Twee nummers in Spaanse selectie [upd]

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. robbert-rotterdam schreef:

  Dan weet je dat de stemmende fanboys als eerste impuls hebben om automatisch te gaan voor het uptempo nummer (“In deze coronatijden hebben we behoefte aan vrolijkheid”). Onafhankelijk van het feit of het nummer kansrijk is tegen andere uptempo nummers in Rotterdam. Ik hoop dat er wordt gelet op wat goed is in het eigen genre.

 2. RiaNL schreef:

  Ja dat hoop ik ook. Ik ben benieuwd naar de liedjes en ik hoop dat er wordt gekozen voor het beste lied.

 3. ~René ~ schreef:

  Dan weet je dat de stemmende fanboys als eerste impuls hebben om automatisch te gaan voor het uptempo nummer (“In deze coronatijden hebben we behoefte aan vrolijkheid”).

  Lijkt me geen weten maar een aanname.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Voorspelling op basis van kennis van spaanse esf-historie. Als Spanjaarden zelf mogen kiezen, gaan ze voor de uptempo met gedans en geren. Misschien dat ‘romantische’ duo van een paar jaar geleden uitgezonderd. Maar hun liefde werd dan ook breed uitgelicht in de Spaanse media.

 4. Gilles schreef:

  Ik ben er niet wild van…
  30 sec. van elk nummer zijn beschikbaar op Twitter.

 5. RiaNL schreef:

  Inmiddels zijn de hele versies te horen. Ik vind beide liedjes niet slecht maar er zit geen winnaar bij voor mij. Ik heb gestemd op : “Voy a quedarme”

  Maar ik denk nog steeds dat ze een beterekans gehad zouden hebben als ze het duet dat hij onlangs uitbracht met zangeres Nia – “Cúrame” hadden ingestuurd.

 6. René schreef:

  Ik vind ze beide niet veel soeps.. als ik niet kiezen, dan maar Memoria.. weer beetje ‘bottom-5’-gevoel..

 7. Br@m schreef:

  Ik vind beide nummers helemaal niet slecht maar Voy a quedarme heeft wel mijn voorkeur.

 8. riccardo schreef:

  Met de juiste staging verwacht ik Memoria wel hoger dan de bottom 5. De ballad vind ik erg inwisselbaar.
  Beide niet echt een ‘Alarmschijf’. Jammer.

 9. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind voy a quedarme erg mooi, met pure emotie.. Het is ook een nummer waarmee hij veel meer zijn vocale kwalliteiten kan tonen dan in Memoria, een nummer dat niet echt op gang komt of in elk geval niet een boeiende opbouw heeft en te veel in hetzelfde patroontje blijft hangen. Een duidelijke voorkeur dus voor ‘voy a quedarme’.

 10. Bandido - Georgia schreef:

  Ik word van beide niet warm of koud. Als ik dan toch moest kiezen zou ik gaan voor “Memoria”, maar vooral omdat ik denk dat er qua optreden misschien nog wat meer uit te halen valt. Al vervallen Spaanse uptempo optredens aan de andere kant ook vaak in chaos. Maar “Madrid ’22” zit er sowieso niet in verwacht ik.

 11. dick schreef:

  Vind het allebei niks. Spaans kan muzikaal best verkocht worden als er een goede compositie achter zit en wat mij betreft zijn beide songs van bedenkelijk 13 in een dozijn niveau.

 12. Jang schreef:

  Mijn voorkeur gaat uit naar Voy, maar erg toegankelijk is het niet, dus niet naar Spanje volgend jaar

 13. J. schreef:

  Voy a quedarme vind ik een mooi nummer, hopelijk wordt dit de Spaanse inzending!

 14. Dirk Marko schreef:

  Ik ben het wel eens met de meeste voorgaande reacties, niet erg bijzonder.
  Als ik dan toch moet kiezen ga ik ook voor Memoria maar top 10 gaat hem niet worden.

 15. Tippy2 schreef:

  Als ik moet kiezen ga ik voor Memoria. Helemaal geen fout nummer maar ook niet erg bijzonder.

 16. GerardMartin schreef:

  Ik vind er niet veel aan, Spanje hoeft wederom niet bang te zijn voor een overwinning. Hij heeft wel een goede stem, zonde!

 17. robbert-rotterdam schreef:

  Als je je nummers voor de eerste keer voorstelt, moet je dat met indrukwekkende clips doen. Dat is nu eenmaal zo anno 2021. Dat laten de Spanjaarden nu na, jammer.Voy a quedarme vind ik prachtig, emotioneel, mooie opbouw. Subtiel wordt jammer genoeg niet meer makkelijk verstaan. Maar ik denk dat het met een mooie uitwerking op het podium met juiste camerawerk en belichting helemaal goed kan komen. Ik voel hier hetzelfse als bij Tamara Todevska in 2019 toen ik het voor de eerste keer hoorde. Meteen een wow-gevoel. Dat andere nummer, Memoria, vind ik persoonlijk een onding. Gaat nergens heen en steeds maar weer dezelfde eentonige patroontjes. Zal totaal ten ondergaan in de strijd met andere uptempo- nummers.

 18. Robin schreef:

  Voor mij is Memoria duidelijk de betere song. Hoop dat dit gaat. Nu even stemmen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *