Cyprus opent finale songfestival; San Marino sluit af

Dit vind je misschien ook leuk...

73 reacties

 1. JandeTaalregelman schreef:

  Je kunt er een beetje uit afleiden welke landen zich op het randje gekwalificeerd hebben, denk ik. België, Israël, Moldavië en Albanië.

  • Marc schreef:

   Ge moest u schamen
   BELGIE is het enige land met kwaliteit en top ons zo naar beneden halen hoe is het mogelujk echt schande wij horen bij de top 10

   • Björn Grooten schreef:

    Waarom schamen? Ik vermoed dat België met dank aan de vakjury en televoters van Nederland door zijn. Wie gaat er laatste worden; het Verenigd Koninkrijk of Spanje?

   • Gilles schreef:

    Nou nou, een beetje rustig, man. België zal het – zeker met die vierde startplek – van de vakjury’s moeten hebben. De kijkers thuis zijn ons (ja, ik ben ook Belg maar bekijk het iets objectiever dan jij) na
    Rusland en Malta al vergeten, vrees ik.

   • Wim1970 schreef:

    VK gaat wederom laatste worden.

   • Jean-Paul schreef:

    Get a life zou ik zeggen. Pffft.

   • Nils schreef:

    Hahaaha
    Leven wij op dezelfde wereld, grafmuziek!

   • Hans schreef:

    Stel je niet zo aan Marc, dat je chauvinistisch bent is okay natuurlijk maar wees wel realistisch aub, Belgie gaat geen potten breken morgen net zo min als Nederland.

  • Rhein schreef:

   De stage crew heeft moeite met de grote toeters van James. Je kunt geen break doen na 1 lied.

  • Dirk schreef:

   Belgie moest in 2016 het festival openen met Laura Tesoro en zij werd derde in haar halve finale.
   Dus dit slaat nergens op.

 2. Nordman schreef:

  Fantastische opener. Cyprus gaat hiermee makkelijk in de top 10 eindigen en terecht. Israel is een van mn favorieten, maar ik ben bang dat ze wegvalt. Malta had ik later verwacht, maar op zich niet erg want Destiny valt hoe dan ook op met haar lied. Portugal heeft ook een goede plek. Contrast kan niet groter. Het VK gaat ook wegvallen. Zwitserland en IJsland hebben beid eeen goede plek. Moldavie en Duitsland daarentegen niet. Finland blaast ze allebei weg. Bulgarije mag ook niet klagen. Ik hoop dat ze in de top 5 eindigt! Litouwen heeft ook geen goede startplek als je het mij vraagt. Oekraine gaat hoog eindigen. Frankrijk en Italië hebben ook geweldige plekken. SanMarino is een leuke afsluiter. Zweden gaat wegvallen denk ik.

  En ten slotte: Azerbeidzjan en Noorwegen, het liefdeskoppel ;) naast elkaar. Haha geweldig !

 3. Mike B schreef:

  OMG gaat erg van hot naar her qua sound, heerlijk afwisselend moeilijk voor de punten :)

  • Björn Grooten schreef:

   Beetje afwisseling is wel prettig anders krijg je 6 drukke nummers achter elkaar.

   • Wim1970 schreef:

    Dat is nu precies de reden waarom ze het sinds 2013 (?) op deze manier doen, dat het een afwisselende avond wordt.

   • Robinson schreef:

    Bulgarije is helemaal niet overgewaardeerd, is terecht door naar de finale. Servië, Moldavië, Malta, Azerbeidzjan, Oekraïne, Rusland en IJsland zijn pas overgewaardeerd.

 4. Rayana schreef:

  Nederland gaat wegvallen denk ik tussen Noorwegen en Italië.

  • Wim1970 schreef:

   Nederland gaat sowieso geen potten breken, dus het maakt niet uit op welke plek ze staan.

  • Gilles schreef:

   Noorwegen lijkt me niet een probleem, het Italiaanse geweld daarentegen…

 5. Wim1970 schreef:

  Laatste keer moest Albanië ook als 2e optreden. Zullen ze daar niet blij mee zijn. Persoonlijk zou ik UK op startplek 2 gezet hebben, of Spanje.

 6. Peter schreef:

  Een goed lied is een goed lied. Startpositie maakt helemaalniets uit.

  • Wim1970 schreef:

   Is zo, maar het heeft toch de reputatie, zelden scoort een 2e startplek hoog. Laatste keer een 3e plek in 2002 van UK. Daarna volgens mij geen enkele keer top 10.

  • Pieter schreef:

   Peter, dat is niet waar. Een startpositie maak niets uit als je lied rotzooi is, maar als je twee goede evenwaardige liedjes hebt die je allebei een 8/10 geeft dan is het toch echt wel een verschil als dit in het begin is of op het einde, de cijfers bewijzen dat. Wat niet wil zeggen dat een ijzersterk lied niet evenzeer wint, daar maakt het minder uit, maar voor een doorsnee goed liedje kan het wel een paar plaatsjes winst opleveren.

