Dou12e Points 2021 [11]: België

Dit vind je misschien ook leuk...

46 reacties

 1. Michael Adam schreef:

  Toen ik weet niet hoe lang geleden bekend werd dat Hooverphonic België zou vertegenwoordigen werd ik zo blij! Het nummer vorig jaar was atmosferisch maar saai. Lullig voor die zangeres dat ze nu niet naar het SF gaat, wellicht ooit, maar voor mij hoort zangeres Geike echt bij de band.

  Het lied vind ik veel sterker dan vorig jaar en vertelt een leuk verhaal. De video maakt het geheel af. Ik moet wel zeggen dat ik dit lied niet altijd afluister. Je hebt van die nummers die je non stop wilt beluisteren als studio nummer. Dat doen België EN Nederland voor mij beide niet dit jaar. Zegt dat dat ik het geen kwaliteit vind? Absoluut niet, het is een stuk kunstiger dan heel wat andere nummers. Ik wacht met smacht op de optredens. En ik hoop zo dat onze zuiderburen in ons land in elk geval in de finale komen!! Succes België !!!

  • Inez schreef:

   Bedankt Micheal voor de reactie en dit nummer is zoveel beter dan vorig jaar het blijft in hun hoofd hangen met een goeie podium act zal het wel lukken heb gehoord dat Hans pannencouck daar voor gaat zorgen

 2. Tippy2 schreef:

  Niet verkeerd maar ik heb er wederom niets mee. Belgie mag wel naar de finale, niet omdat het zo een goed of lekker nummer is, maar omdat het overige aanbod gewoon pover is.

 3. riccardo schreef:

  Waar ik aan twijfel is of de Hooverphonic stijl op dit Eurovisie podium genoeg mensen aan gaat spreken voor een hele hoge notering. Verder om wat het is voor mij een hele dikke prima. Hoog in mijn persoonlijke top. Hoort in de finale thuis. Voor het grote publiek zullen ze het dan wel echt moeten kunnen verkopen.

 4. Dustin schreef:

  Mijn nummer 2 en winnaar van de eerste semi, geweldige Belgische inzending dit! Volgend jaar Antwerpen zou mooi zijn! En nee ik ben geen Belg.

 5. Jellybean schreef:

  Prima bijdrage van onze zuiderburen; eigentijds, donker, een beetje mysterieus. Hoort sowieso in de finale te staan en ik hoop op een verdienstelijke plek in de einduitslag. In ieder geval in mijn persoonlijke top 10. Heel veel succes buurtjes!???

 6. Br@m schreef:

  Hun nummer van vorig jaar sprak me meer aan maar The wrong place is zeker niet slecht. Ik gun België wel een finaleplaats maar afgaande op de polls wordt dat nog kiele kiele.

  • Inez schreef:

   Sorry hoor Bram ik geloof niet in die polls en bookmakers nonsens zijn dat

   • Ikkie schreef:

    Ja lastig he als ze niet positief over Belgie zijn… het nummer is gewoon heel saai en het wordt kiele kiele

   • Björn Grooten schreef:

    De bookmakers hebben de laatste jaren meestal gelijk. België haalt de finale niet. Een bekende naam zegt niets over hoe ze gaan scoren. De verwachtingen zijn bij sommige veel te hoog gesteld.

 7. Eddy schreef:

  Arty farty nonsens.
  Alles is hier fake.
  De koele (coole) look van het trio die alleen maar dient om hen wat ‘attitude’ te geven omdat ze er niet bepaald aantrekkelijk uitzien tot de gothic videoclip met horrorelementen.
  De ideale mix voor mensen die zich fan van het songfestival noemen maar tegelijk vooral willen accentueren dat hun smaak ”eigenlijk” te goed is voor het hele gedoe.
  Bovendien is Vlaanderen, ik ben een Belg, kampioen in het verkeerd ‘stagen’ van hun inzendingen.
  Denk aan Sennek, Axel Hirsoux, Iris en de niet te overtreffen nitwits van ‘Ishtar’. Het was allemaal fout fout fout. De gevolgen kent iedereen.
  Benieuwd wat ze er deze keer van gaan maken. IS-gewijs iemand z’n kop d’er af snijden op het podium?
  Ik heb de indruk dat de Vlamingen geen enkele visuele flair hebben.
  Het kan me geen … schelen of de man die zichzelf God waant in het Vlaams muzikaal landschap op z’n smoel gaat in de halve finale of, als hij veel geluk heeft, in de finale.
  Integendeel, een deuk in het ego van Callier kan hem alleen maar goed doen.

  • Dustin schreef:

   wat een totaal belachelijk verhaal: “De ideale mix voor mensen die zich fan van het songfestival noemen maar tegelijk vooral willen accentueren dat hun smaak ”eigenlijk” te goed is voor het hele gedoe” Ik ben fan sinds 1975 vind vele genres leuk. DUS STOP MET DIT SOORT IDIOOT GEDRAG

  • Celine schreef:

   Eddy.. wat is er toch met je gebeurd?? De paar keer dat jij hier op dit Forum reageert zijn ALLEN van zeer negatieve aard, afkrakend, betweterig en vooral erg oordelend. Geen enkel positief bericht.. Is het leven zo zwaar voor je?

