Duncan Laurence: “Ik zou zelf op Italië stemmen”

Dit vind je misschien ook leuk...

45 reacties

 1. Eduard schreef:

  Laten wij nou eens niet op Italië en Zwitserland gaan stemmen om onze eigen kansen te verhogen. Wie doet er mee?

  • Hans schreef:

   Zou een beetje kinderachtig zijn, vind je ook niet? Wie er niet tegen kan dat iemand anders ook kan winnen, moet niet met een wedstrijd meedoen. En met Italië als
   winnaar zou ik ook geen moeite hebben. Maar liever Nederland natuurlijk.. ;-)

  • robbert-rotterdam schreef:

   Nee, daar doe ik niet aan mee. Als we winnen, dan graag vanwege de grote verdiensten van Duncan en niet vanwege valsspelerij. En ik deel de mening van Duncan. Ook ik ga voor Mahmoud stemmen. waarschijnlijk wel meerdere keren, omdat dat nummer me raakt zowel qua muziek als tekst. Ook een lied dat van binnenuit komt.

   • Eduard schreef:

    Maar stel dat we met een paar punten tweede worden en we krijgen niks tot weinig uit Italië, ben je dan nog zo content?

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ik ben content als degene met de meeste stemmen wint en als dit is gegaan op een rechtvaardige manier. En als we weinig uit Italië krijgen en Italië wint, dan is dat maar zo. We hebben dan in elk geval een prima winnaar. Er is voor mij bij voorbaat geen reden om de stemming te manipuleren. Mijn principes van eerlijkheid gaan voor.

 2. Dirk Marko schreef:

  Laten we het zuiver houden . Dat willen wij omgekeerd toch Ook?

 3. Tomm schreef:

  Ik zou dat niet van de daken schreeuwen als ik Duncan was

 4. Wiepie schreef:

  Als ik stem… dan op diegene die de beste performance en zangstem heeft en niet om de kansen voor Nederland te vergroten.

 5. Ria NL schreef:

  Ik stem in elk geval niet op Italië. De tekst spreekt me wel aan maar de melodie en de stem van de zanger absoluut niet.

  • Br@m schreef:

   Helemaal met je eens, Ria. Ik vind zijn stem vreselijk. Italië is wel vaker een fanfavoriet (zie Francesco Gabbani) en die werd uiteindelijk maar 6e. Iets dergelijks verwacht ik dit jaar ook voor Mahmood.

   • Eduard schreef:

    Top Bram! Dat gaat de goede kant op ;)

   • Max Mark schreef:

    Wordt echt de Frankrijk van vorig jaar. Veel minder dan verwacht.

   • Maurice schreef:

    dat denk ik dus ook. Er is altijd wel 1 lied wat qua punten tegen gaat vallen. Ik denk dat dat dit jaar Italië (weer) is.

   • Dirk L schreef:

    Klopt, maar dit jaar is Italie niet de favoriet

   • Truus schreef:

    Mijn 12 punten gaan steevast naar Italië en IJsland.. Dat die Francesco niet zou winnen was destijds voor mij van te voren al een feit , niks nieuws aan de zon . En dit jaar zal Italië met Mahmood wèl in top 3 eindigen, like it or not , basta pasta

  • Eduard schreef:

   Super Ria! Dat vergroot onze eigen kansen! Dat zouden meer mensen moeten doen.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Met één verschil: Ria stemt niet op Italië omdat het lied haar niet aanspreekt. Dat is haar goed recht. Jij roept op om niet voor Italië te stemmen, om zo Nederland extra kansen te geven. Dat is wel iets anders. Overigens heeft je actie weinig zin. Jij bent maar een mini-radertje in het geheel en zal het verschil echt niet maken.

 6. Beer schreef:

  Drama. Hij geeft een compliment aan een collega.

  Dat kan ook mooi zijn.

  • Eduard schreef:

   zo is dat een compliment geven is al mooi genoeg. We hoeven er niet op te stemmen.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Dat maakt een ieder voor zichzelf wel uit. Jouw advies sla ik in elk geval in de wind.

 7. Pietje schreef:

  Eerst maar eens afwachten op de performances. Ik zou voor nu denk ik op Slovenië of Hongarije stemmen. Misschien Griekenland, maar wat ik tot nu toe gezien en gehoord heb van haar live optredens gaat me dat tegenvallen denk ik.
  Verder vind ik het eigenlijk maar een mager jaar eerlijk gezegd. Van alle favorieten vind ik, naast Nederland, Zwitserland nog het leukst. Italië is zeker goed, maar is niet echt mijn muziek of iets waar ik graag naar luister in het algemeen. Zweden is me teveel 90s hallelujah pop. Perfect gebracht en geproduceerd hoor, maar ook zo ontzettend plastic en niet bepaald iets van nu. Rusland heeft een theatraal kutnummer dat alleen door de peperdure visuals en genoeg stemvrienden de top 5 in geholpen gaat worden.

 8. Nordman schreef:

  Heel goed dat hij niks vertelt over de staging en de focus houdt. Laat je vooral niet beïnvloeden door buitenstaanders. Uiteindelijk moet Duncan het doen.

 9. GerardMartin schreef:

  Ik ben in Duitsland op 18 mei, volgens mij kan ik daar dan op Nederland stemmen?

  • Eduard schreef:

   jaaaaa super Gerard Martin, een beetje chauvinistisch zijn mag toch wel na 44 jaar?!

  • JP schreef:

   Met een duitse nummer toch? want ik twijfel of de provider daar, een special dienst nummer van NL kan verwerken.