 7. Wim1970 schreef:

  Als Litouwen en Oekraïne geweest zijn, is Bulgarije alweer vergeten, wat een flinterdun en overgewaardeerd liedje.

 8. Maarten schreef:

  Jammer dat ze de kanshebbers altijd een goede plek geven. Ik vind dat ze daar niet naar zouden moeten kijken. Zoals ik eerder al dacht zal Nederland toch niet goed doen. Nu wordt het al helemaal vergeten om Italy te laten optreden na ons.

  • Wim1970 schreef:

   Malta is een kanshebber, maar heeft geen goede plek.

  • HJ schreef:

   Italië is echt een draak van een lied. Het publiek gaat daar niet voor. Echt niet. Ook in de charts doet die song nog niks. Portugal en Oekraïne worden dé verrassingen.

   • Albert schreef:

    Hoezo nog niet in de charts een hitnotering is nog geen graadmeter. Er zijn heel veel winnaars geweest die niet eens de top 40 hebben gehaald.

   • Jellybean schreef:

    Ik denk net dat Italië het wel heel goed gaat doen bij het publiek en ik kan me ook voorstellen dat veel mensen het lied van Oekraïne niks vinden.

   • Robinson schreef:

    Oekraïne is juist een draak van een lied, niet Italië. Niet alleen Oekraïne trouwens, er zijn nog wel een paar draken

 9. Pieter schreef:

  België zal niet onderaan eindigen, er is gister ook wat rotzooi doorgegaan. Maar we starten op de vierde plaats en voor zover ik weet heeft daar nog nooit iemand op gewonnen, iedereen heeft het altijd over plaats twee maar ik dacht echt dat 4 ook niks oplevert. San Marino was voor mij live alvast een zeer goede aangename verrassing. Cyprus bleef bij mij meteen hangen, maar of ze van de eerste plaats iets kan weet ik niet, dat is toch al van steengoede nummers als Kisses for me enDing a Dong geleden. Snap niet de favorietenrol van Bulgarije, die had gewoon eenne pijema aan gister en het lied bleef me zeker niet bij.

  • Wim1970 schreef:

   Bulgarije, Portugal en IJsland bijvoorbeeld. Bulgarije zwaar overgewaardeerd.

   • Han schreef:

    Prachtige liedjes inderdaad, van Portugal en Bulgarije. Maar smaken verschillen, heeft niks met over- of onderwaarderen te maken.

  • Richard schreef:

   Sertab heeft vanaf 4 gewonnen en Herreys won ook nog van plek 1 in 1984

   • Jonas schreef:

    En Teach-In won ook vanaf plek 1. Ierland won in 1994 zelfs vanaf de derde startplek. Ach ja, kwaliteit toont zich, zeg ik altijd maar. Ik was (Belg zijnde) niet wild van ‘The Wrong Place’, maar ik vond wel dat ze het goed deden dinsdag. Wat het zal worden zaterdag weet ik niet. Kan, zoals steeds, twee kanten uit: top-10 of laatste 5. Ben, eerlijk gezegd, al blij dat Hooverphonic in die finale zít. Nederland zie ik dan weer wél hoog eindigen. Mooi nummer, mooie boodschap vol optimisme na een vreselijk jaar, goeie zanger.

  • Nils schreef:

   Belgie komt niet in top 10, 100%

 10. HJ schreef:

  Oef plek 13 tm 16 worden lastig door te komen. Rest is erg spannend. Black Mamba gaat het erg goed doen!

  • HJ schreef:

   Herstel: tot en met 17. Slaapverwekkend hoor dat nummer van Bulgarije. Gaaaaap. Ik had Senhit daar ergens tussen gepropt.

 11. Joss schreef:

  Wij gaan hier de eerste 7 liedjes zeker uitkijken ! Dan hebben we koffie/thee/ taart pauze van liedjes 8 t/m 17…… wat een rotzooi ! Daarna kijken we de laatste 9 nummers !
  Hopende op een music first winnaar !

  • Richard schreef:

   Zwitserland, IJsland, Finland en Bulgarije zijn echt wel goede liedjes vind ik. Het is een mooie evenwichtige verdeling van de liedjes geworden.
   Maar ja ieder zijn eigen smaak hè

 12. Roel schreef:

  Frankrijk, Portugal, Zwitserland, Italië, Malta, Ukraïne gaan strijden om de topplek.
  Jury…. kan niet om Zwitserland heen.
  Televoters…hebben Frankrijk als winnaar.
  Vanwege solide draagkracht en betrouwbaarheid om het volgende ESF te organiseren is Frankrijk of Zwitserland natuurlijk ideaal.

 13. Rick schreef:

  Waarschijnlijk heeft Zwitserland de halve finale gewonnen heel goed geloot.
  De strijd zal gaan tussen Zwitserland, IJsland, Malta, Frankrijk.
  Nederland plek 14
  Waarom Zweden weer een goede startvolgorde moet hebben is mijn een raadsel.
  San Marino gaat zeker de top 10 halen.
  Veel plezier allemaal

  • Beer schreef:

   Zweden heeft eigenlijk een vreselijke startplaats. Nummer 25 is historisch gezien na het indutmoment. Eerst de grote favoriet en daarna San Marino gaat het helemaal platwalsen.

