Dou12e Points 2021 [4]: Zweden

Dit vind je misschien ook leuk...

32 reacties

 1. rob schreef:

  Dit gaat met gemak scoren, maar winnen zie ik de Zweden niet.

 2. Jang schreef:

  Ik vind het een zeurderig deuntje, next!

 3. Inez schreef:

  Nee sorry niet mijn ding Eric saade was beter geweest voor Zweden maarja

 4. Br@m schreef:

  Prima nummer maar geen winnaar; verwacht 2e helft top 10 in de finale.

 5. Michael Adam schreef:

  Ik zie de appeal van dit nummer totaal niet. Erg dertien in een dozijn. Het is niet echt slecht, maar ik snap absoluut niet waarom de Zweden hier massaal voor zijn gaan stemmen. Nu moet ik wel zeggen dat ik de kwaliteit van Melfest met het jaar minder vind worden. Van mij mag Zweden een keer de finale mislopen.

 6. Marcel schreef:

  Typisch Zweeds geproduceerd nummer. 13 in een dozijn nummer dat wellicht gaat scoren bij de vakjury, maar bij televoting zou ik niet weten hoe het zou doen. Wel finale en dan misschien top 10.

  • Wim1970 schreef:

   Zweden scoort niet meer bij de televoters, die hebben het door ;-)

 7. Tippy2 schreef:

  Ik weet niet eens of dit de finale gaat halen, voor mij hoeft het niet.

 8. Remco van den Berg schreef:

  Ik begrijp de negatieve reacties maar ik vi de fit eigenlijk wel leuk. Na jarenlang Zweedse inzendingen die ik niet trok, vind ik dit wel vrolijk, sympathiek en hoopgevend. Ik zie het niet winnen maar komt vast en zeker wel hoog.

 9. Robin schreef:

  De minst leuke inzending van Zweden sinds jaren….. heel jammer. Er was zoveel meer beter te kiezen.

  • Gilles schreef:

   Tja, smaken verschillen. Ik vind dat alleszins stukken beter dan die vreselijke dreunen van Frans, Robin B of Benjamin I (jakkes!)

 10. Sake schreef:

  Nee, heb hier niks mis mee. Heeft niks speciaals. Finale? Moet het nog zien.

 11. riccardo schreef:

  Klinkt erg op z’n “old school” Songfestival’s. Het aura van de zanger en het thema zijn dan juist weer actueel en eigentijds..Valt als nummer net teveel uit naar een ‘dat kennen we nu wel’ kant in geluid voor de hoogste plaatsen. Wat zeurderig, ook. Een degelijke score verwacht ik vanwege de contemporary uitstraling en ondanks dat toch wel.

 12. RiaNL schreef:

  Ik vind het een leuk lied. Ik hoop het graag.

 13. Eddy schreef:

  De Zweden hebben niet gestemd voor het nummer maar voor de zanger en waar hij voor staat. In alle opzichten!
  Net zoals de Fransen in 2019 voor Bilal Hassani gestemd hebben.
  U weet wel, de man die zijn pruiken koosnaampjes geeft.
  Niemand maakt mij wijs dat ‘Roi’ het beste nummer was, laat staan zijn ‘performance act’ op het podium.
  Dit generisch ‘Voices’ was ook niet (bijlange niet) de beste inzending voor de Zweedse preselectie.
  Het klinkt extreem gedateerd en nog veel extremer cliché. Een archetypische Zweedse inzending.
  Het bewijst dat er positief gediscrimineerd wordt in het voordeel van een bepaald type zanger/es/groep ongeacht kwaliteit of muzikale originaliteit.
  Er wordt opzettelijk gekozen voor genderfluïditeit omdat dat nu eenmaal een groot draagvlak heeft bij de hardcore songfestivalfans.
  Of dat ook positief uitpakt?
  Neen!
  Kijk naar alle extreem getinte (gay) acts van de laatste jaren.
  Ze hebben allemaal hun statement gemaakt (daar gaat ’t hem, uiteindelijk, om) en ze zijn allemaal geflopt.
  Dat het anders kan heeft Duncan Laurence bewezen. Kwaliteit komt altijd en hoe dan ook ‘boven’ en zal door iedereen gewaardeerd worden.
  Of kijk naar Verka Serduchka, zo queer en gay het maar kan, maar ook met een ijzersterke act en een echte oorwurm die nu nog nazindert.
  By the way, dat was in 2007 én de (of all places) Oekraïense inzending. Dat was gedurfd en zie … 2de plaats!
  Ik besef dat ik hier weer op lange tenen trap … in deze ‘woke-age’ mag je niks meer zeggen. Toch even vermelden dat ik zelf homo ben.

