Dou12e Points 2021 [32]: Zwitserland

Dit vind je misschien ook leuk...

56 reacties

 1. Jürgen schreef:

  Een kopie van Duncan, niet mijn Favoriet

  • Inez schreef:

   Klopt niet slecht

  • Henk schreef:

   Mee eens! Ik hoop dat dit niet gaat winnen.

   • Inez schreef:

    Gewoon een kopie van het geweldige arcade van Duncan en zoiets kan toch niet niet origineel

  • robbert-rotterdam schreef:

   Wat een onzin. Een kopie is wel iets anders. Ja, het ademt dezelfde sfeer omdat dezelfde producer er mee bezig geweest is. Maar dat is dan ook alles. En moet kunnen, vind ik

 2. riccardo schreef:

  Bovenaan in zowat iedere poll. Dat zegt een hoop natuurlijk. De veel genoemde top 3 favorieten vind ik zelf niet met afstand de beste nummers van deze editie. Gjon gaat natuurlijk goed scoren maar ik hoop toch nog op verrassende kapers op de kust.

 3. MarkusRotterdam schreef:

  Kijk hier hou ik nou van, mooie melodie, Frans klinkt ook altijd mooi en is ietwat bombastisch. Staat bij mij strak in de top 5. Mooie clip ook maar die zie je niet terug in Rotterdam. Dus als hij het vocaal waar maakt hoop ik op een mooie klassering. Zou er geen moeite mee hebben als dit ook zou winnen.

 4. Tumtum schreef:

  Op grote afstand het beste nummer van dit jaar. Prachtige stem, mooie melodieën. Licht lekker in het gehoor. Kippenvel. Geïnspireerd door Arcade, maar goed, dat was ook een fantastisch nummer. Dit mag van mij winnen.

  • Wim1970 schreef:

   Kans is klein dat 2 keer op rij hetzelfde soort nummer wint. Goede voorbeelden daarvan zijn 2006/2007, 2017/2018/2019.

   • Jellybean schreef:

    Mee eens!

   • Jellybean schreef:

    Ik denk dat dit Malta ook parten gaat spelen met de overduidelijke Netta vibe. Ik vind Italië nog de gevaarlijkste kaper op de kust. Lied is ook mega populair op alle eurovisie channels. Niet mijn persoonlijke top favoriet want dat is Noorwegen maar wel stevig in mijn top 5!

 5. Eddy schreef:

  ‘Tout l’Univers’ is, blijkbaar, de grote favoriet bij de ESC-fanbase.
  Ik vraag me oprecht af waarom.
  Mensen doen lyrisch over zowel de song als over de zanger.
  Je leest en hoort dat sommigen ‘kippenvel’ krijgen bij het luisteren en anderen zelfs tranen in de ogen.
  Nou, dat verklaart meteen waarom Gjon Muharremaj zijn familienaam vervangen heeft door ‘tears’.
  Soms krijg ik de indruk dat Gjon voor het songfestival is wat Greta Thunberg voor de milieubeweging is. Een soort heilige (dus).
  Vanzelfsprekend wordt er te pas en te onpas gezegd dat dit een …. ‘chanson’ … is!
  Alsof dat woordje plots een bijna sacrale invulling krijgt.
  Nu betekent het Franse woordje ‘chanson’ niks meer of minder dan lied(je). ‘Papaoutai’ van Stromae is net zo goed een chanson.
  In het geval van ‘Tout l’univers’ zou ik eerder durven spreken van ‘une chanson à texte’, een luisterlied met literaire waarde.
  Dat betekent dat de luisteraar ook de lyrics moet begrijpen om het muziekstuk ten volle te kunnen waarderen.
  Laten we eerlijk zijn, hoeveel niet-franstaligen verstaan de existentiële metaforische zielenroerselen van ‘Gjon’s Tears’?
  Is iedereen plots francofiel geworden?
  Zelfs in Zwitserland spreekt maar 23% van de bevolking Frans.
  De stem van Gjon is bijzonder. Maar daarom nog niet voor iedereen een streling voor het oor.
  Ik hoor een bijzonder schrille en creepy castratenstem.
  Is hij, ik vraag het aan de kenners, een contratenor?
  Hoe dan ook, bij mij veroorzaakt zijn stem eerder afkeer dan plezier.
  Je kan ook zeggen, in het nadeel van ‘Tout l’Univers’, dat het een soort rip off is van ‘Arcade’.
  Maar dan wel een slechte.
  ‘Tout l’Univers’ lijkt me eerder ideaal om te draaien tijdens uitvaartplechtigheden.
  Nog iets over de clip. Een vriend van mij die aan epilepsie lijdt heeft het filmpje niet kunnen uitkijken omdat hij vreesde een aanval te krijgen. De flitsende beelden kunnen bij mensen met vallende ziekte echt een aanval uitlokken.

  • Peter schreef:

   Heel verhaal, maar wat zeg je nu eigenlijk?

  • Marcel schreef:

   De laatste castraat stierf rond 1920. Je zou Gjon een counter-tenor kunnen noemen maar hij zingt ook best veel in zijn borststem met gebruikmaking van een soepel voix-mixte. Zijn counter-stem (falset) is inderdaad wat scherp alsof hij bewust geen ronde resonance toepast maar dit ietwat platte registreren van falsettonen hoor ik heel vaak in popmuziek. Voor mij is dit veruit de beste en meest intrigerende compositie en ik gun dit lied de overwinning. Hopelijk kan Gjon dit waarmaken want het is geen eenvoudige ligging waarin het nummer geschreven is en de stem moet dus optimaal gefoccused en zeer wakker zijn op moment van uitvoering.

  • GerardMartin schreef:

   Wat een verhaal, ik moet bij redelijk veel songfestival nummers huilen……😭😄

  • Henk schreef:

   Weer de spijker op zijn kop. Helemaal mee eens!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Kun je me een samenvatting sturen?

 6. Paysbart schreef:

  Mooie inzending uit Zwitserland. Ik vond zijn lied vorig jaar wel sterker. Zijn stem vind ik voor 1 nummer wel mooi, maar zou er niet een hele cd van beluisteren. Wel een nummer dat live de bocht uit kan vliegen door zenuwen. Ik vermoed top 5 maar geen overwinning omdat het toch iets teveel op Arcade lijkt.
  Mijn lijst: 1 Roemenië 2 Litouwen 4 Zwitserland 5 Rusland 7 België 9 IJsland 10 Griekenland 11 Cyprus 12 Bulgarije 13 Malta 15 Albanië 16 Tsjechië 17 Ierland 18 SanMarino 19 Kroatië 20 Australie 22 Moldavië 23 Finland 24 Georgië 26 Israël 27 Polen 28 Servië 29 Letland 30 Zweden 31 Portugal 32 Estland 33 Oostenrijk 34 Slovenië 35 Oekraïne 37 Noorwegen 38 Azerbeidzjan. 39 Noord Macedonië [ranking op cd versies]

  • Hennie schreef:

   NL op 36 gok ik zomaar.

   • Peter schreef:

    NL kan uiteindelijk 26e worden, lager niet. Dus die lijstjes slaan nergens op

   • Paysbart schreef:

    @Hennie: nee ik heb NL in mijn persoonlijke top 10.
    @Peter: die lijst is mijn persoonlijke top en niet wat ik denk dat het gaat eindigen…..
    Heerlijk om al die lijstjes te lezen

 7. Bert schreef:

  Ik denk dat dit tóch niet de winnaar gaat worden. Ik verwacht wel een top 10 notering met een verrassende winnaar die (nog) niet in de top 10 staat. :o)

 8. Tippy2 schreef:

  Ik hoop alleen dat Wouter Hardy volgend jaar weer voor Nederland gaat schrijven…please!

 9. Remco van den Berg schreef:

  Dit is mijn absolute winnaar van dit jaar. Ook vorig jaar was hij mijn favoriet. Sympathieke jongen, iets minder gladjes en cool dan Duncan. Zijn stem en liedjes hebben ziel en doen mij wat, een beetje gekwelde zanger met mijn (en dat bedoel ik dus positief en niet dat het kattengejank is). Ik hoor natuurlijk ook wel enige overeenkomst met Duncan, maar ook Arcade vond ik heel erg mooi . Overigens heb ik ook een ander nummer gehoord van hem (ik meen in het Albanees) en dat had een soortgelijke stijl dus de stijl past goed bij hem.
  Ik hoop echt dat hij het net zo mooi kan brengen op het Eurovisie. En fijn dat het niet in het Engels is.
  Ik verlang naar een festival volgend jaar in Zürich of Geneve.

 10. Jang schreef:

  Ik gun hem een top 10 notering maar niet de nummer 1

 11. Celine schreef:

  Voor mij geen winnaar.. Na meerdere malen het lied te hebben beluisterd kan ik nog steeds geen herkenbare melodie of “Hook” herkennen.. Ook de zanger mist naar mijn mening de nodige Charisma, natuurlijk kan hij zingen, maar de hoge uithalen wekken bij mij meer irritatie op dan dat ik er sproeiend van de straat op ren! Nee, kan me niet bekoren.

 12. Br@m schreef:

  Net als vorig jaar ook in 2021 een prima bijdrage van Gion’s Tears. Volgens mij gaat het voor de overwinning dit jaar tussen Frankrijk, Zwitserland en Malta waarbij ik Zwitserland de meeste kans geef omdat Tout l’univers zowel bij vakjury’s als televoters goed in de smaak zal vallen. Frankrijk moet het hebben van de vakjury’s en Malta van de televoters.
  Tussenstand top 39: 1. Malta; 2. Servië; 3. San Marino; 4. Zwitserland; 6. Cyprus; 7. Noorwegen; 8. Zweden; 9. Griekenland; 10. Ierland; 12. Polen; 13. Noord-Macedonië; 14. Litouwen; 17. Azerbeidzjan; 18. Oostenrijk; 19. Estland; 20. Portugal; 21. Israël; 22. Roemenië; 23. België; 24. Albanië; 25. Moldavië; 26. Slovenië; 29. Rusland; 30. IJsland; 31. Kroatië; 33. Letland; 34. Tsjechië; 35. Finland; 36. Oekraïne; 37. Australië; 38. Georgië.

