21u: Finale Eurovisie Songfestival 2019

Dit vind je misschien ook leuk...

123 reacties

 1. wiepie schreef:

  we krijgen een mooi en spannend songfestival-avondje voor de boeg….

 2. dick schreef:

  Beste mensen: heel veel plezier vanavond. Ik voel dat er een mooi resultaat in de lucht hangt voor Nederland. Persoonlijk zou ik niet weten wie er anders moet gaan winnen want we steken er met kop en schouders bovenuit. Maar goed we zullen het gaan zien. Hier mijn prognose voor de uitslag (waarbij ik mijn persoonlijke voorkeur over boort gezet heb).
  1. Nederland
  2. Zwitserland
  3. Australie
  4. Zweden
  5. Rusland
  Verder vrees ik een meevallend resultaat voor San Marino IJsland Malta en Cyprus. Verwacht ik dat de Big 5 EN het gastland er weer weinig van bakken.
  Nogmaal veel plezier allemaal en Duncan zet em op!!!!

 3. Ben schreef:

  Duncan heel veel succes.
  Dit wordt een gedenkwaardoge avond voor alle Nederlandse Songfestival fans.

 4. Toine schreef:

  Ben op van de zenuwen…..
  Duncan is dé man van dit festival; vocaal een parel. En ook als mens; wat een sympathieke gozer. Ik gun hem ( en ons ) de winst!
  Go for it Duncan! Je bent de beste gewoon.
  Heeeel veel succes!

 5. harm stirnberg schreef:

  @redactie songfestivalweblog, bedankt voor jullie snelle berichtgevingen van alle ESF gebeurtenissen dit jaar. Het is elk jaar een genot om deze site te bezoeken. Voor ons fans zijn jullie toppers. Tot volgend jaar.

 6. JvE schreef:

  D-Day.. Duncan Day!! Het zou niet meer dan terecht zijn als hij wint.. een 2e of 3e plaats zou leuk zijn, maar toch zou ik zwaar teleurgesteld zijn!! De winst ligt na 44 jaar zo dichtbij, nu moet het gebeuren ook 😉 Ik vind dat Duncan en “Arcade” kwalitatief ver boven de concurrenten uitsteken.. Wordt een spannend avondje vanavond, veel kijkplezier allemaal en ook namens mij:
  Songfestivalweblog, bedankt voor de nieuwtjes, updates, enz!

 7. Eugene schreef:

  Het zou natuurlijk geweldig zijn na 44 jaar, en sowieso doet Duncan het erg goed, maar ik hou toch een beetje een eng gevoel dat de publieksstemmen wel eens roet in het eten kunnen gooien. Bij het publiek doet ons land het vaker veel minder goed dan bij vakjury’s. Maar uiteraard zit ik er heel erg graag naast qua gevoel. Überhaupt al leuk voor Duncan dat hij het zo super doet bij bookmakers. Dus ook bij een 2e t/m 4e plek mogen we nooit teleurgesteld zijn. Veel plezier allemaal!!

  • interstellar1975 schreef:

   Komt helemaal goed. De Common Linnets kregen ook veel stemmen van het publiek.

  • Celine schreef:

   Portugal kreeg ook nooit punten van het publiek, maar in 2017 was dat wel anders….

 8. Martin schreef:

  Duncan heel heel veel succes vanavond en geniet van alle moois wat deze avond je gaat brengen! Je bent een kanjer en maakt de hele natie trots met jouw lied, ongekende waanzinnige kwaliteit.

 9. Timo schreef:

  Ik verwacht vanavond dat Nederland de jurystemming wint en dus als laatste aan de beurt komt bij de beslissende stemmen van de televote. Dat wordt een bloedstollend moment, ik voel de zenuwen nu al!! Hopelijk wordt het het moment waar zoveel songfestivalfans al decennia op wachten. Ik heb nog nooit ervaren hoe het voelt als Nederland het ESF wint, dus dit ga ik mijn leven lang niet meer vergeten! Misschien moeten we hierna wel wéér 44 jaar wachten… en 2063 klinkt nog héél ver weg!

