AVROTROS laat nog niets los over songfestivalinzending Jeangu Macrooy

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Wim1970 schreef:

  Ben ook totaal niet geïnteresseerd in het nummer, het wordt toch niks.

 2. Tippy2 schreef:

  Nou Wim, dan hoef je straks ook geen commentaar te leveren.

  • Peter schreef:

   Helemaal met je eens Tippy2, maar ja Wim1970 zou Wim1970 niet zijn om het niet te kunnen laten, let maar op straks.

 3. Beer schreef:

  We weten allemaal dat Wim1970 niet zonder het Songfestival zou kunnen. Grootste fan van ons allen.

 4. Bas schreef:

  Benieuwd waar Jeangu mee komt en waar we het lied gaan horen en Cornald kan het prima alleen zou ik zeggen.

 5. Paysbart schreef:

  Ik ben ook heel benieuwd. Ik had Grow in de top 3 van mooiste liedjes van 2020. Prachtige stem, mooie tekst, spannend qua opbouw en live nog sterker dan op cd.

  • bjorn schreef:

   Smaken verschillen, ik vond er niks aan. Ik heb daarom ook geen hoge verwachtingen van het nummer waarmee hij straks komt. Zijn muziekgenre is niet bepaald populair voor het publiek wat naar het songfestival kijkt. Hij zal daarom aan de rechterkant van het scoreboard eindigen.

 6. robbert-rotterdam schreef:

  Het had wel wat ‘Grow’, de gedachte erachter en de mooie, doorleefde stem van Jeangu. Alleen, twee minuten wachten totdat het nummer eindelijk eens op gang kwam , maakte deze inzending wel tot een moeilijk te verteren inzending voor televoters. Ik hoop dat het lied van dit jaar iets sneller to the point komt. We moeten af van het imago alleen jury’s te kunnen behagen.

  • riccardo schreef:

   Het liefst een soort tijdloze ‘crooner’. Redelijk eenvoudig en klassiek van opbouw. Haar op zolder, fashionista outfitje aan en (mee)zingen maar. Mooie instrumentatie gecombineerd met zijn heerlijke stemgeluid.
   Grow was ook echt prachtig maar in opbouw net een tikkie lastig verteerbaar voor de fijnproevers in Eurovisieland.

  • Paysbart schreef:

   Grappige was dat van tevoren werd gedacht dat Duncan hoger zou scoren bij jury dan bij televote. Achteraf blijkt andersom het geval. Bij televote gaf elk land punten aan Arcade en niet alle juries.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Door wie werd dat gedacht? Arcade is niet alleen een mooi nummer, maar tegelijkertijd ook heel toegankelijk. Dat bleek al heel gauw uit de lovende internationale reacties direct na de release. Het nummer is boeiend vanaf het begin en brengt al vroeg in het nummer variatie en opbouw. Dus ben wel benieuwd wie degenen waren die dachten dat het bij de jury’s beter zou doen. Misschien een bepaalde categorie fanboys, die alles wat uptempo is zien als kansrijk bij televote en ballads per definitie als jurymateriaal beschouwen? De opbouw bij Grow is gewoon tergend langzaam. Kom op, Jeangu en commissie. Leer van 2020, neem de kwaliteit mee naar 2021, maar probeer wel al vrij in het begin de aandacht vast te houden. Growers werken niet bij televoters.

 7. JanG schreef:

  Blijf trouw aan jezelf, kom met een goed lied, zing zuiver en breng het mooi in beeld. (En vooral niet luisteren naar ons gepeupel, wij weten namelijk alles beter).

 8. Tippy2 schreef:

  Arcade was het eerste nummer waarbij ik toen ik het voor het eerst hoorde al moest huilen. Daar gaat het om, het nummer moet de mensen raken, van begin tot het einde..

 9. Rob schreef:

  Kom maar op met onze inzending.

 10. Rob schreef:

  Wanneer komt er nou eens witte rook uit het AvroTros gebouw wat betreft Jeangu Macrooy, het is veel te stil……….