21u: Eerste halve finale Eurovisie Songfestival 2021

Dit vind je misschien ook leuk...

59 reacties

 1. JvE schreef:

  Naast het feit, dat ik eigenlijk “pissig” ben dat het Eurovisie niet nog een jaar is uitgesteld(na zoveel jaar eindelijk weer in Nederland en dan op deze manier, zonder feestjes, de sfeer, mer allerlei restricties.. Ik vind het oneerlijk naar ons, als Nederlandse fans, toe..) vind ik her qua liedjes ook een erg matig jaar.. De 10 die wat mij betreft doorgaan naar de finale zijn: Malta, Litouwen, Noorwegen, Kroatië, België, Azerbeidzjan, Slovenië, Cyorus, Zweden, Ierland

  • Max Mark schreef:

   Ik vind het juist een jaar met heel veel leuke en goede nummers. Veel verschillende genres, veel afwisseling. En binnen die genres vaak goed uitgevoerde nummers. Ik kan moeiteloos een top 10 noemen. Ik kijk uit naar de uitzendingen en ik weet nu al dat ik trots ga zijn op hoe ‘wij’ het festival neerzetten. Volgens mij ziet het er allemaal fantastisch uit en laat Nederland zich weer van zijn beste kant zien.

   • Dennis schreef:

    Ja het zal fantastisch worden maar toch mis je alles er om heen. Zo vaak zal het hier ook niet georganiseerd worden.

  • Dennis schreef:

   Ik snap je wel hoor, ik heb er wel onwijs veel zin in maar toen ik gisteren naar Beau zat te kijken had ik wel het idee van hier wil ik bij zijn, wil ook de feesten meemaken, slapen in Rotterdam en de hele sfeer proeven. Ik ben toen in Düsseldorf geweest en wat een sfeer heerst er dan in een stap met alle buitenlandse fans. Van mij hadden we ook nog een jaar mogen wachten.

   • Nordman schreef:

    Jongens, we winnen gewoon nog eens binnen een jaar of tien verwacht ik :) En dan krijgen we echt dat complete feestje dat erbij hoort! Geniet van vanavond. Ben al super blij dat er publiek bij is. Vooral voor de artiesten en ook de crew die hier zo hard aan hebben gewerkt.

   • JvE schreef:

    Precies dat!

  • robbert-rotterdam schreef:

   Ik vind het vervelend dat er wegens de omstandigheden weinig omheen gebeurt, maar oneerlijk vind ik het niet. Is nu eenmaal overmacht en je kunt het festival niet jaren blijven uitstellen.

 2. Job schreef:

  Hahahaha t draait niet allemaal om de Nederlandse fans hè! De liefhebbers in andere landen vinden t denk ik leuk dat t weer door gaat. Ik ben in ieder geval blij dat het songfestival er na een jaar afwezigheid weer is. Heb genoten van de sfeer in de zaal. Mijn 10 finalisten zijn Litouwen Rusland Zweden Cyprus Noorwegen Kroatië Israël Azerbeidzjan Oekraïne en Malta. Iedereen veel plezier vanavond!

 3. Beer schreef:

  De teleurstelling dat het niet op volle schaal kan is inmiddels wel een tijdje voorbij bij mij. Ik was als de dood vorig jaar dat Rotterdam en nota bene alle andere steden in Nederland het festival niet aan zouden durven te midden van een pandemie. Ik dacht toen al dat de kans dat we het helemaal niet meer zouden organiseren reëel was.

  Er is publiek, vrijwel iedereen zal op het podium staan, en al dat tijdens een pandemie. Ik ben eerder dankbaar aan iedereen die daarvoor heeft gezorgd! We gaan het Songfestival organiseren! We mogen, we kunnen!

  Iedereen een fijne week toegewenst!

 4. Joss schreef:

  Hooverphonic straight to the final !!!

  • Willem schreef:

   Ik denk eerder straight back to Belgium( en dat is ook prima !)

  • Hennie schreef:

   Helemaal mee eens! Kwaliteit moet in de finale staan.
   Nu 11 bij de bookies.

  • Max Mark schreef:

   Ja Joss, zeker weten! Geen twijfel mogelijk. België valt op tussen al het dance-geweld. Een mooi, muzikaal rustpunt. Jury’s gaan hier massaal voor.

