Bekijk de videoclip van Birth of A New Age

Dit vind je misschien ook leuk...

101 reacties

 1. Tijn schreef:

  Mooie clip…
  Geeft een betere vibe aan t lied.
  Hopen op een mooie staging…
  Hopen op linkerrijtje op het scoreboard.

 2. J. schreef:

  Veeeeeel beter en pakkender dan de live-uitvoering met muzikanten die gisteren werd gebracht, nu zitren er veel meer “laagjes” in, klinkt het voller en overtuigender. Nog veel werk aan de winkel, maar ben wel een stuk enthousiaster dan gisteren.

  • Wim1970 schreef:

   Er zal toch live gezongen moeten worden, hoe je het ook wendt of keert.

   • J. schreef:

    Ja Wim1970, dat weten we.. Het lijkt wel of mensen niet enthousiast mogen zijn van types zoals jij en Peter? Ik was absoluut niet blij met hoe het gisteten werd gebracht, maar dat was ik toen ook niet met Common Linnets. De videoclip laat horen dat er wel degelijk potentie in de inzending van dit jaar zit en daardoor ben ik enthousiaster geworden en heb ik nog wat hoop dat het live ook nog beter gaat worden. Is dat nou zo erg, wat positiviteit???

   • Hans schreef:

    De muziekband zal daarentegen weer hetzelfde zijn als in de clip. En is het ok niet zo dat backing vocals dit jaar op de band mogen?

 3. Richard schreef:

  Wow, deze videoclip is echt prachtig!!! 😍 studio versie ook veel krachtiger.

 4. Jeroen schreef:

  Wow dit echt geweldig!!!!

 5. Andre schreef:

  echt veel beter dan gisteren, werk ad winkel voor de live uitvoering!

 6. rob schreef:

  Wat een indrukwekkende perfecte clip, alles aan onze inzending komt bij elkaar, waarom niet denken aan Rotterdam 2022? Het kan dus wel hè!

  • Wim1970 schreef:

   Ik wist niet dat de videoclip vertoond werd op het podium. Ik maar denken dat er live gezongen moet worden. Weer wat geleerd. Videoclip voegt niks toe, daar gaat het niet om.

   • Hans schreef:

    Maar we gaan niet naar een live optreden van de band luisteren. Zelfs voor Wim valt er nog wel eens wat te leren. :-)

 7. Kobe schreef:

  Mooie videoclip en fijn lied, jammer van het nogal repetitief einde.

 8. Paysbart schreef:

  Schitterende videoclip. Was waarschijnlijk slimmer geweest om de clip als eerste te tonen ipv live optreden.

  • riccardo schreef:

   +1

  • robbert-rotterdam schreef:

   Dat sowieso. Nu was ik begonnen met er niet veel aan te vinden.Slechte start. Ik heb de clip nog niet gezien. Even kijken of dit verandering gaat brengen….

 9. Gijs schreef:

  Indrukwekkend!

 10. riccardo schreef:

  Dit heeft allure! Hier hebben we wat aan.

 11. MM schreef:

  Heel goed nummer en prachtige videoclip. Ik ben er echt supertrots op! En, daarbij: het is eigentijds, catchy, vrolijk.

 12. RiaNL schreef:

  Prachtig lied en mooie videoclip !! Ik ben heel blij en trots !! Succes Jeangu !!

 13. Rick schreef:

  Indrukwekkende clip, en een prachtig strijd lied dat nog wel eens kan verassen !

 14. dick schreef:

  De clip is inderdaad beter dan de live uitvoering bij de Vooravond maar is wat mij betreft niet geheel overtuigend en dat vind ik heel jammer om te concluderen. Daar waar Grow me bij de strot greep heb ik nu het gevoel dat er zo nodig weer eens een multi culti statement gemaakt moet worden (en nee ik ben niet tegen dat soort statements maar dan moet het me wel pakken vanaf het begin en dat doet het mij niet helaas). Verder komt het mij geforceerd over en lijkt het nummer niet af en geeft het mij een onbevredigend gevoel… ik hoop van harte dat ik er helemaal naast zit en dat we alsnog met een act gaan scoren maar ik hou mijn hart vast.