  • Wim48 schreef:

   Dat is net zo kinderachtig als niet stemmen op Italië omdat Italië een grote concurrent is van NL.

 10. Hein schreef:

  Rechtvaardig?
  Wat dacht je van dat buurlandjes gestem
  Hou toch op….je weet bij heel veel landen wel dat het buurlandje 12 punten krijgt.
  Het stwmmen is nog nooit rechtvaardig geweest….ja 3kwart misschien

  • robbert-rotterdam schreef:

   Nou en.. zo veel mogelijk rechtvaardig. Als we daar eenmaal aan beginnen om stemmen te manipuleren dan hoeven we niet eens meer wedstrijden te houden. Uitslag slaat dan toch nergens meer op. Ik ben nu alleen maar gesterkt in het idee dat ik voor de landen van mijn voorkeur ga stemmen, ongeacht of ze een gevaarlijke concurrent van Nederland zijn of niet. En ook als anderen op hun buurlanden stemmen, wat wij trouwens ook doen, wil dat toch niet zeggen dat ik goede liedjes dan maar moet overslaan?

   • Eduard schreef:

    Ik mag dan maar een klein radartje in het geheel zijn Robbert. Je maakt je wel erg druk om mijn uitspraken. Ik merk dat ik toch veel meer bereik dan jij denkt. Ciao!

  • GerardMartin schreef:

   En Griekenland en Cyprus hebben nog nimmer minder dan 12 punten gekregen!

  • Bjorn schreef:

   Daarom is het maar goed dat er ook nog een vakjury is. Het is met name dankzij de vakjury’s dat we het redelijk doen de laatste jaren. O3gene werd 5e bij de vakjury maar bij de televoting rond de 20ste. Douwe Bob en Waylon deden het bij de televoters ook veel minder dan bij de vakjury’s. Nu is het van een paar landen bij voorbaat bekend waar de 12 punten heen gaan. Griekenland geeft 12 punten aan Cyprus en andersom. Rusland krijgt vaak van Wit-Rusland 12 punten en meestal ook hoge punten van Moldavië, Azerbeidzjan, Bulgarije en Armenië. En de Balkan geven elkaar ook vaak hoge punten.

 11. Hein schreef:

  Jij schrijft dat je content bent dat het liedje met de meeste punten op een rechtvaardige manier wint.
  Dat is nog nooit het geval geweest.
  Ben het zeker met je eens dat als je Italie de beste vind dat je daar echt op moet stemmen.
  Maaaaar er wordt tijdens televoting zoveel gestemd op het buurlandje dat de verhoudingen altijd scheef blijven. Hoeft niet altijd met de winnaar te maken te hebben hoor

  • Eduard schreef:

   Helemaal mee eens Hein maar sommige mensen hier zien het licht niet en doen erg naief.
   Ondertussen maken ze zich druk om mensen die nadenken over een plan om te winnen.

 12. dick schreef:

  Luister aub ook eens naar de clip van de genoemde uitzending mbt de reactie op het onzinnige artikel van Jan U (wat een…. nou ja eh…. laat ik maar niks zeggen over die man). De wijze waarop Duncan reageert over zijn vermeende geaardheid: opnieuw hulde aan Duncan!!! Ik word zo langzamerhand moedeloos van al die discussie alsof het er wat toe zou doen in welke categorie je zou vallen, lekker belangrijk. Iedereen moet vooral gelukkig zijn met wie hij of zij wil. Duncan : de wijze waarop jij met alle media aandacht om gaat (ook die kul verhalen van dergelijke journalisten (die die titel eigenlijk niet verdienen) vind in bewonderenswaardig. Wat mij betreft ben je een geweldige zanger en artiest en lijk je als mens ook nog eens prima in elkaar te steken: blijf wie je bent!!!

  • Bas schreef:

   +1. Prima reactie inderdaad van Duncan. Ik vermoed dat hij ook media training heeft gehad. Die Jan U. wil graag rellen, maar het gaat helemaal nergens over. Interviews teruggeluisterd, maar interview van Manuela Kemp en Henk-Jan Smits was van een hoger niveau dan dat van Coen en Sander.

  • Harm Stirnberg schreef:

   +1

 13. Peter schreef:

  Voor wat het waard is: Kijk even naar de stemming van de OGAE Rusland, echt te hilarisch voor woorden, dit kun je dus gewoon niet meer serieus nemen. Voor mij blijft de Nederlandse inzending het beste van dit jaar en voor Nederland de mooiste inzending ooit.

  • riccardo schreef:

   ? idd, maar ik zag dat Ralph die ergens punten gaf namens NL ook best een afwijkende smaak heeft.

   Vraagje, wat denk jij? Maken we straks meer indruk met een ingetogen uitvoering van het nummer of moet het optreden muzikaal gezien de clip versie van Arcade zijn?

  • JECH schreef:

   De Russen zijn slim. Het doel “de overwinning” heiligt de middelen.
   En ja die zie ik wel. Als we na 44 jaar dicht bij de overwinning zitten ga je die niet onnodig weggeven. Dan moet je heel voorzichtig worden. Heel leuk voor je als je de moralist wilt uithangen, maar niet zeuren over vriendjespolitiek als je tweede wordt met een puntenverschil van 1. De Russen denken nog steeds dant ze kunnen winnen en wie weet pakken ze net dat puntje extra..

   • Eduard schreef:

    Klopt helemaal Jech. Leuk om te merken dat steeds meer mensen het met mij eens zijn. Hoe was het ook al weer in 1988?!! Moralisten vind ik sowieso eng! Het woord schijnheilig is niet voor niks zo ontstaan.