Alle 41 inzendingen ESF 2020 bekend

Dit vind je misschien ook leuk...

77 reacties

 1. Dennis schreef:

  De EBU en de Nederlande omroep hebben voor het moment nog niets beslist over het songfestival in mei, laat dat duidelijk zijn.
  Zij hebben nog 4 weken de tijd en kijken de kat uit de boom hoe het corona virus in Europa gaat evolueren.
  Er is nog tijd tot aan Pasen, hoe alles evolueert en hoe het met de corona virus is in Europa.
  Na Pasen moeten ze beginnen in de Ahoy alles opzetten voor het songfestival en dan gaan ze beslissen ofdat het songfestival doorgaat of niet.
  Op 4 weken kan alles nog veranderen in de goede zin.
  Dus tot met Pasen is nog 4 weken, geen gedoe.

 2. Jarno schreef:

  Mijn finalisten in willekeurige volgorde:

  Semi 1: Noord-Macedonië, Australië, Litouwen, Ierland, Zweden, België, Cyprus, Israël, Malta Noorwegen

  Semi 2: Griekenland, IJsland, Estland, San Marino, Albanië, Bulgarije, Georgië, Letland, Denemarken, Zwitserland

 3. Beer schreef:

  Ik ga er nu gewoon vanuit dat het doorgaat. Als niet, zien we dat later wel.

 4. Maarten schreef:

  Ik ga er vanuit dat het niet doorgaat. Dan kan het alleen maar meevallen.

 5. Pietje schreef:

  Ik geloof er niet meer in. Het ergste moet waarschijnlijk nog komen. En over 4 weken is dat virus echt de deur nog niet uit. Plus dat er in sommige landen zulke strenge in en uitreisregels zijn dat sommige delegaties niet eens mogen vliegen naar NL. Die zouden zich dan moeten terugtrekken uit de competitie. Dus liever uitstel tot ergens in het najaar ofzo. En misschien voor die tijd al een soort tussenoplossing bedenken voor het festival van volgend jaar. Waar het gaat plaatsvinden etc. Want de tijd is kort tussen najaar 2020 en mei 2021. Of het gewoon cancelen en het volgend jaar mei in Rotterdam houden.

 6. Mike B schreef:

  Omdat iedereen bang of onzeker is is de kans groot om een kaartje te scoren 26/3. Let’s pray

 7. rad schreef:

  gaat niet door

 8. Leendert Jan schreef:

  Het is inderdaad wel heel oneerlijk verdeeld tussen de twee halve finales. Ik heb in semi 2 moeite om vijf finalisten te kiezen.

 9. Mike B schreef:

  Armenië is aangepast en stukken beter geworden, zit meer vaart in en stijgt de finale in.

 10. Leendert Jan schreef:

  Yay ik kan een top 41 gaan maken!

  1. Nederland
  2. Duitsland
  3. Zwitserland
  4. Noorwegen
  5. Roemenië
  6. Bulgarije
  7. Israël
  8. IJsland
  9. Oekraïne
  10. Italië
  11. Litouwen
  12. Cyprus
  13. Portugal
  14. Australië
  15. België
  16. Malta
  17. Griekenland
  18. Denemarken
  19. Noord-Macedonië
  20. Zweden
  21. Rusland
  22. Spanje
  23. Tsjechië
  24. Frankrijk
  25. Finland
  26. Albanië
  27. Ierland
  28. Kroatië
  29. Oostenrijk
  30. Verenigd Koninkrijk
  31. Armenië
  32. Servië
  33. Estland
  34. Slovenië
  35. Letland
  36. Moldavië
  37. Polen
  38. Azerbeidzjan
  39. San Marino
  40. Georgië
  41. Wit-Rusland

 11. Nordman schreef:

  Eerste indruk is dat het niet een heel sterk jaar is. Ik vind de meeste inzendingen niet slecht, maar nogal middelmatig. Ik ga er dit weekend eens goed voor zitten en een eerste officiële lijstje maken. Zin in!