  Als Europa gaat voor kwaliteit, en zich niet laat paaien door kermis en clichés, dan moet Duncan winnen. Het zou terecht zijn. En hoe zeer mensen ook benadrukken dat we niet teleurgesteld mogen zijn met een tweede of derde plaats, natuurlijk mogen wij dat WEL zijn! Niet vanwege Duncan, want die doet het fantastisch, maar omdat we gewoon écht de beste inzending hebben dit jaar. Ik hoop dat het beloond wordt.

  • Elbie schreef:

   2063 klinkt niet alleen ver weg, dat is het ook. Aangezien de laatste overwinning het eerste festival na mijn geboorte was, heb ik dat niet bewust meegemaakt, dus als we weer 44 jaar moeten wachten ga ik dat waarschijnlijk ook niet meemaken. Ben het met je eens, de jurystemming gaan we waarschijnlijk wel winnen, dan ligt het er aan hoe groot het gat is, als de jurystemming spannend is, ben ik bang dat we niet gaan winnen. Als de jury’s Nederland een enorme voorsprong geven, kan het niet anders dat de televoters daar ook in meegaan, dan gaat het wel goed komen, maar bij een klein verschil met de nummer 2 ben ik er toch bang voor dat we tevreden moeten zijn met een top notering maar net geen winst. Vooraf was iedereen daar blij mee geweest, maar nu?

  • GerardMartin schreef:

   Ik weet nog dat ik in 1975 bijna geen nagels meer te bijten had😊

  • edgentenaar schreef:

   ik heb 1975 mee gemaakt super gevoel was dat ik zij gelijk nadat het nummer gekozen was dat nederland ging winnen en dat gevoel heb ik nu ook gehad op 7 maart

 10. Dirk L schreef:

  Beste noorderburen geniet er straks van, jullie hebben dit jaar een top lied !!!
  Lieve groeten van een zuiderbuur.

 11. Robinson schreef:

  Het lijkt mij het ergste als we 2e worden achter bijvoorbeeld Austalië met een verschil van 1, 2 of 3 punten…

 12. Francesca schreef:

  Albanië als 2de. Ben benieuwd hoeveel punten Jonida krijgt.

  • Ria NL schreef:

   Dat lijkt me inderdaad ook geweldig !! Maar ik heb nu zoiets van elk land mag 2e worden zolang Nederland maar wint !!

 13. Ed schreef:

  https://twitter.com/i/status/1129538152442552321

  HAHAHA zo ziet het er vanavond dus uit – maar dan met DUNCAN (!)

  Dit is van gisterenavond Leonora heeft the fake finale gewonnen – : Israelische stand in – winnaar : ” WOOOOW , I am singing …… NALALALA ????? “

 14. jos schreef:

  de televoting gaat nu anders dan vorig jaar jaar , kan iemand mij dat uitleggen hoe het nu gaat ?
  dank je !

  • Max Mark schreef:

   Na de jurypunten heb je een ranglijst van 1 tot 26. Dan worden de televote punten bekend gemaakt en dan starten ze bij nummer 26. Dan 25 24 etc. De nummer 1 van de jury krijgt als laatste zijn televote punten te horen

   • RobOranjeFinland schreef:

    Kortom een echte Thriller als Nederland de Jury uitslag heeft gewonnen ..,

  • Karina schreef:

   Bloedstollend ja. Ik denk dat ik dan een paar keer naar buiten moet voor frisse lucht, van de zenuwen! Kun je nagaan hoe Duncan daar moet zitten. Een eeuwigheid wachten op de uitslag. Vreselijk. Ik hoop dat hij er van kan genieten en mocht het niet lukken…… drink dan toch maar een fles champagne leeg!