   • Alrightguy schreef:

    Ik zat gisteren in de zaal en als ik van de reacties uit de zaal zou moeten uitgaan dan gaan door:

    Litouwen
    Slovenië
    Rusland
    Cyprus
    Noorwegen
    Croatië
    Israël
    Azerbeidzjan
    Oekraïne (publieksfavoriet)
    Malta

    België kon niet echt op bijval rekenen in de zaal, het nummer pakt gewoon niet op de een of andere manier. Als je dan ook nog de ongeïnteresseerde poses van Alex met zonnebril in de green room ziet, dan hun je het ze ook eigenlijk niet.

    Verder is vooral de interval act met Davina Michele en Thekla Reuten subliem. Nederland kan trots zijn op wat we hier neer zetten.

    Van de presentatoren is alleen Jan een zwakke schakel, de dames doen het heel goed. Vooral Chantal die voor het optreden van Italië de hele zaal een liedje laat zingen om de tijd op te vullen.
    Hulde aan de organisatie!

  • Angelique schreef:

   Ik vind hooverphonic geen songfestival band, de nummers ( die van vorig jaar dus ook) horen hier gewoon niet thuis. Ik denk ook dat Rusland niet door zal gaan, en noord macedonie.

   • Robinson schreef:

    Dat is wel het stomste wat ik de laatste tijd gehoord heb. Hoezo geen songfestival band en waarom zouden hun nummers niet op het songfestival thuishoren? Is er dan sprake van één bepaald soort muziek wat er dan wel thuishoort en zo ja, welke? Op het songfestival is zo’n beetje alles al voorbij gekomen, hardrock, metal, punk, country, jazz, klassiek, fado, blues, dance, opera, etc..

   • Celine schreef:

    Waarom horen die hier niet thuis Angelique? Wat een ontzettende Bu…sh…..t! Waren de Common linnets wel een typische “songfestival” band dan? ALLE soorten bands/artiesten en ALLE soorten muziek horen thuis op het Songfestival.

   • Robinson schreef:

    Angelique, waarom zou Hooverphonic en hun nummers niet op het songfestival thuishoren? Is er één bepaalde muziekstijl dan voor het songfestival, en zo ja, welke? Alles is al voorbij gekomen op het songfestival: country, jazz, blues, klassiek, opera, hardrock, punk, metal, dance, fado, etc..

 5. Nordman schreef:

  D-DAY! Eindelijk gaat het dan echt gebeuren! Ik wil iedereen heel veel kijkplezier wensen en voor de mensen die een kaartje hebben bemachtigd hoop ik dat ze er intens van genieten.

  Mijn 10 finalisten zijn:

  01. Litouwen: The Roop – Discoteque
  03. Rusland: Manizha – Russkaya Zhenschina
  04. Zweden: Tusse – Voices
  07. Ierland: Lesley Roy – MAPS
  08. Cyprus: Elena Tsagrinou – El Diablo
  11. België: Hooverphonic – The wrong place
  12. Israël: Eden Alene – Set Me Free
  14. Azerbeidzjan: Samira Efendi – Mata Hari
  15. Oekraïne: Go_A – Shum
  16. Malta: Destiny – Je Me Casse

 6. johan schreef:

  ik hoop echt dat belgie wel door gaat is gewoon samen met malta de beste zangeres.
  Ze gaan toch heel veel punten halen bij de jury neem ik had.
  Maar samen met jury en televoting heb je toch meer als 100 punten nodig om door te stoten.

  • Maarten schreef:

   Van mij mag België ook door. Het gaat hier niet om de beste stem. Het is niet de voice of europe. Song blijft nummer 1 en dan samen met stem.

 7. johan schreef:

  neem ik aan moet dat zijn.

 8. RiaNL schreef:

  Iedereen veel plezier toegewenst vanavond en de komende dagen. Ik ga vanavond stemmen op:

  1. Noorwegen – 2.Rusland – 3 Ierland – 4. België en 5. Malta. Verder wens ik ook Litouwen, Zweden , Kroatië, Israel en Noord Macedonië een finaleplaats toe.

 9. RiaNL schreef:

  Even off topic Ik vond zojuist een hele mooie duet versie van Spanje: Blas Canto & James Newman – I ‘ll stay Voor alle liefhebbers is hieronder de link:

  https://www.youtube.com/watch?v=gKTQwPGmJuc

  • robbert-rotterdam schreef:

   Het is gewoon een prachtig doorleefd nummer. Totaal ondergewaardeerd.

  • Joëlle schreef:

   Jaaa heel mooi! Ik heb een zwak voor dit soort nummers. Love it

 10. GerardMartin schreef:

  Als Noorwegen en Litouwen doorgaan ben ik tevreden, de rest zal me worst wezen.