  • MM schreef:

   gezellig, Eddy

  • robbert-rotterdam schreef:

   Voor kennisgeving aangenomen. Gaat het verder wel o.k. met je?

 8. Jang schreef:

  Hoezeer ik ook een hekel heb aan die pretentieuze Callier (hij geilt met een zure blik ontzettend op zichzelf) moet ik wel toegeven dat ik dit een geweldige inzending vindt. Helemaal in mijn straatje, het zou eigenlijk een solo inzending moeten zijn van Geike. Top 10

 9. Jürgen schreef:

  Onsympathieke groep, saai nummer

 10. Max Mark schreef:

  Goede inzending. Het nummer vorig jaar vond ik ook erg goed; dat had op zeker verrast.
  The Wrong Place is een prima lied. Live gaat dit helemaal tot z’n recht komen. Ik verwacht: finale gaat zeker gebeuren; dit is voer voor jury’s.

  Staat in ieder geval in mijn persoonlijke top 10.

  Succes België! Ik hoop op een hoge klassering!

 11. Daan schreef:

  België is een van de meest unieke landen op het Eurovisie, en vaak een van mijn favorieten. Dit nummer is heerlijk en de zelfde vibe als Sennek en vorig jaar. Altijd een beetje “edgy”, duister en James Bond achtig. Tuurlijk ben ik het niet eens met het gedoe wat Hooverphonic vorig jaar veroorzaakte. Maar aan de andere kant pakte drama zoals dat wel goed uit voor Anouk. Dit word of een top 10 of het blijft hangen in de semi.

  Sennek was een van mijn favoriete om te winnen in 2018 en het was zo jammer dat Hans haar act zo verpest had. En Witloof Bay en Ishtar waren underrated parels. Eigenlijk waren 2014 en 2019 de enige Belgische liedjes die mij niet zo bevielen de afgelopen jaren.

  • Richard schreef:

   Sennek had het voornamelijk zelf verpest met een nogal rare look en wat gedrentel op en neer. Daar kan een regisseur ook niet veel meer van maken dan.

  • Jellybean schreef:

   In 2015 was Loic Nottet mijn topfavoriet; werkelijk geniaal nummer en perfecte staging. Had naar mijn idee moeten winnen dat jaar. Één van mijn favoriete Eurovisie tracks aller tijden.?

 12. RiaNL schreef:

  Mooie inzending van België. Ik wens ze alle succes toe.

 13. RoBo schreef:

  Ik vind dit by far beste inzending dit jaar. Als alles klopt groot publiek ook denk ik.

  Hoe dan ook mijn winnaar.

 14. Dirk Marko schreef:

  Prima nummer, alleen haar stem irriteerd me zo.

 15. Beer schreef:

  Ik verwacht veel van deze bijdrage en zie het zomaar in de top 10 belanden.

 16. GerardMartin schreef:

  Ik vind Hooverphonic een prima groep maar zowel het nummer van vorig jaar alsmede dat van dit jaar zeggen mij weinig tot niets. Ik wens ze veel succes.

 17. robbert-rotterdam schreef:

  Een mooi, authentiek nummer dat ook nog eens ergens over gaat. Hoop dat dit naar de finale gaat. De finale zou niet alleen voor meezingers moeten zijn

  • @lbert schreef:

   wat een onzin, alsof de finales alleen uit meezingers bestaan, genoeg voorbeelden dat dat niet zo is !

 18. Paysbart schreef:

  België is net als Nederland goed bezig de laatste jaren. Ook dit jaar behoren ze voor mij bij de beste 10. Ik denk dat het lied genoeg zal opvallen en dat het mooi in beeld gebracht gaat worden. Zou zeer onterecht zijn als dit niet de finale zou halen.
  Mijn lijst: 3 Litouwen 6 België 9 Rusland 12 Cyprus 16 Kroatië 18 Australie 23 Ierland 32 Zweden 34 Slovenië 37 Noorwegen 39 Noord Macedonië [ranking op cd versies]

 19. Rad schreef:

  Afschuwelijk arrogante groep, niet om aan te horen stem van deze zangeres, een nummer dat zo voorspelbaar is.. wat een schril contrast met het nummer en de zangeres van vorig jaar… blijft in halve finale hangen dit. En terecht!

  • Inez schreef:

   Jij mag dat vinden Rad ik niet het nummer van Nederland trekt op niks en we zullen zien he en bookmakers en polls dikke zever

   • eric schreef:

    waarom maak je er een nederland – belgie van ? kinderachtig gedrag. Rad mag het een afschuwelijk nummer vind lijkt mij. Ik vind belgie wel een goed nummer . Omdat ik dat vind vind je dan nederlands nummer ook goed …………

 20. Björn Grooten schreef:

  Ik verwacht dat België niet naar de finale gaat. Het nummer valt gewoon niet op. Bij de bookmakers valt België ook buiten de top 10 in hun halve finale.

 21. Nicky schreef:

  De VRT doet mee om het songfestival niet te winnen omdat de organisatie teveel geld kost . Alle artiesten moeten wel nog live zingen en Geike kan live zingen .

 22. hebbuzz schreef:

  Top nummer, maar helaas heeft de band geen uitstraling..

 23. Inez schreef:

  Is niet kinderachtig Eric ik geef mijn mening Nederland gun nummer trekt op niks en bookmakers dikke zever we zullen zien in mei dus bespaar u preek tegen mij