  • Brommert schreef:

   Eddy, ik denk dat je gelijk hebt. Ook het “black lives matter” statement wordt dit jaar uitgemolken en zal meedogenloos afgestraft worden.

  • @lbert schreef:

   Op mijn tenen trap je niet ben het met je eens, ik heb niet echt iets op het lied tegen maar krijg de kriebels van de act, maar gelukkig ieder het zijne !

 14. Siem schreef:

  Ik krijg ieder jaar weer het gevoel dat fans nummers uit Zweden zwaarder beoordelen omdat het land altijd de finale haalt en hoog eindigt. In mijn ogen maakt dit nummer weer kans op een top tien plek, prima dus!

  • JP schreef:

   Het is meer: zou jij hetzelfde zeggen als dit liedje uit ergens anders zou zijn? (Bv uit Montenegro of Georgië)

  • Wim1970 schreef:

   Zweden haalt niet altijd de finale, in 2010 gebeurde dat namelijk niet.

 15. Jellybean schreef:

  Lied zal het goed doen bij de jury’s en bij de televoters stukken minder. Kwalitatief prima in orde maar geen hoogvlieger of verassende bijdrage van Zweden.
  Ik verwacht een top 10 notering dank zij de jurystemmen.

 16. dave schreef:

  Overrated… sorry.

 17. Jellybean schreef:

  Lied zal het waarschijnlijk weer goed doen bij de jury’s en stukken minder bij de televoters. Nummer heeft zeker kwaliteit maar het is ook geen hoogvlieger en kleurt veilig binnen de lijntjes. Zoals de meeste bijdragen van Zweden de laatste jaren.
  Ik verwacht wel een plek in de 2e helft van de top 10. (dankzij de jury’s)

 18. Gerrit schreef:

  Ben Zwedenmoe, het lied bevalt me niet dertien in een dozijn

 19. Daan schreef:

  Niks zeggend duizend in een dozijn troep.. Euphoria en Move waren gedurfd, dit is gewoon zo.. saai. Hopen dat Zweden volgend jaar weer iets meer durven

 20. Björn Grooten schreef:

  Dit gaat zeker de finale halen en een top 10 plaats zit er zeker in. Het onderwerp past goed bij de tijd waarin wij leven, het nummer is voorspelbaar qua melodie en dat is juist goed. Dat het niet van nu is is helemaal niet erg, dat zijn namelijk de meeste inzendingen niet. Zweden heeft 1 keer de finale niet gehaald sinds de invoering van de halve finales en sindsdien de invoering daarvan behoren ze tot 1 van betere scorende landen samen met Rusland, Oekraïne en Azerbeidzjaan. Ik speur bij een aantal mensen een anti Zweden gevoel, misschien omdat ze het niet kunnen uitstaan dat zij bijna altijd in de top 10 weten te eindigen, iets waar wij in Nederland jaloers op mogen zijn.

  • @lbert schreef:

   Wat een kul, ik heb niks tegen Zweden, in tegendeel maar vind deze inzending zwak, er waren voor mij dit jaar sowieso geen hoogvliegers in Melodifestivalen. Azerbeidzjaan zit de laatste jaren in een dip en ook Rusland haalde in 2018 de finale niet , en ik ben nergens jaloers op we doen het de laatste jaren prima !

 21. Paysbart schreef:

  Ik snap de haatgevoelens tegen Zweden die blijkbaar vele fans hebben. Ze willen graag winnen maar wat is daar mis mee in een competitie? Ik mocht willen dat de bbc, als voorbeeld, iets meer eager was om te winnen. Oké, je krijgt wat minder spontane optredens en iets wat tot de seconden geregistreerd is. Een paar hiervan vind ik niet erg. Het geeft mooie shows zoals 2016 [I can’t go on] en 2018 [dance you off]..
  Dat gezegd hebbende kom ik bij de Zweedse inzending van dit jaar ……… Hier heb ik niet veel mee. Qua lied nietszeggend. Op mijn playlist nooit de behoefte op repeat te drukken. Een 13 in 1 dozijn lied voor mij. Tusse’s stem boeit mij niet en ook de act niet. Voor mij het zwakste wat Zweden sinds 2013 heeft ingezonden.. Zal vast de finale halen maar hoeft niet de top 10 in voor mij.
  Mijn lijst: 1 Litouwen 9 Rusland 32 Zweden 34 Slovenië.

 22. Placide schreef:

  Eén van de betere nummers dit jaar. Dit nummer blijft gelijk hangen en gaat zeker hoog scoren. Het is toch Zweden die het weer flikt.

 23. robbert-rotterdam schreef:

  Erg saai, omdat het zo algemeen klinkt. Kraak noch smaak. Wie gaat er op stemmen?