  Meer iets om te laten meedingen voor een musical theater award op broadway of west end. Het esc ermee winnen zit er echt niet in ongeacht een afgelikte staging..

 35. Stephan Dijk schreef:

  UGH!

 36. Lilly schreef:

  The press conference on the upcoming Eurovision Song Contest 2019 was held at the Russia Today press center. It was attended by the representative of Russia Sergey Lazarev, songwriter and producer Philipp Kirkorov, deputy general director of the All-Russian State Television and Radio Broadcasting Company, chief producer of new programs and special projects Gennady Gokhstein, head of the international projects department of the Directorate of International Relations, head of the Russian delegation at Eurovision 2019 Ekaterina Orlova. We present excerpts from this press conference:

  Philipp Kirkorov: “We will not reveal any details about Sergey’s stage performance today – our task is to surprise the public – therefore you will see it only on May 16.” Ekaterina Orlova: “We hope that no one will unofficially leak the full video of the rehearsal, now it is not allowed to be published.” Philipp Kirkorov: “The stage director of the number Fokas Evagelinos is already in Tel Aviv, as the stage set has already arrived there, he will watch the rehearsals of the stand-ins to ensure all works correctly. In Moscow there also is a similar stage set and rehearsals continue there. Unlike the second participation of Dima Bilan, when stars Evgeni Plushenko and Edwin Marton joined him – Sergey will perform on stage alone, but with a song that is fundamentally opposed to which he performed in 2016, then he was with a dynamic acrobatic number – this year everything will be completely different. The jury always doesn’t really like the show performance, they favor the vocalists, the musicians, and this year we will present a purely musical thing, we will present music – and let us now see how those musicians who do not like the show will vote.”

  Philipp Kirkorov: “Gennady Gokhstein and I sat and listened to many potential songs for Eurovision during the long winter evenings. He is a very musical person with great taste and feeling in his heart. We sorted out a lot of serious material that we wrote together with Dimitris Kontopoulos – but it was Scream which hooked him even despite the fact that it is not superhit, not a schlager, not a dance music, then we argued for a long time who of us will show the future Scream to Sergey – as a result I did it. From the first listening his eyes lit up and we realized that he believed from the first minute and loved this song. ” Sergey Lazarev: “When I do not believe, I do not do it. If I have confidence inside, only then I can achieve high results. I first heard a song in a demo without words, we understood that music itself gives an incredible message, large-scale emotions, it’s such a soundtrack. ” Philipp Kirkorov: “Many said that this is not Eurovision format, this is not a hit, but Lordi, who won – did they have a hit? The original song always wins, the unusual. It’s not necessary to be a hit, there may be were a couple of such songs in the Eurovision history. Interesting, unusual songs win.” Sergey Lazarev: “When the lyrics were already written – we heard Scream, we understood this incredible emotional message, and this emotion will be in the stage performance, we want to convey the emotion through the screen to the viewer.”

  Philipp Kirkorov: “Vocally to perform this song is torture for the singer. When we chose the tone, Sergey insisted that it should be as high as possible. But he will cope, judging by all the rehearsals.” Sergey Lazarev: “I’m certainly risking, I feel an additional responsibility. But I wouldn’t have been me if I hadn’t accepted the offer. It’s better to do and regret than to regret that you didn’t. Our task is to present the country with the utmost worthiness so that the country will be proud and people will keep watching the performance.”

  Sergey Lazarev: “Initially, I wanted to film my son Nikita as a boy in the video, but then I thought they would say it was speculation, plus he was still too young to withstand the shooting process – there were 20 hours of shooting. The video was unusual, but I don’t imagine other pictures and graphics for this song, which is unusual in itself. It was very important to do two completely different things: the video and the stage presentation – they are very different. But we needed to stress and not to spoil the song, to convey its emotion in the video. ”

  Philipp Kirkorov: “Ekaterina Orlova is our guardian angel, the best head of the delegation with whom I have ever worked, I didn’t see such a desire to help, to solve seemingly unsolvable problems from anyone else.” Ekaterina Orlova: “We are leaving for Tel Aviv on May 4th. Every day there are some events, rehearsals, press conferences, Sergey has all his spare time scheduled for interviews with the various press, he will also definitely perform in the Euroclub. Philipp and Sergey, by the way, will live in the same hotel as Madonna – Philipp, even on the same floor with her. ” Sergey Lazarev: “Madonna understands that she needs to promote the album and Eurovision is the most watched TV show in Europe. I think that it’s absolutely not about money, but about the fact that this is a big audience, a big platform.”

  Russia page: http://esckaz.com/2019/rus.htm

 37. Bjorn schreef:

  Dit keer slaagt hij wel om te winnen. Hoe jammer ik dat ook zou vinden. Ze pompen er miljoenen in om dit jaar te kunnen winnen.

 38. Jan Greeve schreef:

  In Rusland wonen heel veel gewone aardige mensen, dus van mij mag Sergey 2e worden.

 39. Dick schreef:

  Deze inzending haalt het niet bij zijn vorige poging. Toch vind ik dit zeker geen slechte inzending. Gaat fluitend naar de finale richting top 5… wellicht top 3.

 40. Tomm schreef:

  Het wordt een wolven musical