 11. Inez schreef:

  Wim 1970 jij bent een oude zak ja jij hebt geen leven ja en ik ben een gewoon mens ja kijk eens naar u eigen debiel

 12. Inez schreef:

  En dan hé ik bijt van mij probleem mee

 13. Robinson schreef:

  Ik hoop dat België sowieso doorgaat naar de finale, verder hoop ik nog op Ierland, Roemenië, Noorwegen en Slovenië, de rest vind ik niet zo veel aan. Als ik moet kiezen, dan ga ik nog voor Oekraïne, Australië, Zweden, Kroatië en Cyprus. Dan valt Malta bij mij buiten de boot, niet mijn ding, net als Azerbeidzjan, Israël, Macedonië, Litouwen en Rusland, die nummers vind ik echt helemaal niks.

 14. Dennis schreef:

  Ik snap nog steeds niet dat Rusland en Oekraïne zo hoog staan. Ik vind beide echt verschrikkelijk en staan bij mij op plek 15 en 16. Zal er wel fantastisch uitzien vanavond maar heb er niets mee en zou het niet erg vinden als ze vanavond stranden.
  Mijn top 10 voor vanavond is :
  1. Cyprus
  2. Malta
  3. België
  4. Noorwegen
  5. Litouwen
  6. Kroatië
  7. Zweden
  8. Ierland
  9. Azerbeidzjan
  10. Israël

 15. Tippy2 schreef:

  Vooropgesteld, ik zie vanavond geen winnaar maar toch hierbij mijn top 7, verder is het allemaal niet zo heel boeiend.
  1 Litouwen
  2 Rusland
  3 Oekraïne
  4 Azerbeidzjan
  5 Cyprus
  6 Kroatië
  7 Israël

 16. Max Mark schreef:

  Mijn persoonlijke top 10 is: 1. Malta, 2. België, 3. Israël, 4. Ierland, 5. Litouwen, 6. Slovenië, 7. Rusland, 8. Noorwegen, 9. Cyprus, 10. Kroatië.

 17. Eddy schreef:

  Erg boeiende halve finale vanavond, want er gaan ongetwijfeld verrassingen zijn.
  Het kan niet anders, er zullen enkele lievelingen van de fanbase afvallen. Vanavond (en zeker zaterdag) kijken er miljoenen mensen die tot nu toe geen enkel liedje gehoord hebben. Tenzij dat van hun eigen land. Dat zijn de televoters en die hun smaak kan niemand voorspellen!
  Litouwen is een volwaardige opener. Alles ademt hier ‘songfestival’ uit. Erg gay, kleurrijk en op een familievriendelijke en brave manier extravagant.
  Slovenië heeft met Ana Soklič een uitzonderlijk goede zangeres, de eerste van de avond, en ‘Amen’ heeft inhoud.
  Rusland brengt de meest eclectische song gebracht door een vrouw die niet alleen kan zingen maar ook performen.
  Zweden … de eerste 100% cliché-song van de avond maar gebracht door een genderfluïde zwarte performer. Punten gegarandeerd.
  Australië had beter helemaal afgehaakt dit jaar. De deelname blijft een kunstgreep en is sowieso niks speciaal.
  Noord-Macedonië zou wel eens de verrassing van de avond kunnen zijn. Ik gun het Vasil van harte. Hij verdient het!
  Ierland heeft, naar het schijnt, een schitterende visuele act maar de zangeres valt vocaal door de mand. Zwakke bijdrage.
  Cyprus stuurt een bimbo met een cabaret-act. Ongetwijfeld nu al een hit in elke travestietenclub ter wereld. Ook een manier om punten te verzamelen! Ben totaal uitgekeken op dit soort (pseudo) glamourgedoe … déjà vu, déjà entendu
  Noorwegen … hoeveel keer hebben wij nu al niet ‘engelen’ gezien op het podium. En de duivel is al gepasseerd via Cyprus.
  Kroatië, catchy maar de zangeres en het liedje doen me net teveel denken aan ‘What you waiting for?’ van Gwen Stefani. Rip off!
  België, als Belg kan ik zeggen dat in Vlaanderen maar weinig mensen blij zijn met onze inzending. De drie leden van de band zijn zo blasé dat je er koude rillingen van krijgt. Misschien dat een groot deel van Europa hetzelfde ziet en hoort en België links laat liggen. Mag voor mij gedumpt worden. Er is toch niks dat het ego van drie bandleden kan aantasten. Zij zijn verheven boven ieder menselijk gevoel.
  Israël … Eden Alene zal meer getaxeerd worden op het feit dat zij Joods/Ethiopisch is dan op haar prestatie … Daar bestaat een naam voor!
  Roemenië .. ik vrees dat de zangeres haar existentiële problemen beter op de sofa van een psychiater zou uitpraten dan op het podium van het songfestival.
  Azerbeidzjan zou wel eens ferm kunnen profiteren van de precaire situatie van Israël. Bovendien krijgt ze sowieso de volle steun van de Turkse diaspora.
  Oekraïne is de verrassing van dit festival. Een totaal opzwepend nummer, heel erg geschikt voor een rave-publiek, uitzonderlijk goed gezongen op typisch Slavische wijze en, volgens degenen die het optreden gezien hebben, de beste visuals van de hele wedstrijd. Zo kennen we Oekraïne weer. Mag voor mij zaterdag de onverwachte, maar terechte, winnaar worden.
  Malta … Destiny is de publiekslieveling maar ik had echt meer verwacht van de staging. Wat ik gezien heb oogt goedkoop en de overdaad van roze doet pijn aan de ogen. Dit is, na de doordachte en rijke act van Oekraïne, visueel en muzikaal een afknapper. Spijtig voor de immer sympathieke Destiny.

