Dou12e Points 2021 [33]: Denemarken

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Inez schreef:

  Ik vind het een leuk nummer word er vrolijk van

 2. Remco van den Berg schreef:

  Grappig. Fijn dat het in het Deens gezongen wordt. De zanger kijkt wel erg serieus.

 3. Jang schreef:

  Lekker vintage en vrolijke noten. Niet in mijn top 10

 4. MarkusRotterdam schreef:

  Eindelijk weer eens een nummer dat in mijn straatje is. Even ouderwets genieten met een vrolijk liedje zonder toeters en bellen of belerende, vingerwijzende boodschap c.q. diversiteitsgedram. In eigen taal gezongen – ook een pré en of anderen het nou ouderwets vinden of wat dan ook, jammer dan. Dit is mijn nummer twee van het gehele festival.

 5. Monique schreef:

  Een overduidelijke generatiekloof bij dit nummer

 6. Br@m schreef:

  Redelijk nummer; ben er niet echt wild van maar het stoort me ook niet.
  Tussenstand top 39: 1. Malta; 2. Servië; 3. San Marino; 4. Zwitserland; 6. Cyprus; 7. Noorwegen; 8. Zweden; 9. Griekenland; 10. Ierland; 12. Polen; 13. Noord-Macedonië; 14. Litouwen; 17. Azerbeidzjan; 18. Oostenrijk; 19. Estland; 20. Portugal; 21. Israël; 22. Roemenië; 23. België; 24. Albanië; 25. Moldavië; 26. Slovenië; 27. Denemarken; 29. Rusland; 30. IJsland; 31. Kroatië; 33. Letland; 34. Tsjechië; 35. Finland; 36. Oekraïne; 37. Australië; 38. Georgië.

 7. Robin schreef:

  Een heerlijk Eurovisie nummer met ballen. Topper.

 8. riccardo schreef:

  Van ‘ik geloof in mij’ achtige proporties. Niet wauw maar flauw.

 9. Bas schreef:

  Net als San Marino in 2019 gaan de televoters Denemarken dit jaar waarschijnlijk aan een finaleplaats helpen. Vervolgens verwacht ik daar een plaats bovenaan, maar dan wel aan de rechterkant, van het scorebord

 10. Max Mark schreef:

  Mijn favoriet! Al vanaf het moment dat ik het voor het eerst hoorde. Echt een knaller. Ik draai het wat af. Ik hoop op een mooi resultaat voor Denemarken. Ik denk dat de jongens gaan verrassen; een televote-magneet zou zomaar eens kunnen. Mijn stem hebben ze in ieder geval!

  • Jellybean schreef:

   Leuk om je enthousiaste reactie van je grote favoriet te lezen! En je hebt er lang op moeten wachten! Mijn stem gaat naar het land ten noorden van Denemarken 👼 Met een beetje geluk geven ze elkaar ook nog wat puntjes, zijn we allebei blij🤗

   • Max Mark schreef:

    Ha, wat leuk! Dank voor je reactie. Door jou ben ik Noorwegen vaker en beter gaan luisteren en meer gaan waarderen. Staat nu hoger bij mij dan daarvoor. Ik snap waarom je ervoor bent gevallen.

    Ik had meteen een ‘klik’ bij de Deense inzending. Ik hoorde het op mn oortjes en ik dacht: wow, dit klinkt goed! Eighties vibe, aanstekelijke melodie en op en top vrolijkheid. Volgens mij doen ze ‘t er ook om hoor; die foutje maniertjes, lachjes, trucs. Net IJsland, maar dan veel muzikaler. Een vette knipoog naar de acts uit de jaren ‘70 en ‘80. Ik vind dat erg leuk en prima uitgevoerd.

    Ik snap wel dat sommige mensen het te slap vinden, vocaal niet goed of gedateerd. Ik zie iets anders: ik zie lol, lekkere eightiesmuziek en enorm veel energie. Ik kan me zomaar voorstellen dat het wellicht helemaal niet scoort, maar toch geloof ik erin dat het ineens verrast. Dat kijkers de knipoog zien, de goede song herkennen en de fun meekrijgen. Ik geloof erin :-).

    Tot zover Denemarken 😃. Even over Noorwegen. Ik ben een enorme Noorwegen-fan. Wat een prachtig land; ik kom er graag. Vaak vind ik hun inzendingen ook goed. Zoals gezegd: ik vind TIX steeds leuker en beter. Ik wens hem en Noorwegen een mooi resultaat. Ik zal extra supporten! 😃

   • Jellybean schreef:

    Super sympathiek! ☺☺
    Ik denk dat je gelijk hebt met je verhaal over Denemarken. En het klopt; een lied hoeft niet perfect, hip of vocaal hoogstaand te zijn om je oprecht te raken. Ik zal met je meeduimen.👍

 11. Bart. N. Filet schreef:

  Hoop op een Finale Plek…is gewoon ongecompiseerd Leuk.

