Publiek welkom bij Eurovisie Songfestival

Dit vind je misschien ook leuk...

46 reacties

 1. Thijn schreef:

  Nu hopen op kaarten

 2. Nordman schreef:

  YESSSSS! Gefeliciteerd! Dit is te gek. Zonder publiek was het toch echt minder leuk geweest. Ook voor de artiesten zelf is dit echt goed nieuws! Iedereen die hoopt kaarten te scoren, succes! Laten we er een feestje van maken, zoals het hoort!

 3. Max Mark schreef:

  Fantastisch nieuws! Ben best een beetje opgelucht. Belangrijkste is voor mij dat de artiesten live optreden, maar dit maakt het nog veel en veel leuker!

  Heb zo’n zin in het hele festijn. Laat maar beginnen!!

 4. Peter schreef:

  Yess, geweldig, feestje

 5. Harm schreef:

  De hele organisatie GEFELICITEERD. Ook voor de artiesten veel leuker. Benieuwd of ik weer kaartjes kan bemachtigen.

 6. Dirk Marko schreef:

  TOP!!! Steeds meer zin in.

 7. Br@m schreef:

  Een hele opluchting dat er toch publiek bij mag al was het alleen al voor de sfeer. Kan amper wachten tot volgende week zaterdag als de eerste repetities beginnen.

 8. Beer schreef:

  Nu ik zie dat kaartenverkoop voor regulier publiek openbaar zal worden, zie ik de kans zodanig klein worden dat ik niet meer op tickets durf te hopen. Ik hoop dat die code die we krijgen echt wat gaat betekenen.

  • Joëlle schreef:

   Huh, wordt de verkooplink openbaar voor iedereen? Heb juist overal gelezen dat verkoop alleen is voor diegene die vorig jaar in bezit waren een ticket, dat er geen regulier kaartverkoop is.

   • Beer schreef:

    Het gaat een algemene openbare verkooplink worden. Naar ik begrijp kom je met een code direct terecht in de verkoopwebsite op zaterdag 8 mei 12.00 uur, en hoef je dus niet te wachten. Maar de uitgebreide mail krijgen we nog wel op 5 mei.

 9. @lbert schreef:

  Naar ik begreep toch alleen Nederlands toeschouwers ?

  • Joëlle schreef:

   Werd eerst wel gesteld, nu staat dat niet op Eurovision.tv maar wordt aan buitenlanders geadviseerd goed te checken of ze wel aan alle voorwaarden kunnen voldoen.

   • Wim1970 schreef:

    Zou mooi zijn ook buitenlandse fans, anders zien we alleen maar Nederlandse vlaggen wapperen in het publiek.

   • Beer schreef:

    Als ik tickets weet te krijgen wapper ik graag met m’n Bulgaarse of Estse vlag. Ik support liever favoriet dan thuisland, en hoop dat anderen dat ook zullen doen.

 10. Sflover schreef:

  Als je vorig jaar geen kaarten wist te bemachtigen, heb je nu dan wel nog kans op een kaartje?

  • Thijn schreef:

   Van songfestival.nl

   Hoe kan ik tickets kopen voor het Songfestival 2021?
   Dit kan in eerste instantie alleen als je al tickets had voor de show van 2020. Iedereen die een ticket had voor het Songfestival 2020 krijgt in een aparte mail (op het emailadres waarmee men heeft geboekt in 2020) een link naar de verkoop van de betreffende show waarvoor men ook tickets had gekocht. Met een speciale code krijgt men dan toegang tot de ticket-verkoop. Let op, deze code biedt geen garantie tot een ticket, de capaciteit is namelijk ivm de COVID-19 regelgeving zodanig verminderd per show, dat er meer vraag is dan aanbod.

   • Gert's Complex schreef:

    Maar toch, je zult iets minder dan 50% kans hebben om een kaartje te bemachtigen. En dat is gezien deze k*t-crisis toch best wel positief. Veel succes met het verkrijgen van een kaartje ;-)!

  • Björn Grooten schreef:

   Nee. Alleen degene die vorig jaar een kaartje hadden krijgen een mail met een code. Daarbij zijn er nog een aantal regels waaraan je moet voldoen. Je mag niet in de risicogroep voor COVID-19 vallen. Dus eigen iedereen die jaarlijks de griepprik uitnodiging krijgt is niet welkom. In het publiek zul je geen bejaarden zien.