 15. Ben schreef:

  Ahhhhh geweldige video! Sprakeloos. Heb gewoon kippenvel bij het zien en horen van dit prachtig lied. Voor mij persoonlijk al eindigd Jeangu aller aller laatste …. mijn winnaar! Ik vindt het prachtig met een mooie boodschap. Soso Lobi!
  Enne nee ik ben niet gekleurd of afkomstig uit Suriname of the caribische eilanden. (daar is niks mis mee) Ben een gewone Brabantse blanke Eurovisie fan en vindt dit toch een geweldig lied! Jeangu geweldig lied man, en veel succes! Brasa!

 16. Celine schreef:

  Inderdaad mooie professionele videoclip! Ook de studio versie klinkt STUKKEN beter dan de live versie van gisteren.. Ik wordt een beetje positiever nu.. Maar er is nog veel werk aan de winkel wat de staging betreft… fingers crossed!

 17. Tippy2 schreef:

  De staging zal heel belangrijk worden voor dit nummer. Eerlijk gezegd vind ik het zo wel te pruimen. Gisteren was vals en lelijk in beeld gebracht. Ook de outfit moet radicaal anders, was om te lachen maar dan niet in positieve zin.. Ik hoop dat het vanaf nu wat professioneler aangepakt gaat worden. Wie weet dan toch geen rode lantaarn, maar ik moet het nog zien…

 18. Joss schreef:

  Ik vind deze uitvoering net veel minder ! Blijft linkerzijde scorebord !

 19. Jang schreef:

  Van mwha naar OMG in 12 hrs

 20. Dirk Marko schreef:

  Mooi, mooi zowel lied als clip, alleen jammer van het wat repetitief einde. Hier kan straks in mei nog best wat moois en indrukwekkends van gemaakt worden.
  Dit is niet de eerste keer dat een Nederlandse inzending niet goed gepresenteerd wordt. Opnieuw leermomentje.

 21. Damsco schreef:

  LOL @ alle positieve reacties hier opeens. Een drol kun je niet transformeren in een diamant, ook niet met een mooie videoclip. Feit is en blijft dat hij niet kan zingen, geen goede nummers kan componeren en niet ‘voteable’ is vanwege een gebrek aan charisma en uitstraling. Dit klinkt misschien hard, maar het resultaat in mei zal voor zich spreken. Dit is een bottom 3-bijdrage. Ik dacht dat we dit soort novelty/liefdadigheidsacts na 2013 permanent achter ons zouden laten, maar ik had het mis. In plaats van dat de AvroTros zich richt op het geven van een goede show, richten ze zich op deze doodvermoeiende diversiteitsbingo (met inbegrip van die onsympathieke NikkieTutorials).

  En waarom een nummer in het Surinaams terwijl dat niet een officiele taal is die bij het Koninkrijk der Nederlanden hoort (in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Fries)? Eerlijk, ik vind de Friese taal lelijk… sorry… maar liever dat dan in het Surinaams.

  Ik heb trouwens wel respect voor de redactie van Songfestivalweblog dat ze zich zo neutraal opstellen, want dit Broccoli-debacle zou door andere weblogs terecht met de grond gelijk gemaakt worden.

  • @lbert schreef:

   Lekker positief Damsco, wat is er mis met Nikki ?? En wat is er mis met een taal die niet tot ons Koninkrijk hoort ? Bovendien Engels is dan wel ok ??
   En wat kinderachtig om steeds over Broccoli te beginnen, hoe oud ben je !!

   • Eddy schreef:

    Je valt in herhaling @lbert, aan mij vroeg je ook al hoe oud ik ben.
    Echt niks beter te verzinnen?
    Hoe oud ben jij!!
    Je hebt ook de nogal psychotische neiging om lettertekens minstens twee keer te typen, anders kan je duidelijk je ongenoegen niet genoeg beklemtonen.
    Ach, misschien ben je wel een overgevoelige verloren ziel in dit door corona geteisterd tijdssegment.
    Take care beste @lbert …
    We are (blijkbaar) on the edge of a New Age … kortom: er is hoop.
    En hou er aub rekening mee dat niet iedereen zo’n geboren wokemens is als jij (hoeveel mensen heb je nu al niet, in al je verdraagzaamheid, frontaal aangevallen op dit forum?)

