De laatste tien finalisten zijn bekend

Dit vind je misschien ook leuk...

76 reacties

 1. Jeff schreef:

  Had 9 van de 10 goed. Ik had alleen liever Denemarken in de finale gezien in inplaats van Moldavië. Griekenland, San Marino waren beter dan verwacht.

  • MarkusRotterdam schreef:

   Ik had ook liever DK gehad, maar ja ze hebben er wel een feestje van gemaakt op het podium!

   • Max Mark schreef:

    Ja precies! Had ik ook. Denemarken in plaats van Moldavië. Had wel verwacht dat DK het zou redden. Sloeg goed aan in de zaal!

  • Robinson schreef:

   Ik ook, jammer dat Denemarken niet door is, had van mij ook in plaats van Moldavië doorgemogen

 2. Thijn schreef:

  Ow Ik heb Frankrijk al heel lang op 1, maar Portugal… ik kan niet kiezen…

 3. MarkusRotterdam schreef:

  Eén ding heeft de nieuwe regel van de (achtergrond) stemmen op de band wel opgeleverd: je hoeft nu helemaal niet meer te kunnen zingen.. Als het ff niet meer lukt laat je gewoon de tape het werk doen. Hopelijk worden de nep-acts zaterdag weggeblazen door artiesten die wél wat kunnen en echte liefde hebben voor de muziek, en niet voor zichzelf.

  • GerardMartin schreef:

   Maar het is toch al heel lang zo dat je niet meer hoeft te kunnen zingen??

   • Wim1970 schreef:

    Dana International heeft bewezen dat je kunt winnen et slechte zang.

   • Gilles schreef:

    Het jaar van Dana I was er enkel televoting. Er was wel een back-up jury en die had Israel pas op de 8ste plaats meen ik.

 4. Jellybean schreef:

  Moldavië heeft Denemarken genekt, jammer! Was wel een verassing dat dit zich plaatste. Goedkoop hijgnummertje.
  En in plaats van Servië had ik liever Oostenrijk in de finale gezien. Zwitserland vond ik indrukwekkend goed en Portugal ook. Albanië ook terecht door.

 5. Ikkie schreef:

  10 uit 10! Dinsdag had ik 9 uit 10 goed ( ik had alleen kroatie ipv belgie).Ik ben goed bezig dit jaar :)

 6. Eddy schreef:

  Helemaal mee eens … Zweden was wat vals zingen betreft een dieptepunt (of zo je wil, een hoogtepunt).
  En wat doet een vooraf opgenomen repetitie in de finale? Puur bedrog en een absolute kunstgreep om het festival geloofwaardig te houden (maar met als resultaat een averechts effect!)

  • Han schreef:

   Wat een onzin. Dit is precies wat van tevoren met alle landen is afgesproken, dus wat is daar nou bedrog aan? En wie zou er voordeel aan hebben om een repetitie te laten uitzenden.

  • Hans schreef:

   Eddy je draaft een beetje door nu…

  • Wim1970 schreef:

   Heeft niks met bedrog te maken. Als Nederland wint met een vooraf opgenomen repetitie, klaag je dan ook?

 7. Joss schreef:

  Ik heb twee favorieten voor zaterdag Portugal en België ….. music first dus !

 8. Robinson schreef:

  Finland van 14 naar 8 bij de bookmakers, heel hoog geëindigd waarschijnlijk in de halve finale

  • Jeff schreef:

   Ik verwacht concurrentie voor italie als er een rock nummer in zit van Finland. Kan me niet voorstellen dat italie gaat winnen

   • Kees schreef:

    Ik vind Finland veeeeel beter dan Italie.

   • @lbert schreef:

    Vond Moldavië en Servië niet goed genoeg voor een finale plek, Oostenrijk huis wel

   • Wim1970 schreef:

    Ik vond zowel Moldavië, Oostenrijk en Servië finalewaardig. Bulgarije had van mij niet door gehoeven. En Portugal was toch wel de grootste schok voor mij gisteravond.

 9. Gilles schreef:

  Kan iemand Cornald Maas vertellen dat het Verenigd Koninkrijk deelneemt en niet Engeland? Heel leuk voor de Schotten, Welshmen en Noord-Ieren…

  • GerardMartin schreef:

   Ik denk dat het overgrote gedeelte van de Schotten dat verre van erg vinden.

   • Gilles schreef:

    Van iemand als Cornald verwacht ik wel juiste informatie, zelfs in Op1 achteraf had ie het nog steeds over Engeland.

 10. Celine schreef:

  Jammer van Denemarken, had hen liver in de finale gezien dan Moldavie, maar de rest meer dan terecht.

  • Wim1970 schreef:

   Moldavië begon niet echt goed, maar gelukkig herstelde ze zich. Echt een heerlijk nummer.