 15. Dirk Marko schreef:

  Ook ik wil wil als eerste de redactie van dit weblog een heel groot compliment geven voor de perfecte informatievoorziening in dit nu al bijzondere SF jaar. BEDANKT!!!!
  VERDER DUNCAN HEEL VEEL SUCCES VANAVOND.
  hopen op de winst, mocht dit niet zo zijn je blijft voor mij een fantastische zanger en een heel mooi mens.

 16. RobOranjeFinland schreef:

  Vandaag mag Duncan zich King Duncan noemen !

 17. RobbieR schreef:

  Iedereen een fijne ESF avond, ik voel winnaars vibe. Het moet nu echt gebeuren.
  Maar wat was de voorpret al leuk he.

  Songfestivalweblog bedankt voor de updates en de organisatie van deze website.

 18. Damsco schreef:

  Ik denk dat het vanavond zal gaan tussen Nederland en Zwitserland. Waarom Australië nog steeds op #2 staat bij de bookmakers is mij een raadsel; het nummer is nergens terug te vinden op iTunes/Apple/Spotify, dus zelfs als ze de juryvote zou winnen, dan blijft er nog een belangrijke vraag over: waar moeten de televotes vandaan komen? Daarnaast is het nummer m.i. ook veel te zwak om écht te kunnen imponeren.

  Zwitserland is, denk ik, een gevaarlijke outsider die als ‘surprise winner’ uit de bus kan komen; hij doet het goed in iTunes/Apple/Spotify/YouTube en heeft een kleine dislike-ratio. Voor mijn gevoel lijkt er toch iets meer momentum te zijn voor Zwitserland dan voor Nederland (hoewel het me pijn doet dat te moeten erkennen).

  Top 5 voor vanavond (in willekeurige volgorde): Rusland, Nederland, Zwitserland, Italië en Zweden… of misschien Azerbeidzjan i.p.v. Zweden. Het zou mij in ieder geval echt héél erg verbazen als Australië vanavond de top 5 haalt.

  Ik hoop vooral dat Duncan de televoters achter zich krijgt. De jury’s zal hij vast voor zich hebben gewonnen, maar het gaat om de kijkers thuis. Denk dat de betting odds met een winkans van 47% veel te groot is om eerlijk te zijn. Er liggen meer kapers op de kust.

  • Robinson schreef:

   Volgens mij zegt dat helemaal niks, ik vermoed dat Jamala voorafgaand aan het songfestival ook nauwelijks in die lijsten voorkwam.

   • Karina schreef:

    Ik heb nog steeds het gevoel dat het destijds een politiek spelletje was tussen Rusland en Ukraine. Ik kreeg helemaal niet het gevoel dat het eerlijk ging. Ik kon maar weinig mensen vinden die ook maar iets aan dat nummer van Jamala vonden. Veel te veel drama. Dat jaar was een soort anti climax wat mij betreft. En dit jaar heeft diezelfde Jamala mede de kansen van Ukraine om zeep geholpen, helaas. Dan hadden we Hatari en Maruv gehad als outsiders.

  • nordman schreef:

   Ik ben het met je eens. Zwitserland zou nog wel eens roet in het eten kunnen gooien. Perfecte startplek en een gigantische oorwurm. En die Luca flirt goed met de camera om de mensen thuis in te pakken. Het zou dus geen verrassing moeten zijn als hij wint.

  • Karina schreef:

   De jury in de UK geeft altijd 12 punten aan Australië en waarschijnlijk de tele voters ook, maar goed, dat is maar 1 land.

 19. riccardo schreef:

  D-day it is! Dat de weblog hier morgen mag exploderen van geluk. Veel plezier mensen!

 20. Anonimus schreef:

  Ik vermoed dat Zwitserland de televoting gaat winnen. Dan is het te hopen dat NL genoeg jury punten gaat krijgen om overeind te blijven voor de winst!