 11. Thijn schreef:

  Ik weet dus alleen niet hoe t zit voor pakkethouders

  • HJ schreef:

   Dat is ook mijn vraag. Ik had een pakket. Maar heb nu een midweekje Zuid-Limburg staan, precies in die week. Ik kan dus alleen naar de zaterdagavond-show. Fingers crossed dan maar…

 12. Jellybean schreef:

  Gelukkig!! Is toch ook veel leuker voor de artiesten, de sfeer en de uitzending.
  Ik wens iedereen die een nog een kaartje wil bemachtigen veel succes!
  Let the Eurovision Songcontest begin!🥳🥳

 13. HJ schreef:

  Zou mijn eerste Songfestival worden in 2020. Had kaarten voor ALLE shows (via OGAE). Maar nu wordt het dus in de rij staan. En hopen… Kan alleen nog naar de finale. Daar ga ik dus voor. I.v.m. andere verplichtingen inmiddels die week. Zeer kleine kans natuurlijk. Maar… Wie weet.

 14. Dennis schreef:

  Goed en leuk nieuws en fijn dat er publiek bij mag zijn. Maar naast het bemachtigen van een kaartje heb je ook een negatieve testuitslag nodig. Inmiddels ben ik al hersteld van Corona ( 2 weken terug en totaal geen klachten ) maar heb al begrepen dat ik al buiten de boot valt aangezien het virus nog lang zichtbaar is. Dus reken je niet al te rijk ook al heb je kaarten want als het aantoonbaar is kom je alsnog niet binnen.

  • M schreef:

   Klopt niet. Via Testen voor toegang krijg je een test die de besmettelijkheid meet. Ook al heb je het gehad en zit het nog in je bloed, je krijgt een negatieve uitslag.

   • Joëlle schreef:

    Welke test meer besmettelijkheid? 😅 je moet een negatieve testuitslag kunnen laten zien en via PCR test kan tot 8 weken nog een positieve uitslag komen, als je recent Corona gehad kan je dus niet zeker een negatieve testuitslag laten zien.

   • M schreef:

    Nou, Joëlle, ik zal het je even uitleggen.

    Iemand met een infectie kan tot enkele weken na de infectie nog positief testen met een hele gevoelige labtest, de zogenaamde PCR-test. Die detecteert in dat geval niet altijd meer actief virus, maar soms ook oude virusresten (rest RNA). Bij het toegangstesten wordt echter gebruik gemaakt van (antigeen)sneltesten. Deze testen zijn minder gevoelig en testen niet positief op oude virusresten. Het is daarom niet waarschijnlijk dat de sneltest positief is. Mocht dat wel het geval zijn, dan is er een grote kans dat je op dat moment nog steeds besmettelijk bent.

   • M schreef:

    Dennis, je hoeft je dus geen (of minder) zorgen te maken. De toegangstest is minder gevoelig dan de PCR en ‘vindt’ geen oude virusresten.

   • Joëlle schreef:

    Nou, M, deze moleculair bioloog bedankt je van harte voor deze uitleg. Ik begrijp nu waar mijn verwarring vandaan komt: er is geen test die test op besmettelijkheid. Ja, de antigeentest/sneltest is bedoeld om de aanwezigheid van IgM en IgG te detecteren maar dat zegt niets over de mate van besmettelijkheid. IgM vindt je meestal in de eerste 2-3 weken na infectie, IgG in de periode erna (ook dit verschilt weer tussen individuen). Kan best zijn dat de test erop aanslaat als je recent hersteld bent van corona, of compleet niet de antilichamen detecteert (fout-negatief en fout-positief).
    Op de website staat “ Wat als mijn testuitslag positief is, terwijl ik al corona heb gehad?

    Bij een positieve testuitslag krijg je geen testbewijs en daarmee geen toegang tot de activiteit of het evenement. Volg direct de richtlijnen van de Rijksoverheid.”
    @Dennis: je zou eventueel even kunnen bellen met de helpdesk, horen wat zij zeggen qua veilige marge voor testen?

   • HJ schreef:

    @Joelle: klopt niet. Hoe kan het dan dat Kajsa Ollongren een paar dagen na haar positieve coronatest een negatieve testuitslag had? Beiden met een PCR-test.

    Inderdaad besmettinget corona is niet zo zeer het probleem, wel de besmettelijkheid!

   • Dennis schreef:

    Oké dank je wel voor het antwoord. Ik ga eerst maar proberen om weer kaarten te bemachtigen en dan zien we wel verder.
    Blijf het wel spannend vinden.

