Nederlandse inzending heet ‘Birth of A New Age’

Dit vind je misschien ook leuk...

166 reacties

 1. albert schreef:

  wat een vreselijk nummer vind het niks onderaan in de finale

 2. marga schreef:

  tenenkrommend baggernummer in de laagste regionen

 3. Esmee schreef:

  Hij ziet er leuk uit, maar het liedje spreekt me niet zo aan.

 4. GerardMartin schreef:

  Ik vind broccoli wel lekker, dit nummer stukken minder.

 5. Bandido - Georgia schreef:

  Teleurstellend dit. Ik had met “Grow” ook al niks, maar dit is net zo’n zoutloze hap. Ik snap welke kant ze op willen, maar de uitvoering is ook gewoon drie keer niks. En zo repetitief, voorspelbaar en vol clichés, het verveelt al na één minuut en daarna wordt het ergerlijk. En zelfs met deze dominante backings hoor je nog steeds dat Jeangu slechts een middelmatige zanger is. Ik had gezien zijn vorige liedje al lage verwachtingen, maar helaas is het nog beroerder dan ik al dacht. Jammer, maar dit gaat meedoen voor de rode lantaarn.

 6. Ed schreef:

  Ik vind het echt een heerlijk nummer, de verschillende stijlen blenden prima samen,.De Produktie klinkt super, eigentijds en met een licht multiculti sausje.Koortje vind ik ook lekker energiek, en niet zo gospelachtig als “grow” was.
  Denk niet dat Europa dit helemaal snapt, zeker de Oostbloklanden zijn niet zo multiculti.
  In ieder geval staat voor mij als een paal boven water dat dit weer de lijn doortrekt met een inzending die kwaliteit uitstraalt.Ik hoor inderdaad wel met als zovelen – you are my broccoli ….” maar ja ik ben er altijd gek op geweest ……..

  Enorm blij met dit nummer ,!,

 7. René schreef:

  Wát een teleurstelling.. ik vind het dramatisch slecht. Vond Grow ook niet veel soeps, maar dat had nog iets speciaals. Ben bang dat dit heel, heel laag zal eindigen

 8. Inez schreef:

  Oei nee niet mijn ding sorry Nederland

  • Richard schreef:

   om met je eigen woorden te spreken: het is nog geen mei

   • Inez schreef:

    Klopt ik zeg dat dit niks word hoor

   • Hein schreef:

    Wat erg dit….en dan die kleding…zit er qua stem paar keer naast..raar gegil soms.
    En maar gillen om broccoli(e)
    AANFLUITING ZOWEL HET NUMMER ALS DE PERFORMANCE

 9. Beer schreef:

  Toch wel grappig dat mensen een ‘l’ horen waar er duidelijk een ‘m’ is. Dat jullie broccoli horen is omdat jullie dat willen horen. Best wel xenofobisch.

  • Peter schreef:

   Het is een mama appelsap

  • MarkusRotterdam schreef:

   Xenofobisch? Wat is hier xenofoob aan????

   Ik vind het trouwens een prutnummer.

   • Beer schreef:

    Het is xenofobisch om een ander z’n taal binnen twee seconden te reduceren tot iets onnozels dat je zelf wil horen.

    Heeft niets met racisme te maken – ook dat willen jullie erin horen.

  • Stephan Dijk schreef:

   Beertje toch, wat een dure woorden…

 10. sandra schreef:

  was dit de surinaamse inzending wat een waardeloos nummer

 11. marga schreef:

  mazzel dat hij in de finale staat anders had dit lied het nooit gehaald wat een drama

 12. Pippie schreef:

  Staat van alle bekend gemaakte nummers laatste.. ook een prestatie

 13. Daan schreef:

  #notOursong

 14. Joss schreef:

  Alle nummers die auditief aanbieden wat ze visueel niet kunnen waarmaken ( twintig stemmen …. tot een heel koor op de achtergrond terwijl je er maar zes ziet ) vind ik slecht !
  Dit nummer van Jeangu is totaal niet mijn ding . Linkerkant van de scoretabel !

 15. ronnie schreef:

  bij de laatste 3 in de finale weer terug naar af pffff

 16. Richard schreef:

  op spotify staat stukje van de videoclip, dat ziet er wel prachtig uit moet ik zeggen en de studio versie klinkt veel beter!

 17. Hitzound schreef:

  Mooi meeslepend nummer, met fijn koor. Lijkt een beetje op de gospel inzending van Zweden uit 2019. Verrek, die werd er 2e mee in de finale!

