Destiny zingt voor Malta ‘Je Me Casse’

Dit vind je misschien ook leuk...

70 reacties

 1. Siem schreef:

  Mits live goed gebracht gaat dit goed scoren voor Malta. Iets wat Caro Emerald jaren geleden al had kunnen brengen naar het Songfestival doet Destiny nu! Dit gaat opvallen! Lekkere beat en heerlijke sound.

 2. Daan schreef:

  Yesss! Heerlijk! Duikt zo mijn top 5 in.

 3. Celine schreef:

  Aardig nummer, Ik zie dit wel naar de finale gaan, maar niet meedoen voor de winst.

 4. Peter schreef:

  Leuk leuk!

 5. Nordman schreef:

  Zo, zo. Gaan we volgend jaar naar Malta? We weten allemaal dat ze kan zingen. Dit lied is erg geschikt om een breed publiek aan te spreken. Malta gaat denk ik meedoen voor de overwinning.

 6. Jang schreef:

  Jeetje, wat slecht

 7. Hitzound schreef:

  Nou Destiny, jij mag je tong wel uitsteken, maar dat doe ik ook. Van walging dan wel.

 8. Jan de Taalregelman schreef:

  …uit Zweden

 9. Hans schreef:

  Zo bijzonder dat hier fans zijn die werkelijk alle liedjes afkraken….wellicht moet je dan een andere hobby zoeken…. als je het jaar in jaar uit allemaal zo vreselijk vind. Ieder jaar weer dezelfde opmerking wat een slecht jaar…. Dit is een prima jaar met veel verschillende stijlen en liedjes en ook dit lied is top in zijn soort en lekker weer iets anders dan wat er al is. En dat gaat in de top 10 komen verwacht ik!
  \

  • Siem schreef:

   Helemaal mee eens. Elk jaar is het weer het slechtste jaar volgens de ‘fans’ maar als je naar het songfestival van 10 jaar geleden kijkt en vergelijkt met nu, zijn de carnavalsacts toch grotendeels verdwenen. Ik geniet elk jaar weer van het Songfestival.

  • Marcel schreef:

   Helemaal mee eens. Misschien moeten sommige ‘fans’ maar zelf eens een nummer schrijven.

  • Michael Adam schreef:

   Ik sluit me hier compleet bij aan. Die vergallen deze weblog echt voor de rest. Als je echt alles troep vindt, misschien heb je hier dan niets meer te zoeken. Fijn dat er mensen zijn die dit opvalt!!

  • Deniz schreef:

   Dankjulliewel voor dit.
   Ik kijk al een aantal jaar een paar keer tijdens het ESC seizoen op deze site om te kijken of mensen hier uberhaupt iets leuk vinden. En telkens sta ik weer versteld want het is altijd bij alles “bagger, saai, verschrikkelijk dit, afschuwelijk dat, zwak, belachelijk”. En dan vraag ik me oprecht af, wat mensen hier doen.

   Ik hoop dat er meer openminded mensen zoals jullie hier bij komen, want deze blog staat bij de ESC fanclubs waar ik bij zit, enorm slecht belend, wegens al het gezeik bij letterlijk ELK lied.

   • Daan schreef:

    Deniz ESCUnited ICON!

    Kijk weetje. ik heug me alleen maar dat ik de inzending van NL haatte in 2013 en nu in 2021. Maar ik hekel echt het “oh dit past niet in mijn stereotypische camp straatje dus het is bagger” en dan kijk ik ook naar de media…

  • Richard schreef:

   Het heeft niets met afkraken te maken. Kijk het songfestival is buiten de liedjes ook de folkore van het ‘analyseren’ en ‘speculeren’.

   Persoonlijk heb ik meer meer met de liedjes van 87-98. De periode 2004-2009 was het dieptepunt denk ik. De afgelopen jaren zitten er gelukkig ieder jaar nog minstens twee echte pareltjes bij die het zeer de moeite waard maken om in mei 8 uur tv te kijken. Maar doordat vele landen gebruik maken van dezelfde componisten lijken in deze tijd de liedjes meer op elkaar dan in de jaren 80/90. Zeker omdat bijna iedereen nu in het Engels zingt.

   En tja smaak is nu eenmaal een erg subjectief begrip hè. Wat de een niet te pruimen valt vindt de ander weer geweldig en andersom.

   • Daan schreef:

    Ja maar Richard ,lieve schat. vergeet niet dat de mensen die geboren zijn in 1990 nu 30 zijn. dus mensen in 2000 nu 20. (mijn god). Dus sommige kennen de iconische 1970-1980 niet eens. Ik bedoel.. ik kom uit 1993 en mijn eerste ESC herinnering is de NF van No Goodbyes van Linda. Dus wat nu iconisch is voor het ESC is anders dan in jou tijd. (Geen belediging natuurlijk, ik ken de classics)

  • Max Mark schreef:

   Helemaal eens, Hans. Veel negativiteit. En ook naar elkaar. Jammer is dat.