   • jellybean schreef:

    Matig nummer met hoog Baccara gehalte, maar goed ieder z’n ding natuurlijk

 11. Joris schreef:

  Hoezo hoeven zij nu niet te loten voor de fi ale?

 12. Max Mark schreef:

  Israël of Griekenland openen?
  En dan Azerbaijan sluiten?

  Ukraine of Italië na (of voor) Nederland? Niet ideaal. Maar wel een beetje te verwachten.

  • Jellybean schreef:

   Hoi Max Mark, heel jammer dat Denemarken het niet heeft gehaald, ik had het ze gegund!!
   Ze hebben hun liedje in ieder geval met veel enthousiasme en vrolijkheid gebracht, ik heb ervan genoten!

   • Max Mark schreef:

    Ja, jammer hè? Nou ja, het is zoals het is. Ik had ze het in ieder geval erg gegund. Erg leuke gasten en hun optreden werd heel goed ontvangen in de zaal. Jammer dat dat geen garantie op televotesucces bleek. Ik had ze graag in plaats van Moldavië gezien, want dat vond ik wel echt een erg slecht optreden.

    Nu op naar de finale! Leuk, Noorwegen precies voor Nederland. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat. Ik gok op een spannende puntentelling.

 13. Joris schreef:

  Servie openen denk ik

 14. Roel schreef:

  Dus zaterdag wordt het nog grootser…
  Royalty in the house…

 15. Tippy2 schreef:

  Geel al te beste halve finale. Jammer dat Moldavië door is, zo slecht…
  Ik had het Oostenrijk gegund. Wel blij dat Albanie door is en bijv. geen Denemarken, ik ben zo klaar met die gimmicks, zeker als ze helemaal niet leuk zijn.
  Portugal mag van mij winnen, maar dat roep ik al weken…

  • Wim1970 schreef:

   In Lissabon sidderen ze al, de Portugezen zitten er echt niet op te wacht om het nu alweer te organiseren. Maar ja, dan moet je niet meedoen, zeg ik dan altijd maar.

 16. Mike B schreef:

  Net terug uit Ahoy, Albanië whyyyyyy was echt heel slecht in de zaal maar op beeld mooi. Publiek om mij heen vond Bulgarije het beste en qua sfeer Finland.
  Top 3 zaterdag.
  1 Italië
  2 Bulgarije
  3 Finland, Frankrijk of Malta

  • Wim1970 schreef:

   Albanië terechte finalist, maar zal wel weer rond plaats 16/17 eindigen.

 17. Liesbeth schreef:

  Heerlijk dat Finland ook in de finale zit, kunnen de liefhebbers van dit genre onderling lekker de stemmen met Italië delen!

 18. riccardo schreef:

  Mooi dat Portugal door is! Moldavië, echt? Daar had ik Oostenrijk bedacht. San Marino klopt nog steeds niet qua staging, dat kost punten, jammer.

 19. Thijn schreef:

  Zou me niets verbazen als Portugal de winst van deze avond heeft

 20. Thijn schreef:

  Oja en de opening van deze halve finale was fantastisch … en de entre act was naar mijn smaak mooier dan dinsdag

 21. Hellum schreef:

  Ff serieus …. niemand zag de nipplegate van San Marrino? Nadat de liedjes waren afgelopen en de liedjes nog een keer kort werden vertoond, was de zangeres bij het zien van haar eigen liedje iets te enthousiast en bleek haar pakje daar net niet tegen bestand. Beetje sensatie maar toch een dingetje natuurlijk ;-)

 22. Nordman schreef:

  Ik had 9 van de 10 goed. Alleen Moldavië had ik niet. Ipv daarvan dat ik Oostenrijk. Moldavië zag er op beeld goed uit, maar zang was echt ondermaats. Oostenrijk vond ik op beeld indrukwekkend. Mooi gestaged! Ik ben blij met San Marino: lekker kleurrijk, chaotisch, gek. Leuk om erbij te hebben en ik gun het Senhit enorm! Stefania is een plaatje op beeld, wow! De act ben ik niet zo weg van. En wat een stem trouwens. Daar gaan we nog veel meer van horen! Portugal was ook heel mooi op beeld. Bulgarije was mn favoriet, maar ik kreeg er helaas geen winnaarsgevoel bij. Zwitserland vind ik echt een verschrikkelijk lied hebben, maar ik moet toegeven dat de act er heel gaaf uit zag. Ik hoop niet dat het wint overigens. IJsland was leuk, maar geen winnaar. OOk blij met onze botoxbabes uit Servie. Performen kunnen ze. Iedereen aan de botox!

  De openingsact vond ik tof, maar ze hadden Eefje net zo goed weg kunnen laten. Voegde niets toe. De interval act vond ik van een hoog niveau. Prachtig om naar te kijken.

