Douze Points 2019 [40]: Spanje

Dit vind je misschien ook leuk...

51 reacties

 1. Dick schreef:

  Waardeloos prul van bedenkelijk niveau.

 2. JECH schreef:

  Tja, vrolijk nummertje maar meer ook niet. Ik heb er niets mee. Rennen en zingen gaat niet samen, mooi zingen bedoel ik dan. Voor mij is dit geforceerde vrolijkhheid. Bottom 5 wat mij betreft naast Duitsland en Frankrijk.

 3. wiepie schreef:

  op feestjes en partijen zal dit swingend nummer goed doen….. wordt er wel vrolijk van….. of het hoog gaat eindigen?? ik betwijfel het

 4. Br@m schreef:

  Leuk nummer wat ik wel in de middenmoot zie eindigen. Nr. 13 in mijn top 41.

 5. Peteer schreef:

  Mij nummer 3, ik voel de zomer als ik het nummer hoor en wordt er vrolijk van.
  Als ze met de podiumpresentatie de zomer in de huiskamers kunnen laten komen dan zie ik een hoge klassering voor Spanje.

 6. Bessie Turf schreef:

  Zo iets ergs, ik kan er niet tegen en dan ook nog spaans dat kan ik al niet trekken !!!

  • Peter schreef:

   Heerlijk juist de Spaanse taal, dat jij dat niet trekt is jouw probleem, waarschijnlijk hebben veel landen dit ook met Nederlands of Engels.

  • GerardMartin schreef:

   Neem nog maar een moorkop Bessie en verslik je niet.

 7. Marc schreef:

  Spaanse vrolijkheid, ik kan dit wel waarderen omdat het oprecht overkomt. Met een goede performance en iets minder hysterie zie ik dit wel plek 10-15 halen hoor, en dat zou een mooie notering zijn voor olijke Miki

 8. Remco van den Berg schreef:

  off topic, maar is er nog iemand geïnteresseerd in tickets voor de juryrepetitie van de finale op vrijdagavond 17 mei? Ik heb vier kaartjes in de aanbieding die ik wil verkopen (tegen ieder aannemelijk bod). Ik heb een kaartje gekregen voor de finale van zaterdagavond.

 9. Kenny schreef:

  Hopelijk top 10! :D

 10. Michael Adam schreef:

  Helemaal niet slecht dit vrolijke lied uit Spanje!! Ongecompliceerd, het doet wat het doet. Gaat niet winnen of super hoog eindigen maar beter dan de afgelopen paar Spaanse nummers.

 11. Ria NL schreef:

  Ik vind “La Venda”een leuke vrolijke inzending van Spanje. Of dit een top notering zal worden daar heb ik mijn twijfels bij maar ik mag er graag naar luisteren.

 12. Pietje schreef:

  Leuk nummertje voor in de feesttent, in een studentencafe of op de kermis. Een songfestival win je er niet mee

 13. Rick schreef:

  Een frisse, opzwepende bijdrage uit Spanje.
  Winnen? top 10 moet er in zitten dit jaar.

 14. Inez schreef:

  Geweldig word er blij van

 15. Richard schreef:

  Vrolijk nummer. Niet echt een hoogvlieger.

 16. RobbieR schreef:

  Vrolijk nummer, het is net iets minder dan de gemiddelde Spaanse hit.
  Maar het klonk prima tijdens EIC.
  Ik denk een plaats tussen 12 en 20.

 17. Hein schreef:

  Hoop dat hij de trein nog haalt.
  Wat en ADHD nummer.

 18. GerardMartin schreef:

  Spanje is een prachtig land en Spaans een mooie taal maar met hun songfestivalinzendingen is al sinds Azucar Moreno veel mis. Ook dit gaat het niet worden, het begint aardig maar dan verveelt het zeer snel door de constante herhaling. Ik vrees dat Spanje weer moet strijden voor de laatste plaatsen.

 19. Bloemetjesjurk schreef:

  Gedeeltelijk eens met GerardMartin. De top jaren van Spanje dateren alweer van 1989-1991. Bailar Pegados mocht er wezen en werd wel mooi 4e. Men zegt dat Sergio het pak nog steeds past.
  Verder vind ik deze bijdrage vreselijk en ADHD achtig. Laten we hopen dat Spanje nog eens met een schitterend mooi nummer mee gaat doen in de toekomst en kans maakt op een overwinning. Succes Spanje!

