Douze Points 2019 [35]: Azerbeidzjan

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. JECH schreef:

  Mooie clip! Het nummer zelf vervalt mij te vaak in herhaling waardoor het mij in ieder geval aan het einde gaat vervelen. Finale mag maar hoeft niet.

 2. Yens schreef:

  Zeker finale en mag dan van mij in de top 5 eindigen. Ben nooit zo’n fan van hun bijdrages maar deze luister ik vaak.

 3. wiepie schreef:

  lekker nummer…. lekkere clip….. lekker ding die zanger….

 4. JvE schreef:

  Moderne inzending van Azerbeidzjan, vind het een goed nummer, mag van mij zeker naar finale! 1.Nederland/2.Zweden/3.Malta/
  4.Zwitserland/5.Azerbeidzjan/6.N-Macedonië/
  7.Denemarken/8.Rusland/9.Litouwen/
  10.Letland
  11..Moldavië/12.Albanië/13.Noorwegen/
  14.Armenië/15.Ierland/16.Kroatië/
  17.Roemenië/18.Oostenrijk

 5. edmol schreef:

  Best wel aardig nummer en goede zanger. Zal de finale makkelijk halen vermoed ik.

 6. Leendert Jan schreef:

  Vrij degelijk en eigentijds nummer. Er gebeurt wel wat te weinig naar mijn zin waardoor het me niet zo bijblijft. Het is ook het grootste mysterie van dit jaar omdat ik geen idee heb hoe dit live gaat klinken en zelfs nauwelijks een idee hoe hij er uitziet. We moeten maar afwachten, niet verkeerd voor hem dat hij als laatste in de semi mag.

 7. Br@m schreef:

  Lekker nummer, mooie clip en een zekere finalist. Nr. 16 in mijn top 41.
  Voor de finale tip ik: Nederland, Zwitserland, Rusland, Zweden, Denemarken, Armenië, Azerbeidzjan, Noord-Macedonië, Noorwegen en Malta.

 8. Stephan Dijk schreef:

  Spannend gearrangeerd. Creatiever dan Zweden en Zwitserland. Een van de betere.

 9. riccardo schreef:

  Het ‘shut up about it’ klinkt lekker in dit no nonsens nummer. Mist ergens net ‘iets’ in de overtreffende trap voor een top 3 volgens mij maar ik mag het absoluut graag horen.

 10. Nordman schreef:

  Vanaf de eerste keer al weg van dit nummer. Heerlijke plaat! Enig minpuntje is dat er op het einde van het lied niet veel meer gebeurt, daar had wat meer uitgehaald kunnen worden. Op naar de finale en mag van mij in de top 10 eindigen. 6/41

 11. xxx schreef:

  Meteen door naar de finake, deze hunk van het songfestival 2019.
  Clip net als Duncan deel in het water. Wst een toeval….

 12. Sake schreef:

  Jazeker, dikke prima. Finale, en vervolgens hoge eindpositie!

 13. Placide schreef:

  Net als onze Duncan gaat deze meneer ook een kopje onder. Een eigentijds nummer, maar wel met een herkenbaar deuntje. Azerbeidzjan is weer helemaal terug en dit zal best gaan scoren.

 14. Ria NL schreef:

  Wel een aardige bijdrage van Azerbeidzjan, al blijft dit niet echt bij mij hangen, dat komt mede door de vele herhalingen. Ik betrap mezelf erop dat ik het na 2 minuten wel gehoord heb.

 15. Dirk Marko schreef:

  Wel aardig, idd veel herhalingen waardoor het snel begint te vervelen.
  Off topic: Duncan is de 6 mln views gepasseerd.

 16. GerardMartin schreef:

  Gewoon het zoveelste “Zweedse” liedje. Het zal allemaal wel heel eigentijds en geweldig zijn maar mij doet het helemaal niks. De finale zal het wel halen alhoewel dat van mij ook niet hoeft.

 17. robbert-rotterdam schreef:

  De Eurovisieversie vind ik eerlijk gezegd een beetje vlak vergeleken met de rijkere accoustische versie die ik op YT aantrof. Naar het einde toe wat eentonig ook. Ik weet dat de zanger een heel goede stem heeft en een dosis charisma. Dus hij mag van mij naar de finale.

 18. RobbieR schreef:

  Prima nummer, wat misschien nog kan verrassen donderdag 16 mei en 18 mei (finale gaat het zeker halen).

 19. JECH schreef:

  Of topic: meer dan 6.000.000 views op youtube voor Duncan ?