  • Wim1970 schreef:

   Zweden heeft een papiertje uit de pot getrokken waarin stond dat het land in de 2e helft van de finale moest optreden. Maar het zal wel te maken hebben met Black Lives Matters.

 14. Joëlle schreef:

  Het laatste blok is goed zeg, durf nog steeds geen voorspelling te doen welk land gaat winnen. Vraag me af of televoters wel massaal voor Frankrijk of Zwitserland zullen stemmen.

 15. Jang schreef:

  Jammer dat Duncan de award niet kan overhandigen aan Måneskin.

 16. Sake schreef:

  Wat ee prachtige line-up aan liedjes. Word een top-finale

 17. JvE schreef:

  Mijn persoonlijke favorieten zijn Malta, Frankrijk, Portugal, Noorwegen en IJsland.. Heb zelf helemaal niks met de bij de bookies hoog genoteerde Italië, Oekraïne, Bulgarije.. Mijn guilty pleasure van dir jaar is toch wel San Marino… Zoveel smaken, zoveel meningen, dat maakt het Eurovisie juist zo leuk! Petje af voor het complete Nederlandse team die ons landje nu al op de kaart hebben gezet met prima uitziende halve finales, op naar de finale, knallen! Jeangu in de top 15 zou leuk/terechr zijn. Alvast veel kijkplezier iedereen!

 18. Tippy2 schreef:

  Portugal is mijn favoriet, Oekraïne is een mooie tweede!

 19. Jellybean schreef:

  Onverwacht mooie startpositie van Noorwegen, blij mee! Zegt dat ook iets over de uitslag in de 1e semi?

 20. rob schreef:

  Wacht op nieuws rond Duncan, hoe de organisatie Duncans rol gaat invullen.

 21. Robinson schreef:

  Oekraïne is juist een draak van een lied, niet Italië. Niet alleen Oekraïne trouwens, er zijn nog wel een paar draken

 22. Tippy2 schreef:

  Ik zie dat Nederland België voorbij is bij de bookmakers, dat is dan weer leuk :-)

 23. Maarten schreef:

  Ben benieuwd wie er zal gaan winnen. Hoop dat de bookmakers er nu een keer naast zitten. Vind het nummer van Italië niks. Meerderheid in deze finale vind ik leuker.

 24. riccardo schreef:

  Wat zou ik het leuk vinden als Portugal heel hoog eindigt. Heb het idee dat mensen dit nummer nu toch beginnen te ontdekken. Zelf was ik gelijk erg enthousiast. Samen met de trippie dance etno vibes uit Oekraïne dit keer m’n favoriete inzendingen. Beide ook likkebaardend lekkere stagings die de sfeer van deze nummers perfect ondersteunen en versterken. We worden dit keer sowieso maar verwend met up to date visueel indrukwekkende effecten. Petje af!
  Overall meer leuke nummers dit keer dan vorige edities, vind ik. Zeer benieuwd wie van de grote favorieten met de beker naar huis mag gaan.

  • Tippy2 schreef:

   Riccardo, helemaal mee eens!

  • Singasong schreef:

   Portugal heeft een vette Mick Hucknall/ Simly Red vibe. Gaat het absoluut heel erg goed doen. Sfeer/stijlvol in beeld gebracht.

 25. Ron schreef:

  Zwitserland gaat het volgens mij helemaal maken. Wat een geweldig nummer, maar wat wil je als het door dezelfde schrijver van “Arcade” gemaakt is. Portugal, IJsland en Cyprus ook erg goed. We gaan het meemaken allemaal. We hebben er zin in!

  • Wim1970 schreef:

   Ik blijf het riskant vinden om een soortgelijk nummer als de laatste winnaar te sturen.

 26. Joost schreef:

  Ik ben blij dat er dit jaar geen vaste winnaar klaar staat. Ik denk dat er veel verschil tussen de jury en televote zal zijn. Er zijn wel veel potentiele winnaars. Ikzelf denk dat het een strijd gaat worden tussen Frankrijk, Italie, Ijsland en Zwitserland. We shall see!!!!

  Met deze volgorde denk ik ook dat Jeangu toch aan de rechterkant van het scoreboard zal eindigen. Ik ben bang dat hij wordt opgeslokt door Noorwegen en Italie. Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik ben al blij als we maar niet als laatste eindigen.

  Maar als Nederland mogen we echt trots zijn op deze editie. Het ziet er gewoon geweldig uit!!! Hopelijk hebben we snel weer een editie in Nederland, zodat we het echt groots kunnen vieren.

 27. Singasong schreef:

  Oekraïne, Zwitserland, Frankrijk, Italië,Portugal,IJsland, Litouwen, Bulgarije, mogen van mij ergens in de Top10 eindigen.