 18. RiaNL schreef:

  Ik vind het een mooi nummer. Leuk dat hij ook regels in zijn taal zingt. k ben blij met “Birth of a New Age” en wens hem veel succes.

 19. Br@m schreef:

  Ik hoorde net de plaatversie op spotify en die vind ik aanzienlijk mooier dan de live-versie bij De vooravond. Ik wens Jeangu veel succes in mei.

 20. rob schreef:

  Sterke Song, Invloeden van The Lion King, Micheal Jackson & Prince. Benieuwd hoe dit er in Ahoy uit komt te zien . Voor nu: Compliment!

 21. Pieter schreef:

  Ik hoop dat ze de Afrikaanse tekst van You are my broccoli erachter projecteren dat mensen tenminste weten dat het een raar taatlje is. Ik voorspel een dikke vet nul punten, of misschien een paar sympathiepunten uit België.

  • robbert-rotterdam schreef:

   0 punten denk ik niet. Er zijn juryleden die op de vocale prestaties letten en daarmee verslaat hij toch een hoop anderen. Maar een top 10…nee, denk ik ook niet.

 22. robbert-rotterdam schreef:

  Wat ziet hij er prachtig uit! Wat me vooral aanspreekt is het feit dat hij met een echt live koor gaat zingen. Dat is toch wel een statement in een jaar waarin waarschijnlijk veel landen gaan kiezen voor een voorgekookte studio-opname tot en met de stemmen toe. Ik weet, er kunnen geen 8 mensen in een achtergrondkoor, maar al zouden het maar 3 live zingende backings zijn..dat zijn er waarschijnlijk 3 meer dan de meeste andere landen en dat is een compliment waard. Want we moeten voorkomen dat we afglijden naar een karaoke contest.
  En dan komen we bij het liedje: ondanks alle enthousiasme en muzikaliteit vind ik het nummer tegelijkertijd nogal eentonig. Ik denk dat Jeangu het moeilijk gaat krijgen om in de top 10 te komen. Ook in mijn top-10 is nog geen zekerheid.

  • Tippy2 schreef:

   Ziet hij er prachtig uit? Sorry…wat een Penny de Jager outfit, Barbara Dex Award in the pocket…

  • Dirk Marko schreef:

   Heel goed verwoord Robbert, en ja helaas wat eentonig vooral naar het einde.
   Maar toch wie weet verrast Jeangu met een heel mooi optreden de 22e.

  • robbert-rotterdam schreef:

   Als ik jou was, zou ik me niet zo druk maken om Peter. Hij is slechts een randverschijnsel hier.
   Eerlijk gezegd vindt het nummer bij mij ook geen weerklank. Vind het geen mooie melodie hebben en te repetitief. Het heeft authenticiteit op een manier die mij niet aanspreekt. Maar ik probeer het wel respectvol te houden en te accepteren dat het dit jaar geen Nederland is voor mij. Volgend jaar beter met een mooier lied.

 23. Sake schreef:

  Clip even gezien. Behoorlijk gewaagd, en vernieuwend. Dit heeft zeker kansen!!

 24. Max schreef:

  Nu een paar keer via Spotify geluisterd: ik vind het echt erg goed. Heel mooi nummer. Ik hoor juist wel die afwisseling. Koor is prachtig. En dat tweede couplet swingt gewoon. Mooie klanken en baslijn. Ja, ik vind het indrukwekkend. En bijzonder muzikaal.

 25. josje schreef:

  weer terug naar af en nog meer geld in de toilet om dit in te zenden…….echt vreselijk……echt bagger en echt k.t muziek….snel weg ermee en gelukkig volgend jaar niet weer in NL.

 26. Peter schreef:

  Nogmaals de live uitvoering beluisterd en nee het is nog niks. Vocaal geen sterke zanger, veel achtergrond en live band, verkopen het mooier dan het is. Op een paar positieve reacties hier, verder overal negatief. Bij mij laaste onder Duitsland

 27. Nordman schreef:

  Niet slecht, maar nogal eentonig zoals Robbert-Rdm ook al schrijft. Ik vind er dan ook niet veel aan. Vraag me vooral ook af wie hier op gaat stemmen? Het feestje zal er niet minder door gaan zijn, maar ik denk dat we vrij laag gaan eindigen. Ik wens teamJeangu succes en ik hoop dat het ze lukt om ons te verrassen.

 28. riccardo schreef:

  Klinkt meer als een beetje makke thema song voor één of ander goede doelen programma dan de exotisch, extatische hymne die je op je vrije zaterdagavond van je stoel afblaast. Gaat geen indruk maken deze. Ontzettend jammer dit. Best lekker, broccoli.