  • Hans schreef:

   ‘“Feit is en blijft dat hij niet kan zingen, geen goede nummers kan componeren en niet ‘voteable’ is vanwege een gebrek aan charisma en uitstraling.” Met die zin maak je je volstrekt belachelijk, Damsco. Vriend en vijand is het er over eens dat Jeangu een hele goede zanger is, hij heeft al eerder bewezen mooie liedjes te kunnen maken, en één van de redenen die het selectiecomité noemde om hem te vragen was het feit dat hij juist over veel charisma en uitstraling beschikt.. je kunt natuurlijk ook zeggen, net als Peter en Hein dat ook moeilijk vinden: het is niet mijn smaak, maar ik wens hem veel succes.
   Volgend jaar krijg je misschien je zin als er weer eens een songfestivaltruttig liedje wordt gekozen in de traditie van vóór Anouk. Nu even flink zijn.

 22. RoBo schreef:

  Echt een prachtige clip. Fantastisch gedaan! Wow!!!!!
  Helaas blijf ik het lied niet goed vinden. Net zoveel herhaling als Trijns walk along. Maar alle goeds voor Jeangu en team gewenst !!

 23. Max Mark schreef:

  Erg mooie clip. Ik vond het lied al goed (even zoeken, tussen de reacties van gisteren was er een aantal positieve te bespeuren :-)), maar zo wordt het nog sterker. Mooi in beeld gebracht. Krachtiger, mooiere instrumentatie. Goed resultaat hoor. Nu maar afwachten wat het wordt in mei. Ik ben in ieder geval blij met deze bijdrage.

 24. jose schreef:

  mooie clip en vrolijk lied veel beter dan de live uitvoering raar eigenlijk omdat het voor mijn gevoel vorig jaar net andersom was wens hem veel succes… en ben best dol op broccoli

 25. Placide schreef:

  Een goede bijdrage van Nederland dit jaar waar we in tegenstelling tot vele andere landen ons zeker niet voor hoeven te schamen.Dit is echt wel kwaliteit.

 26. @lbert schreef:

  Dat ziet er prima uit en klinkt ook goed, wel hospik dat al die mensen die reageren en 4 jaar oud zijn es ophouden met dat Broccoli !

 27. Peter schreef:

  De videoclip kan door sommige geweldig worden gevonden, het verbloemt nog steeds niet dat het nummer waardelois is, alles hangt af van de live uitvoering en lastik daar nou geen vertrouwen in hebben. Matige zanger, geen mooie stem.

 28. Richard schreef:

  Het blijft onderste regionen werk voor Nederland op het ESF met dit nummer.
  Op het ESF gaat het niet om de videoclip of een studio-uitvoering van een liedje, maar om de live-performance.
  Plek 20 t/m 26 gaat dit worden.

 29. elke schreef:

  nee gaat het niet worden de clip is saai en net een beetje de bijenkorf voor jaars mode reclame. het lied is niets zeggend en saai geproduceerd.,

  • Tijn schreef:

   Dit (Servië) mag onderaan ergens komen

   • All W schreef:

    Ja, maar als je de fan lijstjes voorbij ziet komen op FB dan staat loca met Cyprus boven aan. Evenals bij de bookmakers staan toch nummers met minder inhoud hoger.

 30. Aadrianus schreef:

  Tijdje niet geweest hier. Zuurpruimen blijven zuurpruimen blijkt, nee ik noem geen namen. Maar de videoclip is prachtig en het nummer ook. In de live-uitvoering was de band die speelde qua volume niet helemaal in balans met de zang. Dat was jammer. Evenals het feit dat deze clip niet ook meteen openbaar is gemaakt, nu zijn veel commentaren gebaseerd op die eerste live uitvoering, en doen daarmee niet recht volledig recht aan het lied.
  In de studioversie hoor je hoe gerafineerd de opbouw is, met de constante piano die je als luisteraar meteen mee op sleeptouw neemt, en de verschillende laagjes die er instrumentaal en in het koor bijkomen. Aangezien die muziek dus straks ook op band staat, zullen we dat in mei zeker terughoren. Dat Jeangu kan zingen heeft hij al ruimschoots bewezen en de achtergrondzangers zullen minder overheersen dan gisteravond, alleen al omdat het er veel minder zullen zijn. En wie weet, staan ze ook op band en wordt Jeangu door dansers omringt. Iedereen die oren aan z’n hoofd heeft, hoort de kwaliteit van deze inzending. Het kan natuurlijk niet je smaak zijn, maar dat doet niks af aan het feit dat Nederland wederom gaat voor een inzending met een goed en persoonlijk verhaal, dat anderen ook zeker kan aanspreken. Op Arcade werkt ook genoeg gekankerd (nee ik noem nog steeds geen namen) en kijk eens waar dat ons heeft gebracht.

