Douze Points 2019 [32]: Noorwegen

Dit vind je misschien ook leuk...

53 reacties

 1. Richard schreef:

  Ik vind het vier of vijf liedjes ineen. Heb hier niet zoveel mee.

  • Wim48 schreef:

   Ik hoor Finland ’18, Zweden ’00, Modern Talking – Witchqueen of Eldorado en Rednex – Spirits of the hawk. Als dit geen plagiaat is….

   • Hans P. schreef:

    Inderdaad, geen plagiaat. Plagiaat is iet heel anders dan lijken op en kan per definitie niet op basis van gehoor worden vastgesteld.

  • Truus schreef:

   Overduidelijk bij elkaar geschraapte melodielijnen van andere bestaande songs ,copy paste. o.a. het intro is van ander lied, dan begint Sara Aalto’s monsters..> when nothern lights are dancing , Whenever wind is blowing , het joiken wat het dan uniek moet maken maar voor mij heel ridicuul lachwekkend wordt. Voeg het ritme van deindend pompend kermismuziek in de cocktail shaker en klaar is kees. M.a.w. Lekker fout ,haalt daarom de finale.

 2. inez schreef:

  geweldig ik hoor het graag

 3. Richard schreef:

  Nu ik er over nadenk hebben ze het recept van Mans en Petra gevolgd.

 4. Br@m schreef:

  Lekker nummer! Gaar zeker de finale halen om daar ergens in de 2e helft van de top 10 te eindigen. Nr. 10 in mijn top 41.

 5. wiepie schreef:

  Mooi nummer hoor….. totdat die Indiaan zijn totemlied ten gehore brengt!

 6. Yens schreef:

  Dit nummer zal wel eens als verrassing in de halve finale kunnen blijven steken.

  Het is natuurlijk een super achterhaalt nummer dat zo uit de jaren 90 geplukt kan zijn. Eurodance op zijn best en meestal scoort Eurodance toch niet zo goed op het songfestival.

  Ik persoonlijk luister erg graag naar, maar een stem van mij krijgt het niet.

 7. Yens schreef:

  Het is natuurlijk een super achterhaalt nummer dat zo uit de jaren 90 geplukt kan zijn. Eurodance op zijn best en meestal scoort Eurodance niet zo goed op het Eurovisie podium.

  Ik persoonlijk luister er met plezier naar maar zal er niet op stemmen

 8. Jan Greeve schreef:

  ik zie het niet winnen maar kan er wel van genieten.

 9. Marc schreef:

  Ik blijf dit een vreselijke K3 kabouter plop inzending vinden en hoop toch zo dat dit in de halve finale blijft steken! Echt 1 vd meest domme en goedkoopste inzensingen van dit jaar! Brrrrrrrr

 10. Ria NL schreef:

  Ik vind het wel een leuk nummer al was het niet mijn eerste keus. Ik had liever Kjetil Mørland met En livredd mann zien afreizen naar Tel Aviv.

 11. Robert schreef:

  Lekker nummer hoor, gaat zeker hoog komen.
  Maar winnen, zoals sommigen suggereren?
  Dat is net iets te hoog gegrepen

 12. Timo schreef:

  Ik heb begrepen dat dit voor veel mensen een soort ‘guilty pleasure’ is dit jaar, maar guilty pleasures floppen meestal op het ESF.
  Van mij mag deze inzending worden afgeserveerd na de halve finale. Noorwegen kan zoveel beter…

  • Wim48 schreef:

   Misschien moet de EBU deze inzending op de 2e startplek zetten, al mag die plek ook naar Rusland gaan.

 13. riccardo schreef:

  Een flauwe kul nummer. Liever wel met oortjes graag. Next.

 14. xxx schreef:

  De Noorse inzending wordt door Telegraaf Privé TV verdacht van plagiaat:

  Eén van de Songfestivallanden heeft overduidelijk en schaamteloos plagiaat gepleegd, vindt Jan Uriot.

  Zie de link, waarin het verder ook nog gaat over Duncan Laurence:
  https://www.telegraaf.nl/video/3482541/duncan-doet-raar-over-geaardheid

  • Nathanaël schreef:

   Die Jan Uriot is dan ook wel de grootste mongool die er rond loopt, maar dat terzijde.

  • RobbieR schreef:

   Uriot met zijn gezwam over Duncan..blegh”’

   Oh ja Noorwegen, was niet mijn ding. Maar verrasten mij bij EIC live.
   Goede vocalisten met een typisch doorsnee ESF liedje.

 15. Rick schreef:

  Typisch een nummer die bij de fans groot favoriet is maar uiteindelijk niet naar de finale gaat.
  Euro kitch,trash next please!!!

  • Wim48 schreef:

   Finale gaat sowieso lukken, om daar net als Finland vorig jaar onderaan te eindigen, want in die categorie valt dat nummer.

 16. Dick schreef:

  Bij elkaar gejatte rommel. Goedkope achterhaalde prul-inzending welke ongetwijfeld (helaas) de finale wel zal halen en daar misschien zelfs de top 10 nog wel in fietst. Persoonlijk vind ik het bedenkelijke troep maar wie ben ik…

 17. Kenny schreef:

  Noorwegen is mijn favoriet dit jaar! Hier ga ik zeker op stemmen.