  Nederland is klaar voor de finale! En wat een line up jongens. Wat gaat het spannend worden!

 23. GerardMartin schreef:

  Die snollebollekes uit Servië, dat lelijke lied uit Albanië, de Moldavische Marilyn Monroe en de Utrechtse Griekse hadden wat mij betreft naar huis gemogen. Dan liever Oostenrijk, Letland, Georgië en Denemarken naar de finale. Bij de Deense bijdrage stond de “muziek” weer eens keihard zodat de stemmen nauwelijks te horen waren. Zo jammer en dat gebeurt zo vaak. Voor de rest heb ik wel vrede met de uitslag van deze zwakkere halve finale.

  • Wim1970 schreef:

   Slettenpop, ik hou ervan. Daarom ben ik zo blij dat San Marino, Cyprus, Moldavië en Servië door zijn. Bulgarije had voor mij niet door gehoeven, liever Oostenrijk. IJsland en Portugal had ik ook niet, en in plaats daarvan had ik Polen en Estland. Letland en Georgië waren gewoon kansloos.

  • Wim1970 schreef:

   Servië super, wat een heerlijke beat zat eronder en wat zongen ze goed.

  • Jan schreef:

   Hoezo snollebollekes? Het is een act, niet meer dan dat. Daardoor mensen snollen noemen slaat nergens op. Die meiden deden het prima. Word zo ziek van telkens dat afkraken van andere mensen, alsof Nederland zo gigantische prestaties heeft. Beetje respect voor anderen is op zn plaats.

 24. robbert-rotterdam schreef:

  Tja, als er nog recht bestaat zou het moeten gaan tussen het prachtig gezongen moderne Franstalige lied van Zwitserland, het frivole, originele lied uit Oekraïne of het doorleefde lied van Portugal.. Malta , Griekenland, Frankrijk, IJsland ien Italië in de subtop.

 25. Pieter schreef:

  Nog nooit zoveel plezier in mijn zetel gehad als met Denemarken. Onbegrijpelijk dat ze niet door zijn, iedereen waar ik mee stuurde was fan, je verwacht dan toch dat het zeker bij de eerste tien is.

 26. Dennis schreef:

  Het was een heerlijke show om naar te kijken maar ik had ook liever Denemarken doorgehad i.p.v. Zwitserland. Ja sorry mensen. Hij zong fantastisch maar wat zag het er verschrikkelijk uit. De kleding, de act… Waarom zo spastisch doen. Ja had hier zoveel uit kunnen halen. Het lied kabelt maar wat voort en het was gewoon niet te verstaan.

  • Wim1970 schreef:

   Het is een songfestival, geen kledingfestival. Ik vond Zwitserland echt goed. Ik zie ineens het gezicht van Karin Bloemen voor me toen Jamai zei dat een zanger (weet niet meer welke) leuk was om naar te kijken.

 27. Tippy2 schreef:

  Even over het commentaar op de Nederlandse zender. Hoe aardig die Sander ook is, presenteren voor tv is toch niet zijn ding. Hij praat heel onduidelijk, is te flauw en de heren praten door elkaar heen. Cornald wordt ondergesneeuwd, je kunt er net zo goed geen commentator neerzetten. Ik heb even naar de Belgische uitzending gekeken, wat is dat een heerlijkheid. Met humor en verstaanbaar en prettig om naar te luisteren. Ik ben blij als Jan Smit er volgend jaar weer zit :-))
  Sorry heren..

  • GerardMartin schreef:

   Je hebt wel gelijk, ik heb de ondertiteling maar aangezet.

  • Kees schreef:

   Dat vond ik ook.. Sander Lantinga heeft totaal geen toegevoegde waarde, eerder irritant, Bring back Jan Smit!!

   • Max Mark schreef:

    Nou ja of gewoon alleen Cornald. Zonder Jan, zonder Sander. Dat lijkt me misschien nog wel de beste optie! Cornald is gewoon erg goed in zijn commentaar; deskundig, scherp, respect- en humorvol. Ik luister er graag naar.

  • Tippy2 schreef:

   Ik hoor net toevallig op ESCunited dat ze Sander ook een slechte presentator vinden, onbeschoft met makkelijke humor en respectloos waardoor je het songfestival nooit serieus naar een hoger niveau krijgt. Triest zelfs.
   Bekijk hun live uitzending van de Grand final first dress rehearsal op 1 uur 55 min, daar hebben ze het uitgebreid over Sander.
   Vraag is dan gelijk of zo iemand hier in NL in een selectie commissie moet zitten.

  • Jellybean schreef:

   Ik vind Sander een topgozer maar die voorgeprogrammeerde, leuk bedoelde grapjes werkten gewoonweg niet. Cornald hoor ik graag maar hij sneeuwt een beetje onder nu.