Wie wint het Eurovisie Songfestival 2021?

Dit vind je misschien ook leuk...

52 reacties

 1. Wim1970 schreef:

  Tot nu toe zeg ik; San Marino.

 2. MM schreef:

  Zwitserland is goed, maar het heeft een hoog ‘Arcade-gehalte’ wat het daardoor minder origineel maakt. De Franse en de Zweedse inzendingen vind ik zwaar overschat. Ik geloof niet dat deze 2 liedjes de overwinning weet binnen te slepen. Hoe dan ook, mijn favoriet voor de overwinning is: Malta (en nee, los van het thema misschien, vind ik het absoluut niet verglijkbaar met Netta’s ‘Toy’).

  • Pietje schreef:

   Ik vind Malta juist de minste van de ‘favorieten’. Ben wel heel benieuwd wie er uiteindelijk gaat winnen

  • MM schreef:

   Een wat uitgebreidere aanvulling. In weerwil van wat op dit blog door anderen geschreven is: ik vind de 2021-editie van het Songfestival niet beroerd. Er zitten vrij veel liedjes tussen die ik leuk vind en voor een deel ‘out-of-the-box’ en qua sound tamelijk fris en modern (bijvoorbeeld de Oekraïense techno sound en het nummer van Italië en Letland). Tegelijkertijd zijn er veel liedjes die we in veel variaties al eerder en in een betere versie hebben gehoord en nu gedateerd aandoen (Verenigd Koninkrijk, Portugal, Cyprus, Griekenland, Slovenië, Servië, San Marino, Ierland en Israel). De Nederlandse inzending vind ik, ondanks Jeangu, erg teleurstellend en matig. De beste liedjes komen wat mij betreft uit: Italië, Tsjechië, Polen, Noorwegen, Moldavië, Kroatië, Litouwen, IJsland, Zwitserland, Oostenrijk en Malta.

 3. Bas schreef:

  Cyprus zie ik als winnaar en verder hoge noteringen voor Litouwen en Zwitserland. Frankrijk haalt denk ik wel de top 10, maar ik zie daar geen winnaar in. België zie ik niet kwalificeren. Albanië wel en die zie ik als verrassing in de finale aan de linkerkant van het scorebord eindigen.

 4. Maarten schreef:

  Het is moeilijk in te schatten wie er zal gaan winnen. Op dit moment vind ik dat er geen duidelijke favoriet is en dat is ook wel eens leuk. Het kan uiteindelijk op de avond zelf anders zijn en dat er een duidelijke winnaar is en dat het niet spannend wordt.

 5. Tippy2 schreef:

  Niet mijn favoriet maar ik denk dat Frankrijk gaat winnen. Persoonlijk zet ik Bulgarije op 1.
  Ben helemaal klaar met de San Marino, Cyprus en Malta bijdragen.

 6. Henk schreef:

  Griekenland staat op 1 bij de poll op de site van Wiwiblogs…..

 7. RiaNL schreef:

  Ik zou het erg leuk vinden als Frankrijk of Zwitserland het festival gaan winnen. Deze liedjes zijn wat mij betreft van hoge kwaliteit en dat zou beloond mogen worden met een welverdiende overwinning. Persoonlijk heb ik helemaal niks met de liedjes uit Cyprus, Servië , Australië, Italië, Moldavië.

  • Remco van den Berg schreef:

   Ria we zitten op 2 lijn. Ik zou Litouwen ook nog wel leuk vinden. Maar Zwitserland en Frankrijk vind ik heel.mloi. ik vind de Zwitserse liedjes van vorig jaar en dit jaar mooier dan Arcade.

 8. Gilles schreef:

  Malta staat hoog bij de bookmakers doordat ze zelf hun inzending massaal pushen door er op te wedden (‘wishful thinking’). De Zwitsers zijn daar veel te nuchter voor.

 9. Nicky schreef:

  Jullie moeten de deelnemers nog eerst live horen zingen !

  • Maarten schreef:

   Ja dat klopt wel. Maar het nummer is toch het belangrijkste. Slechte nummers die goed gezongen worden komen minder ver , dan nummers die wat minder goed gezongen werden, maar wel beter zijn.

   Het is ook een kwestie van smaak.

  • RiaNL schreef:

   Zowel Frankrijk als Zwitserland heb ik live horen zingen en het klinkt geweldig !! Beide liedjes en uitvoerende artiesten verdienen wat mij beteft de overwinning.