 13. Dirk Marko schreef:

  Ik hoop op een mooie notering voor Gjon. Maar ik zie hem niet als een winnaar.
  En wie wel? Nog geen idee, ik hoop op een complete verrassing.

 14. Jellybean schreef:

  Ik zie Zwitserland wel hoog eindigen maar niet winnen omdat het teveel op de vorige winnaar lijkt en ik denk dat dit geen goede uitgangspositie is.
  Ik heb er niet zoveel mee, luister het eigenlijk nauwelijks en het staat ook niet in mijn persoonlijke top 10.

 15. Sake schreef:

  Zelf niet onder de indruk. Maar…….komt wel hoog!

 16. RiaNL schreef:

  Deze inzending van Zwitserland en “Voila”van Frankrijk zijn mijn 2 absolute favorieten. Als 1 van hen zou winnen zou ik erg blij zijn.

  • GerardMartin schreef:

   Mee eens Ria.

  • Martien schreef:

   Een Arcade rip off of een Piaf kloon. NEEEEE meid. Doe niet zo mal! Litouwen moet winnen!

   • Wim1970 schreef:

    Litouwen had vorig jaar een winnen lied in handen, nu absoluut niet.

  • Wim1970 schreef:

   Nee, er gaat een vrolijk lied winnen dit jaar en daarbij denk ik aan San Marino. Veel mensen hebben behoefte aan vrolijkheid in deze tijd.

   • Gilles schreef:

    Neen hoor, geef mij maar, passie, dramatiek, kortom een ballad.

   • robbert-rotterdam schreef:

    Mooi nummer dat het verdient hoog te eindigen. Goed gecomponeerd lied met een ziel. Wat het uiteindejjjk gaat worden, weet ik niet, kan je ook niets van zeggen, maar kan volgens mij de top-10 niet ontgaan, omdat het gewoon te goed is om overgeslagen te worden.
    En nee, niets kopie. Een kopie heeft dezelfde melodie als het origineel en dit lijkt er niet op. Wel zelfde soort productie, niet zo vreemd ook met dezelfde producer. Als je Tout l’univers een kopie van Arcade noemt, dan is Cyprus van dit jaar een kopie van Tamta, of is Voilà een kopie van non, je ne regrette rien. Dus niet melodie en sfeer met elkaar verwarren.

 17. RoBo schreef:

  Snap de hype echt niet. En ook vergelijking met Arcade niet echt. Nooit iets na willen maken. Sfeer misschien zelfde maar daar blijft het bij.
  Nee, niet mijn ding dit. Gekunsteld nagemaakt. Tears heb ik

 18. Max Mark schreef:

  Mooi nummer! Staat in mijn top 10 en daar komt ie uiteindelijk ook, maar ik verwacht niet dat dit de winnaar is. Wie wel? Dat is de vraag. Ik tip Frankrijk als grote kanshebber. Kan San Marino stunten? Malta wel top 3, maar numero 1? Ik hoop niet op Italië; vind ik niks. Of wordt het een hele onverwachte, verrassende winnaar? Mijn persoonlijke favoriet is in iedere morgen aan de beurt. Fan van het Deense lied vanaf het eerste moment. Gaat verrassen!

 19. Bandido - Georgia schreef:

  Ik vind dit echt een prachtig nummer, mooier nog dan dat van vorig jaar. Ik persoonlijk geloof niet zo in de winstkansen, maar een mooie notering zou de Zwitsers wel gegund zijn. Ik denk trouwens dat dit best weleens een “dark horse” jaar zou kunnen zijn, net als 2011. En dus dat de bookmakers er naast zitten met hun top drie.

 20. Toine schreef:

  In één woord FANTASTISCH!!!!!

 21. Michael Adam schreef:

  Dit mag winnen, mijn nummer 1. :) en mensen die roepen dat er nooit twee dezelfde soort nummers na elkaar winnen. Vergeet niet dat er nu twee jaar tussen heeft gezeten dus ik vraag me af of dat wel op gaat!!

 22. Joss schreef:

  Vreselijk lied , vreselijke stem ! Absoluut GEEN top 10 !

 23. dick schreef:

  In de sfeer van Arcade, het is bijna net zo goed en de zanger heeft een apart stemgeluid. Vind het een goede inzending welke in mijn top 5 staat. Gaat hoog eindigen, de Zwitsers zijn leuk bezig de laatste 2 edities.

 24. Leo schreef:

  Hoeft van mij zeker niet te winnen.

 25. Richard schreef:

  Boring en een zielige Duncan imitatie

 26. Placide schreef:

  By far de mooiste inzending dit jaar. Prachtig gezongen en ben wel benieuwd hoe dit live zal gaan klinken. Als dit gaat winnen zou het zeer terecht zijn, maar eerst maar eens zien.