 21. nordman schreef:

  Het is zover! De dag waarvan je wist dat ie zou komen. Ik kan alleen maar hopen dat het na 44 jaar weer eens gaat gebeuren. We hebben dit verder toch niet in de hand. Ook al wint Duncan niet, ik ben iig heel trots op deze inzending en ik blijf Duncan volgen. Dat we zo’n artiest hebben als hem is al winst te noemen. Arcade wordt nooit meer vergeten. Persoonlijk denk ik dat het tussen NL en Zwitserland gaat. Verder verwacht ik dat de volgende landen ook hoog gaan eindigen: Australië Zweden Rusland Azerbeidzjan. Ik hoop dat Tsjechie, Slovenië, Griekenland en Italië ook in de top 10 eindigen.

  Veel plezier allemaal. Ik hoop echt op een feestje vanavond:)

 22. Bessie Turf schreef:

  de televotes voor Australië komen door de verrassende en originele, kunstzinnige, en bijzonder rake regie vondst . Het levert een sublieme act op die de tekst en de titel van de song volledig ondersteunen ! als dat geen televotes op gaat leveren ???

 23. Arno schreef:

  Ik denk dat Nederland het meest te vrezen heeft van Zwitserland. Ze hebben een lekker nummer, wat zeker televoters erg zal aanspreken. En ze hebben een super positie om heel goed te scoren.

  Ik hoop dat ondanks ons mindere positie t.o.v. Zwitserland het ons toch de overwinning gaat brengen. We hebben een heel goed nummer… Het zijn twee uitersten… Zwitserland een nummer die de zaal in beweging brengt, een heerlijke (dans)feestje…of een nummer die de zaal doodstil krijgt.

  Hopelijk hebben de bookies het bij het juiste eind.. na 44 jaar mag het wel eens, zeker met deze song!

  Australië is leuk in beeld, alhoewel ik het over de top vindt en het nummer vind ik erg matig.. het refrein is nog een beetje aanstekelijk, maar nee, ik zie Australië zeker geen 2e worden of winnen.

  Zweden lekker, maar toch niet te onderscheidend… en ben benieuwd wat Rusland gaat doen… die zakken steeds verder weg nu.

 24. jos schreef:

  dank je voor de uitleg Max

 25. Arno schreef:

  Overigens denk ik dat Cyprus op dit moment ondergewaardeerd wordt… 15e bij de bookmakers nu.
  Lekkere beat… top 10 acht ik zeker.. en wie weet nog hoger…

  • Francesca schreef:

   Ze scheen gister echt beter te zingen als dinsdag.

   • Jarno schreef:

    Gister was haar zang zeer on point maar nog niet zo goed dat ik haar als echte concurrent zie voor Duncan.

 26. robbert-rotterdam schreef:

  Heel spannend! Duncan en zijn liedje zijn geweldig. Toch is het lang geen gelopen race. Onze grootste vijanden zijn de enorm gunstige loting van bepaalde gevaarlijke concurrenten en niet te vergeten de cameravoering. Eigenlijk vind ik het onvergeeflijk dat Duncan de eerste 45 seconden geen direct contact heeft met de camera. Veel te lang. Dat is geen goede zaak als kijkers die onbekend zijn met de nummers op grond van één optreden hun oordeel moeten vellen. Laten we het beste hopen!!!

 27. Daan schreef:

  Ik ben ZO op van de zenuwen! Jongens, heel veel plezier vanavond en hopelijk winnen we!
  Ik vrees toch voor de gekheid op een stokje, en mocht zij winnen, al helemaal voor het kabaal wat heel Nederland gaat maken. “Uuuh eerst baardvrouw nu stokjes is allemaal circus BLABLABLA”

  Duncan, ik ben ZOOOO trots op je. Je bent mijn winnaar, nee, onze winnaar. Ilse, schat, zo erg bedankt dat je meeging en vertrouwen had. Vervang ajb ons team wbt Cornald, Jan smit en Daniel decker, want jij hebt immers het meest verstand van muziek. Hoe dan ook, iedereen, veel plezier!