 10. Br@m schreef:

  En dit is mijn top 39:

  1. Malta
  2. Servië
  3. San Marino
  4. Zwitserland
  5. Noord-Macedonië
  6. Frankrijk
  7. Cyprus
  8. Noorwegen
  9. Zweden
  10. Griekenland; 11. Ierland; 12. Verenigd Koninkrijk; 13. Bulgarije; 14. Litouwen; 15. Azerbeidzjan; 16. Polen; 17. Spanje; 18. Oostenrijk; 19. Estland; 20. Portugal; 21 Israël; 22. Roemenië; 23. België; 24. Albanië; 25. Moldavië; 26. Slovenië; 27. Nederland; 28. Denemarken; 29. Rusland; 30. IJsland; 31. Kroatië; 32. Duitsland; 33. Georgië; 34. Letland; 35. Tsjechië; 36. Australië; 37. Finland; 38. Italië en 39. Oekraïne.

 11. RoBo schreef:

  Ik denk dat Zweden zo maar eens kan winnen. Heb gevoel van Denemarken 2013 erbij. Only teardrops. Ogenschijnlijk simpel maar spreekt breed publiek aan, en slim geproduceerd. Betrap mezelf erop dat het feel good genre is, wat niet verveeld als op playlist voorbij komt. Toch knap dat de Zweden het weer flikken in die zin.
  Enfin, ieder zijn smaak en los van wat ik van Zweden denk als winnaar niet mijn winnaar, maar wel top 5 mede door eerdere argumenten. Overigens zijn Italië en Finland sterk hoor. Mijn top 10
  1. België
  2. Litouwen
  3. Zweden
  4. Finland
  5. Frankrijk
  6. Italië
  7. Zwitserland
  8. Malta
  9. Letland
  10. San Marino

 12. ed gentenaar schreef:

  Er staan landen op plaatsen die ze niet kunnen halen bram omdat ze al in de finale staan kunnen die niet op 27 of 32 of38 komen max is plaats 26 voor die landen.

  • Br@m schreef:

   Dit is mijn top 39 van alle deelnemende landen; het aantal finalelanden staat daar helemaal buiten.

 13. Nordman schreef:

  M.u.v. onze eigen inzending en die van Zweden heb ik de overige nummers alleen 1x geluisterd nadat ze de NF hadden gewonnen of nadat het lied werd gereleased. Ik ga er binnenkort nog even goed voor zitten, maar de liedjes die op mij een goede indruk hebben gemaakt en waarvan ik denk dat ze kunnen winnen zijn die uit: Malta, Zweden, Bulgarije, Frankrijk. Ik denk dat Jeangu wel eens bij de laatste 5 zou kunnen eindigen. Ik denk niet dat we het van de televoting moeten hebben in ieder geval.

 14. Remco van den Berg schreef:

  Ik hoop op Zwitserland en Frankrijk, met als derde favoriet Litouwen. Zweden zou best zomaar eens kunnen winnen. Het is erg simpel en bol clichés maar ligt lekker in het gehoor. Tusse is een sympathieke zanger. Ik vind het nummer van Oekraïne ook goed (nadat ik in eerste instantie wat weerstand voelde), Denemarken s grappig, Albanië vind ik een mooie, dramatische ballade.
  Ik weet niet zo goed wat ik van Malta moet vinden. Het klinkt wel leuk maar mist originaliteit. De zangeres zit in mijn allergie. Terecht een empowerment boodschap maar ondertussen enorm seksueel de camera in kijken en daarmee haar hele boodschap onderuit halen. Ook het liedje van Cyprus kan mij niet bekoren.

  • Beer schreef:

   Seksueel in de camera kijken maakt juist deel uit van haar boodschap: ‘I’m too good to be true, but there’s nothing in it for you. So if I show some skin, doesn’t mean I’m giving in. Not your baby.’ Het punt is: ik weet dat ik me uitdagend gedraag, maar dat hoeft helemaal niets te betekenen.

   • Remco van den Berg schreef:

    Ik had niet naar de tekst geluisterd. Ik vind het nog steeds ‘jammer’.

  • Tippy2 schreef:

   Zweden zit in mijn allergie zone, geen finale wat mij betreft

  • Björn Grooten schreef:

   Ik vind het nummer van Malta teveel van alles, maar dat had ik ook bij Toy, al lag dat nummer met de refreins beter in het gehoor. Albanië zou wel eens de finale kunnen halen, dat gebeurd wel vaker met dat land tegen de verwachtingen in. Ik denk dat IJsland weleens in de halve finale kan blijven steken

 15. Gerrit schreef:

  Zwitserland of Frankrijk.