 10. Br@m schreef:

  Prima nummer; mag van mij hoog eindigen in de finale.

 11. Eddy schreef:

  Iconisch.
  Na het junior songfestival is ze nu serieus in de running om ook het ESC te winnen. Ik gun het haar.
  ‘Je me Casse’ is in alle opzichten fun.
  Tezamen met Manizha brengt Destiny girlpower (met een knipoog) op het podium.
  Al moet er wel bij gezegd worden dat Manizha, met haar Tadzjiekse roots en een lied met als titel ‘Russian Woman’ pas echt een statement maakt!
  Netta’s spirit leeft (gelukkig) verder …
  Nu nog een man vinden die Måns kan opvolgen (en dat zal zeker niet de Zweedse kandidaat van dit jaar zijn …)

  • marga schreef:

   en daar wordt ik nou zo moe van zangeressen of zangers met een statement zo afgezaagd pffffff

 12. Björn Grooten schreef:

  Het valt mij een beetje tegen. Zij verdiend echt een beter nummer, dan dit gedateerde riedeltje.

 13. Paysbart schreef:

  Wow. Heb hierbij hetzelfde gevoel als destijds bij Toy. Winner vibes. En dat ze live kan zingen weten we. Kanshebber !1

 14. ALL W schreef:

  Yep!! Goede banger om de release van de hele riedel liedjes ESC 2021 af te sluiten.
  Goede vid, leuke beat, zangeres die wel weet te boeien ( ze draait al wat jaartjes mee sinds junior songfestival 1887), women empowering etc!!
  Nu nog dit live goed op het podium zetten en ik zie dit liever hoog eindigen dan die autotunned troep uit Cyprus of Azerbijan.
  Goed gedaan Malta!!

 15. René schreef:

  Ik denk dat we nu eindelijk de winnaar hebben gehoord! Niet perse mijn favoriet, maar erg lekker nummer dat denk ik zowel jury’s als televoters zal aanspreken.

 16. Peter schreef:

  Vreselijk. Mijn top 3:
  1. IJsland
  2. Zwitserland
  3. Frankrijk

 17. Dirk Marko schreef:

  Dit is een potentiële winnaar, lekker nummer hoor.

 18. Dirk schreef:

  Als dit wint dan zie ik niet in dat Malta zo een groot evenement als het ESC kan organiseren.
  Misschien krijgt Nederland dan alsnog de kans om een echt ESC te organiseren.

  • Richard schreef:

   Ik denk dat Malta erg gebrand is om het zelf te organiseren

  • Beer schreef:

   Malta heeft meermaals het Junior weten te organiseren – eenmaal in een scheepswerf, denk Kopenhagen 2014. Het gaat hen lukken.

  • Daan schreef:

   Hoezo niet? Zoals Beer al zei. Malta heeft een paar keer prima het JESC georganiseerd! Valetta lijkt mij best wel lekker om te verblijven volgend jaar!

 19. GerardMartin schreef:

  Ach ja Malta…..ik denk dat ik dit jaar 5 of 6 liedjes wel kan appreciëren de rest laat ik maar aan mij voorbij gaan.

  • Wim1970 schreef:

   Little child uit 1992, Let me fly uit 1997 en Vertigo uit 2007 vond ik echt goed.

 20. riccardo schreef:

  Voor mij mist het die authentieke groove en het retro gevoel dat Caro destijds wel had. Dat deze gaat scoren, ik denk van wel.

 21. Bandido - Georgia schreef:

  Zo, dit komt lekker binnen! Ik had dit helemaal niet verwacht, maar ik vind dit wel heel erg leuk. Het past ook beter bij Destiny dan het liedje dat ze vorig jaar had. Dit is speels, maar heel catchy en heel origineel. Leuk ook met die saxofoon er tussendoor. Dit gaat absoluut meedoen voor de overwinning. Het gaat al als een raket omhoog bij de wedkantoren, Malta staat nu al tweede achter Zwitserland. Zegt niet alles natuurlijk, maar toch.

 22. Pietje schreef:

  Ik word hier te oud voor geloof ik. Vind haar een goede zangeres, maar ze verdient toch beter dan zo’n mager refrein met van die ‘simpele’ trompetjes. En best een onsamenhangend lied eigenlijk, plak en knipwerk. En het wordt vergeleken met Toy, maar dat zat zoveel beter in elkaar vond ik. Komt niet in mijn top 10 dit denk ik

 23. Max Mark schreef:

  Goed nummer zeg. En wat klinkt ze lekker. Fantastische stem. En dit kan ze ook live. Tekstueel beetje rijmelarij, maar overall echt een goede song. Dit doe mee voor top 5 verwacht ik.

