Dou12e Points 2021 [5]: Australië

Dit vind je misschien ook leuk...

42 reacties

 1. riccardo schreef:

  Zo’n beetje de enige in deze semi waarvan je al met een half oor hoort aankomen dat het de finale niet haalt.

 2. Tippy2 schreef:

  Haar stem komt in dit te drukke nummer onprettig over. Geen finale gok ik zo.

 3. Jang schreef:

  Die clown-look van vorig jaar gum je niet één, twee, drie uit, en ik heb een clown fobie, bovendien is dit me te geforceerd, dus deze hoeft voor mij de finale niet te halen.

 4. Kobe schreef:

  Ik heb niks met deze song en al helemaal niks met haar irritante stem.

 5. Br@m schreef:

  Ik was altijd aardig gecharmeerd van de Australische inzendingen maar met deze zangeres heb ik helemaal niks. Vind het één en al nep en haar songs vind ik vreselijk. Dit mag van mij in de halve finale blijven steken.

 6. Michael Adam schreef:

  Ik was een ontzettende fan van Don´t Break Me. Dit liedje groeit wel iets maar haar stem klinkt gewoon niet echt lekker in het nummer. Iets maakt het geheel een beetje vreemd, dat had ik toen met Jessica Mauboy ook..

  Sympathiek lijkt ze me wél!

 7. MarkusRotterdam schreef:

  Heb hier niet zoveel mee. Teveel “hoor mij eens lekker hard zingen” wat we al zo vaak horen. Uiterlijk spreekt me ook niet aan . Waarom moet ze zich zo toe takelen, denkt ze dan dat ze opvalt of zo omdat haar act anders niet blijft hangen.
  Gaan we trouwens ooit nog een keer stoppen met Australië? Over overrated gesproken….
  Het idee om een gastland uit te nodigen van buiten de EBU vind ik leuk, maar kies dan elk jaar voor een ander land.

  • Wim1970 schreef:

   Australië is op een slinkse wijze het songfestival binnengeloodst en zou geboycot moeten worden, zodat ze zelf gaan afhaken.

   • albert schreef:

    helemaal mee eens ze zouden toch maar 1x mee doen,deze inzending vind ik tenenkrommend slecht staat in mijn ranking op de laatste plaats

   • riccardo schreef:

    Ik zie het probleem niet. Gezellig mee blijven doen wat mij betreft. Dat er zo vaag over gedaan werd klopt maar dat is weer een ander verhaal.

   • @lbert schreef:

    Precies Ricardo, waarom er moeilijk over doen, ze hebben al een aantal leuke inzendingen laten horen, ok deze is wat mij betreft tot nu toe de minste van hun inzendingen !

 8. Jellybean schreef:

  Volgens mij gaat Australië de finale niet halen en dat zou ik niet erg vinden. Ik vind het één van de minste bijdragen dit jaar; ik kan hier ook niets positiefs over zeggen. Een noodzakelijk tussendoortje. Jammer volgende keer beter Aussies!?

 9. Jarno schreef:

  pfoeee! dit staat met stip op 1 als grootste tegenvaller van het jaar.

 10. RiaNL schreef:

  Ik heb hier helemaal niets mee. Haar lied van vorig jaar “Don ’t break me” vond ik veel beter. Dit hoeft van mij niet naar de finale.

 11. Peter schreef:

  Slechte inzending, live niet om aan te horen. Australië is lid van EBU en mag dus rechtmatig meedoen. Heb er geen probleem mee zoals een ander figuur hier, maar ja die heeft bij elk land wel wat, og bij seksuele voorkeur, huidskleur. Laat Australië lekker meedoen.

  • Jeffrey schreef:

   Australie is geen lid van EBU, maar slechts een “Associate member” (net als Brazilie, Z-Afrika, Canada, China en vele landen wereldwijd). Voor dat land is een uitzondering gemaakt voor ESF deelname. Wellicht omdat dat land heel geschikt wordt geacht om een Asia-Pacific versie van het ESF te promoten

  • MarkusRotterdam schreef:

   Oh, sinds wanneer is Australië dan lid geworden? Dat wist ik helemaal niet joh! Nou weer wat geleerd…..☺

   • Br@m schreef:

    Australië is associate member van de EBU; de andere deelnemers aan het ESF zijn allemaal full member. In principe mogen alleen full members meedoen maar Australië werd toegelaten toen het 60ste ESF werd gehouden en ook omdat het festival daar zo populair is. De bedoeling was aanvankelijk een eenmalige deelname maar omdat meteen een 5e plaats werd behaald mochten ze het jaar erop wederom meedoen en toen werden ze 2e. En zo is Australië er mooi ingerold. Ik meen dat ze in 2018 te horen hebben gekregen dat ze sowieso tot of t/m 2023 mogen deelnemen. Ik vind het wel wat hebben als er nog meer landen van buiten Europa zouden meedoen (bv. met een maximum van 5 landen) . Zuid-Afrika staat wat dat betreft hoog op mijn verlanglijst.

  • Gilles schreef:

   Australië is een ‘associated member’ (volgens de Engelstalige Wiki) en dat is toch nog wat anders dan een volwaardig lid.

  • Gilles schreef:

   Australië is geen volwaardig, maar een geassocieerd lid van de EBU (zie Engelstalige Wiki) en staat daarmee op dezelfde hoogte als de VS, Canada, China, Brazilië en nog een aantal andere landen.