 12. Maarten schreef:

  Middel matig nummer. Eigenlijk van het niveau wat Nederland tussen 2004 en 2012 stuurde. Niet een inzending waar denk ik veel de telefoon voor zullen pakken.

 13. Beer schreef:

  Heel slecht. En ik ben hier eigenlijk de doelgroep voor.

 14. Bert schreef:

  Back to The 80’s. Zal in deze slechte halve finale wel doorgaan om in de finale tussen de 15 en 20 te gaan eindigen.

 15. Jellybean schreef:

  Back to the eighties met deze vrolijke, no nonsens bijdrage uit Denemarken. Ik heb er zelf niet zoveel mee maar een finaleplek gun ik ze wel; al is het vanwege de enthousiaste vertolkers!

 16. Sake schreef:

  Jaaaa, leuk. Alleen de zanger zit er vaak behoorlijk naast qua zuiverheid. Nog even oefenen. Finale zit erin.

 17. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vind het vooral heel lelijk en schel gezongen, anders had ik het een stuk meer gewaardeerd. Verder qua melodie wel leuk en retro. Wel een plus is dat het in het Deens is. Al met al verwacht ik eigenlijk toch wel dat dit het weleens onverwacht goed zou kunnen doen. Finalewaardig denk ik sowieso.

 18. Toine schreef:

  Ik hou er van 😀

 19. RiaNL schreef:

  Ik vind dit een leuke inzending van Denemarken zeker ook dat ze in hun eigen taal zingen. Het doet me denken aan eerdere Deense inzendingen vanuit de jaren ’80. Ik word er heel vrolijk van en hoop van harte dat zij een finaleplaats zullen behalen.

 20. René schreef:

  Wel ok, maar ik vind het te oubollig. Niet vervelend om te horen, maar zou het ook niet erg vinden om het nooit meer te horen, snel weer vergeten.

 21. Marco schreef:

  Ik lees veel: ouderwets, oubollig, maar volgens mij is dit juist weer hartstikke hip. Retro, eightiesvibe…je hoort het overal. Dit nummer is een knaller in eigen land. Numero 1 in de hitlijst. Enorm populair bij een jongere doelgroep. Ik denk dat dit nummer veel verschillende groepen zal aanspreken. Met gemak naar de finale!

 22. Michael Adam schreef:

  Het doet me niet zoveel deze Deense bijdrage. Wel lekker in het Deens en prima voor erbij. Maar zou er niet op stemmen.

 23. Henk schreef:

  Lekker vrolijk jaren 80 liedje. Hun filmpje op youtube dat ze reageren op de reacties op hun eigen lied is ook geinig.
  Let op het telefoonhoesje: Modern Talking fan! Het is niet top gezongen, oud-bollig maar het is zo oprecht en optimistisch dat ik ze de finale van harte gun.

 24. robbert-rotterdam schreef:

  Ik vind dit heel grappig en erg leuk dat de tijdmachine ons terugbrengt naar de jaren 80 van de vorige eeuw. De jongens zingen echter niet bepaald goed, regelmatig valse noten live, en dat vind ik wel een dingetje. Als de jury hen hierom negeert is dat terecht, want als je op een podium gaat staan moet je wel kunnen zingen en zo niet, mag je eigenlijk geen punten krijgen.

 25. Richard schreef:

  Dit is mijn nummer 2, Na Ierland en voor Noorwegen. Wat een lekkere terug in de tijd plaat. Maakt je vrolijk. Ik hoop dat ze de verrassing van het jaar gaan worden en dat zou zo m aar eens kunnen.. Leunt inderdaad veel op inzendingen uit de jaren 80 en die draai ik nog vaak :-)

 26. dick schreef:

  Eerst dacht ik dat deze inzending opsafe gaat en weinig verkeerds brengt MAAR daar ben ik van terug gekomen nu ik het een paar keer gekeken heb op youtube: het is een tikkie ouderwets, het Deens helpt niet echt en vocaal is het hier en daar ook niet top. Zal nog een hele toer worden om zich te kwalificeren vrees ik.

 27. Roel schreef:

  Een en al nostalgie met deze compositie. Leuk dat iemand dat nog maakt…. Dit geeft het ouderwetse Eurovisie gevoel. Een meeklapper. Denk niet dat het gaat winnen vanwege de zangkwaliteit, maar een fijne opvuller van de avond. Waar zijn de gouden laarsjes?

 28. Placide schreef:

  Wat een oudbollig nummer zeg. Neen, dat kan echt niet meer anno 2021. Dit kan toch onmogelijk in de finale komen, maar bij het ESF weet je het natuurlijk nooit.