Dou12e Points 21 [12]: Israël

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. jos schreef:

  klinkt lekker

 2. riccardo schreef:

  Het is er na de revamp wel erg van op geknapt. Toch blijft het saai. De opbouw, haar stem. Het ontbreekt in mijn beleving aan iets van een eigen karakter. Helemaal tegen het eind waar ze los gaat, daar wel. Of dat genoeg is?

 3. Michael Adam schreef:

  Laat ik beginnen met benadrukken hoe leuk ik Eden vind. Wat een frisse, mooie en bovenal getalenteerde dame is dat!! Feker Libi vond ik ook echt een feestje en dat heb ik grijs gedraaid. Bij dit lied is werkelijk elke tussenstap openbaar gemaakt en zo is dit volgens mij minstens de derde versie die we horen. Dat schiet bij mij altijd een beetje verkeerd. De laatste versie is wat mij betreft dan wel de beste versie. Vind ik het slecht? Nee. Had ik Eden een veel beter nummer gegund? Absoluut. Ik zie haar als een Eurovision winner, maar dit jaar niet.

 4. Eddy schreef:

  Gesandwicht tussen de Vlaamse bruid van Frankenstein en een tegen haar innerlijke demonen vechtende Roemeense Billie Eilish-cloon zit een beeldschone, verbluffend goed zingende Ethiopisch-Joodse zangeres met een stijlvol uptempo nummer.
  Een radiovriendelijke song met een sterke Ariana Grande-vibe.
  Als het Israëlisch team de suave esthetiek van de videoclip kunnen vertalen naar het podium, dan is ‘Set me free’ een van de hoogtepunten van dit jaar.
  Eden Alene is een elegante en zwierige verademing in een festival dat alsmaar meer de drammerige en politiek-correcte toer opgaat.
  Dank u Israël.

  • Br@m schreef:

   Wat een vreselijk irritant elitair gezwets is dit wederom. Van mij mag je hier wel mee ophouden want het maakt totaal geen indruk.

 5. Paysbart schreef:

  Ik vind Eden een goede zangeres en sympathieke meid. Vorig jaar had ze een vrolijk lied dat mij meer aansprak dan Set me free. Ze verdiende nu wel een beter lied. De revamp vind ik persoonlijk minder goed geslaagd dan de vorige versie (vooral door het gejengel aan het einde). Mag van mij naar de finale maar zal wel moeten knokken voor die plek.
  Mijn lijst: 3 Litouwen 6 België 9 Rusland 12 Cyprus 16 Kroatië 18 Australie 23 Ierland 26 Israël 32 Zweden 34 Slovenië 37 Noorwegen 39 Noord Macedonië [ranking op cd versies]

 6. Br@m schreef:

  Set me free is een aardige bijdrage maar haar lied van vorig jaar vond ik vele malen beter. De revamp vind ik wel een verbetering. Ik betwijfel of dit de finale gaat halen. Het zal er om spannen.

 7. Max Mark schreef:

  Dit nummer is mijn persoonlijke favoriet in deze halve finale. Ik weet zeker dat velen een andere mening hebben ?, maar ik vind het een heel fijn lied. Ik hou van funky, soulvolle, dansbare nummers, zoals deze.

  Eden Alene is hele goede zangeres, die dit live moeiteloos kan brengen; ook een sympathieke, frisse verschijning. Ik verwacht een energieke, kleurrijk optreden.

  Wat mij betreft glansrijk naar de finale en daar hopelijk een verrassend hoge plek.

 8. Jang schreef:

  een opgefrist niemendalletje

 9. RiaNL schreef:

  Ik heb helemaal niets met de zangeres en nog minder met deze inzending. Van mij mag ze in de halve finale blijven steken.

 10. Björn Grooten schreef:

  Niet zo bijzonder liedje. Kan de finale halen met een goede act om ergens onderin te eindigen of het blijf in de halve finale hangen.

 11. GerardMartin schreef:

  Niks an

 12. Jellybean schreef:

  Eigentijds popliedje waar er tegenwoordig zo veel van zijn te horen op de radio. Ze vissen allemaal in dezelfde vijver en lijken daardoor ook veelal op elkaar; slim geproduceerde hapklare muziekbrokken voor een veelal jong publiek. Dit liedje is zeker niet slecht maar overstijgt ook nergens de middenmoot. Gezien de stevige concurrentie en betere nummers zie ik dit dan ook niet in de finale eindigen. In de 2e semi had ze meer kans gehad denk ik.

 13. Roel schreef:

  Geen pottenbreker…

 14. Remco van den Berg schreef:

  Klinkt wel aardig maar het is niet origineel. Ergens zit nog een Israëlisch riedeltje maar dat maakt het hoog niet authentiek. Eden Alene is geen slechte zangeres maar heeft geen prettige uitstraling. Ik zie helaas geen kwalificatie voor Israël dit jaar

 15. hebbuzz schreef:

  De revamp is niet per se een verbetering. Ik vond de vorige versie leuker, want meer charme.