Rotterdam live: eerste repetitie finale is achter de rug

Dit vind je misschien ook leuk...

30 reacties

 1. Beer schreef:

  ‘Schreeuwde er wéér op los’ – ben ik de enige die Senhit een goede zangeres vindt? Ik snap de kritiek niet.

  • Celine schreef:

   Ik denk dat ze bedoelden dat Senhit tussen de coupletten/refreinen door naar het publiek iets roept…

  • Max Mark schreef:

   Nee hoor, ik vind haar ook goed. Ze klonk gisteren hartstikke goed. Misschien dat met ‘schreeuwen’ het roepen naar publiek bedoeld wordt, maar ik vind dat helemaal niet storend. Het optreden van Senhit staat als een huis, klinkt lekker en is heerlijk kleurrijk. Flo Rida voegt net dat extraatje toe. Heel fijn optreden!

   • Han schreef:

    Sympathieke vrouw, die Senhit, maar jammer dat ze zo’n waardeloos liedje heeft. Daar valt niet tegenaan te zingen.

  • Johan schreef:

   Sorry hoor, maar ze zingt echt niet zo goed, inderdaad tegen het schreeuwen aan, luister maar eens goed!

 2. Max Mark schreef:

  “A fantastic entry which will be a proud moment for the host country. Placed here near the end of the final gives it a chance to shine and pick up televotes. This should no way find itself bottom of the scoreboard.”

  Mooi commentaar! Jeangu, ga ervoor en verras iedereen! Wat klink je toch goed. En wat ziet het er allemaal mooi uit. Heel veel succes.

  Zin in morgen. Het wordt een feest. Heerlijke finale en line-up.

 3. rob schreef:

  Alle topfavorieten gaan het niet redden , Portugal gaat er dit jaar met de winst vandoor. Lissabon 2022.

 4. robbert-rotterdam schreef:

  Ik was vanmiddag bij de kapper toen ik een paar vrouwen met elkaar hoorde praten. Ze hadden niet veel verstand van het ESF want vroegen zich af waarom Jeangu gisteren niet meedeed. Wel waren ze het roerend met elkaar eens dat ze Portugal erg mooi vonden. ‘Dat is tenminste een normaal liedje’, zei er eentje. Een groter bewijs dat televoters gaan voor contrasten (een rustig liedje na een hoop dance acts), was er voor mij niet.

  • Wim1970 schreef:

   Ik zou het een vreselijke winnaar vinden.

   • Inez schreef:

    Ik niet ouwe zak dat je bent

   • Wim1970 schreef:

    Wat heeft dat met oud te maken? Er zullen vast ook jongeren zijn die Portugal vreselijk vonden. Hoe hoog is België eigenlijk geëindigd?

  • Jellybean schreef:

   Hier zit een kern van waarheid in maar de vraag is of die dames bij de kapper, bij de groenteboer of in de sportschool ook echt gaan stemmen? Veel mensen zien en horen de liedjes morgenavond voor het eerst terwijl wij ze al een tijdje kennen en onze favorieten hier en daar wellicht ook wat gewisseld zijn. Die 1e indruk gaat het doen, kan nog alle kanten uit.

 5. Tippy2 schreef:

  Nog even over Sander Lantinga, ik was al niet te spreken over zijn commentaar maar het is over de grens ook opgemerkt : op ESCunited vinden ze Sander ook een slechte presentator, onbeschoft met makkelijke humor en respectloos waardoor je het songfestival nooit serieus naar een hoger niveau krijgt. Daarnaast verstond ik hem heel slecht. Ik hoop dat zijn commentaar eenmalig is.
  Bekijk live uitzending ESC United van de Grand final first dress rehearsal op 1 uur 55 min, daar hebben ze het uitgebreid over Sander.
  Vraag is dan gelijk of zo iemand hier in NL in een selectie commissie moet zitten?

  • Tippy2 schreef:

   Het begint op 2 uur, 6 min 55 sec

  • Roel schreef:

   Presentatoren zitten er meestal voor zichzelf. Niet om de liedjes van het ESF op te hemelen, maar om te entertainen. Die Lantinga zet gewoon voort wat hij op de radio doet…melige puberale galgenhumor, omlijst met wat woke gewauwel over wat echt goede muziek is en wat foute muziek is. Dat scoort nou eenmaal bij het gepeupel…
   Die zien hem op de posters in de bushokjes… en denken dat hij er verstand van heeft.

   • Han schreef:

    Woke gewauwel? Wat nou woke? Hij zegt wat hij goed vindt en wat hij niet goed vindt. Dat doet de Belg ook. Dat doet waarschijnlijk elke commentator, dat deedWillem Duijs, dat deed Pim Jacobs, dat deed zelfs Willem van Beusekom, dat deed Jan Smit. Dat zijn stijl je niet aanspreekt, dat kan gebeuren. Dan luister via eurovision.tv

  • Inez schreef:

   Peter van de Veire is geweldig

   • Richard schreef:

    Ik heb nogal wat Belgische collega’s en die luisteren bewust naar NPO 1 tijdens het songfestival vanwege Peter vd Veire.
    Ieder zijn eigen smaak dus. ?

   • Rhein schreef:

    ‘een poes met ballen’ tijdens de postcode van Slovenië was de beste naar mijn mening. Ik vind Sander ook maar niks.

   • Gilles schreef:

    Ik – als Belg – vind Peter van de Veire verschrikkelijk als commentator. Hij slaat ook vaak de bal mis qua feitjes. De doorsnee kijker vindt dit allemaal ok en leuk en ‘het hoort erbij’. Als fan blijf je op je honger zitten, want uiteindelijk weet je er zelf meer van dan PVDV. Dan toch liever André Vermeulen die het als een echte journalist benaderde. Enige nadeel daar: zijn onvoorwaardelijke liefde voor Italië.

 6. RiaNL schreef:

  Ik heb de 2e semi teruggekeken via de VRT en vond het commentaar van Peter van de Veire erg leuk om te horen.

 7. Esmee schreef:

  Eén en al songfestival morgenavond! Drinken en knabbels in huis halen! :-)