 20. Beer schreef:

  Hij deed overigens ook mee aan de Azerbeidzjaanse voorronde in 2011.

 21. Daan schreef:

  Yooo, effe off topic, zoals altijd vind Wiwibloggs het leuk om Nederland omlaag te halen. Nu met een berichtje dat Duncan Arcade al gezongen heeft in 2017. Check die zielige haters toch. Wat fijn om eerste te staan <3 Dit hoort erbij. sneu volk dat ons hoe dan ook naar beneden wilt halen. Verdedig ons effe; Jamala heeft nl in 2015 ook al 1944 gezongen en dat boeide niemand. GO NEDERLAND.

  On topic: Azerbaijan is mijn nummer 2. hahahahaha

  • Br@m schreef:

   Je blaast de hele zaak buitenproportioneel op. William en Deban van Wiwibloggs zijn juist altijd heel lovend geweest over Duncan en zijn lied. Dat was zo bij de voorstelling van zijn videoclip alsmede na zijn optreden bij Eurovision in Concert en een week later eveneens na zijn optreden bij de pre-party in Londen. In het artikel wat vandaag op hun site staat veroordelen ze Duncan ook niet; ze vroegen zich hooguit af of dit kleinschalige optreden uit 2017 gevolgen zou kunnen hebben maar volgens mij is het niks meer dan een storm in een glas water.

   • ron schreef:

    Denk ik Bram, maar al heel wat negatieve reacties van mensen die vinden dat Nederland gediskwalificeerd moet worden worden. Hoop dat het goed komt.

   • Daan schreef:

    Ik weet niet hoor, maar Wiwibloggs stond het anders wel toe dat een Belgische blogger op hun site weliswaar 3 artikelen plaatste over dat “Nederland het al wou organiseren” met een zware ondertoon van arrogantie; tot grote ergenis van Nederlandse en buitenlandse reageerders. Bovendien heeft Wiwibloggs wel een verleden met bijvoorbeeld hun verneemde racistische optreden van Waylon. Ja, ze zijn lovend in hun review video. Maar ze maken wel onnodige drama met hun artikelen. Clickbait, fake news, hoe dan ook; het is vermoeiend dat Wiwibloggs een steeds grotere rol krijgt qua Eurovisie en met hun nep drama.

  • Lilly schreef:

   Het komt oorspronkelijk van youtube kanaal russelblog af, een Rus, met een afkeer van arcade!

  • SW schreef:

   Diskwalificatie gaat echt niet gebeuren hoor! De regels stellen dat het lied commercieel gereleased moet zijn na 1 sept 2018. Dat betekent tekst en muziek. Dit is het geval, want de muziek kende niemand voor 7 maa 2019.

   Jamala in 2016 is niet gediskwalificeerd, terwijl dat veel dichter in de buurt kwam van overtreding van de regels, dus Duncan kan met een gerust hart naar Tel aviv afreizen.

   En hoe groot is de kans dat de avrotros de EBU al had ingelicht over dit filmpje? ;) (heel groot!)

 22. Bandido - Georgia schreef:

  Zoals wel vaker met Azerbeidzjan vind ik ook dit jaar hun liedje weer leuk. Klinkt eigentijds, met volgens mij een prima zanger. Wel mist het een beetje een “hook”, waardoor het misschien niet zo beklijft na één keer luisteren. Maar het zal er vast weer strak uitzien, waardoor ik denk dat het wel finale wordt. Maar ik verwacht niet dat het mee gaat doen voor de top vijf.

 23. Bjorn schreef:

  Ik vind dit bones 2.0 maar dat is niet zo raar aangezien aan dit nummer dezelfde auteur heeft gewerkt.

 24. Michael Adam schreef:

  Een heerlijk nummer, luister het graag en vaak. Wel makkelijker als studio versie en lastig te vertalen naar een podium wellicht. Ben benieuwd!

 25. Amand schreef:

  Qua muziek het lekkerste nummer dit jaar, prettige stem ook… ik zet m dan ook altijd keihard als ik m draai. Mag voor mij heel hoog eindigen ;-)

 26. Dick schreef:

  Goede zanger met een aardige song. Gaat zich kwalificeren en top 10 denk ik halen.

 27. Alrightguy schreef:

  Een van mijn favorieten van dit jaar. Vooral deze unplugged versie waaruit blijkt dat Chingiz een echte ras artiest is. Douze points.
  https://www.youtube.com/watch?v=UfbgqX8OCQI

  • Marc schreef:

   Inderdaad geweldige unplugged versie op youtube.
   Deze gaat top 3 halen (hoop ik haha)