 28. Bloemetjesjurk schreef:

  Als Australie wint en opnieuw het nummer mag zingen maar dan zonder die stokken, wat blijft er dan over van het liedje? We gaan toch niet een herhaling krijgen van 2002 dat een act wint? Succes Duncan

  • Kees schreef:

   Australie gaat echt niet winnen, Als Dami Im bij de televote “slechts” 4e werd met dat prachtige nummer dan gaat Kate echt niet beter scoren.. Veel Europeanen vinden dat Australie niks te zoeken heeft bij het EUROvisiesongfestival en gaan uit principe niet op Aussi stemmen.

   • Björn schreef:

    Daarom verwacht ik ook dat Australië heen rol ban betekenis zal gaan spelen. Dami Im had toen moeten winnen, maar het publiek wilde Rusland en die werden door de jury’s matig beoordeeld. Ik verwacht dat volgende landen de top 5 zullen zijn: Nederland, Zweden, Azerbaijan, Zwitserland en Rusland

  • Karina schreef:

   Ze zong het live van de week op zo`n Wiwiblogs avond met nog andere deelnemers en dan blijft er inderdaad weinig van over. Geen dure set, geen stok .. zonder staging is het niks. Ze kan wel goed zingen. In dit liedje komt het niet zo naar voren, maar ze kan vocaal echt alles.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Ja, maar op het ESF zingt ze wel met die stokken. En televoters beoordelen het totaalplaatje.

 29. GerardMartin schreef:

  Iedereen veel plezier vanavond. In 1969 en 1975 was ik nog héél jong maar ik hoop voordat ik naar het bejaardenhuis ga Nederland nog één (meer mag ook) keer zie winnen. Het is dit jaar zéér verdiend, er zijn té veel miserabele concurrenten. Zet ‘m op Duncan je kan het!

 30. Matje schreef:

  Ook ik hoop dat waar we al jaren op wachten uitkomt! Als je naar de volgorde kijkt van vanavond vind ik Duncan beter gezet tussen Cyprus en Griekenland als Zwitserland en Australië die ondanks dat ze aan her einde zitten wel elkaar uitvlakken zekers met Azerbeidjaans en Spanje in hun beurt. Allemaal feestnummers.
  We gaan het zien , de voorpret was enorm groot dit jaar en mochten “we” tweede of derde worden dat is dan een teleurstelling natuurlijk maar daar komen we ook wel weer overheen.

  • Arno schreef:

   Natuurlijk komen we daarover heen. En vooraf was je al lang blij geweest met een top 5 notering.
   Maar als je zo hoog bij de bookies staat, dan wil je gewoon ook winnen :-)

   Grootste vrees heb ik echt voor Zwitserland, die stijgt steeds verder.
   Eigenlijk zouden we juist niet voor die toplanden moeten stemmen :D

   • Karina schreef:

    Nee zeg, stel je voor dat we 12 punten geven aan Australië of Zweden of zo en die winnen dan met 12 punten verschil. Je moet er niet aan denken. Als je wilt stemmen, dan op een land waar we niks van te vrezen hebben. Allemaal stemmen op San Marino!!!! haha

   • robbert-rotterdam schreef:

    O, daar doe ik niet aan mee. Ik heb donderdag gewoon op Zwitserland, Rusland en Azerbeidzjan gestemd. En als ze het vanavond goed doen, dan doe ik dat weer!

   • Karina schreef:

    robbert, het was maar een grapje hoor. Ik stem op Italië.

   • Eduard schreef:

    Dat ga ik ook zeker niet doen! Ik stem niet op Australie en Zwitserland. Australie vind ik sowieso erg slecht: ik krijg er jeuk van.
    Dus mensen niet op Australie stemmen!!!