 12. Bjorn schreef:

  Over 4 weken weten we meer. Ik verwacht dat het niet doorgaat. Het zou dan in September gehouden worden of anders in 2021, al heeft dat minder mijn voorkeur. Ik verwacht niet dat ze het zonder publiek gaan houden want dan zit men alsnog boven de 100 personen. Het plan van Slovenië is al een oud idee. Dat zou een paar jaar geleden als optie zijn geweest voor Rusland omdat de zangeres niet in Oekraïne mocht optreden. De kans dat het in mei doorgaat is echt klein.

  • Micheline schreef:

   Wees gerust het gaat echt gewoon op tijd plaatsvinden. Bovendien zal verschuivingen nog meer geld kosten en weer andere problemen opleveren, vooral de beschikbaarheid van de ariesten, ze hebben al andere zaken in hun agenda staan.

  • Br@m schreef:

   Ik denk dat je de zaken heel goed ingeschat hebt. Je zit ook nog met de pers (of wat daar voor door moet gaan); dit zijn er volgens mij veel meer dan 100 personen; dus daar zal flink in gesnoeid moeten worden. Voeg daarbij de green room in de finale; ook veel meer dan 100 personen. Conclusie: ik verwacht dat het ESF opschuift in eerste instantie naar het najaar en is dit niet te realiseren dan naar mei 2021.

 13. Roy schreef:

  Slecht jaar qua inzendingen
  Moeilijk een top 10 te maken want zoveel zit er niet bij
  Voor mij 1 lithouwen. 2 duitsland 3 Rusland
  Dannheb je Italië, Cyprus IJsland Oostenrijk Zwitserland en daneigenlijk niks meer
  Oja Nederland maar dat vind ik ook niet zo veel

 14. Bjorn schreef:

  Nu alles liedjes bekend zijn voorspel ik dat Italië gaat winnen. Het is een goed nummer en men zal ze ook steun wil uitspreken doordat ze zo hard getroffen zijn door de coronavirus.

 15. Br@m schreef:

  Bij de verzamelalbumcharts van http://www.dutchcharts.nl stijgt de compilatie van Söngvakeppnin 2020 deze week van 23 naar 5!

 16. GerardMartin schreef:

  Litouwen, IJsland, Denemarken, Bulgarije, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland, België en Italië vind ik dit jaar de moeite van het bekijken en beluisteren waard. Tsjechië en Rusland kan er ook nog wel mee door maar de rest vind ik inspiratieloos computergereutel wat linea recta in de prullenbak kan.

 17. 020Nick schreef:

  Ik vind dit juist wel een van de betere jaren. In mijn top staan Nederland, Bulgarije, Israel, Ijsland, Malta, IJsland, Duitsland, Noorwegen, Oekraine, Zwitserland.
  Verder ben ik aangenaam verrast door de UK, kunnen Zweden en Australie (mits zangles) en Belgie ook mij bekoren.
  De enige echt gruwel vind ik Frankrijk en Armenie

 18. Peter schreef:

  Helaas kan het festival niet uitwijken naar Maastricht, zojuist code Rood Coronavirus afgegeven. Ben bang dat het 2021 gaat worden voor Rotterdam

  • Bjorn schreef:

   Ga er maar vanuit dat het in mei niet doorgaat. Wij lopen twee à drie weken achter op wat er nu in Italië gebeurd. En zolang scholen, horeca en winkels open zijn zal het virus harder toe slaan. Theoretisch zou pas op z’n vroegst over 5 weken gekeken kunnen worden of het doorgaat. En zolang Corona in Europa is kan het niet doorgaan.

   • Wim1970 schreef:

    Wat gebeurt er nu met die mensen die een duur hotel hebben geboekt? Krijgen die hun geld terug?

   • Peter schreef:

    Waarschijnlijk zijn ze hun geld kwijt, valt niet onder de verzekering.