  • @lbert schreef:

   Precies Peter ! Maar lijkt me sterk dat Australie lid is van de EBU, want om lid te kunnen zijn van de EBU moet je lid te zijn van de Raad van Europa of in het gebied ten noorden van 30ste breedtegraad en ten westen van de 40ste lengtegraad liggen; voorwaarden waar Australië niet aan kan voldoen. .

 12. Dustin schreef:

  Dit staat bij mij op no 4 in Semi-1, graag finale voor Australia!

 13. Gerrit schreef:

  Geen finale, want live is ze helemaal niet goed.

 14. Sake schreef:

  Heb niks hier mee. Maar ik zou er niet van op kijken dat hier toch op gestemd word, en de finale haalt. Zegt mijn gevoel.

 15. Inez schreef:

  Née dank u niet mijn ding

 16. Marcel schreef:

  Thank you, next! Dat is het enige wat ik wil zeggen over deze bijdrage…

 17. René schreef:

  In tegenstelling tot bijna iedereen, vind ik dit wél een leuk nummer. Bij lange na niet zo goed als Don’t break me, maar ik vind het juist wel een eigen sound, lekker eigenwijs. Ben het wel met anderen eens dat haar stem tijdens dit optreden niet heel prettig klinkt.

 18. Björn Grooten schreef:

  Dit is gewoon slecht, helemaal haar live uitvoering is erg slecht. Dit jaar geen finale voor Australië, die meestal wel met leuke nummers komen en in 2016 net naast de winst greep, ondanks dat ze met overtuiging de vakjury voting wonnen.

 19. robbert-rotterdam schreef:

  Vervelende stem. Daar houdt het bij mij al op.

 20. Paysbart schreef:

  Zullen we een keer ophouden met zeuren over het feit dat Australie mee doet? Dit is hun 7e inzending. Ze doen vast mee. Get over it! De big 5 rule is veel oneerlijker [maar qua kijkcijfers nu eenmaal nodig].
  Vorig jaar leuk lied. Dit jaar iets minder maar, ik vind het knap dat je 2 jaar achterelkaar als zangeres een continent mag vertegenwoordigen op het grootste muziek evenement ter wereld, terwijl je live meer noten vals zingt dan zuiver….
  Dit lied is wel de ideale testcase: : gaan de backingvocals op band haar overstemmen??? Als dar het geval is en ze gaat daardoor naar de finale……….
  Mijn lijst: 1 Litouwen 9 Rusland 18 Australie 32 Zweden 34 Slovenië[ranking op cd versies]

  • Wim1970 schreef:

   6e inzending.

   • Br@m schreef:

    Paysbart heeft groot gelijk, incl. die van vorig jaar is dit de 7e inzending van Australië. Als je zo nodig iemand wil verbeteren dan moet je het wel goed doen!

   • Wim1970 schreef:

    Vorig jaar ging het songfestival niet door, dus dan telt de inzending van vorig jaar ook niet. En waarom moet je zo schelden?

   • Wim1970 schreef:

    Of vind je ook dat de inzending van Wit-Rusland van dit jaar meetelt? En de inzending van Oekraïne van 2019? Een inzending van een land telt pas mee als het ook daadwerkelijk op het songfestival gezongen is. En dat is dus niet het geval, dus 6 inzendingen van Australië.

 21. Beer schreef:

  Ik ben juist enorm fan van dit soort muziek en ik vind dat ze, niet zoals vorig jaar, het live heel goed brengt. Ik hoop dat de jury het wat omhoog tilt – het zou me namelijk niets verbazen als de televote het links laat liggen. Te experimenteel voor het grote publiek.

 22. Br@m schreef:

  Ik heb even een vraag, gisteravond probeerde ik een antwoord te sturen op een bericht van MarkusRotterdam n.a.v. een vraag van hem over een evt. lidmaatschap van Australië van de EBU. Echter het bericht verdween maar duikt vanavond ineens toch op. Dit heb ik al vaker meegemaakt de laatste maanden. Hoe kan dat en hebben anderen deze ervaring ook?

  • Br@m schreef:

   Dan is het je dus geheel ontgaan dat er ook meer dan eens berichten van je zijn verwijderd na iets te veel en hoogst irritant gebakkelei met bv. Peter.

 23. Paysbart schreef:

  @Wim1970. Waarschijnlijk ben je gewoon aan het trollen, maar stel dat je mini-brein het echt niet begrijpt:Oekraïne 2019 was het lied intern gekozen maar na ruzie met de omroep besloot de zangeres niet te gaan. Dus geen officiële inzending. Wit Rusland wilde met dit lied meedoen, maar EBU weigerde deze, dus geen officiele inzending..
  Australië selecteerde het lied vorig jaar in een nationale finale. EBU keurde goed (stond op website en officiële cd). Pas op laatste moment werd festival afgeschaft door externe factor. Maar daarmee was het nog steeds de officiële inzending van 2020. Dus dat maakt Technicolor hun 7e officiële. Ik hoop dat er nog vele jaren volgen. Kan jij je nog lekker vele jaren ergeren.

  • Wim1970 schreef:

   Dan is Australië dus ook geen officiële inzending, want dat nummer werd ook geweigerd om dit jaar opnieuw te mogen meedoen. Dus die inzending telt niet als inzending.

   • Wim1970 schreef:

    De inzending van UA was in 2019 gekozen als inzending om mee te doen, dus dan zou dat ook een inzending moeten zijn. Per slot van rekening zou dat nummer naar Tel Aviv gaan.

   • Paysbart schreef:

    Ik merk dat het geen zin heeft om verder in discussie te gaan met iemand met zo’n kortzichtig denkvermogen ………

 24. Toine schreef:

  Wat mij betreft de minste Australische inzending ooit.
  Geen finale!