 24. dick schreef:

  Wat een leuke inzending! Na Frankrijk mijn absolute kanshebber voor de overwinning.

 25. Marcel schreef:

  Heerlijk nummer! En vrolijk ook vooral in deze tijd. Als dit ook live goed wordt gebracht, dan kan er een top 10 of zelfs een top 5 notering in zitten…

 26. Tijn schreef:

  Begint veel belovend. De coupletjes zijn interessant … maar daarna wordt t allemaal veel en een muur van geluid.

 27. rob schreef:

  Dit KAN de winnaar zijn …..

 28. Rad schreef:

  Wat een rommel

 29. Tippy2 schreef:

  tong uitsteken, zo chique!

 30. Jellybean schreef:

  I’am not your baby/ I’m not your toy, Destiny meets Netta. Dit liedje heeft dezelfde boodschap maar is een stuk beter met een geweldige zangeres. Zal live wel gaan knallen denk ik zo.
  Het nummer heeft een paar sterke punten maar als totaalplaatje kan het me (nog)niet helemaal overtuigen, misschien net iets te onsamenhangend qua verschillende stijlen. ( Beyoncé/Emerald/Netta) Dat dit gaat scoren lijkt me echter een zekerheid.

  • Max Mark schreef:

   Eens! Hele goede zangeres. Haar stem knalt er meteen in. Goede song ook wel. Ik vind vooral de coupletten erg sterk. De rest is een beetje te veel gekunsteld. Inderdaad een mix van veel zonder echt goede hook. En tekst wel erg simpeltjes. Daardoor voor mij niet meteen dé winnaar, maar hoog scoren verwacht ik wel.

  • Paysbart schreef:

   En de geschiedenis gaat zich herhalen. Net als 2018 verliest een Cypriotische stoeipoes van een iet wat vollere zangeres :-)

   • Jellybean schreef:

    Met het verschil dat de Cypriotische stoeipoes dit jaar niet voor de hoofdprijs zal gaan denk ik😉

 31. Joss schreef:

  Verdienstelijke poging ….. niet mijn ding ….. staat niet in mijn Top 15 !
  Zingen kan Destiny wel …… maar dit nummer zal live een hele opgave zijn !
  Finale haalt ze maar winnen zie ik dit lied niet doen !

 32. daan schreef:

  nummer is van alles wat met een dreun er onder….daarom is het songfestival niet meer relevant in de muziek……en alleen maar opgeklopte niks…..wegwerp muziek die de week erna alweer in de kattenbak ligt.

 33. Liesbeth schreef:

  Ik vind het heerlijk en ik denk echt dat dit ,dit jaar met overmacht gaat winnen. En daarbij gun ik het ze van harte. Eindelijk een echt vrolijk nummer ..

 34. RiaNL schreef:

  Ik vind het een leuk nummer en hoop dat ze naar de finale gaat en daar een mooie klassering zal behalen.

 35. Jeroen schreef:

  Leuk en vrolijk nummer.
  Maar ben reuze benieuwd hoe Destiny het live gaat brengen.
  Het is mij al paar keer opgevallen dat het live zingen toch wat tegenviel vooral in de hoogte…. toen ging ze aardig de mist in!
  Nu zal het hopelijk goed gaan. Afwachten !

 36. Jang schreef:

  Wat een gemekker over dat je iets niet goed mag vinden… get over it!

  • Beer schreef:

   Het gaat er vooral over dat sommige mensen 39/40 nummers absoluut vreselijk vinden. Dan lijkt het ons simpelweg beter als je op zoek gaat naar een nieuwe hobby. Je doet jezelf er alleen maar pijn mee.

   • Dirk Marko schreef:

    +1)

   • Jang schreef:

    Ik vond destijds Netta verschrikkelijk, maar ze won wel, dus wat maakt het uit. Lekker laten lullen. Hoort er ook bij, met vrienden kijken en het heerlijk wel of niet eens zijn.

 37. Bloemetjesjurk schreef:

  Ze doet mij erg denken aan de zangeres Lizzo.

 38. Roel schreef:

  Het ESF is een show, waarin veel afwisseling thuishoort. Ook nietsaandehand muzak is een keuze voor een ESF artiest. En joost mag weten wat goede muziek is…hangt van het moment af…

 39. Sake schreef:

  Top 3!

 40. MM schreef:

  Lekker nummer. Mag van mij hoog eindigen en zelfs voor de winst gaan. Stel dat Malta gaat winnen, dan ben ik benieuwd hoe (en waar) zij het songfestival gaan organiseren. Voor zover ik weet hebben ze geen geschikte zaal om het festival te huisvesten, of ze moeten enorm downsizen.

 41. Placide schreef:

  Tja, als Netta kan winnen, kan dit het ook, maar het is alleen niet te hopen. Natuurlijk gun je Malta eindelijk eens een keer de overwinning, maar niet met dit.