 19. Beer schreef:

  En dan zal je zien: Songfestival zonder publiek terwijl de situatie half mei volledig onder controle is.

 20. Marinus schreef:

  Ik merk aan mijzelf dat ik totaal anders met het Songfestival bezig ben als andere jaren. Luister bijna niet de liedjes. Ben ook benieuwd of het door gaat het is nu nog twee maanden en in twee maanden kan er veel gebeuren. Hopelijk krijgt Europa het onder controle. Heb reeds gelezen dat Litouwen niet naar Nederland komt voor de Postcard (Begrijpelijk). Maar is dit het begin van het einde? Hopelijk niet. We wachten morgen maar weer af wat ‘Den Haag’ te melden heeft.

  • Bjorn schreef:

   ik weet zeker dat het songfestival NIET doorgaat. Mensen die hotels geboekt hebben en die al betaald hebben zijn afhankelijk van de hotels of zij willen terug betalen en anders ben je het geld kwijt. Voor minimaal twee maanden gaat alles dicht. Kijk naar China hoe lang alles dicht zit en dat kun je als richtlijn gebruiken.

  • Nordman schreef:

   Heb hetzelfde. In januari en februari zat ik er nog wel lekker in maar de laatste weken niet meer. Ik zou het echt nier zo erg vinden als het uitgesteld gaat worden. Liever dat dan zonder publiek. Ik wil een ESF met alles erop en eraan.

   • Dirk Marko schreef:

    +1)

   • Bjorn schreef:

    Het doorschuiven naar 2021 is gewoon het beste, dan is de hype van IJsland over en gaat het meer om de muziek . Jan Smit kan dan nog een jaar extra oefenen op zijn Engels. Het plan van Slovenië vind ik helemaal niks, want wie garandeert dan dat iedereen live zingt. En dan kan je net zo goed de videoclips uitzenden.

   • Dirk Marko schreef:

    2021 met deze liedjes die je dan al 1.5 jaar kent vind ik ook geen optie.
    Dan is de hele aanloop naar het SF toe niet spannend en leuk meer.

   • Marinus schreef:

    Ben het helemaal met je eens.

 21. Beer schreef:

  Nu dat bijna al het publieke leven op slot gaat t/m 6 april, het moment dat de keuze gemaakt moet worden, is het een verloren zaak geworden. Het had zo mooi kunnen zijn.

 22. Peter schreef:

  Het einde der tijden is nabij. Dit gaat zoveel ellende opleveren. Grote armoede wereldwijd, honger en voedseltekorten. Drastische maatregelen om het stikstofprobleem wereldwijd op te lossen, maar het moet gebeuren. Morgen worden we wakker in de jaren ’20.

  • Maarten schreef:

   @Peter wat is er ineens met jou gebeurt? Eerst zei je het is maar een griepje. Nu hoor ik ineens wat totaal anders. We gaan wel zien wat er gebeurt. Het songfestival zal zeker niet door gaan in mei. Honger of voedseltekorten lijkt mij sterk.

 23. Bjorn schreef:

  Eurovision in concert op 4 april in de AFAS Live en Amsterdam Calling op 3 april in de Melkweg gaan NIET door.

 24. Mike B schreef:

  Que

 25. Mike B schreef:

  Nieuwe tussenstand

  1. RUSLAND
  2. ROEMENIË
  3.BULGARIJE

  eindelijk gaan de punten weer naar het oosten :p
  Kusje door het mondkapje

  • Wim1970 schreef:

   Het wordt inderdaad wel weer tijd dat er een Oost-Europees land wint, het begint de laatste jaren een West-Europees feestje te worden ;-) Litouwen gaat er met de winst vandoor. Rusland gaat echt niet winnen.

 26. Tim schreef:

  Morgen om 10:00 schijnt er een meeting van de reference groep te zijn over het corona virus waar zoals het schijnt ook een beslissing word gemaakt.

