Rotterdam Live: Liveblog Repetities 14 mei [2]

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. Kees schreef:

  Zwitserland kan wel eens de fanwank van het jaar gaan worden.. Gaat naar de finale maar daar geen top 10 verwacht ik.

 2. Remco van den Berg schreef:

  Enkel.op basis van de beelden. Letland ziet er schitterend uit. Gjon van Zwitserland moet een ander overhemd aantrekken want dit maakt hem een soort pierrot. En hij moet ook niet zo zenuwachtig met zijn hand doen.

 3. Sandert schreef:

  Ik zie Zwitserland niet winnen met deze uitvoering. Verwacht dat Rusland, Bulgarije, Frankrijk en IJsland veel meer punten zullen krijgen en samen om de overwinning gaan strijden…

  • rob schreef:

   Vergeet Nederland niet!

   • Maarten schreef:

    Nederland maakt echt geen kans. Met een top 20 moeten we blij zijn.

   • kees schreef:

    Nederland is kansloos en beland aan de rechterkant van het scorebord

  • Wim1970 schreef:

   Rusland gaat echt geen top 10 worden, de Russen hebben veel betere liedjes gehad in het verleden.

 4. Peter schreef:

  Toch is Denemarken leuk. Gedurfd in eigen taal, de enige echte regel die terug moet komen. Dan zijn we eindelijk verlost van de Engelstalige eenheidsworst

  • Maarten schreef:

   Ben het niet met je eens eigen taal terug moet komen. Voor Nederland wordt het dan wel heel moeilijk. Zelf heb ik meestal niet zoveel met Nederlandstalige nummers.

   Twijfel of Denemarken hiermee de finale gaat halen.

   • Peter schreef:

    46 overwinningen in de eigen taal op 65 jaar Eurovisie Songfestival, Rest my case. In die 46 zitten ook nog eens de meest memorabele liedjes. Dus: in eigen taal, zo is het ook ooit bedacht. En een goed lied is een goed lied

   • Han schreef:

    Het Deense liedje is één van de mindere inzendingen dit jaar. Leuk dat ze in het Deens zingen, kan het nog een succes worden bij het Deense muziekfeest op het plein.

   • GerardMartin schreef:

    Complete onzin, taal maakt niets uit als je melodie maar in orde is is een “exotische” taal juist een mooie toevoeging. Het is de hele dag het hele jaar door en overal waar je komt al Engels.

  • Remco van den Berg schreef:

   Graag taalregels terug. Het zou de diversiteit zeker ten goede komen. Daarnaast zou het mooi zijn dat op deze drie avonden dat heel Europa naar hetzelfde programma kijkt (dat doet veel voor de Europese eenwording) we de verschillende talen horen. Juist die diversiteit is een kenmerk van Europa. Dat moet je omarmen en niet vervangen door matige teksten in slecht Engels.

   • Wim1970 schreef:

    Taalregel terug? En dan weer elk jaar Ierland en Engeland hoog eindigen? Ik ben juist blij met de vrije keuze, zo heeft elk land even veel kans.

   • Peter schreef:

    Onzin Wim1970, in welke taal ook, een goed lied is een goed lied.

   • Maarten schreef:

    Bijvoorbeeld in het Nederlands zijn er niet heel veel goede nummers. Daarom geen taalregel terug. Dan hebben ook meer artiesten een kans.

   • Peter schreef:

    Geen goede Nederlandstalige nummers? Onder welke steen leef jij?

   • Maarten schreef:

    @Peter jij hebt kennelijk meer met Nederlandstalig. Ik ben van de meeste geen fan.

   • GerardMartin schreef:

    Helemaal met je eens Remco.

   • JandeTaalregelman schreef:

    Groot gelijk Remco!

   • JandeTaalregelman schreef:

    Wel, een ding. 90% van de bevolking van Europa kijkt niet (meer) naar het songfestival.

  • Wim1970 schreef:

   Voornamelijk Engels- en Franstalige liedjes. Spaans en Italiaans klinkt ook wel lekker en daarmee is toch echt wel alles gezegd. Ik zie namelijk nooit een lied winnen in het Litouws, Fins, Hongaars of welke andere minderheidstaal dan ook.

 5. Nordman schreef:

  Zwitserland staat ergens onderaan in mijn lijstje. Ik vind het een nogal deprimerend lied en van zijn zang houd ik ook niet. Nooit een winnaar in gezien en als ik de blogs zo lees, zijn er steeds meer die het niet zin winnen. Zwitserland ik gun je een overwinning, maar graag met een ander lied. Volgend jaar beter!

 6. rob schreef:

  Mijn wens voor 2022: dat we pas tijdens Songfestival ( halve finales en finale) voor het eerst de nummers gaan horen en zien. Dat lijkt mij nou eens spectaculair. Ieder land kiest intern een lied en artiest. Geen opnames van rehearsals. Maar iedereen laten verrassen op de avonden zelf. Volgens mij krijg je dan een hele spannende week!

 7. Bert schreef:

  Zwitserland had klein moeten blijven met alleen spotlicht op hem gericht een piano waar hij aanzit. Malta gaat het ook niet redden voor de winst. Frankrijk profiteert hiervan. Al zie ik die ook nog niet zo snel winnen. Het zal denk ik een verrassende winnaar worden dit jaar.

 8. Bert schreef:

  Zwitserland en Malta gaan denk ik niet winnen. Frankrijk profiteert van de ‘act’ van Zwitserland en de té foute kleding keuze van Malta. Of Frankrijk gaat winnen? Denk ik ook niet. Het gaat, denk ik, een verrassende winnaar worden..

 9. MarkusRotterdam schreef:

  Oh jee Zwitserland gooit hier zijn eigen glazen in met deze performance. Past totaal niet bij het lied, de kleding pas niet bij zijn figuur en hij beweegt alsof hij een rock ’n roll lied staat uit te beelden. Zo jammer…

 10. Johan van echten schreef:

  Finland vind ik helemaal top

 11. Maarten schreef:

  Wel jammer van Zwitserland dat de Staging het verpest. Ben bang dat het geen top 3 wordt.

 12. Dayslover schreef:

  American song contest is bevestigd. Nbc gaat het uitzenden. https://deadline.com/2021/05/american-song-contest-u-s-version-of-eurovision-nbc-1234756361/

 13. rob schreef:

  Mijn wens voor 2022: pas tijdens de rehearsals en de halve finales horen we voor het eerst van alle landen de liedjes. Ieder land kiest intern. Geheimhouding lied tot dat het Songfestival gaat beginnen. Extra spannend! Dus geen maandenlange voorpret meer.

 14. Hitzound schreef:

  Letland: schitterend in beeld gebracht, goed gezongen. Ik verwacht veel meer dan die 30e plek in de odds. Zwitserland, daar valt het visuele aspect bar tegen. Wat een lelijke kleding draagt hij, net een pierrot. Dit lied vraagt een sobere benadering zodat het de muziek versterkt. De bewegingen trekken het nummer na het belachelijk, haast. Echt heel zonde want het in een mooi nummer.