 31. Maarten schreef:

  Hij kan wel zingen, maar in nummers schrijven is hij niet echt heel goed in. Dit nummer is beter dan Grow, maar dat is het dan ook.

 32. Hitzound schreef:

  Prima lied, dito video en deze week Top Song op NPO Radio 2.

 33. Nordman schreef:

  Wat een mooie smaakvolle video. Het lied is nog steeds niet echt iets waar ik heel wild van word.

 34. ricardo schreef:

  een ticket voor de laatste 5 in de finale niet meer en niet minder

 35. GerardMartin schreef:

  De clip is inderdaad mooi gemaakt, gelikt en Jeangu is een reuze aardige zanger daar ligt het allemaal niet aan.
  Maar in Rotterdam zal het, zoals het er nu naar uitziet, gewoon een live optreden worden en dan ben ik minder enthousiast. Het lied en en de melodie pakt mij niet echt en een tweede overwinning op rij zie ik er dus niet inzitten. Trouwens veel soeps heb ik tot nu toe niet gehoord dus wie weet komen er nog wat verrassingen. Ik wens Jeangu in ieder geval veel succes.

 36. rob schreef:

  Complimenten voor Team Jeangu, ga er maar aan staan, wederom een nieuw lied maken voor het Songfestival, een nieuwe act , clip etc.
  Ik vind dat Team Jeangu zich zelf heeft overtroffen, alles klopt gewoon aan deze inzending. Jeangu gaat ECHT wel meedoen om de hoofdprijs.

 37. hitzound schreef:

  Wat een prrrrrachtige clip. Ik moet zeggen: ik had, net als bij ‘Arcade’ opnieuw kippenvel. Alle vertrouwen in Jeangu , het lied en de finale. O ja: https://www.hitzound.com/jeangu-macrooy-birth-of-a-new-age-esf-nederland-2021/

 38. Hein schreef:

  Dat a capella stuk moet ook weer bijna aan het eind komen.
  Dan is dat repetatieve stuk niet zo eentonig.
  Blijf het niet een geweldig nummer vinden

 39. Jellybean schreef:

  Ik denk dat als deze clip eerder was vertoond dan de live uitvoering de reacties een stuk positiever waren geweest. Jammer want een eerste indruk maakt ook al heel veel verschil.
  De clip is perfect afgesteld op het lied en haalt het maximale naar boven qua opbouw en diverse muzikale laagjes: opzwepend, strijdlustig, positiviteit en veerkracht. Iets wat we in deze tijd wel kunnen gebruiken en waar veel mensen zich mee kunnen identificeren. Bovendien vind ik het refrein een echte oorwurm.
  Met een perfecte staging kan dit nog alle kanten op. Ik zie hier geen winnaar in maar een respectabele plek zou toch mogelijk moeten zijn.

 40. Hans schreef:

  Ik was niet direct overtuigd, maar ik begin dit nummer steeds leuker te vinden. Dat de reacties wisselend zijn zegt in dit stadium helemaal niets, het gaat uiteindelijk om het optreden in Ahoy, waar hij zijn publiek zal moeten overtuigen. Smaken mogen verschillen, maar het is sowieso weer een inzending om trots op te zijn..

 41. Tippy2 schreef:

  Ik sluit me hier bij aan. Ik moest er heel erg aan wennen, vond het niet gelijk mooi maar daar is het live optreden ook debet aan, dat vond ik onprettig, ook de kleding was een aanfluiting. Nu, na een paar keer de clip bekeken te hebben begin ik het best een lekker nummer te vinden. Een esthetische en imponerende staging blijft essentieel!!

 42. Esmee schreef:

  Het geluid heeft in elk geval al meer ‘body’ gekregen.

 43. Bloemetjesjurk schreef:

  Clip is prachtig geworden. Het trekt het nummer omhoog Tot nu toe is het een van de betere inzendingen. Er zit veel baggertussen. Italië valt erg tegen. Hebben je zo’n mooie taal komen., komen ze met een IJsland kopie.