 31. Rick schreef:

  Duncan, Ilse, Wouter Hardy,Joel Sjöö bedankt voor prachtige Arcade!!
  Ik heb 2 ongelofelijke maanden gehad als fan,en hoop dat het afgesloten zal worden met de winst.
  🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🏆

 32. Dick Elijzen schreef:

  Hij gaat het doen met overmacht Trots op Duncan en Nederland.💪💪💪💪💪💪

 33. ALL Wei schreef:

  My ESC 2019 Prediction / Mijn voorspelling vd Uitslag Finale Eurovisie Zing Valsch Festival 2019: ( before the show)

  1)NLD’s
  2)Iceland
  3)Italy
  4)Australia
  5)Suisse
  6)Sweden
  7)Azerbijan
  8)Russia
  9)Greece
  10)Norway
  11)Cyprus
  12)Czechia
  13)France
  14)Malta
  15)Belarus
  16)Albania
  17)Denmark
  18)Serbia
  19)Spain
  20)N Macedonia
  21)Estonia
  22)UK
  23)Israel
  24)Slovenia
  25)San Marino
  26)Germany

  Good luck to ALL Contestants!! voor iedereen die gaat kijken Geniet van de Show!!

 34. Hans schreef:

  Duncan gaat zowieso de jury voting met een landslide winnen.. televote 1e of 2e,… Overall winner NEDERLAND!

 35. Karina schreef:

  Laatste repetitie is net geweest, ze zijn de hele show weer aan het doorlopen. Duncan deed het weer goed, niet helemaal all out zo te horen, maar dat hoeft ook niet. Geen verkeerde noot te ontdekken in ieder geval. Hij zal wel wat bewaren voor vanavond.

 36. Matje schreef:

  Weet niet of deze al eens geplaatst is hier maar dit zijn beelden genomen afgelopen donderdag achter in de zaal. Dat publiek dat zo meegaat met Duncan , Geweldig!!
  https://www.youtube.com/watch?v=2BaOEyaiFSQ

  • Michael schreef:

   Mooi hè. Maakt mij zo trots als Nerderlander winst of geen winst.

  • Karina schreef:

   Wow, krijg ik toch weer tranen!! Ik had het nog niet gezien van achter uit de zaal en dan komt het weer zo binnen. Al dat blauw en die licht bal komt ineens anders over vanuit dit punt. En dan het publiek erbij… Hij moet gewoon winnen! Als hij niet voor Nederland zong zou ik dat ook zeggen trouwens. Het beste liedje moet gewoon winnen.

 37. Sven schreef:

  Ik zie dat Zwitserland gestaag blijft klimmen in de odds… zou het superleuk vinden als zij 2e worden 😃. Ben ondertussen op de Vlaamse radio naar de Eurovisie top40 aan het luisteren. Tussen al die prachtige evergreens als Eres Tu en Non ho L’eta zou Arcade zeker niet misstaan!

 38. Wiepie schreef:

  Nu op XITE songfestival pre party top 20 ziggo kanaal 25

 39. Sanne schreef:

  Jullie gaan er veel te veel vanuit dat Nederland wint. Het is en blijft het songfestival. Bijna een corrupte bende. Ik vertrouw het totaal niet. Wel vaker heeft niet het beste nummer gewonnen. Ga het nu niet jinxen allemaal.

 40. Klaasje schreef:

  Nederland heeft vele fans, maar ook vele haters. Een hele groep hoopt ook dat hij/wij niet winnen. Zonder te veel te wijzen, wel veke Rusland fans denk ik. Ach dat hoort er blijkbaar bij als je zo duidelijk als favoriet wordt bestempeld haha.

  • Matje schreef:

   Zou kunnen maar mijn vriend komt uit Wit-Rusland en heeft veel vrienden uit Litouwen en Rusland en die gaan massaal voor Duncan. Zij waren allen erg onder de indruk van Duncan. Dat er veel Russische trollen op YouTube zitten heeft niets te zeggen over het televote gedrag aldaar. Trouwens Arcade is een van de weinige inzending die je terugvind in de Russische iTunes 100..