 16. Rob schreef:

  En ondertussen treedt Duncan komende woendag op in het Amerikaanse programma de Today Show………

 17. Rob schreef:

  Mijn nummer 1 : Malta
  Volgens mij wint Nederland……

 18. MarkusRotterdam schreef:

  Persoonlijk ben ik wel een beetje klaar met die stoeipoezen die ik merendeel voorbij zie komen. Van mij mag het allemaal wel weer een beetje terug naar basic, dus “music first”en niet “me first” wat ik in de meeste clips terug zie. Maar ja, als je alleen nog maar live hoeft te zingen en de rest komt uit een potje dan snap ik het ook wel weer. Frankrijk, Denemarken en Oekraine kunnen mij nog wel bekoren. Malta, Finland en Italie mogen wat mij betreft gelijk door de p… gespoeld worden.

 19. Remy schreef:

  Mijn persoonlijke top 10:

  1. Albanië (schandalig dat dit onderaan staat bij de bookmakers)
  2. San Marino
  3. Rusland
  4. Azerbeidzjan
  5. Malta
  6. Cyprus
  7. Litouwen
  8. Oekraïne
  9. Moldavië
  10. Finland

 20. Björn Grooten schreef:

  Zwitserland mag van mij winnen al denk ik dat dit niet gast gebeuren. Zweden is heeft een nummer dat slim in elkaar zit en makkelijk in het gehoor ligt. Frankrijk zal het goed doen bij de jury’s en minder bij televoting. Ik verwacht dat er een groot verschil tussen de jury uitslag en televoting zal zijn. Dit maakt het lastig voorspellen, daarbij hangt ook af hoe de uitvoering zal zijn. Nu zeg ik Zwitserland. Oekraïne gaat de finale wel halen, er zitten genoeg landen in de halve finale die meestal op hen stemmen. België haalt de finale niet. Vallen net buiten de boot. Duitsland gaat het beter doen dan de bookmakers voorspellen, dankzij de televoters. Spanje wordt laatste en Nederland mag blij zijn als ze niet buiten de 20 beste vallen.

  • GerardMartin schreef:

   Het is mij om het even wie er wint, ik wens ze allemaal veel succes.

   • riccardo schreef:

    Mijn top 10 bestaat uit de nummers uit het VK, Tsjechië, Letland, Litouwen, Oekraïne, Cyprus, België, Slovenië, Portugal en Nederland. Om uiteenlopende redenen winnen ze allemaal niet.

    Tussen Malta of Zwitserland heeft de laatste veruit mijn voorkeur maar alhoewel best mooi en kansrijk, terugluisteren doe ik het vrijwel niet.

   • riccardo schreef:

    Geen reactie op iemand b.t.w.

 21. Jang schreef:

  Ik denk Zwitserland, maar ik hoop Italië

 22. Max Mark schreef:

  Persoonlijk vind ik Zwitserland overschat; althans: ik vind het geen prettig nummer.
  Ik gok torenhoge scores voor Malta en Frankrijk, wat mij betreft zeker top 5.
  San Marino komt heel ver (mits live goed; ben een beetje bang dat Senhit dat wellicht niet waarmaakt)
  Finland komt sowieso in top 10.
  Denemarken gaat verrassen. Ik vind dat het beste lied (ik ben me ervan bewust dat niet iedereen hier het daarmee eens is :-)); ik denk dat het een groot publiek aanspreekt (ook gezien de nummer 1 positie in DK en de grote hype van het nummer daar).
  Nederland: ik verwacht dat het nummer tóch nog momentum krijgt en op gaat vallen qua genre en muzikaliteit. Sowieso top 15, maar ik hoop natuurlijk op top 10.

 23. René schreef:

  Ik dacht dat ik voor mijn gevoel niet eens een top 10 kon maken, maar op basis van bovenstaande recap is het een beetje 50/50. Ik vind 21 liedjes leuk/niet vervelend om aan te horen. Wat me nogmaals opvalt, is dat ik bijna alle liedjes van de terugkerende artiesten flink minder leuk vind dan hun lied van vorig jaar.
  Ik denk dat Frankrijk, Zwitserland en Malta goed zullen scoren bij zowel jury’s als televote. Verder heb ik het idee dat Noord-Macedonië érg hoog gaat scoren bij jury’s. Ik denk niet dat er één heel duidelijke televote-winnaar naar voren zal komen, gok dat het dicht bij elkaar zal liggen.

 24. Marcel schreef:

  Zwitserland 🇨🇭 absoluut mijn favoriet, maar Frankrijk 🇫🇷 staat nipt op 2 bij mij. Malta 🇲🇹 , Cyprus 🇨🇾 en San Marino 🇸🇲 maakt de top 5 af.
  6. Finland 🇫🇮
  7. Italië 🇮🇹
  8. België 🇧🇪
  9. Zweden 🇸🇪
  10. Denemarken 🇩🇰

 25. Rad schreef:

  1 Italië
  2 Litouwen
  3 Zwitserland
  4 Moldavië
  5 Kroatië
  6 IJsland
  7 Griekenland
  8 Letland
  9 Polen
  10 Noorwegen

 26. Dirk Marko schreef:

  Er is dit jaar niet echt een grote favoriet. Er zijn best veel landen die de overwinning kunnen opeisen.
  Heel veel zal afhangen hoe de acts op het podium gebracht gaan worden.
  Er is echt nog vanalles mogelijk. Ben benieuwd.
  Nu maar rustig afwachten tot de repetities beginnen.

