Dou12e Points 2021 [28]: Portugal

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Max Mark schreef:

  Erg mooi nummer. Denk dat Portugal het goed gaat doen. Sowieso deze halve finale overleven. Mooie sound. En enig in zijn soort deze Eurovisie-editie. Succes Portugal, mij heb je in ieder geval al.

 2. Jang schreef:

  Liedje is wel aardig, maar die stem van die vent trek ik niet. Hoeft van mij dus niet door naar de finale.

 3. Beer schreef:

  Mijn haren gaan recht overeind staan bij dit nummer. Pretentieus en onaangenaam.

 4. Paysbart schreef:

  Portugal had goud in handen in de nationale finale (zie Sara Afonso met Contramao). Dat had mijn top 3 in esf gehaald en was ook veel trouwer aan de Portugese roots gebleven. Het nu ingezonden lied is op zich niet slecht maar de stem van de zanger vind ik moeilijk te verdragen. Ik vond de tekst ook nogal apart, totdat ik las dat hij zingt over een vrouw die in de prostitutie is beland (verwarrend omdat hij in de ik-persoon zingt).
  Mijn lijst: 1 Roemenië 2 Litouwen 5 Rusland 6 België 9 IJsland 10 Griekenland 11 Cyprus 13 Malta 15 Albanië 16 Tsjechië 17 Ierland 18 SanMarino 19 Kroatië 20 Australie 22 Moldavië 24 Georgië 26 Israël 27 Polen 28 Servië 30 Zweden 31 Portugal 32 Estland 33 Oostenrijk 34 Slovenië 35 Oekraïne 37 Noorwegen 38 Azerbeidzjan. 39 Noord Macedonië [ranking op cd versies]

  • Wim1970 schreef:

   Maar wil Portugal het wel weer organiseren, misschien wil het land wel helemaal niet meer winnen.

 5. Michael Adam schreef:

  Dit is denk een liedje dat buiten de fanzone veel meer in de smaak zal vallen. Ik ben er zelf geen echte fan van omdat het zo jazzy is. Ik kan het best waarderen maar het wordt door mij niet gemist als het de finale niet haalt.

 6. riccardo schreef:

  Wat een mooi klein liedje is dit! Tijdloos met karakter. De Black Mamba’s raken een juiste snaar. Ik hoor kwaliteit en waarschijnlijk ook veel ervaring. In het geluid van de zanger, die ook mee speelt, klinkt een warm bluesy ondertoon en tegelijkertijd houdt de scherpte je bij de tragi romantische context van het nummer. Love is on my side, een ontzettende oorwurm. Zo’n band waar je per ongeluk ergens tegenaan zou kunnen lopen. Onder het genot van een alcoholische versnapering staan ze ergens in het zonnetje onverwacht de sterren van de hemel te spelen. Bij het Songfestival wil ik er ook wel naar luisteren. Doe ze pwants!

 7. Inez schreef:

  Dit hoor ik graag voor mij finale

 8. Eddy schreef:

  We moeten toegeven dat Portugal vaak buiten de (eurovisie) lijntjes kleurt.
  Ze zijn niet bang om resoluut tegen de stroom in aparte en afwijkende inzendingen te sturen.
  ‘The Black Mamba’ roept bij mij een sterk ‘Wet Wet Wet’-gevoel op.
  ‘Wet Wet Wet’ is een (nog steeds bestaande) Schotse groep die behoorlijk populair was in de jaren ’80 en ’90.
  Er is zeker een publiek voor dit soort (retro) muziek.
  Een overwinning zit er overduidelijk niet in zoals in Kiev met Salvador Sobral, de fluisterende hartpatiënt met (ook al) een gewaagde, Disney-achtige en in ‘saudade’ gemarineerde ballade.
  Sobral heeft mij énorm ontgoocheld. Zijn imago van kwetsbaarheid heeft hij zelf totaal de vernieling in geholpen door op de meest boertige en van afkeer vervulde manier Netta de overwinningstrofee in de handen te duwen.
  Hij mocht dan in tussentijd een nieuw hart gekregen hebben, zijn reactie was totaal harteloos.

  • Wim1970 schreef:

   Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ie hoopte dat Netta nooit zou winnen.

   • Wim1970 schreef:

    Maar om nu te zeggen (ik heb even teruggekeken) dat hij de trofee boertig overhandigde, valt ook wel weer mee.

 9. Br@m schreef:

  Lekkere bijdrage is dit van Portugal. Ik heb deze groep afgelopen week zien optreden bij Concert in the dark (van eurovoix) alsmede afgelopen weekend bij de Spaanse pre-party en beide keren kwam deze groep prima uit de verf. Stem van de zanger doet mij wat denken aan die van Mick Hucknall (de zanger van Simply Red) Als het aan mij ligt gaat The Black Mamba naar de finale.
  Tussenstand top 39: 1. Malta; 2. Servië; 3. San Marino; 6. Cyprus; 7. Noorwegen; 8. Zweden; 9. Griekenland; 10. Ierland; 12. Polen; 13. Noord-Macedonië; 14. Litouwen; 17. Azerbeidzjan; 18. Oostenrijk; 19. Estland; 20. Portugal; 21. Israël; 22. Roemenië; 23. België; 24. Albanië; 25. Moldavië; 26. Slovenië; 29. Rusland; 30. IJsland; 31. Kroatië; 34. Tsjechië; 36. Oekraïne; 37. Australië; 38. Georgië.

 10. RiaNL schreef:

  Ook wat mij betreft mag Portugal naar de finale. Er zaten in de Nationale finale van Portugal nog een paar liedjes die van mij hadden mogen winnen. Maar ik was toch wel verrast over de winst van deze groep. Maar het liedje vind ik zeer aangenaam om naar te luisteren, het galmt hier dan ook regelmatig door de kamer.

 11. Tippy2 schreef:

  Mooi nummer van Portugal, de vakjury gaat dit zeker de finale in loodsen! Leuk voor de Portugezen die hun eigenzinnigheid weer beloond zien gaan worden!

 12. Br@m schreef:

  Dit trof ik net aan op you tube; copietjes van diverse eurovisie 2021 nummers: https://www.youtube.com/watch?v=Eos0AU5sUNI&ab_channel=ESCGiorgio Sommige zijn wel wat ver gezocht.

 13. Peter schreef:

  Outsider

 14. Jellybean schreef:

  Enig liedje in z’n genre dit jaar met een aparte, laidback sound; zal daardoor gaan opvallen. Portugal verdiend het in de finale te staan!

 15. Björn Grooten schreef:

  Ik vind hier niks aan en dat komt door de stem van de zanger.

 16. GerardMartin schreef:

  Ik vind het best aardig maar was nog leuker geweest als het in het Portugees gezongen was.

 17. dick schreef:

  Ik trek die stem niet (al vinden anderen de stem dan weer apart), dit verdeeld e..e.a. direct al in 2 kampen. Verder is het nummer TE laidback. Kansloos.