  • Matje schreef:

   Dat heeft niets te zeggen over het stemgedrag van de Russen. Arcade is het enige nummer wat je inde Russische iTunes 100 vind.Dat er veel trollen op YouTube zitten uit Rusland klopt maar die kunnen geen negatieve stemmen geven , gelukkig maar.

 41. Anonimus schreef:

  Ik denk dat als nl wint het geen hit wordt in andere Europese landen zoals het momentum wat TLC had. Het nummer zakt snel weg uit de Europese lijstjes helaas.

  • Klaasje schreef:

   Wat bijna bij alle winaars het geval is… Niks bijzonders dan dus.

  • Tippy2 schreef:

   Nee het is inderdaad geen disco dreuner maar een mooi nummer , na vanavond veranderd dat weer, ook al is dat voor sommige Belgen, zoals Anonimus, een beetje pijnlijk.

 42. Ries schreef:

  Als de juries idd het advies opgevolgd hebben alleen voor de song te gaan, en niet naar de staging te kijken zouden we dat deel met grote voorsprong moeten pakken. Maar vergis je niet in het etnische deuntje van Zwitserland. Doet het in het oostblok vast heel goed. Ook bij de vakjury daar.

  Ben er nog niet zo zeker van….

 43. Karina schreef:

  Ik krijg het gevoel niet weg dat Australië wint. Dat heb ik al weken….. ik hoop maar dat het niet klopt.

 44. Martijn schreef:

  Ik begin me toch een beetje zorgen te maken, vooral door het momentum wat Australie en Zwitserland hebben nu en het traditioneel lagere aantal punten bij televoting voor Nederland.

  • Kees schreef:

   Australie kreeg de afgelopen twee jaar ook maar heel weinig van de televoters.. en zwitserland staat pas sinds 2014 weer in de finale.. Zegt dus helemaal niks.

 45. Tippy2 schreef:

  Ik krijg net een winning vibe, vakjury winnaar, televoting 2e maar voldoende voor de overwinning :-) 🎂

 46. Joost schreef:

  Mensen, alvast veel plezier deze avond!! Laat het er een worden voor de geschiedenisboeken!.

  Natuurlijk hoop ik dat Duncan er met de overwinning van doorgaat, maar ik denk niet het gemakkelijk zal worden. Ik maak me een beetje zorgen om Zwitserland en Australië. Zwitserland doet het nu wel goed qua ITunes en Spotify, dus er zullen wel televotes naar hem gaan. Bij Australië is de act helemaal compleet en zal door zijn opvallendheid veel stemmen krijgen.

  Duncan, ik wens je het allerbeste toe en welke plek je ook haalt vanavond, ik ben super trots op je! Door jou leeft heel het land mee het songfestival! Zet hem op!!!

  • Matje schreef:

   Zwitserland zal het goed gaan doen maar iTunes is niet meer de indicatie graadmeter . Dit is sowieso al voorbij gelopen door streaming services zoals Apple Music en Spotify. Daarbij worden deze bezocht door voornamelijk jongeren die meer van de wekbekende popdeuntjes houden. Vind het dan ook opmerkelijk dat Arcade ook zo goed scoort.
   De gemiddelde televoter zijn jongeren maar ook een heel groot deel zijn iets ouder die wel muziek waarderen die niet dansbaar is.

 47. Bessie Turf schreef:

  Ries dat wat jij ‘het Etnische deuntje noemt en in het Oostblok gewaardeerd zou worden komt bij mij juist over als vreselijk Arabisch gejengel en zal ‘t wel doen in Griekenland, Spanje, Italië, Israël en veel van die zuidelijke voormalige Soviet staten + Frankrijk heeft veel Arabieren enz.

 48. Mark schreef:

  Vraagje – of meer vaststelling: er is nog jury spreker volgorde bekendgemaakt volgens mij….
  dit zou volgens eerdere berichten na de juryfinale zijn…. maar nog niks (of mis ik wat?)

  • Matje schreef:

   Iemand heeft dat gepost op escnation messageboard. Nederland is een van de eerste als ik me nog herinner.