Omroep Malta onder vuur vanwege inzet budget voor influencers en bookmakers

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Marcel schreef:

  En ze is zevende geworden en maar liefst 43 punten van het publiek 🤣🤣🤣🤣. Verspilling van energie en geld. Schandalig! ! Malta zero points! 👎🏻

 2. Maarten schreef:

  Het gaat neem ik aan over de overheid van Malta. Nederland hier dus niks mee te maken heeft.

 3. Tippy2 schreef:

  Beetje triestig dit.

 4. riccardo schreef:

  Dit gaat wel heel ver. Ook dat werkt niet, en nu ook tegen ze. Gefeliciteerd en alvast succes voor de volgende editie. Die hele focus op de stand bij de bookmakers steeds en overal ervaar ik als een enorme stoorzender in deze competitie.

  • Wim1970 schreef:

   Die bookmakers beïnvloeden de hele stemming, jammer. Ik hoopte nog op een verrassing van bijv. Finland, maar helaas.

   • Bas schreef:

    Onzin! Mensen zijn pienter genoeg om een eigen beslissing te maken. Daar hebben ze geen bookmakers voor nodig. Maar logisch toch dat gokkers inzetten op liedjes die boven het maaiveld uitsteken?

   • riccardo schreef:

    Het kan voor of tegen je werken. (Veel) invloed hebben doet het volgens mij wel. Dat vind ik jammer.

  • Jellybean schreef:

   Ik ervaar dit ook als een stoorzender en mensen laten zich inderdaad onbewust toch beïnvloeden door peilingen. Ik heb zelf ook vaak op die odds gekeken uit interesse en nieuwsgierigheid. Maar liever nog wou ik dat ze helemaal niet bestonden. Lijkt me voor de artiesten zelf ook niet echt prettig voor het vertrouwen als je b.v. helemaal onderaan staat. En andersom werkt het ook zo; meer druk en teleurstelling bij een afwijkende, teleurstellende uitslag. Tenzij je je hier helemaal afzijdig van probeert te houden; iets wat in dit social media tijdperk niet te doen is.

 5. MarkusRotterdam schreef:

  @Bas “Onzin! Mensen zijn pienter genoeg om een eigen beslissing te maken” Daar vergis je je nogal in denk ik.. Mensen zijn (onbewust) echt wel te beinvloeden door social media, bookmakers en peilingen. Zie de verkiezingen. Misschien ben jij koppig en vorm je je eigen mening (kudos voor jou), maar zo is niet iedereen. Heeft vaak te maken met kuddegedrag en sociale druk. Zo heb ik ook nooit gedacht dat het Nederlandse volk zo liet knechten m.b.t. lockdowns, mondkapjes en andere bangmakerij. Is ook gebeurd.

  • Nordman schreef:

   +1000

  • Hans schreef:

   En die kudde, daar hoor je zelf vast niet bij markus? Ik ben blij dat mensen zo verstandig zijn om het advies van deskundigen aan te nemen in plaats van te denken dat je zelf wel onderzoek kunt doen op feesboek en joetoep. Is ook gebeurd.

 6. xxx schreef:

  Mensen willen nu eenmaal ook graag bij de winnars horen. Dusvik denk dat het ergens wel een invloed heeft.

 7. Tippy2 schreef:

  Ik denk dat vooral de kleine 5 koppige vakjuries zich makkelijk door de bookmakers kunnen laten beïnvloeden

 8. Jeroen schreef:

  Malta is al bekend om corruptie dus dit verbaas mij niets.
  Bookmakers hebben veel te veel invloed en triest dat dit zo moet gaan.
  Voor de zangeres van Malta is het dan ook meer dan zuur dat de televoters ook nog eens weinig waardering voor haar lied hadden.
  Smaken verschillen dat is absoluut waar maar dit was nu ook niet heel erg sterk als je kwaliteit met Frankrijk vergelijkt.