  • Wim48 schreef:

   Ik ga dit jaar niet stemmen, ben veel te bang dat mijn ene stem Nederland net van de overwinning houdt LOL. Of ik ga stemmen op een slecht nummer, tactisch stemmen heet dat :-P

 18. Hein schreef:

  Wat een akelig kinder-pop meeklap liedje
  K3gehalte…kabouterplop nummer

 19. Sake schreef:

  Top tien werk!

 20. Matje schreef:

  Eurovisie cliché ten top ! leuk dat het erbij is.

 21. Tomm schreef:

  Ik vind het nummer op zich wel te pruimen, live vond ik het echter slecht gezongen en het stukje joiken was live gewoon lachwekkend, bijna aandoenlijk. Ligt aan de live versie op de 16e mei, finale zal wel gehaald worden

 22. Nordman schreef:

  Leuk songfestivalnummer dat door het joiken wat bijzonderder klinkt als geheel. Ik ben vooral fan van de stem van de zangeres. Mooi helder geluid. Wel vraag ik me af of het in Tel aviv wel echt gaat overtuigen want tot nu toe hebben we nog geen volledige live versie (incl backings) gehoord. Ook las ik ergens dat ze qua performance gaan uitpakken met een ‘Arctic lion king’ achtige setting. Ik hoop toch echt niet dat ze dezelfde outfits als in de videoclip dragen, want dat gaat ze punten kosten vermoed ik. Finale: ja, maar ik zie het niet hoog eindigen. 11/41

 23. Michael Adam schreef:

  Ik kan het waarderen voor wat het is. Leuk, upbeat nummer. Maar het is inderdaad wel een beetje K3 dit.

 24. Stephan Dijk schreef:

  Niet onaardig, maar verveeld ook snel. Geen nummer dat je aan je playlist toevoegt. En die zogenaamde ‘joik’ stem van Sámi zanger Fred Buljo komt wel héél erg uit zijn keel. Niet mooi.

 25. Pietje schreef:

  Zo’n typisch esf nummer wat ieder jaar bijna verplicht voorbij komt in de line up, maar dat buiten het festival een terechte stille dood zou sterven. Denk ergens rond plek 20 in de finale, misschien iets hoger. Als het aan mij lag haalden ze de finale niet eens

 26. Leendert Jan schreef:

  Ik vind het toch heel leuk dat dit soort lekkere songfestivalstampers erbij zitten. Het is vlekkeloos productiewerk, vol clichés, een Love love peace peace-momentje met de joik… en ik vind het superleuk om naar te luisteren. Kan wel gigantisch nat gaan als de act niet klopt. Ik verwacht toch minstens iemand in Sami-kostuum, net als in 1980.

 27. Placide schreef:

  Dit zo herkenbare deuntje wat we al 100000 keer hebben gehoord gaat erin als koek, maar wordt ook net zo snel weer uitgekotst.

 28. Dimibelgie schreef:

  Tja, overhyped, goedkope eurovisie kitsch eurodance, staat hoog bij de bookies maar er bestaat volgens mij een kans dat ze door de mand vallen. Zullen de finale mss net halen en eindigen rond de 15e plaats in de finale denk ik…

 29. Pim schreef:

  Mijn nummer 4/41. Mix tussen pop en traditionele taal staat mij wel aan. Dan moet de joiker het wel goed doen, in de nationale finale begon het wat zwak. De andere 2 waren prima en in de pre parties klonken alle 3 goed en wat een enthusiastme van het publiek bij deze!

 30. Dubbelfrisss schreef:

  Wat een heerlijk nummer. Word hier heel blij van. Mijn nummer 3 na Nederland en Italië. Gaat zeker naar de finale en top 10 in de finale zie ik wel zitten.

  • Wim48 schreef:

   Ik word hier ook vrolijk van, staat hier op repeat. Vind het beter dan Nederland, qua catchy melodie. Wat kwaliteit betreft is Nederland beter, en daar zal de jury eerder voor gaan.

 31. edmol schreef:

  Ik ben hier wel enthousiast over. Hoor het graag en mag van mij zo mee naar de zaterdagavond.

 32. MarkusRotterdam schreef:

  Lekker nummer maar geen topkwaliteit. Wel leuk dat zoiets erbij zit.

 33. Maarten schreef:

  Dit zou zomaar een inzending zijn die onverwachts niet de finale haalt. Zit wel tussen een sterk deel van de 2e halve finale in.

 34. GerardMartin schreef:

  Dit kan er best mee door dus hup naar de finale ook al had ik liever Kjetil in TA had gezien.

 35. JvE schreef:

  In tegenstelling tot vele anderen, vind ik dit nummer niet zo best, te cheesy en rommelig voor mij, denk dat dit nummer lager gaat eindigen dan wordt verwacht… 1.Zweden/
  2.Malta/3.Zwitserland/4.Denenarken/
  5.Rusland/6.Litouwen/7.Letland/8.Moldavië/
  9.Albanië/10.Noorwegen/11.Armenië/
  12.Ierland/13.Kroatië/14.Roemenië/
  15.Oostenrijk

 36. robbert-rotterdam schreef:

  Dit brengt de typische Eurofan-fun, maar heeft verder weinig om het lijf. Het zou de weg van de Roemeense jodelaars kunnen gaan, dwz niet al te veel bijval van de jury’s en behoorlijk wat stemmen van de televoters, en dan bedoel ik echt het fan-deel. Ik schat in dat een top-15 in de finale mogelijk is, maar van mij hoeft het zeker niet zo hoog te eindigen, want ik vind dit goedkoop broddelwerk.