 27. Thijn schreef:

  ik hoop dat Frankrijk wint

 28. Paysbart schreef:

  Mijn persoonlijke top 10:
  1 Frankrijk
  2. Litouwen
  3. Roemenië
  4. Nederland
  5. Zwitserland
  6 België
  7. Rusland
  8. Malta
  9. Italië.
  1o. Grieken
  (Bottom 5: Macedonië, Noorwegen, Azerbeidzjan, Slovenië en Zweden)
  Ik denk dat Frankrijk, Litouwen, Malta of Zwitserland gaat winnen.

 29. Henk schreef:

  Noorwegen mag van mij winnen. Zojuist ook de Franse cover gehoord. Prachtig!

  • jellybean schreef:

   Ben het volledig met je eens Henk! Toen ik het de 1e keer hoorde en vooral zag dacht ik: wtf is dit? Een soort van Axl Rose met vleugels of zo😇 Maar inmiddels luister ik het liedje het meest van allemaal dus je kan wel zeggen dat Tix mijn hart gestolen heeft. Het voelt oprecht, aandoenlijk en het is gewoon een lief en mooi liedje. Ben alleen bang dat mensen gelijk al op de act afknappen zonder het lied een echte kans te geven. Hoe dan ook, mijn persoonlijke favoriet!

 30. bas schreef:

  het niveau is zo slecht dat dit een zware klap zal zijn voor eurovision…..niemand gaat dit nog serieus nemen. Nederland heeft de slechtste inzending van allemaal …..nog erger dan Treintje hahah. snel door zappen en misschien zit er volgend jaar wat bij…..hahah wat een troep.

  • Jang schreef:

   Pas maar op dat je de Positiviteitsgroep niet achter je aan krijgt. :-)

   • rob schreef:

    Nederland/Team Jeangu heeft ECHT geen slechte inzending. Komt goed in Mei 🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱🇳🇱

   • Peter schreef:

    Whahahahaha, goh dat hadden mijn woorden kunnen zijn

  • Björn Grooten schreef:

   Je hebt altijd een aantal mensen die roepen dat het een slechte editie is. Ik vind dat er dit jaar lekker van alles wat bij zit. Dus voor ieder wat wils.

 31. Daan schreef:

  Tsjechie, Malta, Litouwen, Frankrijk, Duitsland, Azerbaijan en San Marino zijn mijn favorieten. Dus zou het gaaf vinden als een van hen wint.

  Mijn laatste plekken gaan naar Italië (helaas, meestal altijd in mijn top 5) Finland en helaas Nederland..

 32. J vd Wel schreef:

  Van mij is er maar een de beste, Efendi met Mata Hari…..
  Waarom? kijk maar naar de schrijvers van t liedje👊

 33. dick schreef:

  In tegenstelling tot wat velen in negatieve zin vinden van de Nederlandse inzending dit jaar denk ik dat er best uit bepaalde hoek veel gestemd gaat worden op het nummer. Daarmee bedoel ik met name de televoter met een getinte achtergrond (en nee ik ben niet racistisch en bedoel het zeker niet zo!!), verwacht dat de boodschap daar zeker over gaat komen maar vrees dat dat niet genoeg is voor een heel hoge eindnotering: ik schat Nederland ergens rond plek15 in maar wie weet met een fantastische podium performance en act….. Persoonlijk vind ik alleen de laatste minuut van het nummer interessant en laat dat nou net meestal blijven hangen bij de gemiddelde kijker (wishfull thinking). Wat mij betreft zijn er een aantal landen die eruit springen dit jaar: Malta, Zwitserland, Litouwen maar vooral Frankrijk. Als ik dan toch een top 5 moet maken dan zeg ik:
  1. Malta
  2. Frankrijk (mijn persoonlijke favoriet maar ik vrees dat de televoters afhaken)
  3. Litouwen
  4. Zwitserland
  5. San Marino
  Met uitzondering van Frankrijk en in mindere mate Engeland vind ik dat de big 5 er weinig van bakken dit jaar. En over het algemeen denk ik dat het een hele zit gaat worden om door de semi’s heen te komen want wat zit er weer veel rotzooi tussen.

 34. Placide schreef:

  Zwitserland, Zweden, Frankrijk.