  • riccardo schreef:

   Mijn persoonlijke smaak daargelaten zijn er tekstueel wel mooie en erg inspirerende dingen aan de hand. Niet dat ik denk dat mensen op het eerste gehoor daar veel van meekrijgen maar een inhoudelijk waardeloos nummer vind ik het absoluut niet.

 29. Sven schreef:

  Allemachtig. Wat een draak van een nummer. Het raakt me geen enkel moment. Of juist misschien wel; het ergert me mateloos. En niet vanwege de tekst in het Srnan Tongo (No Wan MAn E Broko Mi – No-one will break me, niemand zal me breken), ik vind dat een prachtige vondst. Maar het nummer, de melodie, nee, jammer maar helaas. Op naar 2022.

 30. Maarten schreef:

  Had niet verwacht dat mensen over deze inzending negatiever zijn dan die van vorig jaar. Ik vond het van vorig jaar niks. Deze is wel beter, maar ook niet super. Zijn muziek is niet echt mijn smaak.

 31. Bas schreef:

  Enorme teleurstelling, ik vond Grow zo mooi.
  Dit is zo vreselijk, heb zelfs geen eens zin om het nog een tweede keer te horen, zo erg vind ik het.

 32. rob schreef:

  Goed lied, combi van the Lion King, Earth Song van Micheal Jackson en I have a Dream van ABBA . Top gedaan Team Jeangu!

 33. bas schreef:

  in 1 woord gezegd een verschrikkelijk nummer plaspauzenummer en graag doorspoelen

 34. Anne schreef:

  Mijn hemel wat is dit dan? Compleet nietszeggend flutnummer dat op geen enkel moment ook maar iets bij me losmaakt. Zou niet raar opkijken van een allerlaatste plek

 35. HJ schreef:

  Meh…doet me helemaal niks.

  • HJ schreef:

   Maar dat zei ik na presentatie Duncan Laurence ook. 😉

   Moldavië doet wel een goede poging met Sugar! van Natalia Gordienko.

 36. Paysbart schreef:

  Grow was mijn nummer 1 vorig jaar en ik wist van tevoren al dat hij die niet zou overtreffen. Ik snap dat Jeangu voor een heel ander lied is gegaan. Ik vind het vrolijk en het opbouwende stuwende ritme goed klinken. De cd versie beluisterd: het doet mij denken aan een lied dat zo in The Lion King musical zou kunnen zitten. En die musical staat al 23 jaar op Broadway!
  Ik weet zeker dat het straks op tv heel kleurrijk over gaat komen. Top 10 zou best kunnen. En hoe meer de zure oude pisvlekken het hier niets aan vinden, des te grotere kans dat het gaat scoren. Veel plezier Jeangu!

  • Peter schreef:

   En ja hoor, het is weer begonnen, zoals voorspelt, je mag dus het nummer niet goed vinden of je wordt weer voor alles uitgemaskt, PaysBart voorop. Nou Pays blij voor jou dat je het mooi vindt, je bent een van de weinige.

   • Paysbart schreef:

    Peter, de man die vorig jaar riep dat Corona minder erg was dan de jaarlijkse griepgolf…..
    Waarschijnlijk weinig liefde gehad in zijn jeugd (en overdosis zure karnemelk gedronken).
    Wat zullen jouw collega’s blij zijn dat men zoveel mogelijk thuis moet werken.
    Ik snap niet dat als mensen altijd zo ontzettend negatief zijn ze geen andere hobby gaan zoeken. Ga lekker je oude ribfluwelen broeken en spencers op Vinted zetten.
    Sneu dat voor de mensen die deze website maken (en ik ken ze persoonlijk) en die veel vrije tijd erin stoppen om de Nederlandse fans op de hoogte te houden zoveel bullshit altijd moeten lezen in de commentaren.
    Maar ik ga mensen als Peter maar weer negeren. Om positief af te sluiten: Duitsland 2021. Qua compositie vind ik er niet veel aan maar de tekst over social media gebruik is wel goed: I dont feel hate, I just feel sorry. :-). Fijne dag allemaal. Ik ga om 12.00 naar de clip van Jeangu kijken.

 37. Wim1970 schreef:

  Slecht nummer, en hij gedraagt zich te gay. Kleding ziet er niet uit, die pluim op zijn kop ook niet. Complete plaatje te irritant, teveel mensen op het podium, druk. Nee, Nederland heeft echt geen zin om de organisatie volgend jaar weer op zich te nemen. Rampzalig jaar tot nu toe, alleen Finland kan me redelijk bekoren.