 15. Rhein schreef:

  Geweldig nieuws! Maar kan iemand mij uitleggen waarom het Eurovisie wel door mag gaan (iedereen getest, binnen) en voetbal niet (iedereen getest, buiten)? Zijn de risico’s op besmetting groter in de buitenlucht? Of liggen er voornamelijk voetbalfans/hooligans op de ic’s?

  • Maarten schreef:

   Geen idee waarom er hier nu wel publiek bij mag. Denk dat voetbal fans buiten mogelijk door gaan met feesten, terwijl dat niet de bedoeling is. Geen idee wie er in ziekenhuizen liggen, zal mij niet verbazen dat de meerderheid daar van de regels. adviezen niet zo nauw nemen.

  • Frank schreef:

   Voetbal is alledaags en het Eurovisie is een top evenement. Bovendien kost het Eurovisie miljoenen. Daar wil natuurlijk ook graag iets van terugzien.

  • Wim schreef:

   Er zijn ook een aantal voetbalwedstrijden georganiseerd als fieldlab MET publiek. Fieldlab test een verscheidenheid aan events: van kleine theatershows tot sportwedstrijden en gigantische events. Zo kunnen ze zien wat wel en wat niet kan.

 16. Jang schreef:

  Nou, wat goéééd. Echt zo’n zin in.

 17. Joëlle schreef:

  Ben benieuwd naar de prijzen: dezelfde als vorig jaar of duurder? Las ook dat ze vooral de eerste ring willen vullen en minder mensen op de tweede ring. Ik vond vorig jaar de eerste ring al buiten mijn prijsklasse vallen, vraag me af of je überhaupt kans hebt tweede ring tickets te kopen als ze vooral eerste ring in de verkoop gooien.

  • Björn Grooten schreef:

   De prijzen zijn omhoog gegaan, dat is te lezen op songfestival.be Val je in de risicogroep voor COVID-19 dan ben je niet welkom. Kaarten zijn alleen beschikbaar voor degene die vorig jaar kaarten had. Buitenlanders zijn welkom mits ze aan de regels voldoen van de Fieldlab. Had je vorig jaar geen kaartje dan heb je pech gehad.

 18. RiaNL schreef:

  Leuk dat er toch publiek aanwezig kan zijn in Rotterdam. Zeker voor alle deelnemers, het is toch leuker als ze niet voor een grote lege zaal hoeven te hoeven optreden. Succes voor iedereen die probeert om kaarten te bemachtigen.

 19. Bert schreef:

  Super! Jammer dat ik de vorige keer al geen kaarten kon bemachtigen. Gelukkig zijn/komen er leuke verzamelcd’s en boeken uit. Geef ik mijn geld daar dan maar aan uit.. :o)

 20. Luke schreef:

  Nouuu ik vind het jammer dat ik niet eens kans maak op twee kaarten 😓😓😓 ik had vorig jaar ook geen kaarten kunnen bemachtigen….Ik wilde zo graag live donderdag zien… Ik wil ook een link 😓😅

 21. Hans schreef:

  Op welke site moet ik zijn om kaarten te kopen? Vorig jaar had ik overigens geen tickets!

 22. Willem schreef:

  Tickets are only available to people who bought one for the 2020 show, and there will be none on sale to the wider public
  All visitors will have to show a negative test result that’s no more than 24 hours’ old to enter the arena
  Delegations will have to stay in their “bubble”, only leaving their hotel to travel to the arena for rehearsals, live shows and other programme-related activities
  Artists have been told they can go for a walk or a cycle, providing they avoid crowds and abide by Covid rules
  Currently, anyone coming from abroad is asked to go into quarantine for five days before heading to the Netherlands. They must also take a negative Covid test before they fly. As there is a Dutch travel ban on most non-EU countries, anyone affected will have to show a return ticket as well as a letter from the organisers.

 23. Hans schreef:

  Dank je wel / ik dacht dat er nog wat over zou blijven aan tickets . . . . maar helder antwoord.

 24. Taams schreef:

  Als er iemand een code heeft of eventuele kaarten over op een code dan zou ik de code graag over willen nemen! Ik ben bereikbaar op taams1997@hotmail.com

 25. Tippy2 schreef:

  Zou leuk zijn als de songfestivalweblog ook wat kaartjes zou kunnen uitdelen/verloten!!!
  Vorig jaar is het me niet gelukt kaartjes te kopen en ik wil zoooooo graag!