 20. Bessie Turf schreef:

  Sorry ik wil niemand kwetsen maar ik vind Spaans nogal agressief klinken en dat geld niet voor Portugees naar mijn smaak.

 21. Wim48 schreef:

  Toch wel een lekker nummer, op cd. Van de Big5 vind ik Spanje het best.

  • Wim48 schreef:

   Maar ik zal er niet op stemmen, gewoon omdat ik niet op landen stem die altijd gegarandeerd zijn van een finaleplaats. Terwijl ik het eigenlijk wel een heel erg leuk nummer vind.

 22. Timo schreef:

  50 jaar (!) geleden won Spanje voor het laatst. En als ze zo doorgaan, dan komen daar nog eens vijf decennia zonder winst bij. Want ze sturen ieder jaar een veel te veilig popnummer, van die clichédeuntjes die werkelijk iedereen alweer vergeten is wanneer aan het eind van de avond de stemming begint. Waarom toch?!

  Net als de Fransen en de Britten hebben ook de Spanjaarden natuurlijk wel de potentie om eigentijdse, spannende inzendingen te brengen die Europa echt kunnen verrassen. Maar ze doen het niet, kiezen er niet voor… en nemen dus ieder jaar genoegen met slechte resultaten. Onbegrijpelijk.

  • Leendert Jan schreef:

   Omdat, net zo min als in Frankrijk en Groot-Brittannië, het songfestival in Spanje niemand interesseert. Spanje heeft zijn eigen muziekindustrie en Spanjaarden zijn over het algemeen totaal niet op het buitenland gericht. De allereerste jaren van Operación Triunfo steeg de interesse wel iets, maar dat had meer met OT te maken dan met het songfestival. Enigszins serieuze artiesten in Spanje dénken niet eens aan het songfestival, dus zit Europa altijd opgescheept met C-garnituur dat clichés brengt waarvan Spanje denkt dat Europa die Spaans vindt. Slappe aftreksels van Alvaro Soler, die overigens ook al cliché is.

 23. Nordman schreef:

  Ik wil dit leuker vinden, maar het lukt me niet. Het is niet slecht, het is een prima inzending en ergens best verfrissend tussen de rest, maar ik word er niet wild van en dat hoop ik eigenlijk wel bij zo’n soort lied. Ik zou het wel leuk vinden voor Spanje als ze hiermee in de top 10 eindigen. Ik denk dat het kan als ze in de 2e helft loten. 21/41

 24. Placide schreef:

  Zo jammer dat Spanje, evenals Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk de draad behoorlijk kwijt zijn op het ESF. Het wil maar niet echt lukken en ook dit jaar vrezen we het ergste.

 25. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vind dit vooral rommelig en de zang is matig. Het is allemaal wel erg vrolijk, maar na twee minuten heb je het ook wel weer gehoord en gezien. Ik verwacht Spanje in de onderste regionen aan te treffen.

 26. robbert - rotterdam schreef:

  Deze inzending komt authentiekover, maar daar is wel alles mee gezegd. Zal hier en daar wat krijgen uit de televote. Ik luizter hier nauwelijks naar, laat staan dat ik hiervoor ga stemmen. Vocaal ook matig.

 27. robbert - rotterdam schreef:

  *luister*

 28. GerardMartin schreef:

  Spanje heeft een schitterende (muziek)cultuur maar durft dat nauwelijks te tonen op het songfestival. Alweer bijna 30 jaar geleden deed Azucar Moreno nog een poging maar sindsdien is het dezelfde eenheidsworst die de meeste Europese landen jaar na jaar insturen. Zweden had dit jaar in z’n nationale finale ook zo’n lied waarmee iedereen gelijk had kunnen horen dat het uit Scandinavië afkomstig was maar nee hoor men gaat voor een uitgekauwde gospelsong want de massa vindt dat mooi! Polen doet dit jaar ook een poging (is niet mijn smaak) en ik vrees dat ook dat niet hoog zal scoren. Het is maar goed dat onderaan in beeld staat welk land er op dat moment zingt want ik weet van minstens 95% niet waar het vandaan komt.
  In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat Nederland zich dit jaar écht onderscheidt van de 40 anderen en een overwinning zou zeer op z’n plaats zijn. Ik heb met enige moeite nog 9 andere liedjes eruit geplukt die ik wel in de finale wil zien (gaat natuurlijk niet gebeuren) en de rest vind ik nog te doorsnee en te oppervlakkig om in een winkelcentrum van een niet te noemen provinciestad aan te horen. Ik wens Duncan alle succes, hij verdient het 100%!

 29. riccardo schreef:

  In een kroeg met een biertje, gezellig. Niet zo ontzettend leuk dat ik er op stemmen zou.

 30. edmol schreef:

  Gezellig nummer dat ik graag beluister. Zal niet al te hoog scoren vermoed ik.

 31. Esmee schreef:

  Een vrolijk dingetje. Voor even. Ik hoef niet te weten waar het over gaat. Een smile voor op een zomerse dag, en weer verder lopen.

 32. NilsB schreef:

  Spanje, het enige nog actief deelnemende land dat langer op een volgende overwinning wacht dan NL.

  Leuk nummer, zal bij de televote wel gaan scoren vermoed ik. Jury zal hier niet voor gaan lijkt mij. Verwacht dat Spanje toch hoger gaat eindigen (gok plaats 15-11) dat ik hierboven lees, maar de overwinning gaan ze niet binnen halen.

  • xxx schreef:

   Niet helemaal waar….
   Malta deed in 1971 voor het eerst mee en heeft nog nooit gewonnen.
   En dan zullen we het maar niet hebben over de Vlaamse resultsten….
   Ook al doet de VRT (en haar voorgangers) maar om het jasr mee. Ze hebben sinds 1957 helaas nooit mogen zegevieren en zijn ook regelmatig echt onderbedeeld. O.a in 1975 en 1989…..
   Spanje wacht wel langer dan Frankrjk (sinds 77) en langer dan Cyprus en Ijsland die in 81 en 86 hun debuut maskten en dus onderhand ook al heel lang in de wachrrij staan….

   • xxx schreef:

    Oeps Spanje wacht idd 2 jasr langer dan Malta….

   • Wim48 schreef:

    IJsland, Malta en Cyprus. 3 landen die al meer dan 30 jaar meedoen en nog nooit gewonnen hebben. Toevallig ook nog eens alle drie eilanden.

   • Leendert Jan schreef:

    Bovendien deed Malta in 1971, 72 en 75 mee, en daarna pas weer in 1991.

 33. Leendert Jan schreef:

  Bij Eurovision in Concert vond ik dit wel leuk, omdat hij erg enthousiast is en het erg leuk brengt. Maar het liedje op zich vind ik maar weinig bijzonder, ik heb altijd moeite om niet door te skippen als het op spotify voorbij komt. Ik heb ook weinig hoop op een beetje leuke staging aangezien Spanje vaak de plank nogal mis slaat.

  • xxx schreef:

   +1

  • robbert - rotterdam schreef:

   Ja, maar nu hebben ze die beroemde sasha aangetrokken. Misschien kan ze het Spaanse temperament wat indammen

   • Leendert Jan schreef:

    We zullen zien! Ik zie voorlopig die verschrikkelijke Spaanse acts uit 2003, 2009, 2010 en 2011 voor me bij dit nummer.

  • Wim48 schreef:

   Ik skip Calm after the storm altijd, kan die 3 minuten niet volhouden. Wat een afschuwelijk nummer is dat toch. Zelfs Niemand heeft nog tijd vind ik beter, en dat was al niks.

 34. Henk schreef:

  vrolijk maar ook niks zeggend. Valt in de categorie Ole Ole van Frankrijk (Jessy Matador) een aantal jaren geleden.
  Dit gaat weer enorm tegenvallen.

 35. Truus schreef:

  Afgrijselijk hoe dat Ya Cayóoooo er ieder keer uitkomt… meer voor in de kroeg of carnaval , geen podium liedje waarvan ik thuis voor de buis opgewonden van wordt of iets anders …NEXT en snel ook.