  • Wim1970 schreef:

   En ik hoorde net Moldavië, tot nu toe mijn nummer 1, lekker catchy, precies wat het songfestival nodig heeft met die corona. Het mag wel wat vrolijker klinken allemaal.

  • pim schreef:

   helemaal waar…..deze vind je terug in de uitverkoop van de wereldwinkel…..iedereen wil er maar iets goeds in zien of horen maar allemaal erg zwakke argumenten over dit liedje……agagagaggag weg er mee!

 38. Sabine schreef:

  NL wilde dat er ZERO kans was dat ze t volgend jaar weer moesten organiseren.

  Nou, dat is gelukt.

 39. Mike B schreef:

  Calm after the storm effect gaat het denk ik niet worden hoewel het geluid best slecht was. Werk aan de winkel.

 40. Beer schreef:

  Ik zag nu een radioprogramma de broccoli emoji gebruiken en noem me maar poco – maar ik vind het echt veel te ver gaan. Heb wat respect voor een andere taal. Neem een andere cultuur een seconde of twee serieus.

  • Peter schreef:

   Respect voor een andere taal ja, begrijp ik. Maar dit zal de geschiedenis ingaan als een mama appelsap. Verder voegt het niets toe en zal het in het overgrote deel van Europa niet begrepen worden en gezien worden als een verzonnen taal. Treble in optima forma.

   • Beer schreef:

    Dus het antwoord is eigenlijk: respect hoef je niet te verwachten. Daar zijn we als Nederlanders te basaal voor. Niet dat we dat niet wisten, kijk maar naar het afgelopen jaar.

    Ik vind het nummer trouwens ook niet veel soeps. Daar gaat het verder niet om.

  • All W schreef:

   Ik vind het terecht dat je dit aankaart Beer. Want men mag toch in alle talen op het ESC zingen?? Hoe geweldig vond iedereen het het gejoik van Keiino in 2019 en 21??. Dan is het ineens geweldige etnische inclusiveness. Heb ik daar flauwe grappen over gezien???? Nah, goed.

 41. Kobe schreef:

  Het is een teleurstelling na het geweldige “Grow”.
  De song is niet slecht en Jeangu blijft een goede performer, maar zijn outfit is echt verschrikkelijk!

 42. Brenda schreef:

  een draak van een nummer vreselijk gewoon televoters stemmen hier never op met name rRusland en de oostblokkers hij moet als 23de optreden hoger zal zijn notering ook niet zijn pffff

 43. RoBo schreef:

  A f s c h u w e l i j k. Spijtig, vind tracks op zijn eerdere albums goed, dit is echt slecht. Had meer gehoopt, toch succes Jeangu.

 44. Ricardo schreef:

  Zijn ‘broer’ uit Portugal EU.CLIDES met VOLTE-FACE heeft wel een klasse nummer.

 45. Voilá schreef:

  Het ziet eruit en klinkt als een pandemie.. maar dan een ECHTE..

 46. Pieter schreef:

  Afgrijselijk

 47. ronnie schreef:

  ook nog topsong op NPOradio 2 hoor ik net en zeggen alleen maar positieve reacties nou heb nog niemand gehoord in mijn omgeving gehoord,die positief was !!! weer terug naar af wordt drama

 48. 020Nick schreef:

  En ik heb juist wel heel veel mensen in mijn omgeving die het een hele toffe song vinden. Dus tja…

 49. J. schreef:

  Ik hoor wel potentie in het nummer, vind het koortje en de gospelinvloeden erg fijn en de “brocolli-kreet” blijft wel hangen. Maar het kwam gisteren totaal niet goed uit de verf!! Ik hoop dat Jeangu zijn “ah” – kreuntjes en overbodige uithaaltjes achterwege gaat laten en de styling ook drastisch omgooit, doe iets kleurrijks maar simpels aan(less is more). Ben benieuwd naar de studioversie, hoop dat ik daar enthousiaster van word.. En ja, ik weet dat het om de live-versie gaat, maar de muziek van de studioversie zal op het Eurovisie-podium te horen zijn, niet de live-band van gisteren. Absoluut geen winnaar, maar het zou leuk zijn, als we als gastland toch zouden meedingen voor een top 10-notering.Vooralsnog zie ik het somber in, helaas.. Maar ergens houd ik nog een beetje hoop 😉

 50. haw schreef:

  Sorry heb mn best gedaan……vind het geen mooi nummer……misschien omdat ik zijn stem ook niet mooi vind……kleding vreselijk over de top……er klopt iets niet.. Anouk zou zeggen…wat the fuck!…..hou meer van t lied grow………had t heel graag mooi gevonden…..veel succes jeangu!