 44. Ben schreef:

  Vandaag zondag 7 maart na de diversen keuzes gemaakt op zaterdag 6 maart in de diversen andere landen geef ik Jeangu met dit geweldig nummer een steeds grotere kans de top 5 te halen! Gezien de slechte keuzes gemaakt in de diversen landen kan dit niet anders dan een top notering krijgen. Deze videoclip is een waar Kunstwerk! Ik geniet er elke dag meer en meer van. Yo no man broko mi! Mi na afu sensi

 45. Björn Grooten schreef:

  Onze inzending is echt slecht van een zanger die na mei weer in de anonimiteit verdwijnt. Bij de commissie is het dit jaar om de persoon gegaan en niet om het nummer. We gaan in ieder geval niet bij de beste 20 eindigen en Les Pays Bas douze points gaan we in ieder geval niet horen. Grow vond ik ik al bagger maar dit is nog veel erger. Bij het internet festival die weggehouden is, werden we met Grow 18de.

  • Kees schreef:

   Dat internet festival was dus alleen gebaseerd op studio versies en Live versies van Tv shows en dergelijke.. Je weet dat een lied op het Eurovisie podium totaal anders kan overkomen (wordt naar een hoger level getild of valt door de mand..) dan studio versies, dus dat “Grow” daar 18e werd wil helemaal niets zeggen..

   • Hans P. schreef:

    Los van het feit dat er hele andere mensen meestemmen op het ESF dan bij het fanfeestje dat het internetfestival was.

  • Albert schreef:

   helemaal mee eens !!!

 46. Roel schreef:

  Alle toeters en bellen zijn wel aardig bedacht, maar het gaat visueel om de uitvoerende zanger. Dat gezicht moet het verhaal vertellen.en zeker niet wegvallen tegen de achtergrond. Uitbundige kledij is leuk voor de persmomenten doch een risico tijdens de uitzending. Tweede helft van de song heeft geen ESF climax en is weinig creatief. Instrumentaal een beetje Lion King sfeertje. Dat zou je nu nog moeten aanpassen. Er mist iets…Veel succes

 47. riccardo schreef:

  Volgens mij zijn wij dit keer die inzending waarvan ik andere jaren dan denk: zou het dan toch die.. maar het ging voor mij pas werken nadat ik de woorden die indruk maken tot me door had laten dringen en nadat ik de ontzettend mooie clip had gezien.
  Lukt dat in één optreden?

 48. sandra schreef:

  nou we zijn al gezakt naar nummer 25 in de polls dat gaat niet meer goed komen !!!!

  • rob schreef:

   Terug in de herinnering de positie van The Common Linnets, weken lang rond plek 25……….uitslag : tweede plek in de finale………

   • sandra schreef:

    ja klopt je hebt gelijk maar dat vond ik een mooi nummer,maar ja smaken verschillen ik zie dit lied laag scoren we zullen zien

   • Jellybean schreef:

    Inderdaad, met een perfecte staging kan dit alsnog snel veranderen. Als het lied, net als in de clip, na een hoger niveau wordt getild is een mooie ranking mogelijk. De Common Linnets zijn hiervan het beste voorbeeld

   • bianca schreef:

    ja maar The Common Linnets hadden een mooi en goed nummer,Birth of a new age is een draak van een nummer en zal ook door een performance het niet redden op het eurovisiepodium we zullen het zien in de finale !!!

  • 020Nick schreef:

   Inmiddels stijgen we ook weer een beetje bij de bookmakers.. Maar pin je niet teveel vast daarop.. Zowel positief als negatief niet.. Zelfs Conchita was in geen velden of wegen de favoriet rond maart. Die kwam ook laterna opzetten.. Hetzelfde voor Salvador Sobral.
   In 2004 stond Xandee voor België op nummer 1 bij de bookmakers.. Om vervolgens 22e te eindigen met 7 punten.

 49. Max Mark schreef:

  Het gaat echt goed komen met onze inzending. Het jammere is dat ik denk dat we nu hoger stonden als we eerst de clip hadden gelanceerd. Ik hoor veel positieve reacties na het zien van de clip; het nummer lijkt ook steeds meer mensen te bekoren. Ik vind het echt weer een Common Linnets-voorbeeld. Blijft lang onder de radar, wordt zelfs neergesabeld en dan uiteindelijk komt het tot leven. Birth of a New Age is, net als Calm after the storm, een afwijkende inzending. Helemaal uniek in zijn soort. Ik weet dat er meer nummers zijn met gospelinvloeden, maar toch: het nummer van Jeangu is one of a kind. Ik weet zeker dat dit naarmate het songfestival nadert gaat klimmen en klimmen. Ik voorspel een zekere top 10. Chapeau voor de keuze. Muzikaal hoogstaand, geen compromissen.