 27. Pietje schreef:

  Misschien moeten ze het songfestival wel laten doorgaan. Gewoon de hal vullen met alleen Nederlanders die niet in risicogroepen zitten en dat corona virus lekker kunnen laten verspreiden. Dat is namelijk goed voor de immuniteits opbouw waardoor er uiteindelijk minder mensen tegelijkertijd doodgaan en/of ziek worden en de economie gewoon nog redelijk genoeg door kan draaien (de Rutte doctrine). En dan de bijdragen laten zien d.m.v. videoclips op een groot scherm. Twee vliegen in 1 klap. Europa heeft een festival en Nederland is weer wat dichterbij de minimale 50% besmetting.

  • Bjorn schreef:

   Gelukkig dat jij het niet voor het zeggen hebt. Mensen die niet onder de risicogroep vallen belanden ook op de ic. Er kunnen meer dan 10000 man in die zaal, als daarvan 10% op de beland heb je geen plek voor anderen meer, dus een heel slecht plan. Dat is spelen met de gezondheid van mensen.

   • Pietje schreef:

    Het was cynisch bedoeld, dit slechte plan. Feit blijft dat we het dus met miljoenen gaan en moeten krijgen, dit virus. Voor de immuniteit. En dat gaat heel veel doden opleveren (reken maar uit 2% van 10,2 miljoen is 200.000) . Maar we hebben blijkbaar geen andere keus.

 28. Frank schreef:

  Frankrijk morgen in lockdown voor 14 dagen tot 1 april en Belgie gaat volgen deze week in lockdown.

 29. SW schreef:

  ESF svp verplaatsen naar 2021. Ik snap dat de EBU het ook liever niet heeft, omdat het al sinds 1956 elk jaar georganiseerd wordt. Het is even niet anders. Wij kunnen dan in 2021 een “volwaardig” ESF organiseren in Rotterdam, mét pre-parties en mét publiek!

  Take care lieve mensen. Gezondheid gaat ten alle tijden voor.

  • Maarten schreef:

   Of later dit jaar. In mei gaat echt niet lukken.

  • MarkusRotterdam schreef:

   100 % met SW eens. Anders wordt het echt een halfbakken songfestival, en daar zitten we denk ik als Nederlandse fans niet op te wachten!!

 30. Maarten schreef:

  Pietje ik weet niet hoe je bij die aantallen komt. Er is daar helemaal niets over gezegd. Dat veel mensen het krijgen is over jaren verspreid dat is net als bij de griep.

  • Pietje schreef:

   “Net als bij de griep”. Met als verschil dat dit een nieuw en geen normaal griepje is. Blijf het beangstigend en vreemd vinden dat ze compleet voor die groepsimmuniteit gaan zonder enige houvast hoe dit virus zich gaat verder gaat gedragen

   • Hans schreef:

    Ik vertrouw meer op ‘ze’ omdat ‘ze’ zich laten adviseren door experts. Dat er onder 17 miljoen Nederlanders mensen zijn die het beter denken te weten, het zij zo.
    Rotterdam 2021 zal het wel worden.

 31. Pietje schreef:

  Weet ook niet wat de beste oplossing is. En niemand kan dat nog weten. Maar we staan wel zowat alleen in de wereld met deze aanpak. Alleen in Zweden en VK doen ze dat ook in meer of mindere mate. VK werd gister nog zo verbaasd over gedaan in Op1, omdat ze zo laat zijn met maatregelen en nog steeds niet streng genoeg. Maar hier in NL wilden en willen ze gewoon hetzelfde doen en staan ze eigenlijk ook niet achter het verbod om scholen te sluiten bijv. Dat is alleen gedaan omdat de druk uit de samenleving te groot werd, en niet omdat ze het echt nodig vonden.

 32. Rob schreef:

  EK Voetbal Gaat niet Door! AvroTros kom vandaag maar met de beslissing !