  • rob schreef:

   Heerlijke bijdrage van Eddy!

  • GerardMartin schreef:

   Ja leuk geschreven?

  • Joss schreef:

   Beste Eddy …. jammer dat je zo spreekt over Hooverphonic en hun lied !
   Wat betreft het lied kan je alleen maar spreken voor jezelf…. niet voor de andere Belgen !
   Laat ik nou toevallig Belg zijn …. het lied vind ik top …. Geike een topzangeres ! De voorbije dagen op deze en andere songfestival websites gelezen dat Geike de beste zangeres is van alle deelnemers !
   Wat hun ego betreft …. groter dan dat van jou na zo’n commentaar zal en kan het zeker niet zijn !
   Tot slot…. the wrong place ….. straight to the final !

  • Joss schreef:

   Eddy we gaan dooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooor !!!!!!!!!!!!!

 18. Maarten schreef:

  Ik vind het lastig een top 10 te maken. Eigenlijk toch best een goed jaar vind ik. Alleen een echte winnaar heb ik niet. Is misschien ook wel weer fijn. Ben benieuwd.

 19. P. schreef:

  Was net bij de family show….echt een ervaring om het van heel dichtbij te mogen zien…indrukwekkend? Ja Cyprus en Ukraine laten die zeker achter

 20. Dirk Marko schreef:

  Waarom worden van de big 5 en het winnende land maar stukjes van het optreden getoond in de halve finale?
  Zou het niet eerlijker zijn deze ook in zijn geheel te laten zien.
  Ze beginnen zo toch met een soort achterstand.

 21. Starkoo schreef:

  Tja hopelijk volgend jaar ook weer songfestival in concert !

 22. MarkusRotterdam schreef:

  Oekraine was top!!!!!
  Mogen zelfs van mij winnen.
  Vond de performance van N-Macdonie toch ook wel goed hoor, en hopelijk haalt hij ook de finale.
  Ik snap nog steeds de hype van Malta niet. Zo bijzonder vond ik het niet eens, was ik meer onder de indruk van Cyprus en Azerbeidjan.

  • René schreef:

   Na het oefen van Oekraïne heb ik precies hetzelfde, mag inderdaad winnen! Malta vond ik maar zeer, zeer matig

 23. René schreef:

  Ik vind trouwens dat Nikkie het fantástisch doet, Chantal ok, Edsilia mwah en Jan…? Wat doet die kerel op het podium? Heeft zo goed als geen rol?!?

 24. Tippy2 schreef:

  Ik vond Oekraïne ook het best!

 25. Robinson schreef:

  Ik hoop op Noorwegen, Ierland en België

 26. JandeTaalregelman schreef:

  De eerste halve finale heeft in 16 landen bij elkaar iets meer dan 12 miljoen kijkers getrokken. Hierbij zitten 8 van de 11 volkrijkste landen van de deelnemers. 450 miljoen inwoners op ongeveer 750 miljoen inwoners. Waarschijnlijk heeft de eerste halve finale tussen 20 en 30 miljoen kijkers getrokken in de 39 deelnemende landen.