  • Bas schreef:

   Dat zou kunnen, maar laten we de officiële mededelingen even afwachten; zie ook de reactie van Sietse Bakker aan Aran Bade op Twitter van deze site

 33. GERARD schreef:

  IJslandse radio: ’Eurovisie Songfestival gaat niet door’

  Op de IJslandse radio is gemeld zijn dat het Eurovisie Songfestival dit jaar wordt afgeblazen. Dinsdag zou daarover een mededeling volgen.

 34. Beer schreef:

  Schatten – ik weet niet eens meer of het me boeit.

 35. RoBo schreef:

  Schatten. Dit gaat niet door. Kan gewoon ook niet.

  Tenzij studio opnames, maar of dat wat is. Mijn twijfels.
  Of uitstellen naar september zoals Roland Garros /tennis/french open.

  Of in 2021…zoals EK voetbal.

  Sterkte voor alle getroffenen en zorg- en welzijn medewerkers . En applaus. Open up

  • Maarten schreef:

   Het kan dat het pas doorgaat in 2021, maar dan is de vraag of dat dan met de zelfde inzendingen zal zijn.

 36. ~ René ~ schreef:

  Volgens mij moet er een creatieve oplossing zijn om het gewoon door te laten gaan op de data die er nu voor staan.
  Open Up, oftewel durf van de geijkte paden af te wijken. Dit is dè kans voor Nederland, iedereen denkt dat het niet kan in deze situatie, en Nederland flikt het, dat zou toch geweldig zijn.
  Drie prachtige televisie-uitzendingen, uitgezonden in alle landen waar het ook uitgezonden zou worden en met de liedjes die er ook voor geselecteerd zijn. Juist landen verbinden in een tijd dat het goed voelt!
  Met (minimaal) publiek of toch zonder, elk lied live opgenomen in het eigen land van te voren of toch niet, etc.
  Hoe het lied in de uitzending gaat komen maakt even niet uit, daar moet een ingenieus plan mogelijk voor zijn.
  Eigenlijk moet het complete songfestival van te voren in stukjes gehakt worden, en tijdens de uitzending worden die stukjes weer samengevoegd tot een groots geheel. Niet nep op z’n Amerikaans, maar klein op z’n groots. Ik denk dat Nederland kan!
  En volgend jaar, dan is het weer als vanouds, met mogelijke ideeën van de creatieve 2020-aflevering erin meegenomen.

 37. Willem schreef:

  Kan de EBU niet gewoon beslissen dat de winnaar van 2020 de host van de 70 jarige-jubileum show zal zijn (genoeg tijd om dit groots aan te pakken en te sparren en te sparen) Dan blijft Rotterdam hostcity voor 2021. Maken ze er voor dit jaar maar een Eurovisie -clipfestival van…zonder publiek😉

  • Beer schreef:

   Dan mag de winnaar van de 69e niet organiseren. Als Rotterdam organiseert in 2021 nadat er een videoclipfestival plaats heeft gevonden mag de winnaar daarvan niet organiseren.

   Wij zijn de pineut. Hoe dan ook.

   • Willem schreef:

    Ik ga er van uit dat er een extra show programma komt tgv het 70 jarig jubileum: en dat zou dan door de winnaar van 2020 georganiseerd mogen worden. Staat dus los van de organisatie van het songfestival zelf…
    Maar goed, er zijn genoeg andere dingen om ons druk over te maken dan het songfestival, helaas….

 38. Micheline schreef:

  Het gaat gewoon door . Don’t panic.

 39. Marijn schreef:

  Waarom denken sommige dat het nog door gaat? Alles is corona op dit moment veel dingen worden stop gezet of naar volgend jaar en het songfestival zal dan door gaan? Lijkt me vreemd. De mensen die een kaartje hebben die gaan echt niet komen zelfde met de artiesten dus het zal wel in het najaar zijn of volgend jaar